Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Litwa, Łotwa, Estonia

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano

Zaraz się okaże, że ja będę tych 2oo pilnował przed hotelem !placz Fistaszek jedzie ze mną ale w jednym łóżku nie śpimy więc proszę mi tu bez insynuacji.

@Joasia - myślę, że Twoja propozycja miejsc na postoje jest !OKK

@Krzys-68 - miejsce na liście nie ma znaczenia, wszyscy będziemy traktowani równo ( no... Joasia będzie miała więcej wolnego czasu, gotowanie dla tak wielu osób jest czasochłonne :) )

@Grzesiu !OK

@Barbarra - wypijemy Twoje zdrowie

@Corleone - kup sobie cieplejszy śpiwór, noce na Estońskich parkingach mogą być chłodne :)

• Klubowicze
Opublikowano

no... Joasia będzie miała więcej wolnego czasu, gotowanie dla tak wielu osób jest czasochłonne :)

czemu nie :) gotować lubię ... tylko czy Wy jesteście gotowi na takie ryzyko ? testamenty spiszcie :P:)

Opublikowano

Zaryzykuję bez pisma ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Śląska kuchnia,to może być interesujące !OKK

• Klubowicze
Opublikowano

1. To jak tak bezboleśnie moje dwie propozycje przeszły to jeszcze po drodze chciałabym zobaczyć Tartu ( Parnu to stolica secesji a Tartu leży na szlaku miast gotyckich )

2. ja gotuję ? ok ... ale Wy Panowie robicie zakupy ( listę zakupów dam ) :(:

- Udka kurczaka po diabelsku

- Karkówka miodowa

- Rolady śląskie z kluskami

- Polędwiczki w migdałowej panierce

- Befsztyki w ziemniaczanym atolu

- Bigos

• Klubowicze
Opublikowano
:( A wodzionka na koniec. <_<
  • Sympatycy
Opublikowano

:( A wodzionka na koniec. <_<

Joasia - pomyślimy, będzie Cię to kosztowało Karkówkę miodową dla wszystkich !YES

• Klubowicze
Opublikowano

znaczy na zakończenie wycieczki Patryk nas będzie witał tą wodzionką ? <_<

Orzech ale Ty jak śpisz z fistaszkiem to nie wiem co z tego wyjdzie bo jednym z podstawowych składników tej zupy jest czosnek :(

i Orzech jak zapewnicie mi miejsce do gotowania to z karkówka nawet w miodzie nie ma problemu whist

• Sympatycy
Opublikowano

Lista wyklarowana.

Pozostało 15 osób, więc dla wszystkich będzie kąt do spania. Mamy jednego cichego wielbiciela ale ew. decyzja o jego wyjeździe będzie podjęta pewnie w ostatniej chwili.

Jeżeli ktoś myśli jeszcze o dołączeniu do naszej grupy to proszę o info.

Opublikowano

Gosia..

To jak można się dopisywać do listy życzeń, to ja poproszę kluski śląskie, rolady i mora kapusta do tego :P

Tylko weź pod uwagę że ja mam długi przewód pokarmowy i zasypać go ciężko.. ;p

NIe wiem jak twój skut pomieści te 10 kilo ziemniorów ;p

Do listy postojów będę podrzucał Wam pomysły na miejscu ;p

Ja w takim razie upoiekę chleb, tydzień można go jeść bo świeży jest ;p

• Klubowicze
Opublikowano

Gosia..

To jak można się dopisywać do listy życzeń, to ja poproszę kluski śląskie, rolady i mora kapusta do tego :)

Tylko weź pod uwagę że ja mam długi przewód pokarmowy i zasypać go ciężko.. ;p

NIe wiem jak twój skut pomieści te 10 kilo ziemniorów ;p

Do listy postojów będę podrzucał Wam pomysły na miejscu ;p

Ja w takim razie upoiekę chleb, tydzień można go jeść bo świeży jest ;p

Hura inna kobita będzie gotowała znaczy ja mam luzzz :blink:

• Klubowicze
Opublikowano

Czy ktoś z uczestników wycieczki będzie jechał koło południa?Bo ja wyjeżdzam o 12.00 z Warszawy

Opublikowano

Edit: W Twoim przypadku jeszcze ciepłe gacie :blink:

:) no i kupiłem dziś ciepłe gacie. akurat mój rozmiar spodni spodni jest outletowy :), więc znalazłem fajne i w dobrej cenie w inter-motors w Nadarzynie...

Czy ktoś z uczestników wycieczki będzie jechał koło południa?Bo ja wyjeżdzam o 12.00 z Warszawy

Ja normalnie pracuję do 17, więc wyjdę godzinkę wcześniej i pewnie wylot tak jak napisał Orzech około 16. Na miejsce pewnie trzeba liczyć 4 godzinki, więc powinniśmy dotrzeć jak będzie już dobrze zmierzchało około 20.

Opublikowano

w sumie ja wziąłem wolne także mogę lecieć wcześniej. Kwestja dogadania pare dni przed. Ale myślę że spoko.

• Klubowicze
Opublikowano

ja ruszam ok 8.00 z Rybnika, po drodze planuję kawę u Ani i Roniego a potem w Warszawie najpierw obiad u rodziny a potem ruszam dalej tak więc w zależności od czasu będę się z Wami zdzwaniała

Opublikowano

Orzech

Właśnie wróciłem od Mirka z Hajnówki i twierdzi że poleci z nami na 100%.

Dopisz go w takim razie proszę do listy

Opublikowano

Sprostowanie, nie śpimy z Orzechem w jednym łóżku !yeah Żona w separacji :) Ja robię tylko pobudkę i kanapki rano. A skoro już jesteśmy w temacie jedzenia to pożeram każde ilości i każdy rodzaj jedzenia !TAZ więc każda kucharka będzie doceniona !OKK

• Sympatycy
Opublikowano

Orzech

Właśnie wróciłem od Mirka z Hajnówki i twierdzi że poleci z nami na 100%.

Dopisz go w takim razie proszę do listy

Dopisany, mamy 16 osób, 15 !scooter

• Klubowicze
Opublikowano

Widzę że skład się powoli wyklarował to może jakieś rady praktyczne przez kogoś kto tą trasę już zaliczył w podobnym terminie.Podczas dzisiejszego wyjazdu do Częstochowy w okolicach godz 6.00 powiało Skandynawią :)

• Sympatycy
Opublikowano

Zaliczyłem Amsterdam na przełomie marca i kwietnia i jedyne co przychodzi mi do głowy do duuuużo ciepłych ubrań.

Opublikowano

Pamiętaj że ostatni na liście pilnuje skuterów :):D

To widzę, że już nie jestem ostatni na liście. Nie lubię się tam znajdować.

Dopisany, mamy 16 osób, 15 !scooter

A jeżeli chodzi o pogodę, to chyba nie będzie źle, bo w Polsce na długi weekend nadają nawet 27-28 stopni :blink: , więc nawet gdyby było tam 10 stopni mniej, to i tak byłoby ok. Ale ciepłe ubrania na pewno trzeba zabrać. Mam nadzieję, że szyba turystyczna do mnie dotrze przed wyjazdem...

Opublikowano

Co prawda trochę nieadekwatnie do rejonu gdzie będziemy, ale w temperatury w Warszawie mają być takie:

--------------------28.04.---29.04.--30.04.---01.05.

Tmax (dzień)-----21------20------16------16

Tmin (noc)-------10------11------8-------6

Tam gdzie jedziemy z tego co widzę jest zawsze o kilka stopni mniej. Temperaturą się nie przejmuję. Oby nie było deszczu.

• Sympatycy
Opublikowano

Ponieważ jedziemy na Pn w terminie mocno wczesno-wiosennym musimy założyć możliwość występowania bardzo niskich temperatur tak więc ciepłe gacie w kufry bez wyjątków.

Opublikowano

Co prawda trochę nieadekwatnie do rejonu gdzie będziemy, ale w temperatury w Warszawie mają być takie:

--------------------28.04.---29.04.--30.04.---01.05.

Tmax (dzień)-----21------20------16------16

Tmin (noc)-------10------11------8-------6

Tam gdzie jedziemy z tego co widzę jest zawsze o kilka stopni mniej. Temperaturą się nie przejmuję. Oby nie było deszczu.

Na razie wygląda to obiecująco http://www.pogodynka.pl/europa/tallin. Słonecznie i umiarkowanie ciepło oczywiście nie w nocy. Tak jak piszesz najważniejsze żeby nie padało.

16-dniowa prognoza dla Suwałk pokazuje, że przynajmniej w dniu wyjazdu z Polski będzie słonecznie :)

http://www.pogodynka.pl/polska/16dni/suwalki_suwalki

Opublikowano

Mnie tam deszcz nie martwi..

Thermokoca nie zdejmuję z Majeczki i tyle..

Duży deflektor założony.. deszcz idzie górą... ;p