Corleone Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Sprint 0-100: 7.1 sek. Czyli dokładnie jak mój DT300 na Pulleyach 14g. !w00t
spike Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 ciekaw jestem jak się będzie sprawował ten czujnik ciśnienia powietrza w oponach? Mam w swoim BMW R1200R czujnik ciśnienia w oponach i sprawuje się dobrze. Pokazuje odczyt po 30 sek do 1 minuty od zapalenia silnika. Super sprawa. Podejrzewam, ze w skucie od BMW będzie działał podobnie.
Klubowicze Patryk Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Klubowicze Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Mam w swoim BMW R1200R czujnik ciśnienia w oponach i sprawuje się dobrze. Pokazuje odczyt po 30 sek do 1 minuty od zapalenia silnika. Super sprawa. Podejrzewam, ze w skucie od BMW będzie działał podobnie. Oprócz wskazywania ciśnienia ma jeszcze kilka trybów sygnalizowania o obniżeniu ciśnienia oraz alarmowania o zbyt niskim. Trzeba będzie poszukać takiego modułu i zastosować w innych modelach.
T-Rex Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 PS. Mógłbym napisać więcej, ale nie chcę rozsiewać plotek nie popartych autoryzowanymi wypowiedziami "insiderów". Testerami będą pierwsi użytkownicy. Stąd nie wiem czy napalanie się na pierwszą odsłonę C1 to dobry pomysł. Zawsze wychodzą jakieś niedoróbki, które są potem poprawiane. Kwestia po jakim czasie BMW wprowadziłoby poprawione modele?
dr.big Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Podobno na koniec czerwca, początek lipca mają zacząć sprzedawać pierwsze sztuki...
Coval Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Ciekawe czy zaliczki już przyjmowali.
dr.big Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 W Niemczech nie przyjmowali, wystarczyło podpisanie umowy. Z tego co wiem i czytam, już kilka osób z niemieckich for "uwolniło" się od umowy na skuter BMW i zakupiło AN650 lub nowego Tmaxa 530... I tak to BMW traci pierwszych "napaleńców" na swój skuter, fama idzie zalatując trochę szambem, a BMW dalej udaje, że wszystko jest OK . Dodatkowo niemieckie forum skuterów BMW zostało na dobre 2 tygodnie wyłączone, tracąc wszystkie dane i wpisy od stycznia do teraz !w00t . Wierzę, że to czysty przypadek !TAZ . No nic to, obserwujemy i czekamy dalej ...
Drek Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 W związku z Motor Show w Poznaniu miałem w końcu okazję obejrzeć BMW i posiedzieć i odpalić i prezencja OK ale pozycja coś nie bardzo. Wrażenie pochylenia do przodu. Przedstawiciel powiedział, że spodziewa się testówek w maju patrząc na program produkcyjny. Jutro obiecał podać terminy. Zaprosił na całodniową jazdę obydwoma modelami. Zobaczymy. Po obejrzeniu BMW poszedłem do Tmaxa. Siedzenie w Tmaxie twardsze ale pozycja lepsza. I wrażenie lepsze. Gdybym miał wybierać zdecydowanie Tmax.
Szymek Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 W "Motocyklu" jest prezentacja BM'ki i podana cena 45000. Z tego co napisali to ogólnie GT wypada lepiej i nawet !OKK są wyczówalne różnice w prowadzeniu obu modeli.
Lucjan73 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 W majowym numerze Świata Motocykli redaktor naczelny dzieli się wrażeniami z jazdy na dwóch modelach skuterów BMW. Testy dobyły się w Hiszpanii czyli jednak jakieś BeMki są na chodzie !scooter
dr.big Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Podobno specjalnie robione i picowane na testy !vampire , reszta "hołoty ", czyli przyszli użytkownicy, którzy podpisali umowy, są zbywani przez dealerów marki... Ba, chodzą też słuchy, że skuterów nie będzie dla zainteresowanych nawet w lipcu ... Ile w tym prawdy? Czas pokaże, ale za wesoło to nie wygląda ... Ja sam myślałem, że to przejściowe problemy i na początek sezonu jednak te skutery będą... Niestety, na razie nie ma nawet terminu...
Coval Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Jeśli są jakieś problemy i firma stara się je wyeliminować przed wprowadzeniem towaru na rynek, to w sumie chyba dobrze. Lepsze to niż odstawianie nowego skutera do serwisu.
Marcino1 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Jeśli są jakieś problemy i firma stara się je wyeliminować przed wprowadzeniem towaru na rynek, to w sumie chyba dobrze. Lepsze to niż odstawianie nowego skutera do serwisu. Co do zasady masz rację. Jednak nie w tym rzecz. Chodzi o podejscie firmy do Klientów a to pozostawia wiele do życzenia.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Administrator Opublikowano 23 Kwietnia 2012 czyli jednak jakieś BeMki są na chodzie Już w marcu były. Byłem na I-wszej nieoficjalnej prezentacji, gdzie odpalałem i dość dokładnie badałem nową beemkę. Kolejne wieści, niestety mało optymistyczne. BMW opóźnia wydawanie swojego nowego skutera o kolejne miesiące. Najnowsze wieści mówią o "realnym" lipcu . Oficjalnym powodem są opóźnienia kooperanta, który miał dostarczyć poprawione elementy plastikowe (np. klapki wlewu paliwa). Jeszcze przed chwilą to miał być maj, później czerwiec a teraz nieoficjalnie mówi się o lipcu Jest jeszcze jedna kwestia... o ile w Niemczech dealerzy BMW podpisywali wstępne umowy bez pobierania zaliczek o tyle w Polsce chętni musieli wpłacić ok 10% wartości zamówionego pojazdu . Z tego co wiem, tych umów jest jakieś 5 sztuk... a pojazdy miały zostać wydane w połowie kwietnia. No cóż... chwali się BMW, że nie chcą wsadzić klientowi skutera z brakami... ale ten falstart odbije się czkawką na potencjalnych klientach. O ile Polska to żaden rynek o tyle włoski będzie bolał... a włosi raczej nie należą do zbyt cierpliwych . Wychodzi na to, że dealerzy Yamahy zacierają ręce
przemas Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 ... Wychodzi na to, że dealerzy Yamahy zacierają ręce Ja słyszałem, że włosi oszaleli na punkcie Integry. !w00t Więc dilerzy Hondy też zacierają ręce. Wygląda na to, że BMW nie ma szczęścia w tym segmencie rynku (maxi)...
Klubowicze Patryk Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Klubowicze Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Ja słyszałem, że włosi oszaleli na punkcie Integry. !w00t Więc dilerzy Hondy też zacierają ręce. Wygląda na to, że BMW nie ma szczęścia w tym segmencie rynku (maxi)... To Będą Może Wolne etaty do objęcia bo ktoś musi za to oberwać. Jednak to prawda, że dzieci rodzą się w bólach.
Szymek Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Na scigacz.pl jest test Beemek. Spalanie od 4.5 do 5.5 !w00t
T-Rex Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Dzisiaj pytałem o testówkę w Łodzi. Będzie dopiero najwcześniej w czerwcu Będzie to wersja GT.
Olsen Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Jest jeszcze jedna kwestia... o ile w Niemczech dealerzy BMW podpisywali wstępne umowy bez pobierania zaliczek o tyle w Polsce chętni musieli wpłacić ok 10% wartości zamówionego pojazdu . Z tego co wiem, tych umów jest jakieś 5 sztuk... a pojazdy miały zostać wydane w połowie kwietnia. No cóż... chwali się BMW, że nie chcą wsadzić klientowi skutera z brakami... ale ten falstart odbije się czkawką na potencjalnych klientach. O ile Polska to żaden rynek o tyle włoski będzie bolał... a włosi raczej nie należą do zbyt cierpliwych . Zawsze mnie dziwi, jak jakiś model roweru, skutera czy motocykla nie jest w sprzedaży na początku sezonu (bo się nie uporali w porę z homologacją czy czymś innym !sciana ). Zwłaszcza w krajach, gdzie ze względów klimatycznych 90% użytkowników jednośladów traktuje je jako pojazdy sezonowe. W takich Niemczech to niektórzy nawet (")wyrejestrowują(") dwa kółka na parę miesięcy, żeby nie płacić ubezpieczenia (to też mnie zawsze trochę dziwiło, zwłaszcza że często da się jeździć przez 10-11 m-cy, a na upartego przez cały rok). Co do wszelkich umów, to tracą one ważność, jeżeli warunki nie zostały dotrzymane. Niemniej jednak niesmak i wkurw pozostają.
Lucjan73 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 W tym całym zamieszaniu jest jeden pozytywny aspekt, osoby które złożyły zamówienie w momencie ukazania się oferty w salonach BMW mają sznse (jeżeli wytrzymaja psychicznie !yeah ) odebrać skuter po niższej cenie. Marne to pocieszenie ale zawsze jakiś plus
dr.big Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Ostatni "mohikanie" w D, którzy mieli jeszcze umowy na skutery BMW informują o telefonach od dealerów, którzy mamroczą coś o dostępności skutera w sierpniu... No, zobaczymy jak to będzie... Na razie kilka osób z for przeskoczyło na Tmaxa 530, kilka na AN650 i ze dwie na Integrę... O ile przy tmaxie 530 nie można mówić o oszczędności, to AN650 oferowany był ostatnio po 9500 euro, a Integrę z TopCase oferowali mi za 8 tysi cash... Czyli dużo mniej niż skutery BMW. PS. Ale może BMW sprawi nam niespodziankę i na zlocie w Berlinie ktoś takim skuterem przyjedzie ? W końcu do fabryki jest zaledwie 30 km i pewnie stoją tam setki prawie gotowych pojazdów ... Na Kymco MyRoad czekaliśmy tyle lat, to i poczekamy te parę miesięcy na BMW . Jednak ciężko to wytłumaczyć osobom, które zimą szybko sprzedały swoje dotyczczasowe skutery (czasami z dużą stratą, aby mieć "upragnione" BMW), żeby być jednymi z pierwszych pobiegły do BMW podpisać zamówienie i ... od miesięcy czekają na skuter . A temperatury za oknem dochodzą już do 20 stopni . No cóż, pecha mieli . Edit: Nie wiem na ile jest to prawdą, ale sprzedaż skuterów BMW została podobno "od kuchni" na nieokreślony czas odwołana... Jeśli te wieści nie są "sterowane", to powodem mają być kłopoty termiczne silnika (początki zacierania się) wynikłe w ok. 1/3 liczby pojazdów testowych... A ile w tym prawdy? Cholera wie...
Sympatycy Kisiel Opublikowano 9 Maja 2012 Sympatycy Opublikowano 9 Maja 2012 Obym się mylił, ale moim zdaniem ten skuter już teraz marketingowo i rynkowo nie żyje. Jeżeli się podniesie i osiągnie jaki taki sukces rynkowy to będę mocno zdziwiony.
boochos Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 no to pięknie, a ja się właśnie nad nim zastanawiałem. cóż trzeba będzie na burgmana900 poczekać... eeech to życie-taki cios o poranku
dr.big Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Boochosie, nie są to jakieś sprawdzone informacje i właściwie nie wiadomo na ile "oficjalne". Może będziesz miał szczęście i skutery BMW będą w sprzedaży już na początek czerwca ? A BMW sieje dezinformację i wodzi konkurencję za nos ? PS. Napisałem czerwca, ale specjalnie bez podania roku ...
Sympatycy orzech Opublikowano 9 Maja 2012 Sympatycy Opublikowano 9 Maja 2012 Wstyd jak bolka trampki. Szkoda, że BMW spaprało tak obiecujący produkt.
Rekomendowane odpowiedzi