Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Litwa, Łotwa, Estonia

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Przemo, koszt od osoby :)

Ja wykupuję zawsze ubezpieczenie w Signal Iduna na leczenie + transport (koszt to około 0,5 Euro/dobę) + oczywiście dodatkowe ubezpieczenie w Warcie na sprzęt

EDIT: Krzys-68 - miło powitać w ekipie, wskoczyłeś na miejsce nr 6.

EDIT2: Jamajczyk, czekam tylko na potwierdzenie od Ciebie, jeśli to możliwe daj znać do końca tygodnia.

Opublikowano

Przemo, koszt od osoby :)

No i wywaliłeś mi cały budżet do góry nogami !placz

Orzechu a możesz mi coś więcej o tej Warcie napisać. Chodzi o assistance zagraniczny czy jakiś szerszy zakres?

Bo Signal Iduna to chyba standard podróżny.

• Sympatycy
Opublikowano

W warcie wykupuję assistance na moto, koszt około 70 Pln. Signal Iduna - standard ale z transportem do kraju. Kiedyś znajoma w Turcji połamała się dosyć mocno i musiała za transport na noszach 10 tysi zapłacić !sciana

Opublikowano

Rozmawiałem dzisiaj z przedstawicielem "Signal Iduna" i powiedział mi że wyjazd na motocyklach należy traktować jako opcję sporty ekstremalne i zwyżka 300% w ubezpieczeniu turystycznym. Trochę to dziwne. No ale podstawowy pakiet około 26zł *3.

Jak ktoś wie coś więcej z doświadczenia niech napisze jak to faktycznie jest przy takim wyjeździe jak nasz na 2oo.

wybrałem taką samą opcję jak poniżej „Przemo_ST”, tylko po jednym dniu więcej do przodu i tyłu.. ~42.

• Sympatycy
Opublikowano

Ja zawsze mówię, że jadę motocyklem i nigdy nie miałem z tego powodu dopłat. Inna sprawa, że nigdy nie miałem przygód więc nie sprawdzałem jak to działa. Oby tak pozostało.

Opublikowano

Rozmawiałem dzisiaj z przedstawicielem "Signal Iduna" i powiedział mi że wyjazd na motocyklach należy traktować jako opcję sporty ekstremalne i zwyżka 300% w ubezpieczeniu turystycznym. Trochę to dziwne. No ale podstawowy pakiet około 26zł *3.

Jak ktoś wie coś więcej z doświadczenia niech napisze jak to faktycznie jest przy takim wyjeździe jak nasz na 2oo.

A ja właśnie wykupiłem w necie polisę Signal Iduna. Zgodnie z OWU: Sporty ekstremalne - dyscypliny sportowe, których uprawianie wymaga ponadprzeciętnych umiejętności, odwagi i działania w warunkach dużego ryzyka.

My będziemy poruszać się po drogach publicznych w celach turystycznych i to homologowanymi pojazdami. Nie wydaje mi się aby było uzasadnienie dla zastosowania jakiekolwiek zwyżki. Motocykl jest równoprawnym środkiem transportu tak samo jak samochód czy autobus.

Zrobiłem sobie własną kompozycję. Koszty leczenia 40 tys NW 30 tys. za jedyne 37,14 PLN (w tym jest transport limitowany do 5 tys Euro)

Opublikowano

Witam wszystkich,

Chętnie bym z Wami pojechał ale nie mam możliwości wzięcia urlopu w tym okresie !placz1

Chyba, że pogonię za Wami w piątek po południu !scooter

Jeżeli chodzi o ubezpieczenie, to mogę polecić kolegę, który sprzedaje ubezpieczenia Allianz. Właśnie przed chwilą z nim rozmawiałem i powiedział, że jak nie będziecie brali udziału w żadnym rajdzie (nawet amatorskim :P) to oferta jest standardowa.

Jeżeli jesteście zainteresowani, to podaję kontakt:

Janusz Główka

501 182 191

Jeżeli byście dzwonili, to powołajcie się na mnie tzn. nie Corleone ;) tylko na Artura Jeżewskiego :)

Opublikowano

W kwestii przewodnika, to ja mogę poprowadzić naszą wycieczku po Litwie..

Na 4 kółkach zjeździłem całą i znam miejsca, których na mapie już nei ma ( z wiadomych względów przyjaźni polsko - litewskiej )..

:D

Trza już powoli konserwę turystyczną i paprykarza szczecińskiego kupować.. Termin tuż tuż..

Nie chwaląc się zanabyłem kuferek wraz ze stelażem a i wolek żeglarski niepraemakalny tyż ;p

qrrr... czaki.. muszę OC przedłużyć ;p

Czy poza w/w. ubezpieczeniami coś jeszcze warto by wykupić ( oczywiście nie wliczam ubezpieczenia od braku dobrego towarzystwa :)

Opublikowano

Panie i Panowie. Widzę że się uda Wasz wypad. Ja niestety się spóźniłem ale może "kiedyś" pojadę na podobną wyprawę. Życzę szerokości, 0 problemów mechanicznych, 100% satyskfacji i miłej imprezy. Oczywiście szczęśliwego powrotu do Domu.

P.S. Zróbcie dużo zdjęć, filmów przejazdów itd.. abyśmy mogli Wszyscy obejżeć jak się bawią Burgmaniacy. POZDROWIENIA JESZCZE RAZ SZEROKOŚCI I DOBREJ ZABAWY.

• Sympatycy
Opublikowano

Panie i Panowie. Widzę że się uda Wasz wypad. Ja niestety się spóźniłem ale może "kiedyś" pojadę na podobną wyprawę.

Jak chcesz jechać to zapraszam, dopiero w okolicy Weekendu będę domawiał miejsca tak więc masz jeszcze czas czekamy również na potwierdzenie od Jamajczyka.

Opublikowano

Właśnie się dowiedziałem, że mam przesunięty na maj zabieg w szpitalu, który miałem mieć wykonany w najbliższy poniedziałek, co z kolei wykluczało moją ewentualna podróż, więc w takim razie Orzechu i wszyscy pozostali jestem teraz na etapie dogrywania urlopu. Na chwilę obecną szacuję, że na 90% pojadę :D

Pozdrawiam,

Corleone

• Administrator
Opublikowano

Czy poza w/w. ubezpieczeniami coś jeszcze warto by wykupić ( oczywiście nie wliczam ubezpieczenia od braku dobrego towarzystwa :D

Ja wykupiłem jeszcze butelkę swojego ulubionego trunku, którą mam nadzieję w towarzystwie osuszyć.

Natomiast co do ubezpieczenia, to zaopatrzyłem się w kartę EKUZ (miłe zaskoczenie gdyż dostałem ją po 3 minutach od wejścia do NFZu) oraz Warta Travel za 24 PLN

Marcin

Opublikowano

witam, dogrywam wolne w pracy ,ostateczną odpowiedz dam ,(jesli można) 15 kwietnia po 17.00 pozdrawiam jestem na tak.

• Sympatycy
Opublikowano

Grzesiek walczy teraz z hotelami, na teraz mamy:

Kukle - 17 miejsc

Ryga - 17 miejsc

Tallin - 15 miejsc (jest możliwość dostawek)

Daugavpils - 12 miejsc i wychodzi, że nie da rady załatwić więcej.

Jak będzie ostateczna liczba osób, będziemy się rozglądać za czymś konkretnie.

Opublikowano

!OKK Załatwiłem urlop, więc potwierdzam, że jadę !scooter .

Orzech proszę o potwierdzenie i dopisanie do noclegów.

Może stworzymy jakąś listę niezbędników podróżnych???

Pozdrawiam,

Corleone

• Sympatycy
Opublikowano

Dopisałem Cię do listy !YES

Niezbędnik:

sprawny skuter

dobry humor

twarda du..

Edit: W Twoim przypadku jeszcze ciepłe gacie :lol:

Opublikowano

Ja wykupiłem jeszcze butelkę swojego ulubionego trunku, którą mam nadzieję w towarzystwie osuszyć.

Marcin

Co do trunków na miejscu gorąco polecam Vanna Tallinn [klik] estoński specjał. !YES Jest przepyszny i rozgrzewa, co w tamtejszych warunkach jest korzystne. Ja byłam w sierpniu i marzłam. :lol:

Natomiast odradzam lokalny produkt z Rygi - Rigas Balsam, no chyba, że ktoś lubi smak syropu na kaszel z beherovką :)

Pozdrawiam serdecznie i życze udanego wyjazdu !OK

• Klubowicze
Opublikowano

W tym tygodniu siadam do przewodników, będę szukał czegoś do oglądnięcia po naszej trasie.

to jeśli mogłabym prosić to chciałabym zobaczyć Górę Krzyży i Parnu ... plisss :lol:

Opublikowano

Dopisałem Cię do listy !YES

Niezbędnik:

sprawny skuter

dobry humor

twarda du..

Edit: W Twoim przypadku jeszcze ciepłe gacie :lol:

Heheee właśnie się za czymś rozglądam żeby nie liczyć na Twoje bombasy :)

Opublikowano

: Krzys-68 - miło powitać w ekipie, wskoczyłeś na miejsce nr 6.

Mam się obawiać czy się cieszyć?To jakaś lista wyborcza?będziemy gdzieś kandydować !czary ?

Ci z pierwszych miejsc to ile $$$ !winkiss

• Sympatycy
Opublikowano

Właśnie udało mi się zarezerwować dwa dodatkowe pokoje dwuosobowe w hotelu DUETS.Mamy 16 miejsc. !OK

Opublikowano

Uffff. To dobrze, bo jestem jak na razie ostatni na liście i już się rozglądałem za śpiworem !placz1

• Sympatycy
Opublikowano

Uffff. To dobrze, bo jestem jak na razie ostatni na liście i już się rozglądałem za śpiworem !placz1

Pamiętaj że ostatni na liście pilnuje skuterów :) :)

Opublikowano

To ja dalej szukam tego namiociku ;)chociaż pewnie ktoś w ostatniej chwili się dołączy...

Opublikowano

Pamiętaj że ostatni na liście pilnuje skuterów :) :)

Ta logika mi się podoba !OKK

Jak Jamajczyk potwierdzi to będzie nas 17. Dobrze że kierownik sypia z plecaczkiem (czyli Orzech z Fistaszkiem :P)

Nie dość że organizator to jeszcze z jakim poświęceniem :)