Administrator xmarcinx Opublikowano 23 Lutego 2011 Administrator Opublikowano 23 Lutego 2011 Ja potwierdzam udział oraz nocleg przy granicy w środę. Marcin
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 23 Lutego 2011 Klubowicze Opublikowano 23 Lutego 2011 mnie proszę też dopisać + nocleg na granicy
madej Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 Ze sie tak wtrace Radze rezerwowac nocleg przy granicy lub ewentualnie kolo Wilna duzo szybciej .Dlugi majowy weekend to czas gdzie moze byc trudno z miejscem szczegolnie w te dni .Bylismy tam na majowke z dwa lata temu na 200 i byly problemy.Polecam ten osrodek przy granicy niedaleko Sejn http://www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze...skim;podlaskie/ udalo nam sie tam wcisnac z drogi a bylo nas tylko 6 osob. pozdr
Sympatycy orzech Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 23 Lutego 2011 Ze sie tak wtrace Radze rezerwowac nocleg przy granicy lub ewentualnie kolo Wilna duzo szybciej .Dlugi majowy weekend to czas gdzie moze byc trudno z miejscem szczegolnie w te dni .Bylismy tam na majowke z dwa lata temu na 200 i byly problemy.Polecam ten osrodek przy granicy niedaleko Sejn http://www.obiektyturystyczne.pl/najlepsze...skim;podlaskie/ udalo nam sie tam wcisnac z drogi a bylo nas tylko 6 osob. pozdr Dzięki za info. Wstępnie mam w tym osrodku zarezerwowane 15 miejsc + kolacja i śniadanie. Jest również możliwość na wykupienie śniadań w środku dla osób dołączających do nas rano w czwartek. Link do ośrodka dodam jeszcze w pierwszym poście. Dzięki Madej !kisss !winkiss
rudy_56 Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 Ośrodek znam. Nie spałem tam ale kilka razy byłem w odwiedzinach u znajomych sportowców. Miałem pisać, że miejsca rezerwować u nas na majówkę to trzeba już teraz. Granice chcecie przekraczać w Budzisku ??
Sympatycy orzech Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 23 Lutego 2011 Ja osobiście wolę Budzisko, Wilno chciałem zostawić na koniec więc nie ma potrzeby pchać się dołem. Możesz coś doradzić, to Twoje podwórko !winkiss
madej Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 Orzech niema sprawy !kisss Polecam ten osrodek bo oprocz tego ze okolica przepiekna to jeszcze wlasciciele na dziendobry robili bibke dla gosci byla symboliczna wodeczka i cos na zab i mile to bylo.Pozatym jest tam duza sala do imprez takze mozna sie tam niezle wybalowac !winkiss Nie wiem gdzie tam pozniej chcecie spac my spalismy w Trokach pod zamkiem ,jest tam taki maly pensjonat z restauracja ktory prowadzi Polka ,przy samym deptaku,niedrogo i zarcie super ale z tego co pamietam za duzy to on niebyl ,jak znajde namiar to podrzuce pozdr
marcin62 Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 witam, do dnia dzisiejszego potwierdzam wyjazd i chęć noclegu środa/czwartek.
Sympatycy orzech Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 23 Lutego 2011 Wstępny projekt trasy !piwko Jak widzicie przygotowania są już bardzo zaawansowane !piwko
Gość Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 Ja raczej się nie załapię, ale nie byłbym kolegą, gdybym nie wspomniał, że widzę dwa ciężkie punkty w tym planie.
Lupak Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 Projekt ciekawy tylko jak te koordynaty wstawić do GPSa !piwko potwierdzam Jak na razie sztuk 1 + nocleg co do 2 sztuki nie mam konkretnej odpowiedzi wiec będzie jako rezerwa
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 24 Lutego 2011 Klubowicze Opublikowano 24 Lutego 2011 Witaj Orzech,w imieniu swoim i z upoważnienia Zduna13m,potwierdzam naszą obecność i nocleg ze środy na czwartek.Pozdrawiamy i do zobaczenia
Sympatycy orzech Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 24 Lutego 2011 Ponieważ czas nagli pozwoliłem sobie dokonać rezerwacji na 2 noce hotelu w Talinie HOTEL DZINGIEL Rezerwacja jest na 15 osób więc są jeszcze miejsca na naszej liście. Rezerwację mogę anulowac do 24 kwietnia gratis jeżeli ktoś odpadnie. Rezerwacja od 29.IV do 1.V - całkowity koszt na 15 osób to 402 Euro ze śniadaniami !piwko - wychodzi po 26,8 Euro za 2 noce, 2 śniadania/os. Zarezerwowałem 5 pokoi po 3 osoby Jeżeli ktoś ma inne wymagania, rezerwacji można dokonać poprzez stronę booking.com Osoby które są na liście potwierdzone wpisuję jako zaklepane do tej rezerwacji. Jeżeli ktoś odpadnie z wyjazdu proszę o info., zwolnimy miejsce kolejnemu chętnemu.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 24 Lutego 2011 Sympatycy Opublikowano 24 Lutego 2011 Mi pasuje. W pierwszym poście jest aktualizacja,oraz linki do hoteli. Ustaliliśmy,że w Talinie robimy sobie jeden dzień odpoczynku (sobota) od podróży.Będzie można się wyspać,iść na spacer,pozwiedzać lub odpocząc po piątkowym wieczorze !w00t !piwko
Sympatycy orzech Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 26 Lutego 2011 Dostałem od Madeja namiar na kolegę który objechał "nasze kraje" na pięćdziesiątce !OKK Blog Groda Jeżeli będziecie mieli pytania walcie śmiało, mamy szansę dowiedzeć się czegoś ciekawego Oto odpowiedź od Grody na moje pytania. Czołem Na wstępie dziękuję za uznanie mnie za osobę doświadczoną !OKK Nie jestem taką do końca Była to moja pierwsza taka wyprawa i to dopiero początek zdobywania wiedzy. Jeżeli chodzi o trasę to całkowicie zdałem się na przewodnik z "Bezdroży". Jest tam sporo ciekawych rzeczy. Jak przeglądałem neta to nie mogłem jakoś zebrać do kupy informacji. Od razu piszę, że jeżeli chodzi o Tallin i Rygę to niestety nie zwiedziłem tych dwóch miast. Akurat jak przejeżdżałem przez nie to miałem totalnego pecha. Ulewa. I tak już byłem mokry a jeszcze chodzić i oglądać.......to bez sensu. Zero przyjemności. Wilno. Tu każdy szuka czegoś innego ale Polacy najczęściej śladów przeszłości. Można znaleźć takie. Trzeba znaleźć punkt informacyjny. Tam dostajesz mapkę i wszystko na niej jest. Dużo jest Punkt info można powiedzieć, że jest niedaleko Ostrej Bramy. Jeżeli będziecie w Wilnie to, już własnego doświadczenia powiem , wpadnijcie do Trok. Do zamku. Jadąc przez te wszystkie kraje jest to, mogę powiedzieć, najlepsza ekspozycja. Wszystkie inne zawierają zbiór różnych klamotów a jak nie ma, co pokazywać to wypchane zwierzęta ustawiają. W Trokach też jest dużo różności ale zbiory są duże i bardzo ładne. Można wynająć przewodnika, który oprowadzi i opowie po polsku. Trzeba jakąś gromadkę uzbierać z tego, co pamiętam. Ale w Waszym przypadku nie będzie z tym problemu Na Łotwie wpadnijcie do Rundale. Piekny pałac. To polecam. Można jeszcze do Siguldy. Zamek i inne budynki. Ja obskoczyłem tylko zamek. Reszty nie zdążyłem. Estonia. Po drodze będzie Parnu. Zabytki plus plaża. Można się umyć W Parnu jest camping. Cena dobra i pełny sanitariat. Piwo też mają Musiałbym poszukać adresu. Ale tam też można odnaleźć punk info i na mapce jest pokazany ten camping. Jeżeli zawitacie do większych miast są one przygotowane pod turystów. Chodzi mi o punkty informacyjne. Odniosłem wrażenie, że w Polsce to jeszcze daleko do nich jeżeli chodzi o turystykę. To tak z grubsza. Nie znam trasy Waszej. Ale to, co wymieniłem to po drodze. Zazdroszczę Wam. Szkoda, że nie mam szybszego bzyka Bardzo chętnie jeszcze raz bym pojechał w te strony. Jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to pisz. Pozdrawiam Groda
Administrator xmarcinx Opublikowano 28 Lutego 2011 Administrator Opublikowano 28 Lutego 2011 Wydaje mi się, że odcinek z Tallina do Wilna trzeba najbardziej dopracować. To długi dystans po średnich drogach. Warto coś ciekawego po drodze zobaczyć. Ktoś kto zna tamte okolice niech podsunie jakieś ciekawe miejsca. Marcin
monk Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 Niestety, na 99% nie dam rady w tym terminie. Planowo nakładają mi się wyjazdy, a się jakoś rozdwoić nie mogę !scooter Szerokości i miłej zabawy !scooter
rudy_56 Opublikowano 28 Lutego 2011 Opublikowano 28 Lutego 2011 Odnośnie noclegu rozmawiałem ze znajomym, który ma duże gospodarstwo turystyczne. Byłem u niego w sobotę na bani. Termin na wolny, całe gospodarstwo może być nasze. Do dyspozycji, koniki, bania i las. Śniadania raczej we własnym zakresie to jest jeszcze przed sezonem i pani gotującej nie będzie. Miejscowość Józefowo koło Suwałk. To taka alternatywa bardziej po drodze do Budziska i z mniej oficjalnym klimatem.
Sympatycy orzech Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 28 Lutego 2011 Dzięki Rudy. Zobaczymy jak to będzie. Przyznam, że śniadanie jest jednak kuszące. Wstajesz, jesz i spadasz.
Alupin Opublikowano 1 Marca 2011 Opublikowano 1 Marca 2011 Wróciłem z nart !scooter Potwierdzam.. Jadę.. O ile matka natura, Jahwe, Bóg ojciec, Allah i reszta nie wezwie mnie do tego czasu do siebie ;p 1 sztuka Pozdrawiam Alupin
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 1 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 1 Marca 2011 Orzechu a Ty już potrzebujesz jakaś kasę od nas ?
Sympatycy orzech Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 1 Marca 2011 Orzechu a Ty już potrzebujesz jakaś kasę od nas ? Nie, kasy nie zbieram. Przy rezerwacji kartą kredytową nie wpłaca się zaliczek.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 7 Marca 2011 Klubowicze Opublikowano 7 Marca 2011 Generalny plan jest takiCzwartek - spotkanie przy granicy i jazda do Rygi (nocleg) Piątek - jazda do Talina i !happybth Sobota - kto co chce, generalnie czas wolny itd. Niedziela - trasa do Wilna - ile damy radę Poniedziałek - Wilno i ewakuacja do Polski Środa - czas na dojazdy do domów a ja to myślałam, że po poniedziałku jest wtorek ale widać żyłam w błędzie do tej pory !happybth .... jeszcze 51 dni
Sympatycy orzech Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 7 Marca 2011 Już się poprawiam, widać, że wszyscy czytamy bardzo uważnie !happybth
Rekomendowane odpowiedzi