Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Awaria Burgmana Miga

Worlan

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy

Nie mam innego pomysłu, więc pozostało forum.

W Burgmanie B400 99' którym w tej chwili podróżuje Migu pękła "guma" łącznik gaźnika z kolektorem ssącym silnika. Może ktoś z Was to posiada. Migu próbuje to jakoś kleić i ma zamiar dojechać na Kaszuby, ale będzie to trudne.

Wszelkie info proszę na PM, lub tel. 601963580.

• Klubowicze

Grzesiu dzięki za informacje miałem odzew na komórkę !tut , ale poradziłem sobie sam kropelka+taśma załatwiła sprawe dojazdu, a powrót 13,5 godziny to przez postoje (10 razy poprawiałem to połączenie) . W Częstochowie już chciałem zrezygnować, ale wspomógł mnie w naprawie kolega Voit !OK (duże dzięki :(). Katowice jeszcze jeden przymusowy postój. W asyscie posiłków z migowa dokulałem się do domku :( . Ogólnie wypad super. Towarzystwo i pogoda na 5-tke, zaliczone ponad 1200 kilometrów i oto w tej pasji chodzi :( !YES .

Łącznik zamówiony będzie na czwartek !OK .

Migu

Gdzie zamówiłeś ten łącznik. Ja miałem podobny problem, po telefonie do Suzuki (guma występuje razem z króćcem koszt 265PLN) naprawiłem to metodą domową, narazie działa niestety nie wiem jak długo.... !happybth

• Sympatycy
Ogólnie wypad super. Towarzystwo i pogoda na 5-tke, zaliczone ponad 1200 kilometrów i oto w tej pasji chodzi !scooter !YES .

Migu, masz parcie na szkło. Gdyby moja majka wywinęła mi taki numer dawno by była w rowie. !bicz

poradziłem sobie sam kropelka+taśma załatwiła sprawe dojazdu, a powrót 13,5 godziny to przez postoje (10 razy poprawiałem to połączenie) . W Częstochowie już chciałem zrezygnować, ale wspomógł mnie w naprawie kolega Voit :D (duże dzięki :D). Katowice jeszcze jeden przymusowy postój.

Migu jestes WIELKI ;)

A ja jestem pełen podziwu! Nie zabrał bym sie w trase z kropelką i taśmą !V w taką trase :P

hehe każdy sposób jest dobry byle by był skuteczny. A do gumy lepiej stosować klej do dętek. Ja tak kleiłem swój łacznik i było ok przez 2 tygodnie !scooter

guma występuje razem z króćcem koszt 265PLN

W młodszych rocznikach a i owszem. W 99 r była sama guma i kosztowała na wiosnę 76zł i 27 gr !YES

WITAM..ja ten problem rozwiązałem klejem do szyb samochodowych.Już w tym szonie przeechałem ok.6 tyś km..wszystko jest ok.dobrze wyczyścić czystą benzyną,potem delikatnie szczotka drucianą i posmarować to tym klejem- efekt murowany...pozdrawiam

• Klubowicze
Migu

Gdzie zamówiłeś ten łącznik. Ja miałem podobny problem, po telefonie do Suzuki (guma występuje razem z króćcem koszt 265PLN) naprawiłem to metodą domową, narazie działa niestety nie wiem jak długo.... :(

Kupisz samą gume tylko musisz im wyoślić, że taka jest dostępna koszt 64 zł.

Ja kupiłem w bielskim salonie suzuki :angry: .

Darek, Waluś spróbujcie coś kupić z takich rzeczy w piątkowy wieczór :( a w dodatku kombinować czym to połatać, jak koledzy do których jedziesz piją bez ciebie ;):( .

Tomwiech mi to wysiadło dopiero u Rydzyka ;) , Orzeszku a czym bym jeździł :( a to prawie nówka, Kordian dzięki .