Mareczek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Myślę, że przed granicą zrobimy punkt zborny.Ci kolesie czekają już na Was http://y.delfi.ee/norm/189205/10160913_OTydDY.jpeg
Sympatycy orzech Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 29 Grudnia 2010 I tak nie masz sprzętu odpowiedniego na takie wypady więc byłeś na straconej pozycji od samego początku !w00t EDIT: Mareczek, nie rozumiem Twoich przytyków
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Grudnia 2010 Administrator Opublikowano 29 Grudnia 2010 I tak nie masz sprzętu odpowiedniego na takie wypady więc byłeś na straconej pozycji od samego początku !w00t Jak będzie zdrowie to "sprzęt" jest najmniejszym problemem A tak apropos "odpowiedniego sprzętu" na wyjazd... przymierzałeś czy na miejscu pasażera YP'ki mieści się zapasowy silnik? !piwko
Mareczek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 EDIT: Mareczek, nie rozumiem Twoich przytyków To nie przytyk tylko wskazanie smutnej prawdy. Z tego co słyszę i czytam to Polacy w całej UE są najbardziej znienawidzeni przez Litwinów. Litewska policja należy do najbardziej skrupulatnych i nawet najmniejsze przewinienia drogowe są surowo karane. Ale coś na pocieszenie -------- !OK Dozwolona zawartość alkoholu we krwi to 0,4 promila (informacja potwierdzona przez ambasadę litewską 27.10.2009 r.) Litwa - przepisy drogowe !scooter !scooter
rudy_56 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Trochę mniej stereotypowo proszę Mam sporo do czynienia z Litwinami również motocyklistami i to częściej niż Ty bo codziennie. Nie jest tak źle ja nie mam jeszcze żadnego mandatu od nich, brat podobnie a w Wilnie bywa co dwa tygodnie. Nasi policjanci szczególnie u nas też są cięci na Litwinów i tak to później wychodzi. Mam kumpla co całe życie mówił najlepszy Litwin to taki 3 metry pod ziemią - od pół roku za żonę ma Litewkę Także śmiało jechać i nie siać tutaj fermentu. Pocieszenie średnie po alko nigdy nie siadam za kółko a o moto już nie wspominam.
Wojtecki Opublikowano 30 Grudnia 2010 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Dobrze znac przepisy drogowe sasiadow.Te dotyczace wyposazenia dotycza samochodow,a co ma miec na stanie motocykl?
Klubowicze Doktorek Opublikowano 4 Stycznia 2011 Klubowicze Opublikowano 4 Stycznia 2011 Im bliżej do wyjazdu na Litwę, Łotwę i Estonię mam coraz więcej wątpliwości co do mojego udziału w tej wyprawie , co prawda jeszcze trochę czasu na zastanowienie
Sympatycy orzech Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 4 Stycznia 2011 Doktorek, jedzie kto chce, nie ma przymusu. Jeżeli będziesz miał jakis problem logistyczny daj znać, może jakoś będziemy mogli Ci pomódz.
Alupin Opublikowano 15 Stycznia 2011 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Hejka hejka.. A mnie biednego żuczka przyjmiecie jak by co?? Zjeżdziłem autem calusieńką Litwę i.. zakochałem się.. Z ograniczeniami prędkości nie ma bólu , ponieważ panowie w niebieskich mundurach i tak łapią przy 50 km /h i twierdzą że jechałeś 80 !w00t Idzie się dogawarić.. ( Po zatrzymaniu przez misiów pytanie: Polak? To kolega... ... Przychodzi drugi policjant i nawija po polsku negocjując opłatę "śniadaniową" !YES A poważnie to fantastyczny pomysł z wyjazdem i w miarę możliwości chętnie się podłączę do Maxi zakręconej ekipy
Klubowicze bargacz Opublikowano 19 Stycznia 2011 Klubowicze Opublikowano 19 Stycznia 2011 Chętnie przystąpię do Waszego grona. Dobrze byłoby ustalic trasę, ponieważ Litwę całą objechałem na 200 to z mojego punktu widzenia zwiedzanie jej powinno obbyc się na końcu. Dopisz do listy Bargacz i Ela
marcin62 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Litwę całą objechałem na 200 to z mojego punktu widzenia zwiedzanie jej powinno obbyc się na końcu. troszkę tego nie rozumiem......? chodzi że na końcu jako ostatni kraj?
Sympatycy orzech Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 19 Stycznia 2011 Bargacz, fajnie, że zdecydowaliście się z Elą na wycieczkę. Daję sobie jeszcze czas do marca, będziemy robić jakąś bardziej aktualną listę i zaczniemy planować dokładniej.
Administrator xmarcinx Opublikowano 25 Stycznia 2011 Administrator Opublikowano 25 Stycznia 2011 Jeśli można, to chciałbym się dopisać do grupy. Tak myślę jednocześnie, czy nie będzie za zimno pod namiotem? Co prawda kilka razy spałem w długi_majowy_weekend pod namiotem, ale zawsze zmarzłem jak diabli. A tu kierunek północny. Marcin
Sympatycy orzech Opublikowano 25 Stycznia 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 25 Stycznia 2011 Tak myślę jednocześnie, czy nie będzie za zimno pod namiotem? Tego nikt nie wie !pomidor Jak będzie znana bardziej dokładna lista osób będziemy się starali robić jakieś rezerwacje. Jeśli nie znajdziemy noclegu dla wszystkich w 1 miejscu podzielimy się. Będzie pełna dowolność. Ktoś może spać w namiocie a ktoś w hotelu. Swoją drogą mając tak dużą grupę zastanawiam się czy nie jechać bez przygotowania. Nigdy nie wiadomo gdzie dojedziemy. Osoby zainteresowane wyjazdem mogą podsyłać sugestie.
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Klubowicze Opublikowano 25 Stycznia 2011 ja już mam "zaklepany" urlop !pomidor noclegi Litwa: camping Troki Hostel Wilno Szawle Telsiai Kłajpeda noclegi Łotwa: Ryga Gauja Region Madona camping Windawa Centrum olimpijskie Windawa noclegi Estonia: Palmse Narwa Parnu większość campingów czynnych jest od 1 maja campingi Litwa campingi Łotwa campingi Estonia
Alupin Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Ja tam zezwolenie od żony dostałem, ale Orzech uparcie nie kce mnie i mojej Majeczki dopisać do listy ;p OBYDWIEMA ŁAPKAMI SIĘ WPISUJĘ !OKK
Sympatycy orzech Opublikowano 26 Stycznia 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 26 Stycznia 2011 Ja tam zezwolenie od żony dostałem, ale Orzech uparcie nie kce mnie i mojej Majeczki dopisać do listy ;pOBYDWIEMA ŁAPKAMI SIĘ WPISUJĘ !OKK Jak tylko napisałeś posta, że jedziesz, wpisałem Cię na listę - nr. 24 Mój skuter jest w takim stanie, ze "dawca" będzie mile widziany
Alupin Opublikowano 26 Stycznia 2011 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Spoko .. wezmne cie na hol.. !OKK Moja Luśka cholera go wie, kupiłem w zeszłym roku ze stanem licznika 11kkm. ;p Napęd oglądałem, prawie nówka, ale się okaże w praktyce ;p
Bobas Opublikowano 30 Stycznia 2011 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Ja niestety z wielkim bólem serca muszę zrezygnować. Właśnie dowiedziałem się, że mam w tym czasie wyjazd z roboty, a tam obecność moja jest obowiązkowa. Trzymam kciuki za udaną eskapadę !happybth
Sympatycy zdun13m Opublikowano 3 Lutego 2011 Sympatycy Opublikowano 3 Lutego 2011 Dzisiaj mnie przekonano. Więc jadę. Proszę mnie dopisać do listy. Dzięki. Pozdrawiam.
Klubowicze pazdzioch Opublikowano 3 Lutego 2011 Klubowicze Opublikowano 3 Lutego 2011 To ja przekonałem Zduna13m,więc też proszę o dopisanie do listy.Pozdrawiam i do zobaczyska !scooter
Sympatycy orzech Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 23 Lutego 2011 Wiem, że nadal sporo czasu do wyjazdu ale musimy się powoli organizować. Na teraz potrzebuję od Was wstępne potwierdzenia chęci uczestnictwa w wyjeździe. Na dniach będziemy z Grześkiem robić zarys trasy i ustalać miejsca noclegów. Ilość osób jest mi niezbędna do załatwiania noclegów. Start 28.IV - rano - granica Litewska ( ew. okolice Suwałk) Godzinę postaramy się oczywiście dopasować dla osób jadących "z trasy". Potrzebuję również wiedzieć kto dojedzie do nas w środę wieczorem na nocleg przy granicy. Aktualizacje potwierdzeń uczestnictwa będą w pierwszym poście. Raczej rezygnujemy z namiotów, oczywiście jeżeli ktoś woli oszczędzić $$$ może kimać na kempingu w okolicy, nie ma problemu. Jeżeli komuś nie będzie pasować trasa może oczywiście dołączyć się lub odłączyć w dowolnym miejscu i czasie po uzgodnieniu z grupą. Czekam na PM lub posty w tym wątku.
Arkadiusz Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 Orzech, przepraszam za zamieszanie ale musisz mnie wykasować z tej zacnej listy, niestety inne siły i nie będę mógł pojechać z Wami !winkiss !kisss !piwko Ale co się odwlecze to nie ........
Sympatycy orzech Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Sympatycy Opublikowano 23 Lutego 2011 Arek, nie ma za co przepraszać, rozumiem wszystkie sytuacje. Jedziemy dla przyjemności i bez przymusu. Muszę znać ilość osób dlatego teraz pytam.
Przemo_ST Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 Cześć Orzech, Ja nadal podtrzymuję chęć wyjazdu. Co do noclegu środa/czwartek wstępna moja deklaracja jest również na tak Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi