Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rosyjscy skuterowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Chyba mam jakegoś farta do spotykania "dziwnych" podróżników. Po Czechach....

Dzisiaj, w czasie lansu pod kolumną, spotkaliśmy 2 rosjan (Dasza i Alexy)

Pojechaliśmy trochę po mieście, no ale że zimno zabrałem ich do 2oo na herbacinę.

(taka moto knajpa)

Raczej nieźle zakręceni - koleś wyjechał z Moskwy miesięc temu. Zabrał Daszę z Petersburga, i tak hulają od miesiąca - skandynawia, benelux, włochy austria, czechy i teraz polandia. Jutro Pani samolotem do Moskwy, a kloeś chce za jednym zamachem cyknąć skutem.

Dasza leci, bo....jak wyruszali, to było 40 stopni, a teraz...... i nie mają się w co ubrać !!!! No nie żle !!!! Koleś latał dzisiaj w sandałach !!!!!! (bez skar !!!)

Skut to stara, z 2000 r majka, import z Japonii. Trochę burczy, i nieźle obstukana, ale lata - do teraz zrobili 8,5 tkm !!! W italii wymienili olej, serwis pooglądał i stwierdzili, że jest ok. W zapasie ma tylko wario.

W PL zszokowały ich...drogi - im bliżej wawy, tym więcej dziur !

(oj tam, oj tam)

Jutro obiecałem że Alexego trochę odprowadzę - leci na Bbrześć (BR). Umówiliśmy sie o 9 pod DeDolem - jak ktoś ma się ochotę przelecieć np. do Mińska Maz. to zapraszam.

Jutro zrobię lux foty, bo dzis słaba tylko.

PS. prezenta dostałem !!!

20100902241.jpg

• Sympatycy
Opublikowano

Szkoda, że wcześniej się zawinęliśmy. !tut

Diamanda, pozdrów ich od całej Burgmanii i przypilnuj żeby nasze logo zanalazło się na Majce Alexa. :o

• Klubowicze
Opublikowano

Widzicie,nawet w dalekiej Rosii latają w sandałach i to bez skarpet(też mi nowość) :o

Opublikowano

Łoj, ale polatałem sobie od rana - cudna pogoda, lekki wiaterek, międzynarodawo !

(to z pozdrowieniami dla pracujących :o )

Kolegę Rusa odprowadziłem jak należy, prawie do Siedlec. myślę że był zadowolony (bo kto by nie był ?)

Jak Wolran kazali:

100_2564.JPG

reszta fot:

http://picasaweb.google.com/108957077919357319384/RUSY#

Majka: 250 ccm, z 2000 roku. import z japonii (komis), kosztowała 3 000$ - chyba trochę drogo, ale jak widać dała radę 8,5 tkm zrobić.

Tłumik jakiś sportowy, boli podobno głowa po paru godzinach jazdy.

100_2565.JPG

Może słabo to widać - Alexy ma najbardziej nieprzemakalne z butów - kalosze !

PZDR

PS. Krzytro - dał byś radę wczoraj w nocy ??? Boso w sandałach ???

• Klubowicze
Opublikowano

Spoko,cały czas tak latam :o

Opublikowano

Spoko,cały czas tak latam ;)

Ciekawe, który naród na którym narodzie się wzorował whist:D

• Sympatycy
Opublikowano

Jestem pełen podziwu dla tego chłopaka. Dla plecaczka też ;) . Na leciwej Majce 250 w dwie osoby zrobić taki dystans to nie lada wyczyn. Trzeba jeszcze na to spojrzeć z innej strony. Tych dwoje zapaleńców wyruszyło w taką podróż na "luzie". Jak widać ciuchy motocyklowe nie były dla nich priorytetem. Podróżowanie i przygoda były górą. Mam nadzieję, że Alex zajrzy na nasze forum i podzieli się z nami wrażeniami. Co by nie pisać to wielki szacunek dla Alexa i Daszy. :D

PS. @Diamanda, spisałeś się na medal. whist

Opublikowano
whist Dokładnie wielki szacun za taki wyczyn dla Alexa !!!!
Opublikowano
PS. prezenta dostałem !!!

Wielki Szacun :D (cholera ja też muszę nakleić naklejki bo teraz już i w Moskwie mają)

Ps. Diamanda pucuj się co za prezenta dostałeś ? whist

A tak a propos, jak przylecą zieloni na naszą planetę to Wiecie kto ich spotka ? ;) ciekawe czy będą też na 2oo ale nie wątpię.

Opublikowano

Krzychu!

A pokazałeś mu nasze forum w necie?? :Dwhist

Opublikowano

Niestety, nie było nigdzie netu - ale trochę to było coś dla nich, bo oni nie mają jakiejś takiej grupy w Moskwie.

No a jeżeli chodzi o prezent - niech to zostanie słodką tajemnicą !!!!!!!!!

whist

....albo dobra, powiem: Alexy to tak naprawdę siostrzeniec Abramowicza - TEGO Abramowicza ! Dostałem talon na dowolny skuter w dowolnym salonie w Moskwie, serwis na 3 lata i talon na milion baryłek ropy z Gazpromu !!!

JEA !

• Sympatycy
Opublikowano

....albo dobra, powiem: Alexy to tak naprawdę siostrzeniec Abramowicza - TEGO Abramowicza ! Dostałem talon na dowolny skuter w dowolnym salonie w Moskwie, serwis na 3 lata i talon na milion baryłek ropy z Gazpromu !!!

JEA !

Trzeźwy jesteś ???? whist

Opublikowano
Trzeźwy jesteś ???? :rolleyes:

Przecież nie spijam !

A ta piękna Rosjanka, Dasza to siostrzenica Abrama, i powiedziała że wpadnie do Moskwy się przebrać i po książeczkę czekową, i zaraz wraca......

JEA !!!!

Opublikowano
Niestety, nie było nigdzie netu - ale trochę to było coś dla nich, bo oni nie mają jakiejś takiej grupy w Moskwie.

Trzeba było SOJUSZNIKA :) do kawiarenki internetowej zabrać :)

Toć to mnogo ich u nas :rolleyes:

Opublikowano

I tak najbardziej komiczne były próby porozumienia się nieśmiałą, łamaną angielszczyzną :) Dopiero Diamanda wkroczył z "ojczystym" językiem i byli już sami swoi :rolleyes:

Opublikowano
Niestety, nie było nigdzie netu ...

Miejmy nadzieję, że się zorientuje, że na naklejce jest adres forum i zachce coś naskrobać - nawet cyrylicą (gdzie to ja już widziałem?).

Fajna wstriecza :rolleyes:

Opublikowano

Mnie tam cyrylica nie straszna !TAZ

Ostatni raz, kiedy miałem styczność z ruskim jezykiem, miałem piątkę na zaliczeniu !OKK

Przeczytać, przeczytam !happybth

Z gadką, przez pierwsze pięć minut byłoby krucho, ale bym się rozkręcił !happybth !TAZ