Sympatycy orzech Opublikowano 6 Października 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 6 Października 2010 Z tymi "moimi" zasadami troszkę przesadziłem. Jakbyś napisał od razu, że każdy może jechać, to by dyskusji nie było, a tak; a biegowiec może?, a kobitka może?, ale brunetka też może? a z mężem to mogę? Fajnie, zupełnie jakbyś z friko na Karaiby zabierał. Ja tam obrażalski nie jestem, ale pierwsze słowo się liczy. Nie chcesz 250 cc, to nie, bez łachy, pojadę sobie na zachód! Spoko, spoko. Nie musisz robić "łachy". Przemyślałem sprawę, zapoznałem się z prędkościami dozwolonymi w danych krajach i wyszło, że ograniczenie pojemności do 400 nie miało sensu. Nie ma się co stawiać.
Klosi Opublikowano 6 Października 2010 Opublikowano 6 Października 2010 W sierpniu jechałem do Finlandii przez Talin, czyli pewnie zbliżoną trasą do planowanej - jechałem 4oo. W jedną stronę jechałem ciurkiem z Suwałk do Talina bez zbytniego pośpiechu z długą przerwą około 9h. Z powrotem nie załapaliśmy się na prom w Helsinkach i wracałem na raz z Talina do Warszawy. Zajęło mi to około 13 h z 1h przerwą na obiad + jedna na tankowanie - ale raczej była to wariacka jazda z nasłuchem sytuacji na CB i bez zbytniego respektowania ograniczeń. Na 2oo raczej nie polecam takiej jazdy. O trasie: 1. Litwa - od strony Polski pełno TIR-ów i przez całą Litwę dużo misiaków. Ogranicznia poza miastem do 80 km/h , monotonny krajobrazm, jazda beznadziejna. 2. Łotwa - tu już da się jechać 100, czasem 120 km/h. Duży ruch na obwodnicy Rygi, bliżej Estonii malownicze drogi blisko morza i ładne jeziora, fajne zajazdy. Jest gdzie się zatrzymać i odpocząć. 3. Estonia - tu nawet na jednopasmówce często ograniczenia do 120 km/h Da się jechać, generalnie mały ruch. Piękna starówka w Talinie i imprezowa w weekend - dużo ładnych dziewcząt - ale byłem z rodziną Polecam dłuższy popas w Talinie, można znaleźć za około 50 EUR przyzwoity hotel koło starówki.
Lupak Opublikowano 6 Października 2010 Opublikowano 6 Października 2010 Orzechu sezon 2010 był dla mnie porażką 1300km tyle to w jeden dzień robiliśmy, ale co tam już są plany na 2011 będzie dobrze Jeśli pogoda była by sprzyjająca to wolałbym wersję z namiotami,ale zebranie takiej kawalkady do jazdy było by prawie niemożliwe zatem wyjdzie w praniu.
Gość Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 Orzech, Ty cwaniaku Nie ma się co stawiać. Ta, jasne przeczytałeś: To ja sie chetnie podczepie biggrin.gif Zrobimy sobie wyjazd 250-tek. A co? wink.gif i zobaczyłeś co tracisz hi hi.
Arkadiusz Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 Orzech, Ty cwaniaku Nie ma się co stawiać. Ta, jasne przeczytałeś: To ja sie chetnie podczepie biggrin.gif Zrobimy sobie wyjazd 250-tek. A co? wink.gif i zobaczyłeś co tracisz hi hi. Flyman załóż sobie nowy temat "250" i nie zawracaj gitary, było napisane "Tylko zainteresowani" koniec tematu. albo jedziesz albo nie a nie jakieś tam "Orzech Ty cwaniaku" ????? !piwko !piwko !piwko Chcesz jechać to się wpisuj i tyle i żadnych mi tu odpowiedzi na ten temat, bo ja nie będę odpisywał a jestem zainteresowany kto jedzie i tyle. Odp. post niżej : Nie Łupinko ja się nie denerwuję nie chcę by wyszło że tylko się Ty złościsz 1
Sympatycy orzech Opublikowano 7 Października 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 7 Października 2010 Spoko, nie ma co się denerwować. Zawsze są oftopy i nic się nie poradzi. Na miętko wszystko biorę Ucięta pojedzie pewnie tam gdzie sama będzie chciała i niczym jej nie przekabacimy, ma swój rozum. OK, kto jeszcze jest zainteresowany???
Klubowicze Doktorek Opublikowano 7 Października 2010 Klubowicze Opublikowano 7 Października 2010 Grzesiu wstępnie się piszę na wyprawę Litwa, Łotwa, Estonia, a przy okazji zapytam czy może zabrac się z nami mój kuzyn na Yamsze TDM 850. Pozdrawiam Doktorek
Sympatycy orzech Opublikowano 7 Października 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 7 Października 2010 Grzesiu wstępnie się piszę na wyprawę Litwa, Łotwa, Estonia, a przy okazji zapytam czy może zabrac się z nami mój kuzyn na Yamsze TDM 850. Pozdrawiam Doktorek Nie wiem kto to Grzesiu ale jesteście wpisani !happybth
Klubowicze Doktorek Opublikowano 7 Października 2010 Klubowicze Opublikowano 7 Października 2010 Dzięki za dopisanie !happybth
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 8 Października 2010 Sympatycy Opublikowano 8 Października 2010 17. Glub - pod warunkiem, że będzie się trzymał daleko za mną !happybth I za mną Jeżeli wszyscy pojadą to szykuje się niezła ekipa !OKK Tak trzymać !TAZ Zastanawiam się tylko czy w nie będzie zbyt ,,rześko'' jak na spanie w namiotach.
Sympatycy orzech Opublikowano 8 Października 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 8 Października 2010 Zastanawiam się tylko czy w nie będzie zbyt ,,rześko'' jak na spanie w namiotach. Jeszcze 8 miesięcy a Ty się pierdołami przejmujesz !TAZ Będzie Pan zadowooloooony !happybth
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 8 Października 2010 Sympatycy Opublikowano 8 Października 2010 Będzie Pan zadowooloooony !happybth W to nie wątpie !TAZ Jeszcze 8 miesięcy Orzech,ja już spakowany jestem !OKK
Gość Fistaszek Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 No.. widzę, że ładna wyprawa się szykuje Jeśli dostanę wolne i potrzebujesz plecaka !happybth to ja też się piszę !w00t
Sympatycy orzech Opublikowano 12 Października 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 12 Października 2010 No Bracie, teraz mi zaimponowałeś !w00t
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 13 Października 2010 Klubowicze Opublikowano 13 Października 2010 relacja z wyprawy Litwa Łotwa Estonia 2007 i jeszcze jedna Litwa Łotwa estonia 2006
Bobas Opublikowano 9 Listopada 2010 Opublikowano 9 Listopada 2010 Jak tylko czas pozwoli to jadę. Wstępnie jestem spakowany !happybth
Sympatycy orzech Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 10 Listopada 2010 Jak tylko czas pozwoli to jadę.Wstępnie jestem spakowany !happybth Super !happybth
Marcino1 Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Prędkości przelotowe 120-130 tak więc 125-250 ccm odpada. Mój wyjazd, moje zasady. Twój wyjazd, Twoje zasady ale z tego co wiem, wszędzie tam są ograniczenia do 100 km/h... więc może i jakaś dyskryminowana 250 mogłaby się załapać. A wracając do tematu: Chętnie dołączę do wycieczki. Czasu dużo i uczestników życie zweryfikuje
Sympatycy orzech Opublikowano 15 Listopada 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 15 Listopada 2010 Prędkości przelotowe 120-130 tak więc 125-250 ccm odpada. Mój wyjazd, moje zasady. Twój wyjazd, Twoje zasady ale z tego co wiem, wszędzie tam są ograniczenia do 100 km/h... więc może i jakaś dyskryminowana 250 mogłaby się załapać. Już dawno do tego doszliśmy Wpisuję na listę
marcin62 Opublikowano 21 Listopada 2010 Opublikowano 21 Listopada 2010 witam, proszę mnie dopisać do wyjazdu. Pozdr.
gumis Opublikowano 27 Grudnia 2010 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Witam, proszę o dopisanie mnie na listę. pozdrawiam.
rudy_56 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Pytanko gdzie chcecie spać i czy planujecie jakiś postój przed granicą ?? Suwałki wiadomo przywitają jak czas pozwoli to i dołączą, ale to okaże się dopiero początkiem kwietnia.
Sympatycy orzech Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 29 Grudnia 2010 Myślę, że przed granicą zrobimy punkt zborny. Ja planuję nocować przy granicy i rano wyruszyć w trasę.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Grudnia 2010 Administrator Opublikowano 29 Grudnia 2010 Hmm... Już mocniej dumałem, żeby dołączyć do wyjazdu orzechowego a tu sruuu... w weekend majowy szykuje się pewna alternatywna impreza !w00t
Rekomendowane odpowiedzi