Cezy001 Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Zaparkowałem dzisiaj skuter (było tam też wiele 4oo) pod szpitalem MSWiA. Był tam zakaz ale myślałem że dotyczy tylko jednej strony jezdni a jak się okazało dotyczył obu. Po powrocie na liczniku karteczka od straży miejskiej . Mam się stawić. !YES Czy ktoś miał podobne doświadczenie? Czy mają prawo rzucić karteczkę na licznik? Jeden podmuch wiatru i by karteczki nie było? Co radzicie? Jechać do nich? Zapomnieć o sprawie? Odnośnik do komentarza
Administrator Artix Opublikowano 1 Października 2010 Administrator Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Karteczke zapewne zwialo nie przytrzymali wycieraczka !YES Odnośnik do komentarza
magart Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Ja bym się na Twoim miejscu stawił. Teraz w Wawie poza tym, że standardowo zostawiają kwitek to dodatkowo robią fotki. Więc tłumaczenie "nic nie wiedziałem o mandacie, a poza tym dlaczego nie zostawiliście kwitka za wycieraczką" !YES nie wchodzi w rachubę. Idź i negocjuj - niech moc będzie z Tobą Odnośnik do komentarza
Biolog Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Fotki faktycznie robią - sama widziałam.... Odnośnik do komentarza
Cezy001 Opublikowano 1 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Na kwitku jest numerek "/" Foto. Nie ma wątpliwości że zdjęcie zrobili Tylko że mam do nich totalnie nie po drodze . Oni są na Ursynowie a ja na północ pomykam Odnośnik do komentarza
LWfilip Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Myślę, że powinieneś się stawić, nawet jeśli Ci nie po drodze. Na miejscu, możesz coś załatwić a jak nie pójdziesz to nieobecni głosu nie mają. Później sprawa będzie się wlokła, skarbówka a może nawet na listę dłużników Cię wciągną Po co Ci kłopoty. Idź, pogadaj, argumentuj to dasz radę. P.S. Skoro zrobili zdjęcie skutera to weź je i będziesz miał do konkursu na skuter miesiąca sorki. Odnośnik do komentarza
Arkadiusz Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Skoro zrobili zdjęcie skutera to weź je i będziesz miał do konkursu na skuter miesiąca sorki. Cezy001, no i tu Ci powiem że masz mój głos. Odnośnik do komentarza
magart Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Skoro zrobili zdjęcie skutera to weź je i będziesz miał do konkursu na skuter miesiąca sorki. Cezy001, no i tu Ci powiem że masz mój głos. To raczej fotka na konkurs "tak nas widzą" Odnośnik do komentarza
dzialkowiec Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 ze strażą da się dogadać zależy od argumentów, w końcu przyjechałeś do szpitala - mi już dwa kwitki anulowali bez problemów oczywiście gdy się wstawiłem. Odnośnik do komentarza
mik72 Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 ze strażą da się dogadać !OK zależy od argumentów, w końcu przyjechałeś do szpitala !V - mi już dwa kwitki anulowali bez problemów oczywiście gdy się wstawiłem. No bo gdybyś się stawił, to by nie anulowali, a, że się wstawiłeś to załatwiłeś pozytywnie.... hmm, może rzeczywiscie trzeba się stawiać wstawionym? Co myslicie? Odnośnik do komentarza
yorick Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 hmm, albo naprawde zatarasowałes szpetnie przejazd albo straznicy byli qyjatkowo zdeterminowani zeby wykonac plan. Ja bym poczekal na wezwanie i pomstował na silne wiatry. Najlepsze kredyty tylko w sektorze publicznym! Powodzenia Odnośnik do komentarza
Gość michau Opublikowano 1 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 hmm Dostałem mandat od straży za parkowanie. Wrzucili za wycieraczkę mojej puszki. Oczywiście "wiatr zwiał i deszcz zamoczył" więc olałem sprawę. Potem dostałem wezwanie, które wyznaczyło deadline stawienia się na Komendzie. Poczta tak długo to przesyłała, że miałem na to tylko 2 dni i się nie wyrobiłem => sprawa idzie do sądu grodzkiego. Na szczęście ugadałem się ze strażniczką z Komendy !OKK na mandat w tej samej kwocie za inne przewinienie i sprawa załatwiona. W sądzie to dopiero czasu bym stracił i kasy... Odnośnik do komentarza
AHMPL Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Swojego czasu mieszkałem w strefie parkowania B w Krakowie, miałem identyfikator mieszkańca, ale sporo się nasłuchałem dookoła kłócących sie kierowców ze strażnikami miasta. Zasada jest prosta nie można ukarać pojazdu tylko kierowcę, kierowcy za rękę nie złapali a właściciel pojazdu to nie zawsze jego kierowca. Dlatego często zakładają blokady wtedy kierowca się znajduje od kopa. Kartkę oczywiście mogło zwiać albo ktoś ją zabrał i tyle wiec nikt ci nie udowodni że ją zostawili. Ja bym sie nie stawił chyba że dostaniesz list polecony wtedy jak najbardziej. Moja małżonka stanęła na zakazie też zostawili kartkę, nie stawiła i tak już zostało a było to jakieś 5 lat temu do tej pory nikt się nie upominał. A jak pójdziesz i tak nic nie załatwisz jakieś upomnienia czy coś ze strażą miasta nic nie załatwisz. Niestety w takim kraju żyjemy że nie opłaca się do niczego przyznawać, jak cię złapią za rękę to mów że nie twoja... Odnośnik do komentarza
czaro69 Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Staw się jak najszybciej, chyba nawet są zniżki dla ludzi, którzy chcą zapłacić od razu w kasie Odnośnik do komentarza
andrzejwys Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 zakaz zatrzymywania się dotyczy tylko tej strony drogi, na której został ustawiony. (chyba, że pod znakiem jest info). sprawdź w kodeksie ruchu Odnośnik do komentarza
Cezy001 Opublikowano 6 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Stawiłem się Negocjacje nie zakończyły się sukcesem. Dostałem 1 punkt i 100 PLN mandatu. Zakaz stał po obu stronach i jak się okazało ze znaczkiem o odholowaniu co było ładnie widać na zdjęciach Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi