ptaku_1 Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 Ostatnio jak zapinalem lancuch na kole pod blokiem i polozylem szyszak na glebie, podszedl do mnie koles (nie znam go ale wiem ze to motonita z mojego osiedla i smiga Kawa ZZR) i wali teksta "nie kladz kasku na ziemi bo to przynosi pecha, kask moze polubic glebe i miec ochote na spotkanie z nia w czasie jazdy" Slyszeliscie moze taki przesad. P.S. W czarne koty nie wierze ale pod drabina nie przejde !scooter
Arkadiusz Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 P.S. W czarne koty nie wierze ale pod drabina nie przejde !scooter To ja Ci powiem że też nie wierzę, ale jak kot (czarny cały) przebiegnie drogę to przez lewę ramię pluję, !OK
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 5 Września 2010 Administrator Opublikowano 5 Września 2010 Słyszałem o takim przesądzie ale... osobiście: Zdarza mi się kłaść kask na ziemi, krawężniku, trawniku etc... !w00t Jak czarny kot przebiegnie mi drogę to ... strasznie się ciesze, że nie biegł 3 sekundy wcześniej W piątek 13 stego jak mam gdzieś jechać to jadę !OK Ps. Popraw tytuł bo nie wiadomo czy chodzi o moto- przesądy czy moto- przesady... a to już lekka przesada !scooter
ptaku_1 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Opublikowano 5 Września 2010 przez lewe ramie sie pluje jak rozsypiesz sol !scooter
Arkadiusz Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 przez lewe ramie sie pluje jak rozsypiesz sol Ja rozsypię sól to mówię "Ku..........a jego m.....ć" !scooter !OK
ptaku_1 Opublikowano 5 Września 2010 Autor Opublikowano 5 Września 2010 Ps. Popraw tytuł bo nie wiadomo czy chodzi o moto- przesądy czy moto- przesady... a to już lekka przesada !scooter moge poprawic jak bedzie taka mozliwosc, podczas edycji posta nie ma mozliwosci edytowac tematu. Swojego czasu zwracalem juz na to uwage na forum.
MARCVS Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 ale jak kot (czarny cały) przebiegnie drogę to przez lewę ramię pluję, !w00t W integralu, to porażka !scooter !OK
Administrator 𝕄𝕒𝕣𝕚𝕦𝕤𝕫𝔹𝕦𝕣𝕘𝕚 Opublikowano 5 Września 2010 Administrator Opublikowano 5 Września 2010 moge poprawic jak bedzie taka mozliwosc, podczas edycji posta nie ma mozliwosci edytowac tematu. Swojego czasu zwracalem juz na to uwage na forum. O ile dobrze kojarzę forum jest tak ustawione, że masz możliwość edycji dopóki ktoś się nie dopisze. Później wystarczy napisać do Administracji z prośbą o poprawienie błędu.
Pleban Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 W czarne koty nie wierze ale pod drabina nie przejde !scooter To chyba jedyny przesąd, do którego się stosuję (oczywiście chodzi o drabinę opartą o ścianę) !OK
Gość bogdi Opublikowano 5 Września 2010 Opublikowano 5 Września 2010 przez lewe ramie sie pluje jak rozsypiesz sol Ja rozsypię sól to mówię "Ku..........a jego m.....ć" !scooter !OK jak ja rozsypię sól to moja żona mówi k.... ma..... posprzątaj teraz
dr.big Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Ja nie klade kasku na ziemi, ale ma to inny powod . Nie lubie brudnego kasku na glowie, wole go powiesic na lusterku, na kierownicy lub po prostu polozyc stabilnie na siedzieniu. Na ziemi to moge postawic buty . PS. Znam ten "przesad", ale skoro z innego powodu nie klade kasku na ziemi, wiec mnie on nie interesuje .
Klubowicze Roni Opublikowano 6 Września 2010 Klubowicze Opublikowano 6 Września 2010 Przesądy??? no cóż, każdy ma swoje jakieś widzimisie Jak w nie wierzysz to się spełniają. Podobnie jest z tą dziurą na drodze jak ją widzisz z daleka i się w nią zapatrzysz to na bank w nią wjedziesz
Geni Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Nigdy nie kładę kasku na ziemi dlatego, że nie chcę go włożyć w zabłąkaną psią kupę itp. W gusła, trzynaste piątki, szczęśliwe królicze łapki i pechowe kotki nie wierzę.
Waluś Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 Ja jak widze czarnego kota na drodze to zwalniam, bo lubię koty, a czarne sa najładniejsze , piątek 13 to najlepszy dzień tygodnia bo po nim jest wolna sobota pod drabina nie przechodzę bo z reguły ma sznurek między ramionami, więc było by to trudne, zdecydowanie trudniejsze niż obejść !NOT gdy mi baba przejdzie drogę z pustymi wiadrami, to zawsze się zastanawiam gdzie jej taki pilno i po co jej aż 2 wiadra hihi, a kasku na ziemi nie kładę, bo z reguły sam spada !OK Jednym słowem nie wierzę w przesądy
Klaud Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 Cholera, z tą drabiną to i ja mam problem. Podobnie z np podpartym skośnie słupem energetycznym, czy wysokim znakiem drogowym - jakaś schiza z dzieciństwa? A wszystkie inne czarne koty itp - zupełnie mnie nie wzruszają.
Baza Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 Ja nie pożyczam kasku. Jak ktoś się chce przejechać to ze swoim kaskiem.
Biolog Opublikowano 8 Września 2010 Opublikowano 8 Września 2010 Ja nie pożyczam kasku. Jak ktoś się chce przejechać to ze swoim kaskiem. To nie przesąd - to higiena
Rekomendowane odpowiedzi