KRISTO Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 kurde Kupiłem od MAKA skutra jade do PZU ubezpiecze trzeba i przerejestrować sprzęt -PZU krzyczy 3200 za pakiet - ALIANZ krzyczy 2400 za pakiet -AXA direkt 830 za pakiet KURDE O CO TU CHODZI CO MAM ROBIĆ KTO MA AN650 NIECH PORADZI GDZIE UBEZPIECZACIE ??? 3200!!!!!>????""" to posrane ja skuter za 6000 sprzedałem
Lucjan73 Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Witam, w AXA to chyba jakaś nie pełna opcja. Rozumiem że nie masz żadnej zniżki ? W Alianz jest możliwość uzyskania rabatu pod warunkiem wykupienia ubezpieczenia jeszcza na inne mienie. Z drugiej strony jak kupujesz sprzęt za 28 tyś. zł to ubezpieczenie musi kosztować a z doświadczenia radze lepiej wykup ubezpieczenie w sprawdzonej firmie bo w razie likwidacjii szkody będziesz miał kłopot. Ja za dwuletniego SW zapłaciłem coś koło 2 tyś. w Alianz i była to najlepsza i najpewniejsza oferta. Pozostałe firmy delikatnie dają do zrozumienia że nie są zainteresowane ubezpieczeniem jednośladów.
Gość radiolog Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Na skutery nie wiedzieć czemu ( nawet jak zarejestrowany w dowodzie jako motocykl) stawka ubezpieczenia to 9,9%, podczas gdy na motor 5,5% Wiem, że w axa direct z reguły AC nie obejmuje zagranicy, stąd taniej i trzeba dokupic jako opcję. Jeszcze Hestia ubezpiecza.
pisklak Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Spróbuj tu NADUŚ Na drugi rok Xcitinga za OC i AC w Allianz zapłaciłem 620 zł (z moimi zniżkami). Na Suzuki wiem , że mają czasem jakieś promocje/specjalne warunki, więc warto zapytać o ofertę. Pozdr. Pisklak
KRISTO Opublikowano 13 Września 2010 Autor Opublikowano 13 Września 2010 mam 60 % zniżki i powiedziałem im A w AXA jest tak Pakiet Pełny Motocykl zapewnia kompleksową ochronę ubezpieczeniową każdemu kierowcy jednośladu. W tym pakiecie połączyliśmy ochronę OC, AC oraz Assistance dodając opcje przygotowane specjalnie dla tej grupy użytkowników dróg takie jak ubezpieczenie od zniszczenia specjalistycznego ubioru motocyklisty. W skład pakietu wchodzi: * Obowiązkowe ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej posiadaczy pojazdów mechanicznych (OC) Ubezpieczenie OC obejmuje odpowiedzialność za szkody związane z ruchem pojazdu wyrządzone osobom trzecim oraz ich mieniu. Ubezpieczenie OC komunikacyjne jest ubezpieczeniem obowiązkowym, co oznacza, że każdy właściciel pojazdu mechanicznego ma obowiązek posiadać takie ubezpieczenie pod groźbą kary nakładanej przez Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny. Właściciel pojazdu jest zobowiązany zawrzeć umowę ubezpieczenia OC najpóźniej w dniu rejestracji motocykla. Ubezpieczenie OC komunikacyjne obejmuje swoim zakresem terytorium Polski. * Ubezpieczenie Zielonej Karty (ZK) Obejmuje szkody związane z ruchem pojazdu wyrządzone osobom trzecim oraz ich mieniu powstałe poza granicami kraju. Dzięki Zielonej Karcie nie musisz kupować dodatkowego ubezpieczenia w odwiedzanych przez Ciebie krajach należących do systemu Zielonej Karty. Lista krajów, w których niezbędny jest dokument Zielonej Karty wystawiany przez AXA DIRECT: Albania, Białoruś, Bośnia i Hercegowina, Iran, Izrael, Macedonia, Maroko, Mołdawia, Serbia, Czarnogóra, Tunezja, Turcja, Ukraina. Lista krajów należących do Porozumienia Wielostronnego, w których dowodem zawarcia umowy ubezpieczenia Zielonej Karty (ZK) są tablice rejestracyjne: Andora, Austria, Belgia, Bułgaria, Chorwacja, Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Malta, Niemcy, Norwegia, Portugalia, Rumunia, Szwajcaria, Szwecja, Słowacja, Słowenia, Wielka Brytania, Włochy, Węgry. * Ubezpieczenie motocykla od uszkodzeń (AC) Posiadając ubezpieczenia Autocasco uzyskasz odszkodowanie za uszkodzony lub zniszczony motocykl. W momencie zawierania umowy możesz zdecydować się na brak udziału własnego lub w celu obniżenia wysokości składki możesz wybrać udział w wysokości 15%, 20% lub 25% wartości szkody. Warto przy tym pamiętać, że maksymalna kwota udziału własnego nie będzie nigdy wyższa od ustalonej przy zawieraniu umowy. * Ubezpieczenie Assistance BAZA W razie wypadku zawsze jesteśmy gotowi udzielić Ci natychmiastowej pomocy informacyjnej oraz serwisowej na terenie całej Polski. Telefonicznie informujemy o: o postępowaniu w razie wypadku o sposobie zgłoszenia szkody o sieci usług pomocy drogowej, wypożyczalniach samochodów, hotelach, stacjach paliw o Jeśli chesz powiadomimy o zajściu bliską Ci osobę. W ramach pomocy serwisowej zapewniamy: o obecność przedstawiciela AXA DIRECT na miejscu zdarzenia; sporządzi on niezbędną dokumentację i pomoże Ci w natychmiastowym zgłoszeniu szkody o transport motocykla unieruchomionego w wyniku wypadku * Ubezpieczenie Assistance MIDI Ten wariant Assistance zapewnia natychmiastową pomoc na terenie całej Polski w takich sytuacjach jak: awaria, wypadek, kradzież Twojego motocykla. W ramach usługi zapewniamy: o wymianę koła o transport bądź naprawę motocykla na miejscu wypadku lub awarii o pokrycie kosztów transportu motocykla unieruchomionego w następstwie awarii o wynajem samochodu zastępczego (wypadek, kradzież) Opcje dodatkowe: * Ubezpieczenie od kradzieży motocykla na terytorium Polski (KR) W ramach ubezpieczenia AXA DIRECT wypłaca odszkodowanie w przypadku kradzieży motocykla. * Ubezpieczenie od uszkodzeń i kradzieży wyposażenia dodatkowego (WD) To ubezpieczenie zapewni ochronę ubezpieczeniową zamontowanym na stałe elementom dodatkowym Twojego motocykla takim jak: kufer, owiewki, osłony, osłona silnika, zabezpieczenia antykradzieżowe, termometr, zegary, kompasy. Dodatkowo w ramach tej usługi ochroną ubezpieczeniową od zniszczenia w wypadku mogą być objęte takie elementy jak: sakwy, wałki, urządzenia GPS oraz elementy ubioru m.in.: kask, spodnie, kurtka, buty etc. * Ubezpieczenie od uszkodzeń i kradzieży motocykla oraz wyposażenia dodatkowego na terytorium Europy wraz z ubezpieczeniem Assistance EUROPA Wykup tę opcję, aby rozszerzyć obszar terytorialny działania Ubezpieczenia od uszkodzeń motocykla (AC), Ubezpieczenia od kradzieży pojazdu (KR) oraz Ubezpieczenia od uszkodzeń i kradzieży wyposażenia dodatkowego na pozostałe kraje leżące na terytorium Europy (Ubezpieczenia od kradzieży nie świadczymy na terytorium Białorusi, Mołdawii, Rosji i Ukrainy). W ramach pomocy serwisowej Assistance EUROPA zapewniamy m.in.: o naprawę motocykla na miejscu wypadku lub awarii, bądź jego transport o wynajem samochodu zastępczego o transport osób o organizację i opłacenie noclegu o odbiór motocykla po naprawie o pokrycie kosztów hospitalizacji o powrót pasażerów do kraju o pokrycie kosztów pomocy prawnej * Ubezpieczenie Następstw Nieszczęśliwych Wypadków Kierującego Pojazdem (NNWK) W ramach NNWK obejmujemy ochroną ubezpieczeniową życie i zdrowie osoby kierującej jednośladem w chwili wypadku. Suma ubezpieczenia wynosi 15 000 zł. * Ubezpieczenie Assistance MAXI To gwarancja kompleksowej pomocy na terenie całej Polski w razie: awarii, wypadku lub kradzieży Twojego motocykla. W podróży w ramach pomocy serwisowej, już 40 km od Twojego domu, gwarantujemy: o w przypadku kradzieży wynajem samochodu zastępczego o dostarczenie paliwa o pomoc w razie zatankowania niewłaściwego rodzaju paliwa o odbiór motocykla po naprawie o usługę kierowcy zastępczego o zorganizowanie i opłacenie noclegu o transport osób o opiekę nad dziećmi
marcin62 Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 te 60% zniżki to masz na oc i ac w "samochodzie" czy na motocyklu zrobione gdyż to bardzo istotnie w przypadku np. alianz i axa.... pzu zniżki z auta akceptuje na moto.
mak Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Kristo - z tego co napisałeś AC w pakiecie AXA standardowo nie obejmuje kradzieży - jest to opcja dodatkowa... Ja bym brał Allianz - może trochę dlatego, że płaci mi pensje - ale także dlatego, że to porządna firma. Tylko niech uwzględnią Twoje zniżki, bo mi to wygląda na podstawową składkę. BTW: masz skuter na gwarancji: powinien Ci ciągle przysługiwać pakiet promocyjny z salonu (też Allianz zresztą) - sprawdź to.
Sympatycy Worlan Opublikowano 13 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 13 Września 2010 Kristo - z tego co napisałeś AC w pakiecie AXA standardowo nie obejmuje kradzieży ....... Tu, to bym się nie martwił . Burek jest nieźle zabezpieczony.
greegi Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 A zabezpieczony jest przed laweta? Chyba raczej ciezko pozadnie zabezpieczyc motocykl przed kradzieza. Zreszta, swoja droga to cholernie drogie sa ubezpieczenia moto. Za auto warte 50 000 mozna zaplacic 2 500 zl za pakiet AC/OC/NNW/ASS
jackdent Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 mam 60 % zniżki Ja przy 60% zapłaciłem poniżej 5% zapytaj tu : tomasz.ostrowski@port.allianz.pl albo w ubezpieczenia w Auto Fus BMW - sprzedają i ubezpieczają motocykle mają dobre ceny. Aby tak wyszło , trzeba było w cenie zawrzeć ubezpieczenie mieszkania............. Czyli bonus gratis.
mak Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 Tu, to bym się nie martwił . Burek jest nieźle zabezpieczony. Co prawda, to prawda! KLIK !yeah
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 13 Września 2010 Klubowicze Opublikowano 13 Września 2010 Skoro to takie dobre zabezpieczenie to może i ja się skuszę . !yeah
Sympatycy szorstki Opublikowano 13 Września 2010 Sympatycy Opublikowano 13 Września 2010 Na skutery nie wiedzieć czemu ( nawet jak zarejestrowany w dowodzie jako motocykl) stawka ubezpieczenia to 9,9%, podczas gdy na motor 5,5% Możesz to rozwinąć ? Bo z tego co wiem, nie ma takiej kategorii jak "skuter". W naszym przypadku zawsze jest to "motocykl". W "dowodzie" może widnieć jedynie motocykl albo motorower, ale żeby ktoś miał skuter ? !yeah pzdr
rpp Opublikowano 13 Września 2010 Opublikowano 13 Września 2010 No właśnie jak to jest ze zniżkami w Allianz - gdzieś na forum przeczytałem, że nie przenoszą się z samochodu a rozmawiałem zarówno z agentem jak i z brokerem i obydwaj potwierdzili, że zniżki się przenoszą. Ja max. za tydzień muszę wykupić nową polisę i jak na razie za X-maxa z 2009r w PZU wychodzi mi ok. 1700zł/rok (przy max. zniżkach), w Allianz pakiet niecałe 900zł (tylko wtedy assistance jest pow. 30km od miejsca zamieszkania) albo normalnie wykupowane AC/OC za 1050zł (z max. assistancem). Axy jeszcze nie sprawdzałem ale tam przynajmniej przez stronę wynika, że zniżki z samochodu się nie przenoszą na moto więc wychodzi strasznie drogo.
KRISTO Opublikowano 14 Września 2010 Autor Opublikowano 14 Września 2010 tak z axa gadałem przez skype to mi obliczył 2400 nie 800 bo zniżki z samochodu nie przechodzą trudno wezmę w alianz najwyżej na 2 raty i już
marcin62 Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 to daj znać ile zapłaciłeś za pakiet w Alianz ze zniżką 60% jeśli przechodzi z auta to bajka.
magart Opublikowano 14 Września 2010 Opublikowano 14 Września 2010 No właśnie jak to jest ze zniżkami w Allianz - gdzieś na forum przeczytałem, że nie przenoszą się z samochodu a rozmawiałem zarówno z agentem jak i z brokerem i obydwaj potwierdzili, że zniżki się przenoszą. Nie wiem jak jest aktualnie, ale jak kupowałem ubezpieczenie OC/AC w marcu to Allianz uwzględnił zniżki z samochodu. Całość wyniosła jakieś 6,5% wartości 2oo. Proponuję popytać w salonach motocyklowych. Często salony mają dedykowaną ofertę, która jest niedostępna u zwykłego agenta. Powodzenie w poszukiwaniach.
KRISTO Opublikowano 14 Września 2010 Autor Opublikowano 14 Września 2010 OTO OTPOWIEDŹ Z ALLIANZ teraz wiele lepiej szanowny Panie! Składka roczna za ubezpieczenie skutera w zakresie OC/AC/NNW/ + Car Assistance+kradzież z miejsca niestrzeżonego ze zniżką 60% za bezszkodową jazdę wynosi 1 392 zł przypominam, że z tytułu ubezpieczenia pojazdu w Allianz przysługuje Panu dodatkowa zniożka przy ubezpieczeniu mieszkania w wysokości 15% a ewentualniwe za rok, jeśli zdecyduje się Pan na ubezpieczenie w naszej firmie mieszkania, przysługiwać Panu będzie dodatkowa zniżka na ubezpieczenie pojazdu 15% +10% za kontynuacje ubezpieczenia w Allianz.
KRISTO Opublikowano 14 Września 2010 Autor Opublikowano 14 Września 2010 kalkulator allianzNADUŚ co innego kalkulator co innego gadanie z agentem na tym kalkulatorze tak mi wyszlo Jednorazowa składka 1378zł Dwie raty (suma): 1447 zł I rata: 868zł II rata: 579 zł Trzy raty (suma): 1489 zł I rata: 595zł II rata: 447zł III rata: 447zł
Rekomendowane odpowiedzi