Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I tak pięknie odchodzi się od zagrożenia pt. natężenie ruchu samochodów ciężarowych po naszych nieprzygotowanych do tego drogach i ulicach.

Po pierwsze ciężarówek jest więcej na drogach niż motocykli, emitują pierdylion razy więcej spalin niż motocykle, stwarzają znacznie większe zagrożenie niż motocykle na drogach i ulicach, transportują niejednokrotnie substancje niebezpieczne w dużych ilościach.

No tak, ale to motocykliści wszystkim najbardziej przeszkadzają - bo są szybsi i nie stoją w korkach, ach ta bezinteresowna zawiść nie mająca nic wspólnego z logiką.

Opublikowano
No tak, ale to motocykliści wszystkim najbardziej przeszkadzają - bo są szybsi i nie stoją w korkach, ach ta bezinteresowna zawiść nie mająca nic wspólnego z logiką.

Dlaczego Cię to dziwi, przecież to narodowa cecha w tym kraju...

Opublikowano

Najlepsze są ciężarówki latem, przy wysokich temperaturach !guns

Jechałem kiedyś za taką i ku mojemu zdziwieniu, przy nie dużej prędkości zwijała asfalt na koła !sciana

To dopiero jest problem i to szczególnie dla nas :D

Bo każdy z nas wie jak się jeździ po dziurawych drogach ;)

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Debilomierz dla pani kandydatki - popieram - za wypowiedź o stadach motocyklistów.

Ale obniżenie poziomu hałasu w niektórych motórkach też by się przydało! Albo obniżenie poziomu debilowatości u właścicieli tych motórków (choć pewnie trudniej byłoby to zmierzyć i wyegzekwować). Jeździ u mnie po osiedlu taki gnojek na rozwierconej 50-tce, że ... aż trudno to opisać. Poziom hałasu jest porównywalny z przelotem helikoptera nad blokiem, tylko oczywiście dźwięk bardziej "pierdzący". Na samo wspomnienie ciarki mnie przechodzą. Chyba musi mieć stopery w uszach albo być głuchy, bo normalny człowiek nie wytrzymałby takiego dźwięku. Czasem chciałbym mieć przy łóżku jakiegoś winchestera, czy innego kałacha :)

Ścigacze jeżdżące nocami tam, gdzie ludzie śpią, też są uciążliwe. Śmiać z tego mogą się tylko ci, co mają mocny sen i nie mają dzieci.

Na szczęście problem z wytwarzaniem nadmiernego hałasu nie dotyczy Braci Maxiskuterowej, i za to Was kocham !YES

Opublikowano

No program ciekawy ciekawy.... Ja bym proponował żeby ta Pani zajęła czym pożytecznym w sumie to nie wiem czym może niech się ograniczy do oddychania bo stawianie motocyli między dopalaczami a gwałcicielami to już chyba sugeruje przedawkowanie tych pierwszych. Debilomierz trzeba wręczyć

• Sympatycy
Opublikowano
Co do dopalaczy, niestety jeden punkt odpadł :)

Panowie, co tam się dzieje na tej Ochocie ;)

Te stada motocyklistów, czy ona mówi o czwartkowych spotach :(

To raczej konkurencja, my spotykamy się na Woli !happybth

Opublikowano

hahaah porażka ... typowe podejście polityków .....

Opublikowano

Trochę statystyki w temacie 2oo

KLIK

Opublikowano

Niech sobie bagażowi sprawdzają decybele tłumik mam sprawny

odkrece centralny podnóżek i powiem im że muszą w czasie jazdy kontrolować

bo to automat :D

Opublikowano
Niech sobie bagażowi sprawdzają decybele tłumik mam sprawny

odkrece centralny podnóżek i powiem im że muszą w czasie jazdy kontrolować

bo to automat  :D

"Panowie chcieli skontrolować hałas? A, to proszę chwileczkę poczekać, tylko sobie podnóżek centralny zdemontuję... Gdzież ta 14 się podziała?"

bp,nmsp :)

Pozdrawiam

Marcin S.

Opublikowano
poruszającymi się po mieście stadami motocyklistów, którzy są nie tylko niebezpieczni dla ruchu drogowego,

Tak, bo to motocylkiści wymuszają pierwszeństwo a kierowcy 4oo są poszkodowani :lol:

ale stanowią ogromne utrudnienia dla mieszkańców

No tak, lepiej jak motocykilasta pojedzie 4oo zamiast 2oo. Wtedy znikną korki a ludzie będą szczęsliwi :P

Ciekawe, że babsko się nie weźmie za wariatów w 4oo - jest ich przecież znacznie więcej i na ogół powodują większe szkody :P

Ale kto by na nią zwrócił uwagę jakby mówiła o piratach samochodowych - a tak mogła mieć swoje 5 min !YES

I żeby nie było - jeżdżę nie tylko 2oo ale i 4oo :P

No i jeszcze zapomniała sprecyzować słowo 'stado motocylkistów' :P - tak wg mnie to będzie więcej niż 13 motocykli jadących nie więcej niż 12.76 m od siebie w tym samym kierunku, niekoniecznie tym samym pasem, z prędkościami różniącymi się nie więcej niż 9.85km/h od siebie, kierowcy których znają się z widzenia, słyszenia bądź właśnie się poznali !YES

Opublikowano

Kurde, no przecież sporo jeźdżę i w życiu nie widziałem żadnego stada motocykli. Noooo, poza częstochowskimi zlotami gwiaździstymi.

O czym Ona gada?! ;) !V :)

PS w tym roku postanowiłem, że przestanę brać udział w wyborach. W ogóle. Bo do tej pory zawsze głosowałem. Już mnie moi kandydaci wnerwili do cna.

Ale to babsko to już przeszło wszystko. Czy Ona jest tak głupia i wierzy w to co mówi, czy naiwna i sądzi, że ktoś się na to da złapać? No po prostu brakuje mi słów.

http://www.tvnwarszawa.pl/6601,program.html - o i tu jeszcze trochę stereotypów.

Opublikowano
PS w tym roku postanowiłem, że przestanę brać udział w wyborach. W ogóle. Bo do tej pory zawsze głosowałem. Już mnie moi kandydaci wnerwili do cna.

A nie uważasz, że nie głosując zwiększasz szanse tej... pani?

Pzdr.

M.

Opublikowano

Na samorządowe to jeszcze warto pójść, głosujesz na konkreta, a nie na listę.

Opublikowano
http://www.tvnwarszawa.pl/6601,program.html - o i tu jeszcze trochę stereotypów.

"wbrew pozorom sprawcą większości wypadków z udziałem motocykli jest inny uczestnik ruchu..." - No też mi odkrycie, "wbrew pozorom". Chyba wbrew pozorom jakim ulegają tacy ignoranci jak wspomniana kandydatka na prezydenta. Bo ja i wszystkie osoby, z którymi rozmawiam mają tego świadomość. I jest to tak samo oczywiste jak to że znacznie łatwiej paść ofiarą pirata samochodowego niż motocyklowego :)

"29.000 zarejestrowanych motocylki w Warszawie" - no faktycznie - plaga ;) Chciałbym zobaczyć ile jest zarejestrowanych w Berlinie, Barcelonie czy Rzymie :)

Opublikowano
Z drugiej strony pani Mumio nie chce stracić wyborców wśród użytkowników 2oo :D

Kandydatka na motorze, jednoślady po buspasach

Kiiiieeełłłbbbaasaaa wyborcza <_<

Żadnej z obietnic nikt z nich nie spełni ;)

Nie łudźcie się <_<

Może być tylko różnica w tym ile kto przytuli dla siebie przez czas kadencji ;);)

Opublikowano

W takich sytuacjach cieszę się, że nie mieszkam w Warszawie - i mam swojego burmistrza