Groda Opublikowano 7 Marca 2011 Opublikowano 7 Marca 2011 Czołem wszystkim "Maxi" !happybth Postanowiłem wbić się do Was. Mam nadzieję, że nie będziecie trąbić na mniejszego !happybth Mogę pomagać bez kopiowania korespondencji. Jak macie pytania to proszę pytać. Dzisiaj już muszę uciekać ale od jutra powinienem mieć dojście do netu. Pozdrawiam Groda
Sympatycy orzech Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 7 Marca 2011 Czołem wszystkim "Maxi" Postanowiłem wbić się do Was. Mam nadzieję, że nie będziecie trąbić na mniejszego Mogę pomagać bez kopiowania korespondencji. Jak macie pytania to proszę pytać. (...) Pozdrawiam Groda Witaj na forum !happybth Jeszcze sporo czasu więc pytań mniej, cierpliwości, na 100% będzie ktoś o coś pytał. PS> Już dostałem telefon, że jakiś gość zarejestrował się na forum i ma zamiar jechać na 50 za nami !happybth
Mareczek Opublikowano 7 Marca 2011 Opublikowano 7 Marca 2011 PS> Już dostałem telefon, że jakiś gość zarejestrował się na forum i ma zamiar jechać na 50 za nami !happybth Po prostu dacie jemu „fory” śniadanie zje 3-4 godzin wcześniej i pojedzie !happybth a Wy będziecie gonili.
Sympatycy orzech Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 8 Marca 2011 Lista nam mocno topnieje, mamy 12 skuterów w tym jeden nie jest pewny.
marcin62 Opublikowano 8 Marca 2011 Opublikowano 8 Marca 2011 witam plan jest taki Rezerwacje noclegów: KUKLE 27IV-28IV Kukle RYGA - 28IV-29IV TALIN- 29IV-1V HOTEL DZINGIEL Gdzieś przed WILNEM 1V-2V Droga powrotna 2V-3V Czwartek - spotkanie przy granicy i jazda do Rygi (nocleg) Piątek - jazda do Talina i Sobota - kto co chce, generalnie czas wolny itd. Niedziela - trasa do Wilna - ile damy radę Poniedziałek - Wilno i ewakuacja do Polski Wtorek - czas na dojazdy do domów i pytanko czy pon/wt ewakuacja do polski i czas na dojazdy do domów to można będzie liczyć na nocleg w Kukle czy też gdzieś po drodze w innej przystani - ktoś coś zna poleca. Pytam gdyż to 2/3maj większość miejsc zajęte. Czy nie lepiej dla zainteresowanych już zaklepać nocleg w jakimś miejscu. Gdyż przejazd z wilna do np. wawy raczej nie wchodzi w gre. Może ktoś coś podpowie. Fajne miejsce. Ja piszę się na pełny pakiet, czy będę 3 czy 4 w wawie nie ma dla mnie znaczenia. Zerknąć chcę wszystko co będzie w planie.
Administrator xmarcinx Opublikowano 8 Marca 2011 Administrator Opublikowano 8 Marca 2011 Gdyż przejazd z wilna do np. wawy raczej nie wchodzi w gre. Ja to z Wilna będę jechał do Warszawy na jeden raz. Wychodzi jakieś 7 godzin. Z Wilna do granicy to 2,5 godziny, za mało na jeden dzień. Wilna nie zwiedzam, bo już byłem, więc tylko "wstaje i wychodzę". Marcin
Sympatycy orzech Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 8 Marca 2011 Z Wilna do Warszawy jest 466 km więc jak ktoś potrzebuje dostać się w 1 dzień to raczej nie będzie problemów. Nie jestem wstanie zagwarantować dzsiaj noclegów na wszystkie opcje ponieważ nie ma pewności ile osób jak będzie chciało wracać. Na wyjazd zarezerwowałem po 15 miejsc a już widać, że raczej trzeba się będzie redukować do 10.
marcin62 Opublikowano 8 Marca 2011 Opublikowano 8 Marca 2011 To może niech chętni się określa czy jadą full wyjazd czy opcja szybkiego powrotu bez Wilna. Przejazd do wawy możliwy, pewnie tylko że wtedy pośpiech jeśli z Wilnem czy też bez a za dnia. Ja jestem za Wilnem gdyż baardzo dawno tam byłem . pozdr
Administrator xmarcinx Opublikowano 8 Marca 2011 Administrator Opublikowano 8 Marca 2011 Dla Rygi też sprawa noclegu jest otwarta. W rozpisce nie ma podanego hotelu. Od granicy PL do Rygi wychodzi jakieś 6 godzin. Przed wieczorem tam będziemy. Może uda się znaleźć ekonomiczny hotel ad-hoc. Może niech orzech jako organizator zabierze głos. Myślę, że fair by było gdyby ktoś (na przykład ja) zabukował hotel na swoja kartę kredytową w Rydze (trzecia osoba w Wilnie), żeby ten ciężar nie dotyczył tylko organizatora. Marcin
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 8 Marca 2011 Sympatycy Opublikowano 8 Marca 2011 Panowie,troszke cierpliwości.Jeszcze troche czasu zostało. Na dzień dzisiejszy nie mamy jeszcze hotelu w Rydze,ale będziemy starali się z Orzechem coś sensownego (taniego) załatwić. Wszystkie nowe informacje pojawią się w pierwszym poście.
Sympatycy orzech Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 8 Marca 2011 No i mamy kolejny hotel - RYGA HOTEL SKANSTE - koszt to ok. 11 Euro za osobę ze śniadaniem Mamy 2 pokoje 3 osobowe i 3 pokoje 2 osobowe = 12 miejsc noclegowych. Dzięki Grzesiu.
Sympatycy orzech Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 10 Marca 2011 Wstępnie określiłem TRASĘ naszego wyjazdu. Start i meta jako Warszawa dla ogólnego wyobrażenia wyzwania czyli około 2200 km.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 10 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 10 Marca 2011 Wstępnie określiłem TRASĘ naszego wyjazdu.Start i meta jako Warszawa dla ogólnego wyobrażenia wyzwania czyli około 2200 km. 2200 + 355 x 2 = ok.2900 km z Rybnika
Groda Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 Lista nam mocno topnieje, mamy 12 skuterów w tym jeden nie jest pewny. Teraz wiecie dlaczego wolę sam jeździć. Ciężko jest zebrać taką ilość chętnych. Ale trzymam kciuki
Klubowicze krzytro Opublikowano 10 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 10 Marca 2011 Lista nam mocno topnieje, mamy 12 skuterów w tym jeden nie jest pewny. Teraz wiecie dlaczego wolę sam jeździć. Ciężko jest zebrać taką ilość chętnych. Ale trzymam kciuki W większej grupie też daliśmy radę
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 10 Marca 2011 Sympatycy Opublikowano 10 Marca 2011 Lista nam mocno topnieje, mamy 12 skuterów w tym jeden nie jest pewny. Teraz wiecie dlaczego wolę sam jeździć. Ciężko jest zebrać taką ilość chętnych. Ale trzymam kciuki Eee tam....popatrz na liste osób, które były w Marl i Berlinie
Klubowicze krzytro Opublikowano 10 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 10 Marca 2011 Lista nam mocno topnieje, mamy 12 skuterów w tym jeden nie jest pewny. Teraz wiecie dlaczego wolę sam jeździć. Ciężko jest zebrać taką ilość chętnych. Ale trzymam kciuki Eee tam....popatrz na liste osób, które były w Marl i Berlinie bunkrów niema ale też jest zaje................
Groda Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 A to w takim razie przepraszam. Nie wszystko jeszcze przeczytałem Jak będę miał chwilkę to przejrzę mapkę z trasą i zobaczę przez jakie miejscowości będziecie pruli. Spróbuję podpowiedzieć, co tam jest ciekawego. Jeżeli oczywiście pokryje się to z moją trasą.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 10 Marca 2011 Sympatycy Opublikowano 10 Marca 2011 A to w takim razie przepraszam. Nie wszystko jeszcze przeczytałem Jak będę miał chwilkę to przejrzę mapkę z trasą i zobaczę przez jakie miejscowości będziecie pruli. Spróbuję podpowiedzieć, co tam jest ciekawego. Jeżeli oczywiście pokryje się to z moją trasą. Wszystkie rady mile widziane
gumis Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 Wstępnie określiłem TRASĘ naszego wyjazdu.Start i meta jako Warszawa dla ogólnego wyobrażenia wyzwania czyli około 2200 km. 2200 + 2*300 z Dębicy = okrągłe 2800 km
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 10 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 10 Marca 2011 Orzechu co to za przystanek E na trasie?
Sympatycy zdun13m Opublikowano 10 Marca 2011 Sympatycy Opublikowano 10 Marca 2011 Przystanek jak przystanek przecież nie tramwajowy. Pażdzioch ja myślę że tutaj będzie czas dla spragnionych.
Sympatycy orzech Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 10 Marca 2011 Orzechu co to za przystanek E na trasie? Oj widzę, że suszy !OKK Punkt E wyszedł zupełnie przypadkowo, musiałem jakiś punkt na wschodzie zaznaczyć bo mi trasa powrotna przez Rygę szła. Mamy już ustalony całkowity plan trasy. 1V rano zwijamy się z Talina w stronę Wilna, trasa do pokonania to 710 km jadąc od wschodu. Ponieważ mamy spore ograniczenia prędkości postaramy się dojechać do Daugavpils na Łotwie przy granicy z Litwą (540 km). W Daugavpils postaramy się o nocleg. 2V ruszamy do Wilna (200 km) i zwiedzamy. W Wilnie zaczynamy czas powrotów. Wiem, że każdy ma inne możliwości, ja wybieram wersję hardcore i wracam do Wawy (470 km). Jeżeli ktoś nie czuje się na siłach powinien sobie załatwić nocleg po trasie do domu. Moim zdaniem plan w 100% do wykonania
marcin62 Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 Może ktoś może polecić hotel w Wilnie lub niedaleko w dobrej cenie? Ja chyba będę za opcją zwiedzanie wilna + nocleg i wyjazd z rana.
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 10 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 10 Marca 2011 Według mojej mapy jest tak:W-wa-Kukle300km ,Kukle-Ryga400km,Ryga-Tallin311km,Tallin-Wilno604km,Wilno-W-wa441km.Tak apropos poprzedniego postu to ja ze Zdunem13m też chętnie zwiedzimy Wilno.
Rekomendowane odpowiedzi