magart Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Co Wy na to ? Czyżby kolejna kategoria maxi ? KLIK I jeszcze filmik poglądowy GRAJ
Marcino1 Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Rewelacja! !YES Po MP3 taka musiała być logiczna konsekwencja !happybth A czy się przyjmie to inna sprawa - w każdym razie dla mnie bomba - lubię takie wynalazki.
dr.big Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Bardzo fajny . Pozostaje kwestia finansowa, ile bedzie kosztowal i na jak skomplikowany jest serwis zawieszen...
MARCVS Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Dzisiaj w innym wątku, ktoś już zamieszczał filmik z jazdy takim Piaggio MP4 właśnie prototypem na czterech kołach, zaraz poszukam, jak znajdę w historii to wlepię tu. uważam to za rewelacyjny pomysł i bardzo bezpieczny pojazd Jednak jednoślad, to jednoślad i jemu wierny pozostanę Znalazłem !YES
Kordian Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 No trzeba przyznać , ze bardzo ciekawie się prezentuje !! Quadro 4D no i bardzo zwrotny jak pokazane na filmiku. Zobaczymy czy wyjdzie do seryjnej produkcji.
Sympatycy m@rkiz Opublikowano 4 Października 2010 Sympatycy Opublikowano 4 Października 2010 Trochę wyższe zawieszenie i w sam raz na Islandię.... Ale z drugiej strony trochę szerszy to już quad....
LWfilip Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Dla mnie to świetny sprzęt. Zawsze bezkrytycznie odnoszę się do takich nowinek. Bardzo mi się podobają maszyny tego typu. Widać małe szaleństwo w głowie konstruktorów. Na filmie, bardzo podobała mi się ta jazda w kółko z rękoma na jezdni
Sympatycy szorstki Opublikowano 4 Października 2010 Sympatycy Opublikowano 4 Października 2010 Po MP3 taka musiała być logiczna konsekwencja Mnie się kojarzy tak jakoś "ewolucja": (?) -> MP3 -> MP4 -> iPhone I taki iPhone, to jest moim zdaniem tylko jednoślad !sciana A poważnie, robi wrażenie. I można jeździć w sandałach, bo nawet jak się zatrzyma w kałuży, to nogi suche bo zostają na płozach pzdr
MARCVS Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 A ja na starość se takie cóś kupie
Barti Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Fajny sprzęt. Ciekawe jak będzie sie przedstawiał cenowo. P.S. Jeszcze jak dadzą do niego zimowe "kapcie" to już bedzie można cały rok śmigać nawet u nas !YES Dla mnie rewelacja
MARCVS Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Tylko weź zmień cztery na zimówki !YES można od razu pójść z torbami
Barti Opublikowano 4 Października 2010 Opublikowano 4 Października 2010 Tylko weź zmień cztery na zimówki można od razu pójść z torbami Jak w samochodzie Przygladając się zabaczylem że i mocowanie kółek ma prawie jak w samochodze więc pewnie będą oferować też różne felgi Swoją droga ciekawe kiedy wpadna na pommysł żeby dać mu jeszcze dach i pasy z BMW C1 !YES To dopiero byłby pojazd
Klubowicze Profesor Opublikowano 5 Października 2010 Klubowicze Opublikowano 5 Października 2010 Bardzo ciekawy pomysł. czas pokaże jak się przyjmie, no i cenka tez może być ciekawa.
Marcino1 Opublikowano 5 Października 2010 Opublikowano 5 Października 2010 Fajny sprzęt. Ciekawe jak będzie sie przedstawiał cenowo.P.S. Jeszcze jak dadzą do niego zimowe "kapcie" to już bedzie można cały rok śmigać nawet u nas Dla mnie rewelacja Zimowych kapci możesz być pewien. One już są specjalnie dedykowane do MP3, więc i do MP4 będą pasowały A pojazd w prowadzeniu musi byc genialny. Mp3 ma niewiarygodne przednie zawieszenie - dzięki niemu skuter po prostu płynie przez większość szyn, kolein i wybojów. Pokonywanie niewielkich krawężników czy uskoków nie stanowi żadnego problemu. Natomiast tylne zawieszenie nie odbiega od tych stosowanych w innych maxi !YES i czasami odczuwam pewien dyskomfort. Mogę sobie tylko wyobrazić, że zastosowanie podobnego zawieszenia z tyłu i z przodu spowoduje, że pod kątem komfortu jazdy ten pojazd nie będzie miał żadnego konkurenta na świecie. Ależ chętnie bym go przetestował! Obawiam się tylko ceny...
kmodzele Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Bardzo mi się podoba. Może spróbujemy podsumować wady i zalety? Zalety: - wygląd (ładny, oryginalny), - wygodne (dla pupy) zawieszenie, - nie trzeba zestawiać nóg na czerwonym. Wady: - większe spalanie (większa masa) - mniejsza Vmax przy tym samym silniku (większa masa) - większa cena (bardziej skomplikowane zawieszenie i napęd) - droższy serwis (więcej części w zawieszeniu). Kosztem czterech opon bym sie nei martwił, bo więcej opon = mniejsze obciążenie każdej z nich = wolniej się zużywają :-) Ciekawym, jak "ten pomysł" wpływa na pojemność bagażnika oraz jak doprowadzają napęd do tylnych kółek (no bo chyba oba są napędzane..); czy jest tam mechanizm róznicowy? Gdzie? To wszystko nie jest takie proste, jak by się wydawało. A czterokółki można już kupić. Tylko mniej eleganckie. Elektryczne. I nei tylko.
czaro69 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Kurde, całkiem fajny Robi wrażenie jak kręci kółeczka na mokrym
Magda B. Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 Dla mnie super. Z ciekawostek, które wyczytałam na włoskiej stronie - będzie kosztował 9000 euro, ma silnik 500cm i najlepsze - bedzie mozna nim jeździć na prawku kat B! Doszli do wniosku chyba, że przecież to nie jednoślad
reno Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 straaasznie mi się podoba, bardzo chciałbym spróbować....
BiG Z Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 o w dupę jeża ale bajer beda niedlugo konkursy komu sie uda wypieprzyc na tym maxi !YES a w następnym sezonie wprowadzą wersję tourer max. z podwójnymi kołami z tyłu-coś na rodzaj busa !OKK no ja czekam i obserwuje:)Marcin!może za jakiś czas razem będziemy ludzi straszyć że się zaraz na drodze wywrócimy...
Sympatycy Arecki Opublikowano 10 Października 2010 Sympatycy Opublikowano 10 Października 2010 Pomysł bardzo mi się podoba, lubię takie "wynalazki", obawiam się tylko, że podobnie jak w przypadku MP3-ki czy Fuoco cena takiego pojazdu będzie skutecznie gasiła zapał .
Marcino1 Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Marcin!może za jakiś czas razem będziemy ludzi straszyć że się zaraz na drodze wywrócimy... !happybth kto wie, kto wie... !happybth
stapoz Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 Super sprawa. Eliminuje podstawowy problem moto - słabą przyczepność, zarówno na zakrętach jak i przy hamowaniu. Ciekawy jestem ja sprawa wygląda przy przeciskaniu się w korkach, czy szerokość nie ogranicza takich manewrów?
Marcino1 Opublikowano 13 Października 2010 Opublikowano 13 Października 2010 Super sprawa. Eliminuje podstawowy problem moto - słabą przyczepność, zarówno na zakrętach jak i przy hamowaniu. Ciekawy jestem ja sprawa wygląda przy przeciskaniu się w korkach, czy szerokość nie ogranicza takich manewrów? Z przeciskaniem się w korkach nie powinno być problemu. Ten pojazd nie wygląda na szerszy od mp3 a to z kolei jest węższe np. od burgmana 400.
Rekomendowane odpowiedzi