Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Niedzielna wycieczka

leszek_krakow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od dłuższego czasu korciła mnie trasa do Nidzicy przez Limanową - Kamienicę (trasa Górskich Samochodowych M.P.) i dalej do Zakopanego i powrót przez Zawoję do Krakowa.

Cały czas jednak występowały "obiektywne" przeszkody, ale: na sobotę zapowiadają w miarę ładną pogodę - więc decyzja - jadę.

Oczywiście musiało być inaczej - zgłosił się nowy właściciel po mojego starego Burka - więc należało znaleźć dokumenty itp, itd - a słonko swieci i ślinka cieknie....

No nic - mówi się trudno.

W niedzielę pobudka - rzut oka za okno i na prognozę w necie - tym razem nic mnie nie zatrzyma, więc wskok w ciuchy, na whist i w palnik...

Generalnie:

Sporo się zmienia na naszych drogach - faktycznie widać "schetynówki" - asfalt idealny, gładki jak stół - sama radość.

Zdziwiła mnie mała ilość spotkanych whist - pojawiały się jedynie na głównych szlakach - w okolicach Niedzicy, Czorsztyna i na zakopiance - poza tym - cisza i spokój.

Polecam ta traskę ludziom z Małopolski na niedzielny wypad - w lecie trasę można "rozbudować" o Bukowinę Tartzańską - Zakopane - Zawoję a nawet pokusić się o wyskoczenie na Słowację i powrót przez Korbielów - będę te trasy "macał" w przyszłym roku - postaram się z każdej coś wrzucić...

Trasa :

Kraków - Wieliczka (tankowanie) - Gdów - Łapanów - Limanowa - Kamienica - Łącko - Krościenko - Niedzica - Czorsztyn - Nowy Targ - Kraków.

Poniżej klika zdjęć z trasy:

Po tankowaniu na BP w Wieliczce

1.jpg

Gdzieś na trasie

2.jpg

Winkle na trasie Limanowa-Kamienica - idealna trasa - piękny asfalt, ale trzeba uważać - przyjeżdżają tam amtorzy 4oo i 2oo zobaczyc jak to jest na prawdziwej trasie rajdowej i upalają ile się da - bywa więc groźnie....

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

Widoczki przed zjazdem do Niedzicy:

9.jpg

10.jpg

Burek i Trzy Korony

11.jpg

Niedzica i Czorsztyn

12.jpg

13.jpg

Burek na plaży

14.jpg

i najciekawsze - łupy z podróży - bez tego zawadzanie o Łącko było by niecelowe:

15.jpg

• Klubowicze

Mała poprawka: Łącko (tankowanie) :lol::):)

Trasa rzeczywiście malownicza. A te widoki i 3 korony :(:):(

i to ostatnie tankowanie :P

Tylko pozazdrościć i jechać jak najszybciej!!!

W Łącku tankowanie było naprawdę przyjemne :)

Gruszkówka (próbowana dopiero w domu - musiałem gnać bo jęzor wisiał do pasa) - baaardzo zacna.... :lol::(

• Klubowicze
ja się wybieram w te rejony już od dłuższego czasu !YES

Planuję trasę Dęblin-Limanowa

przez Sandomierz Połaniec i Bochnię

Może razem coś wymyślimy , jak będzie ładna pogoda . :blink:

Gumisiek, MARCVS - jak będzieci w Limanowej to musicie skoczyć do Kamienicy - traska naprawdę idealna i warta zobaczenia,

Toony - musimy się lepiej dogadywać co do takich niedzielnych wypadów - zapraszam w środę - co prawda łupów z wyjazdu nie przywiozę (musielibyśmy zostawić !YES u Pilota, ale jakieś :blink: alc. free się znajdzie :lol:

Sobota, niedziela kręciłem się w tych okolicach i testowałem nowy nabytek właśnie AN400 K7

No gratulacje, obijemy oponke na spocie w środę !YES

a taką samą trasę zrobiliśmy z Ghandim i Toony nie dajej jak w sierpniu plus dodatkowo parę ładnych zakrętasów w Ochotnicy Górnej i Dolnej.

Jest nawet filmik z tej trasy na youtubie

http://www.youtube.com/watch?v=MjYP47v73V8

Chętnie bym się podłączył na taki wypad, ale gdzie ja nadążę za takimi smokami swoim pierdolotem :)

Ze mną nie musisz się martwić

Najsłabszego puszczam przodem :P

Jeśli chodzi o Kamienicę, i nie tylko, to mieszkałem tam pięć lat w tych rejonach i dwa lata w okolicach Rabka - Jordanów :P