boochos Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 hehe dobre, jak miesiąc temu byłem na badaniu technicznym, to też mówiłem na wstępie, że mi kończy się przegląd w czerwcu, i musiałem dodać...2011!!! cały sezon bez przeglądu jeździłem. a na marginesie-nic nie słychać o planach suzuki...?
Sympatycy orzech Opublikowano 9 Maja 2012 Sympatycy Opublikowano 9 Maja 2012 W dniu 9.05.2012 o 07:03, boochos napisał(a): hehe dobre, jak miesiąc temu byłem na badaniu technicznym, to też mówiłem na wstępie, że mi kończy się przegląd w czerwcu, i musiałem dodać...2011!!! cały sezon bez przeglądu jeździłem. a na marginesie-nic nie słychać o planach suzuki...? A co to ma wspólnego z BMW?
spike Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Lubię tą markę, bo mam i moto i 4oo, ale wydaje mi się, że ostatnio siedli na laurach. Sprzedaż im rekordowo skoczyła i uznali, że już nie muszą się starać. W moich sprzętach odpukać nic złego się na razie nie dzieje i lepiej dla nich żeby trzymali wysoki poziom jakości, bo na marce za daleko się pojedzie. Do samego skutera BMW mam od początku awersję ze względu na łańcuch. Kiedyś w moto dobrych parenaście lat temu pekł mi podczas jazdy i z silnika zrobił pobojowisko. Remont generalny. Mogli dać już wał jak w normalnych moto.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 9 Maja 2012 Administrator Opublikowano 9 Maja 2012 W dniu 9.05.2012 o 07:00, orzech napisał(a): Wstyd jak bolka trampki. Szkoda, że BMW spaprało tak obiecujący produkt. Nie przesadzajmy, może nie spaprało... ale plama jest Nie ma co ukrywać, że sytuacja nie jest ciekawa. Ktoś zawiódł, ktoś czegoś nie dopracował (mam tu na myśli dobór kooperanta), ktoś nie przeprowadził wystarczającej ilości testów i efekt jest jaki jest. Od strony marketingowej wtopa ale z myślę, że byłaby większa jakby BMW wprowadziło C600/C650 do sprzedaży przed poprawkami... bo niezadowolony/ zawiedziony klient zrobiłby dużo więcej złego hałasu niż firma ma teraz. Chyba nikt nie ma dziś wątpliwości, że lepiej było zaczekać do jesieni lub nawet przyszłej wczesnej wiosny i wejść na rynek z produktem w 100% dopracowanym.
boochos Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 W dniu 9.05.2012 o 07:10, orzech napisał(a): A co to ma wspólnego z BMW? B ardzo M ało W spólnego -sorki,już nie offtopuje
Sympatycy orzech Opublikowano 9 Maja 2012 Sympatycy Opublikowano 9 Maja 2012 Mariusz, nie chodziło mi o spaprany pojazd tylko ogólnie moim zdaniem ktoś spaprał całe wprowadzenie tych modeli na rynek. Lepiej było poczekać, sprawdzić i wydać na świat produkt "doskonały".
Corleone Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Może BMW za bardzo na siłę chciało wejść na rynek w tym samym czasie co T-max 530... Myśleli, że go pobiją na samym wejściu ale tak jak piszecie lepiej jest, że go nie wprowadzili z wrodzonymi wadami. Gdyby zaczęły się sypać po kilku tysiącach kilpmetrów, to wtedy dopiero byliby skreśleni... !NOT Może jak coś będą poprawiać, to od razu wstawią większe koła
Bulba Opublikowano 17 Maja 2012 Opublikowano 17 Maja 2012 W sobote na otwarciu bedzie wyzej wspomniana BMka http://www.libertymotors.pl/Oficjalne_otwarcie_salonu_w_Lodzi-n380557.html Niestety bedzie juz dla klienta i jazda testowa niemozliwa. Za to bedzie mozna dosiasc kazdego maxi jak maja w salonie. Chyba sie przejade pojezdzic T-Maxem
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 24 Maja 2012 Administrator Opublikowano 24 Maja 2012 No cóż... konkretów odnośnie wejścia do sprzedaży nadal nie widać. W Niemczech cisza, we Włoszech cisza... Co ciekawe... obiła mi się o uszy pewna rozmowa w której szefowie Kymco zapytani o to czy to prawda, że w ich fabrykach produkowany jest motor montowany w nowym maxi BMW stanowczo zaprzeczyli! BMW z kolei oficjalnie podaję do wiadomości, że napęd C600/650GT jest dziełem BMW Motorrad ale o tym gdzie silniki są wytwarzane nie ma ani słowa
dr.big Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 Juz gdzies slyszalem slogan czy tytul( w dowolnym tlumaczeniu) -> Skuter BMW - rozczarowanie roku.... Ja to bym dodal, nie roku, ale po Kymco MyRoad 700, to druga najwieksza kiszka z zapoczatkowaniem sprzedazy skutera... Wtopa na calego... Ciekawe czyje glowy spadna...
Geni Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 Czyżby lekki lęk przed wypuszczeniem informacji o zlecemiu produckji silnika firmie, która nie ma doświadczenia w produkcji wielocylindrowych napędów??
dr.big Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 Hmmm, coś może w tym być ... "Świerszcze w trawie" ćwierkają coś, że ten "nowy" silnik BMW coś bardzo podobny jest do silnika Kymco MyRoad... Ale to na pewno pomówienia złych ludzi .... PS. Nie chce mi się na to tracić czasu i porównywać dostępnych w sieci zdjęć, poczekajmy na rozpowszechnienie obu modeli, ale tak jak Kymco i BMW się za to zabierają, to możemy jeszcze długo poczekać ... Ja tam podtrzymuję słowa BMW, oni nie mają nic wspólnego z Kymco, a Kymco z nimi
kmodzele Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 No właśnie, ta zbieżność dat wypuszczenia obu skuterów (Myroad i C650) i zbieżność poślizgów wypuszczenia obu skuterów. Moze to nie zbieżność, tylko wspólny element - silnik? Jakaś wada i obie premiery się przesuwają...
Coval Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 W BMW czopy wału są przestawione o 180st, w Kymco tłoki chodzą równolegle. Łańcuch rozrządu w BMW jest po prawej, a w Kymco po lewej stronie. Na pewno jest jakaś tam współpraca i wspólne rozwiązania, może i wspólne elementy. Ale na moje oko, to nie są te same silniki.
Marcino1 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Jak tam w temacie, są jakieś niusy dotyczące skuterów roku?
dr.big Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 BMW w końcu wydało oficjalny komunikat z datami rozpoczęcia sprzedaży, i tak: 14 lipca rozpoczyna się sprzedaż we Włoszech, Hiszpanii i Francji, 21 lipca w Niemczech, 28 lipca prawdopodobnie też w Polsce. Jesienią tego roku na rynkach "za oceanem" (USA itp.). Ceny w Niemczech to: BMW C 600 Sport: 11.100.- Euro BMW C 650 GT: 11.450.- Euro SOLONEGO !!! Zródło: https://www.press.bm...item=node__6689
boochos Opublikowano 19 Czerwca 2012 Opublikowano 19 Czerwca 2012 skoro ma wejść nowy Burgman650 w przyszłym roku, to chyba BMW nie uczyni wielkiej rewolucji na rynku... mam wrażenie, że w bmw jest gabarytowo mniejsze w stosunku do suzuki-ciekawe jak w bezpośredniej konfrontacji będzie to wyglądało?
dr.big Opublikowano 20 Czerwca 2012 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Czytałem, że BMW w Niemczech dla osób "wiernych" skuterowi, które podpisały umowy przed ujawnieniem się trudności z dostawami i mimo to czekały, oferuje nieodpłatnie "na otarcie łez" 4 lata gwarancji na te pojazdy .
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 20 Czerwca 2012 Administrator Opublikowano 20 Czerwca 2012 W dniu 20.06.2012 o 14:04, dr.big napisał(a): Czytałem, że BMW w Niemczech dla osób "wiernych" skuterowi, które podpisały umowy przed ujawnieniem się trudności z dostawami i mimo to czekały, oferuje nieodpłatnie "na otarcie łez" 4 lata gwarancji na te pojazdy . 4 lata gwarancji to tak jakby chciano powiedzieć: "Teraz jesteśmy TAK PEWNI TEGO SKUTERA" Od razu nasuwa się pytanie jaki jest koszt serwisów w ASO, bo wiadomo że przez te 4 lata doglądanie Beemwuszki poza ASO nie będzie możliwe Tak czy owak te 4 lata to miły krok ze strony BMW Motorrad
Klubowicze arturo-bb Opublikowano 20 Czerwca 2012 Klubowicze Opublikowano 20 Czerwca 2012 W dniu 20.06.2012 o 15:28, MariuszBurgi napisał(a): bo wiadomo że przez te 4 lata doglądanie Beemwuszki poza ASO nie będzie możliwe No niewiem. Podobno nowa dyrektywa Unii pozwala sewisować pojazdy na gwarancji poza ASO
dr.big Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 Widać, że rozpędza się do licznikowych 180 km/h
VoYtaZ Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 nieźle, w T-shirt'cie i jedną ręką -> respect ;-)
SimonWarka Opublikowano 6 Lipca 2012 Opublikowano 6 Lipca 2012 Przyznam szczerze, że jestem mile zaskoczony osiagami jakie ukazano na filmiku wyżej! Naprawdę będzie to godny rywal dla obecnego segmentu >500ccm!
Szymek Opublikowano 7 Lipca 2012 Opublikowano 7 Lipca 2012 Widać że przy 160 to jedzie nie trzymając kiery. A tak wogule to bardzo spokojnie za tą szybą "Sporta". Jedną reką przy 180 to na mało którym jednośladzie można sobie pozwolić.
szuli76 Opublikowano 19 Lipca 2012 Opublikowano 19 Lipca 2012 http://otomoto.pl/bm...-M3297456.html mysłałem ze będą tańsze:)
Rekomendowane odpowiedzi