magart Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 Niestety dziś rano dopadła mnie, a raczej moją Czarną !V tzw. gleba parkingowa . Pomimo walki do ostatniego tchu nie udało mi się Czarnej utrzymać i - jeżeli tak mogę powiedzieć - lekko położyła się na lewy bok. Suma sumarum skończyło się na kilku zadrapaniach lewego boku czaszy oraz lewego lusterka. Niestety zadrapania są szpetne bo wylazło biale tworzywo spod czarnego lakieru. I tu mam pytanko czy znacie jakiś sprytny sposób, żeby ukryć tego typu rysy (bez opcji: zdejmij plastiki i jedź do lakiernika). Z góry dzięki za sugestie.
Sympatycy szorstki Opublikowano 24 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 24 Września 2010 Współczuję. Są takie specyfiki, ale nie wiem czy zadziałają w przypadku tak głębokich rys. Likwidacja rys i ubytków lakieru pzdr
Marynarz Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 Jak wylazło białe to po prostu można to zamalować markerem z daleka nie będzie widać !V testowane kiedyś na samochodzie kolegi !V Jak przytarł auto ojca o krzaki i się bał że w domu będzie ps. Ojciec do tej pory nic nie zauważył (a już jakiś czas minął)
BrYhu Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 W takich przypadkach z pomocą może przyjść Turtle Wax (kredka + wosk koloryzujący) Żółw radzi
Sympatycy Baltona Opublikowano 24 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 24 Września 2010 Kredkę kiedyś testowałem slaba trwałość, a i efekt marny myślę, że lepiej zamalować lakierem i delikatnie wypolerować pastą lekkościerną tak aby nie zetrzeć bazy bo to oczywiście lakier metalik. Całe szczęście,że to czarny.
emge Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 W Norauto są lakiery do zaprawek, wygląda to jak lakier do paznokci. Jak dobierzesz kolor nie będzie śladu
KAZI Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 Dokładnie tak, też robiłem lakierem z Norauto i musisz się przyglądać żeby cokolwiek zobaczyć.
Geni Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 Dokładnie zrób tak, jak koledzy radzą - zapraweczka i po sprawie. I nie przejmuj się tak, w końcu motocykl to nie obraz Kossaka, zarysować się w eksploatacji może.
Gość radiolog Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 Niestety dziś rano dopadła mnie, a raczej moją Czarną tzw. gleba parkingowa . Pomimo walki do ostatniego tchu nie udało mi się Czarnej utrzymać i - jeżeli tak mogę powiedzieć - lekko położyła się na lewy bok. Suma sumarum skończyło się na kilku zadrapaniach lewego boku czaszy oraz lewego lusterka. Niestety zadrapania są szpetne bo wylazło biale tworzywo spod czarnego lakieru. I tu mam pytanko czy znacie jakiś sprytny sposób, żeby ukryć tego typu rysy (bez opcji: zdejmij plastiki i jedź do lakiernika). Z góry dzięki za sugestie. Lakiernik to najlepsza opcja to dosyć widać, zwłaszcza na ciemnych kolorach, możesz pojechać dobrać kolor w sklepie z lakierami samochodowymi i porobić zaprawki (będzie widać przetarcie i powłoke lakerniczą taką sobie, ale tylko z odległosci 3 m) Kredka to chwilowo pomoże, po lepszym myciu znowu wyjdą, a po drugie kredka to raczej na cienkie pojedyncze zadrapania. Pozostają jescze ładne naklejki. zależy jaki masz stosunek do swojej kobiety , bo mnie rysy dręczą gnębią i nie dają spać po nocach.
ptaku_1 Opublikowano 24 Września 2010 Opublikowano 24 Września 2010 ja bym zrobil tak jak w wczesniejszych postach, zapraweczkie lakierem "ala paznokcie"
jagroski Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Dokładnie zrób tak, jak koledzy radzą - zapraweczka i po sprawie.I nie przejmuj się tak, w końcu motocykl to nie obraz Kossaka, zarysować się w eksploatacji może. A jaka patyna wówczas będzie i jaka historia, popatrz, stare obrazy Kossaka trochę spękane, a jakie ceny mają. !OKK A poważnie, rozumiem Twój smutek, zrób zaprawki, jak Ci radzą Koledzy doświatczeni w ich robieniu i będzie dobrze. !piwko
Rekomendowane odpowiedzi