leszek_krakow Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Witam, Od dłuższego czasu korciła mnie trasa do Nidzicy przez Limanową - Kamienicę (trasa Górskich Samochodowych M.P.) i dalej do Zakopanego i powrót przez Zawoję do Krakowa. Cały czas jednak występowały "obiektywne" przeszkody, ale: na sobotę zapowiadają w miarę ładną pogodę - więc decyzja - jadę. Oczywiście musiało być inaczej - zgłosił się nowy właściciel po mojego starego Burka - więc należało znaleźć dokumenty itp, itd - a słonko swieci i ślinka cieknie.... No nic - mówi się trudno. W niedzielę pobudka - rzut oka za okno i na prognozę w necie - tym razem nic mnie nie zatrzyma, więc wskok w ciuchy, na i w palnik... Generalnie: Sporo się zmienia na naszych drogach - faktycznie widać "schetynówki" - asfalt idealny, gładki jak stół - sama radość. Zdziwiła mnie mała ilość spotkanych - pojawiały się jedynie na głównych szlakach - w okolicach Niedzicy, Czorsztyna i na zakopiance - poza tym - cisza i spokój. Polecam ta traskę ludziom z Małopolski na niedzielny wypad - w lecie trasę można "rozbudować" o Bukowinę Tartzańską - Zakopane - Zawoję a nawet pokusić się o wyskoczenie na Słowację i powrót przez Korbielów - będę te trasy "macał" w przyszłym roku - postaram się z każdej coś wrzucić... Trasa : Kraków - Wieliczka (tankowanie) - Gdów - Łapanów - Limanowa - Kamienica - Łącko - Krościenko - Niedzica - Czorsztyn - Nowy Targ - Kraków. Poniżej klika zdjęć z trasy: Po tankowaniu na BP w Wieliczce Gdzieś na trasie Winkle na trasie Limanowa-Kamienica - idealna trasa - piękny asfalt, ale trzeba uważać - przyjeżdżają tam amtorzy 4oo i 2oo zobaczyc jak to jest na prawdziwej trasie rajdowej i upalają ile się da - bywa więc groźnie.... Widoczki przed zjazdem do Niedzicy: Burek i Trzy Korony Niedzica i Czorsztyn Burek na plaży i najciekawsze - łupy z podróży - bez tego zawadzanie o Łącko było by niecelowe: Odnośnik do komentarza
Klubowicze GrzechoCnik Opublikowano 20 Września 2010 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Mała poprawka: Łącko (tankowanie) Trasa rzeczywiście malownicza. A te widoki i 3 korony i to ostatnie tankowanie Tylko pozazdrościć i jechać jak najszybciej!!! Odnośnik do komentarza
leszek_krakow Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 W Łącku tankowanie było naprawdę przyjemne Gruszkówka (próbowana dopiero w domu - musiałem gnać bo jęzor wisiał do pasa) - baaardzo zacna.... Odnośnik do komentarza
emge Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 O matko jak ja Wam zazdroszczę tych tras, widoków ech. Ps. Śliczny ten Twój burek Odnośnik do komentarza
Tony Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Dopiero teraz się przyznajesz !placz1 Sobota, niedziela kręciłem się w tych okolicach i testowałem nowy nabytek właśnie AN400 K7 Oj policzymy się w środę !placz1 Odnośnik do komentarza
MARCVS Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 ja się wybieram w te rejony już od dłuższego czasu !YES Planuję trasę Dęblin-Limanowa przez Sandomierz Połaniec i Bochnię Odnośnik do komentarza
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 21 Września 2010 Klubowicze Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 ja się wybieram w te rejony już od dłuższego czasu !YES Planuję trasę Dęblin-Limanowa przez Sandomierz Połaniec i Bochnię Może razem coś wymyślimy , jak będzie ładna pogoda . Odnośnik do komentarza
leszek_krakow Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Gumisiek, MARCVS - jak będzieci w Limanowej to musicie skoczyć do Kamienicy - traska naprawdę idealna i warta zobaczenia, Toony - musimy się lepiej dogadywać co do takich niedzielnych wypadów - zapraszam w środę - co prawda łupów z wyjazdu nie przywiozę (musielibyśmy zostawić !YES u Pilota, ale jakieś alc. free się znajdzie Odnośnik do komentarza
STACHU Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Chętnie bym się podłączył na taki wypad, ale gdzie ja nadążę za takimi smokami swoim pierdolotem !YES Odnośnik do komentarza
Gość radiolog Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Sobota, niedziela kręciłem się w tych okolicach i testowałem nowy nabytek właśnie AN400 K7 No gratulacje, obijemy oponke na spocie w środę !YES a taką samą trasę zrobiliśmy z Ghandim i Toony nie dajej jak w sierpniu plus dodatkowo parę ładnych zakrętasów w Ochotnicy Górnej i Dolnej. Jest nawet filmik z tej trasy na youtubie http://www.youtube.com/watch?v=MjYP47v73V8 Odnośnik do komentarza
MARCVS Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Chętnie bym się podłączył na taki wypad, ale gdzie ja nadążę za takimi smokami swoim pierdolotem Ze mną nie musisz się martwić Najsłabszego puszczam przodem Jeśli chodzi o Kamienicę, i nie tylko, to mieszkałem tam pięć lat w tych rejonach i dwa lata w okolicach Rabka - Jordanów Odnośnik do komentarza
ure Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Cześć, Polecam załączoną stronę. http://www.moto-nawigator.pl/ pzdr Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi