Jurek_mwo Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Witam koledzy! !OKK Mysle o zmianie sprzetu ale nie jestem zdecydowany. Chcialbym cos wiekszego jak np. Suzuki Burgman 650 badz Varadero. Interesuje mnie jazda miejska jak i dalsze wyprawy i wycieczki. Prosze o jakies rady pozdrawiam, Jurek Odnośnik do komentarza
Sent Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Zależy ile masz pieniędzy, Varadero do 2003r. ma gaźniki i 5 biegów, w 2003r. otrzymała wtryski (spalanie spadło i to znacznie, bo po mieście dynamicznie to nawet 10 litrów to nie był wyczyn) i 6 bieg. A i ABS był dostępny. 2003r. to około 16-17 tys. zł. Ja bym poszedł do salonów i zażyczył sobie jazd próbnej i Suzuki i Hondą Osobiście lubię Varadero, bo jechałem tą pierwszą wersją, to ma kopaaaaa !OKK Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 7 Listopada 2010 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 An 650 czy moto... Pytanie o takie rzeczy na forum maxi jest... Ale jeśli pytasz to odpowiadam: miasto + dalsze wyprawy po drogach utwardzonych to sprawa jest oczywista... !OKK Odnośnik do komentarza
Lucjan73 Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Napisz do Bobasa, on miał B 650 potem Varadero i ma teraz B 650. Pewnie może coś podpowiedzieć w temacie !OKK Odnośnik do komentarza
Jurek_mwo Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Wiem wiem ze pytanie dziwne i akurat tutaj. Ąle wole być zdecydowany,niż potem myśleć a moglem kupić to albo tamto:) Co do kasy różnie z nią bywa ale do 15 tys coś mnie interesuje. W sumie dotąd jeżdziłem Helenką. A podpowiedzi rady mile widziane koledzy..!OKK Odnośnik do komentarza
Sympatycy orzech Opublikowano 7 Listopada 2010 Sympatycy Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Jak zadajesz pytanie na forum Maxi to wiadomo, że B650. Nikt tutaj nie poleci Ci viadra. Odnośnik do komentarza
zx_space Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 !OKK Odnośnik do komentarza
Jurek_mwo Opublikowano 7 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Myślałem o Silverku !OKK ale przeszło mi prędzej już chyba Burgi Odnośnik do komentarza
Drek Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Jak zadajesz pytanie na forum Maxi to wiadomo, że B650. Nikt tutaj nie poleci Ci viadra. Viadra nie ale GS 1200 juz bardziej Odnośnik do komentarza
MARCVS Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Miałem wiadro i mam AN 650 nie wróciłbym już do tego typu motocykla, bo nie ma takich dróg po których chciałbym się pałętać a na które nie wjechałbym Burgim. A dla kilku sytuacji w roku, to nie opłaca się taki paliwożerny sprzęt Odnośnik do komentarza
Bobas Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Napisz do Bobasa, on miał B 650 potem Varadero i ma teraz B 650. Pewnie może coś podpowiedzieć w temacie No tak, miałem Viadro i mam drugiego Burgera. Komfort jazdy znacznie lepszy na Burgim. Viadro znacznie szybsze, spalanie na podobnym poziomie. W Hondzie jest widlasta v- ka, która dosyć mocno przenosi drgania na motocykl. Dla mnie zmorą była też konserwacja łańcucha, którą powinno się przeprowadzać co 300 km. Zależy czego oczekujesz od . Jak chcesz śmigać po mieście i po asfaltach to bierz Burgmana. Odnośnik do komentarza
MARCVS Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 ł Viadro znacznie szybsze, spalanie na podobnym poziomie. To ja nie wiem ile pali Twój AN bo dla mnie 4,3 w AN a 7 w Varadero, to jednak duża różnica Odnośnik do komentarza
Bobas Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 ł Viadro znacznie szybsze, spalanie na podobnym poziomie. To ja nie wiem ile pali Twój AN bo dla mnie 4,3 w AN a 7 w Varadero, to jednak duża różnica Moje Viaderko przy prędkości ok. 100 km/h spalało poniżej 5 l/ 100 km. Z taką prędkością jechaliśmy, np. na Burgmanię i takie wyszło spalanie na zasadzie dolewania do pełna pod korek. Sam byłem w szoku Odnośnik do komentarza
pawko Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Viadro i Burgi to dwa inne światy. Akurat przez ostatnie dwa sezony objechałem viadrem kawałek europy i mam porównanie bo przedtem był silverek... Na podróż super, dynamika, przyśpieszenie wystarczające, z kuframi pakowność wystarczająca. Jedyna wada to wielkość i ciężar tej maszyny, co przy manewrowaniu na parkingu może niższym i słabszym kierowcom sprawić problem. Sprzedałem miesiąc temu i szukam R 1200GS lub 1200 RT, ale jak już się wylatam po tych Rumuniach, Albaniach i innych fajnych krajach z dziurawymi drogami to wrócę na skuter... Odnośnik do komentarza
MARCVS Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 ł Viadro znacznie szybsze, spalanie na podobnym poziomie. To ja nie wiem ile pali Twój AN bo dla mnie 4,3 w AN a 7 w Varadero, to jednak duża różnica Moje Viaderko przy prędkości ok. 100 km/h spalało poniżej 5 l/ 100 km. Z taką prędkością jechaliśmy, np. na Burgmanię i takie wyszło spalanie na zasadzie dolewania do pełna pod korek. Sam byłem w szoku To ja nie wiem To wbrew prawom logiki Chyba że Ty miałeś tę wersję na wtrysku Moja była z 2000 roku. A największa prędkość jaką udało mi się osiągnąć to 190km/h więc też porównywalna do Burgiego Jak już pisałem można jeździć po ubitych drogach, piaszczystych nie polecam, bo może być zdziwko, Varadero fajnie niweluje nierówności ale Burgim wjedziemy w takie same drogi, tylko jest twardziej, ze względu na mniejszy skok amorków Jak już pisałem, po raz drugi wybrałbym burgmana, chociażby za wygodę i spalanie !V Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 8 Listopada 2010 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Jak już pisałem można jeździć po ubitych drogach, piaszczystych nie polecam, bo może być zdziwko, Varadero fajnie niweluje nierówności ale Burgim wjedziemy w takie same drogi, tylko jest twardziej, Masło maślane Nic, tylko patrzeć jak za moment An 650 wystartuje w rajdzie Paryż- Dakar Odnośnik do komentarza
Bobas Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Jak już pisałem można jeździć po ubitych drogach, piaszczystych nie polecam, bo może być zdziwko, Varadero fajnie niweluje nierówności ale Burgim wjedziemy w takie same drogi, tylko jest twardziej, Masło maślane Nic, tylko patrzeć jak za moment An 650 wystartuje w rajdzie Paryż- Dakar !V Nie ma co ukrywać, że skuter i polne drogi to dwie rzeczy, które się bardzo mocno odpychają. Jak nie masz w enduro opon terenowych to też głębiej niż w drogi szutrowe nie ma się co zapędzać. Pojechałem kiedyś moim Varadero na poligon do Bornego Sulinowa. Na szosowych gumach było bardzo ciężko. Jak ktoś chce śmigać po terenie to trzeba zainwestować w typowy lekki motocykl crossowy Odnośnik do komentarza
MARCVS Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Nic, tylko patrzeć jak za moment An 650 wystartuje w rajdzie Paryż- Dakar No to nic tylko oprawić go w ramki i się patrzeć na niego A co skuterem w bezdroża nie wjedziesz?? !V Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 8 Listopada 2010 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Z tego co widzę to jedziesz, po prostu, po light'owej drodze nieutwardzonej... Bezdroża dla mnie wyglądają tak i tego maxi nie przeżyje: Wracając do tematu: Jakbym mieszkał w górach i codziennie musiał dojeżdżać po skarpach, kamieniach, żwirze to myślałbym o 2oo typu Varadero i 4oo 4X4... ale na szczęście nie mam takich problemów i mogę kierować się tym co mi pasuje i tym do czego czuję mięte Odnośnik do komentarza
MARCVS Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Bezdroża dla mnie wyglądają tak i tego maxi nie przeżyje: W taką breję to i Viadrem bym nie wjechał Odnośnik do komentarza
Biolog Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Na maxi skuter i dziurawe/kiepskie drogi jest lekarstwo - slalom , wiem coś o tym - mieszkam przy dziurawej szutrówce, z którą mało który samochód daje radę - a SW przejeżdża regularnie (chociaż czasem dobija przodem, co do przyjemnosci nie należy ) Odnośnik do komentarza
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 8 Listopada 2010 Administrator Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Rozmowa bez sensu... W tym teście brało udział m.in Varadero Odnośnik do komentarza
MARCVS Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Masz rację Bez sensu Mięliśmy się wypowiedzieć a nie przekomarzać Spadam Odnośnik do komentarza
Jurek_mwo Opublikowano 8 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Widzę że przemawiać zaczyna Burgi do mnie heeh. Nie jezdziłem nigdy Brgim wiec trudno coś mi się tu wypowiedzieć,ale nie powiem ze mi sie Burgr nie podoba:) Ciekaw jestem jakie ośiągi on ma na przykład v-max? Odnośnik do komentarza
Mareczek Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Ciekaw jestem jakie ośiągi on ma na przykład v-max? Proszę bardzo http://www.burgmania.net/forum/index.php?s...10902&st=90&hl= Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi