Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Co wybrac??

Gość pawel257

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jaestem nowy na forum chce kupic maxiskuterka o pojemnosci 250 powiedzmy ze w gre wchodzi burgman majesty i x9 mam przeznaczone na to ok 5-6 tys.

Z ktorego rocznika mozna za to cos sesownego kupic?

Ktory z wyzej wymienionych jest najtanszy w utrzymaniu chodzi o awaryjnosc, ceny i dostep do czesci spalanie.

Dziekuje z gory za odpowiedz

Pozdrawiam

Wszystkie sa porownywalne tutaj to juz bardziej kwestia gustu, na drogach chyba z kasy 250 najwiecej jezdzi Majek. Przysiadz sie do kazdego i kup ten ktory bedzie Ci pasowal. Albo kup tego ktory bedzie dostepny w najlepszym stanie.

Szybciutko Cie Kolego poinformuję, zanim zrobią to inni :lol: Użyj szukajki. Właśnie w tym problem, że trudno tak powiedzieć który najlepszy. Właśnie, dlatego tyle ich jest i każdy może dobrać coś dla siebie. Poczytaj opinie innych, musisz sam się rozglądać i poobserwować na żywo. Nikt nie odpowie jasno i zdecydowanie, jaki jest najlepszy bo do różnych celów są używane.

Przysiadz sie do kazdego i kup ten ktory bedzie Ci pasowal.

Gdzieś wyczytałem, że np. na X9 ma się wrażenie ciągłego zsuwania z siedziska...

• Klubowicze
A co powiecie na to x9 http://moto.allegro.pl/wyjatkowe-piaggio-x...1229675414.html ogloszenie z tego forum?

Mi się na zdjęciach podoba poproś kogoś z W-wy żeby podjechał i zobaczył, pytanie czy cena za którą właściciel chce ja sprzedać mieści się w twoich funduszach.

Stoisz dokładnie w tym samym miejscu, co ja 50 dni temu, tyle że w Krakowie.

Przeszedłem całą tę drogę i decyzję podjąłem — zakupiłem Piaggio X9 250 EVO. Nie napiszę Ci dlaczego tak, a nie inaczej, bo jak sam rozumiesz problem jest wielowątkowy, a ja bym się chciał dziś położyć spać.

Chcesz znać moje uzasadnienie, dawaj telefon na PW, to pogadamy.

Pozdrawiam, Fly.

Gdzieś wyczytałem, że np. na X9 ma się wrażenie ciągłego zsuwania z siedziska...

Kształt i "nachylenie" siedziska jest moim zdaniem niezwykle istotne, przy czym - jak się sama przekonałam- w wielu przypadkach wrażenie podczas jazdy jest sprawą dość indywidualną. To może mało romantyczne wybierać sprzęt z punktu widzenia mało szacownego przedłużenia pleców, ale procentuje to wprost proporcjonalnie do ilości przejeżdżanych ( zwłaszcza jednorazowo) kilometrów. Jeśli mogę coś zasugerować - to poprzymierzać się w realu ( i to nie przez 30 sek) do tak dużej ilości sprzętów jak to możliwe - różnice komfortu jazdy bywają zaskakujące

• Sympatycy

Dodam jeszcze, że siedzenie w X9 posiada bardzo wysokie oparcie, które

daje duży komfort w rejonach "lędźwiowych". Myślę, że ze sprzętów które

bierzesz pod uwagę, właśnie X9 znajdziesz w najkorzystniejszej cenie.

Chociaż, nie sugeruj się tylko ceną, bo najważniejszy jest stan motocykla.

Jeśli zdecydujesz się na Piaggio, szukaj raczej modelu Evo (od 2003 roku).

Za 5 - 6 tysięcy powinieneś znaleźć w miarę "świeżą" wersję z silnikiem 250 ccm.

pzdr

Nie patrz na cenę, patrz na stan. Musisz jeździć i oglądać. Nie tak łatwo kupić coś zadbanego. Na zdjęciach wszystkie są śliczne, dopiero z bliska wychodzą kwiatki.

Ktory skuter jest najtanszy w serwisowaniu chodzi mi o podstawowe czesci takie jak pasek rolki wariator zawieszenie pytam na wypadek gdybym wtopil w jakiegos syfa i jakie sa przyblizone koszty np wymiany ukladu napedowego i powiedzmy zawieszenia bo prawda jest taka ze dobrego nikt nie sprzedaje :P

Paweł, znajdź doświadczonego maxiskuterowca w Kraku, obiecaj mu co tylko będzie chciał i niech poogląda z Tobą sprzęty. Jak kupisz złom i zaczniesz wymieniać jednostki napędowe, zawieszenie, felgi i opony, wyposażenie elektryczne itd., to sobie nie pojeździsz, bo na paliwo już nie będziesz miał, a najtańszy w eksploatacji jest skuter zadbany i naprawdę w dobrym stanie.

Jeśli chodzi o normalne użytkowanie, nie remonty, to chyba dużych różnic nie ma.

Do jednych droższe są paski, ale resursy mają dłuższe, do innych droższe są klocki, a do trzecich trzeba co moment coś kupić, ale jest tanio. A w plastikach to już zupełnie wszystko wygląda inaczej.

Z tego co widzę, to jednak włoskie skutery są nieco tańsze w utrzymaniu, ale mogę się (jak zwykle) mylić.

• Sympatycy
Ktory skuter jest najtanszy w serwisowaniu chodzi mi o podstawowe czesci takie jak pasek rolki wariator zawieszenie pytam na wypadek gdybym wtopil w jakiegos syfa i jakie sa przyblizone koszty np wymiany ukladu napedowego i powiedzmy zawieszenia bo prawda jest taka ze dobrego nikt nie sprzedaje :P

Jakbyś "wtopił w jakiegoś syfa" to na materiałach eksploatacyjnych się nie skończy

(rolki, wariator pasek) i koszty będą zawsze spore. Dlatego wszyscy Ci piszą, żebyś

nie sugerował się ceną, tylko stanem pojazdu.

A jeśli chodzi o to, że "dobrego nikt nie sprzedaje" to się mylisz. Sprzedają ludzie

normalne sprzęty. Tylko nigdy, ale to nigdy, nie mają one "okazyjnych" cen, w sensie

Cena Czyni Cuda a'la allegro.pl - "igła"...

:P:P:P

Nawet powiedziałbym, że "lipę" zazwyczaj można poznać po niezwykle atrakcyjnej cenie.

pzdr

Kupiłem yp250 z 2003 roku po szlifie z prawej strony musiala sunac bokiem bo rysy pionowe na plastikach sa do wymiany jest przednia czasz i ten plastik w kolorze pod nogami nie wiem jak sie to nazywa no i urwane lusterko i pekniety kierunek jak myslicie gdzie kupic te czesci w serwisie czy lepiej poklejic, rysy zaszpachlowac i do malowania(malowanie moge miec w extra cenie) tylko pytanie czy sie oplaca bo jak nie bylo by duzej roznicy w cenie w porównaniu z nowymi to bym wolal nowe. Ile moze kosztowac w serwisie taka przednia owiewka? Jestem z Krakowa. Poza tym motorek technicznie sprawny jezdzi rowno nie znosi przy przyspieszaniu ani hamowaniu widac ze ktos o niego dbal.

Kupiłem yp250 z 2003 roku po szlifie z prawej strony

Jaki przyjąć sposób naprawy podejmiesz sam jak tylko dowiesz się ile kosztują części w serwisie . Podejrzewam że zasoby finansowe masz z pewnymi ograniczeniami bo w innym przypadku kupił byś skuter nie uszkodzony. !OKK !OKK