Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Quadro 4D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co Wy na to ? Czyżby kolejna kategoria maxi ?

KLIK

I jeszcze filmik poglądowy

GRAJ

Opublikowano

Rewelacja! !YES

Po MP3 taka musiała być logiczna konsekwencja !happybth

A czy się przyjmie to inna sprawa - w każdym razie dla mnie bomba - lubię takie wynalazki.

<_<

Opublikowano

Bardzo fajny <_< . Pozostaje kwestia finansowa, ile bedzie kosztowal i na jak skomplikowany jest serwis zawieszen...

Opublikowano

fajny <_<

Opublikowano

Dzisiaj w innym wątku, ktoś już zamieszczał filmik z jazdy takim Piaggio MP4 właśnie prototypem na czterech kołach, zaraz poszukam, jak znajdę w historii to wlepię tu.

uważam to za rewelacyjny pomysł i bardzo bezpieczny pojazd

Jednak jednoślad, to jednoślad i jemu wierny pozostanę <_<

Znalazłem

!YES

Opublikowano

<_< No trzeba przyznać , ze bardzo ciekawie się prezentuje !!

Quadro 4D no i bardzo zwrotny jak pokazane na filmiku.

Zobaczymy czy wyjdzie do seryjnej produkcji.

• Sympatycy
Opublikowano

Trochę wyższe zawieszenie i w sam raz na Islandię.... ;)

Ale z drugiej strony trochę szerszy to już quad.... :)

Opublikowano

Dla mnie to świetny sprzęt. Zawsze bezkrytycznie odnoszę się do takich nowinek. Bardzo mi się podobają maszyny tego typu. Widać małe szaleństwo w głowie konstruktorów. Na filmie, bardzo podobała mi się ta jazda w kółko z rękoma na jezdni ;)

• Sympatycy
Opublikowano
Po MP3 taka musiała być logiczna konsekwencja :)

Mnie się kojarzy tak jakoś "ewolucja": (?) -> MP3 -> MP4 -> iPhone ;);)

I taki iPhone, to jest moim zdaniem tylko jednoślad ;) !sciana ;)

A poważnie, robi wrażenie. I można jeździć w sandałach, bo nawet jak się

zatrzyma w kałuży, to nogi suche bo zostają na płozach ;)

pzdr

Opublikowano

A ja na starość se takie cóś kupie ;):)

Opublikowano

Fajny sprzęt. Ciekawe jak będzie sie przedstawiał cenowo.

P.S. Jeszcze jak dadzą do niego zimowe "kapcie" to już bedzie można cały rok śmigać nawet u nas !YES Dla mnie rewelacja ;)

Opublikowano

Tylko weź zmień cztery na zimówki !YES można od razu pójść z torbami ;)

Opublikowano
Tylko weź zmień cztery na zimówki :lol: można od razu pójść z torbami  :P

Jak w samochodzie :( Przygladając się zabaczylem że i mocowanie kółek ma prawie jak w samochodze więc pewnie będą oferować też różne felgi :P

Swoją droga ciekawe kiedy wpadna na pommysł żeby dać mu jeszcze dach i pasy z BMW C1 whist !YES To dopiero byłby pojazd ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Bardzo ciekawy pomysł. czas pokaże jak się przyjmie, no i cenka tez może być ciekawa.

Opublikowano
Fajny sprzęt. Ciekawe jak będzie sie przedstawiał cenowo.

P.S. Jeszcze jak dadzą do niego zimowe "kapcie" to już bedzie można cały rok śmigać nawet u nas :P Dla mnie rewelacja :P

Zimowych kapci możesz być pewien. One już są specjalnie dedykowane do MP3, więc i do MP4 będą pasowały :lol:

A pojazd w prowadzeniu musi byc genialny. Mp3 ma niewiarygodne przednie zawieszenie - dzięki niemu skuter po prostu płynie przez większość szyn, kolein i wybojów. Pokonywanie niewielkich krawężników czy uskoków nie stanowi żadnego problemu. Natomiast tylne zawieszenie nie odbiega od tych stosowanych w innych maxi !YES i czasami odczuwam pewien dyskomfort.

Mogę sobie tylko wyobrazić, że zastosowanie podobnego zawieszenia z tyłu i z przodu spowoduje, że pod kątem komfortu jazdy ten pojazd nie będzie miał żadnego konkurenta na świecie.

Ależ chętnie bym go przetestował! ;)

Obawiam się tylko ceny... whist

Opublikowano

Bardzo mi się podoba. Może spróbujemy podsumować wady i zalety?

Zalety:

- wygląd (ładny, oryginalny),

- wygodne (dla pupy) zawieszenie,

- nie trzeba zestawiać nóg na czerwonym.

Wady:

- większe spalanie (większa masa)

- mniejsza Vmax przy tym samym silniku (większa masa)

- większa cena (bardziej skomplikowane zawieszenie i napęd)

- droższy serwis (więcej części w zawieszeniu).

Kosztem czterech opon bym sie nei martwił, bo więcej opon = mniejsze obciążenie każdej z nich = wolniej się zużywają :-)

Ciekawym, jak "ten pomysł" wpływa na pojemność bagażnika oraz jak doprowadzają napęd do tylnych kółek (no bo chyba oba są napędzane..); czy jest tam mechanizm róznicowy? Gdzie? To wszystko nie jest takie proste, jak by się wydawało.

A czterokółki można już kupić. Tylko mniej eleganckie. Elektryczne. I nei tylko.

Opublikowano

Kurde, całkiem fajny ;)

Robi wrażenie jak kręci kółeczka na mokrym ;)

Opublikowano

Dla mnie super. Z ciekawostek, które wyczytałam na włoskiej stronie - będzie kosztował 9000 euro, ma silnik 500cm i najlepsze - bedzie mozna nim jeździć na prawku kat B! Doszli do wniosku chyba, że przecież to nie jednoślad ;)

Opublikowano

straaasznie mi się podoba, bardzo chciałbym spróbować....

Opublikowano

o w dupę jeża ale bajer

;) beda niedlugo konkursy komu sie uda wypieprzyc na tym maxi !YES a w następnym sezonie wprowadzą wersję tourer max. z podwójnymi kołami z tyłu-coś na rodzaj busa !OKK no ja czekam i obserwuje:)Marcin!może za jakiś czas razem będziemy ludzi straszyć że się zaraz na drodze wywrócimy... ;)

• Sympatycy
Opublikowano

Pomysł bardzo mi się podoba, lubię takie "wynalazki", obawiam się tylko, że podobnie jak w przypadku MP3-ki czy Fuoco cena takiego pojazdu będzie skutecznie gasiła zapał ;) .

Opublikowano
Marcin!może za jakiś czas razem będziemy ludzi straszyć że się zaraz na drodze wywrócimy... !happybth

kto wie, kto wie... !happybth

Opublikowano

Super sprawa. Eliminuje podstawowy problem moto - słabą przyczepność, zarówno na zakrętach jak i przy hamowaniu. Ciekawy jestem ja sprawa wygląda przy przeciskaniu się w korkach, czy szerokość nie ogranicza takich manewrów?

Opublikowano
Super sprawa. Eliminuje podstawowy problem moto - słabą przyczepność, zarówno na zakrętach jak i przy hamowaniu. Ciekawy jestem ja sprawa wygląda przy przeciskaniu się w korkach, czy szerokość nie ogranicza takich manewrów?

Z przeciskaniem się w korkach nie powinno być problemu. Ten pojazd nie wygląda na szerszy od mp3 a to z kolei jest węższe np. od burgmana 400.