Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oj Panowie i Panie. Piszcie coś, bo Artix i szanowna Administracja mnie zabije, a w najlepszym wypadku wykluczy karnie z grona klubowiczów za post pod postem !scooter

Kolejny SMS o eMarKa

Niedziela 05.09.2010, wieczór

Poprzednia noc pod namiotem. Temperatura - 2 st. Trochę chłodno !OK . Dziś 14 km po asfalcie jak ser szwajcarski, reszta z dziurami jak rodzyniki- nie wiadomo kiedy się trafi ;)

Walące się chałupy, chude krowy, ugory po horyzont..... wielka bieda. Jutro zobaczymy inny świat: Moskwa.

Samopoczucie i maszyny- OK.

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pleban

12

• eMKa

4

• ArtCho

4

• dr.big

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Klubowicze
Opublikowano
Oj Panowie i Panie. Piszcie coś, bo Artix i szanowna Administracja mnie zabije, a w najlepszym wypadku wykluczy karnie z grona klubowiczów za post pod postem !OK

Czekamy na kolejne relacje, no i na samych podróżników, żeby opowiedzieli jak było. !scooter

A tak serio, to teoretycznie można obserwować "rajdowców" online: TU NADUŚ, ale - cytat ze strony - "Otrzymaliśmy informację od uczestników X motocyklowego Rajdu Katyńskiego, że urządzenie pokazujące trasę rajdu jest zakłócane przez rosyjskie nadajniki - stąd na mapie geo2.pl ikona Rajdu Katyńskiego wciąż pojawia się na granicy białorusko-rosyjskiej. Przepraszamy za zaistniałą sytuację."

Ciekawe...

Opublikowano

Myślałem, że to zwykła usterka. Czyżby zakłócali??

• Klubowicze
Opublikowano
Myślałem, że to zwykła usterka. Czyżby zakłócali??

Kto ich tam wie...

Trudno uwierzyć w takie spiskowe teorie, ale być może...

Opublikowano

Rzeczywiście dziś powinni być pod Moskwą, a GEO pokazuje ich pod Smoleńskiem. Ale w taką historię spiskową to nie bardzo wierzę....

(aczkolwiek po obejrzeniu swego czasu filmu "11 września - niewygodne fakty" wisi np. TU ==> http://chomikuj.pl/ZXXX/FILMY/11+wrze*c5*9...iewygodne+fakty trochę zwątpiłem. No, ale przynajmniej ich dochodzenie pod Pentagonem pokazuje, że w Smoleńsku naprawdę rozbił się samolot)

temat dotyczy Rajdu Katyńskiego i proszę się trzymać tego tematu, więcej ostrzeżeń nie będzie, kolejne będzie równoznaczne z banem

Opublikowano

Klaud ........... :)

Opublikowano

Kolejny SMS otrzymany chwil parę temu

Poniedziałek, 06.09.2010 wieczór

"Jesteśmy w Moskwie. Byliśmy w ambasadzie gdzie spotkałem miłośnika Maxiskuterów. Byliśmy też na "Krasnoj Ploszczadi".

Eskortowała nas milicja na .......BMW R1200 RT !NOT"

Opublikowano
temat dotyczy Rajdu Katyńskiego i proszę się trzymać tego tematu, więcej ostrzeżeń nie będzie, kolejne będzie równoznaczne z banem

Jeśli mogę zapytać Administrację: czy jest RÓWNOŚĆ między userami?

Kiedy MOPLIC pisze: "Panowie o co chodzi?, Trąci mi tu nutą hipokryzji", pisząc o wyjeździe BOR-owców do Smoleńska - NIE REAGUJESZ.

Kiedy ArtCho pisze, że - cytuję - "urządzenie pokazujące trasę rajdu jest zakłócane przez rosyjskie nadajniki" - również NIE REAGUJESZ.

Kiedy Pleban ciągnie wątek - "Czyżby zakłócali" - NIE REAGUJESZ.

Kiedy ArtCho rozwija wątek i pyta "Kto ich tam wie..." itd. - NIE REAGUJESZ.

Kiedy przytaczam swoje zdanie wątpiące - bardzo delikatnie podane, ale jednak wątpiące - w tę teorię spiskową - od razu BAN???

Oczywiście pozwolę sobie również wysłać PM, ale uważam, że to nie fair. Jeśli ma być fair, to proszę również o tego typu dopisek do pozostałych userów (a wymienionych userów przepraszam za wmieszanie w sprawę, ale poczułem się personalnie skopany).

Klaud.

Opublikowano

07 września wtorek, wieczór

"Jesteśmy godzinę drogi od granicy z Ukrainą.

Dziś przejechaliśmy ponad 600 km.

Pogoda OK, zmęczenie da się znieść zwłaszcza dzięki świetnej "kompanii".

Pozdr."

• Sympatycy
Opublikowano

eMKa, 3mam kciuki za dalszą szczęśliwą podróż whist:rolleyes:

Opublikowano

Troche zimno chyba maja i pogoda ich nie rozpieszcza :rolleyes: ?

Opublikowano
Troche zimno chyba maja i pogoda ich nie rozpieszcza :D ?

Ale twarde z nich chłopaki są i dadzą rade

Opublikowano

Twarde są twarde, ale aby nie zmiękły na deszczu.

08 września środa, wieczór. Dość późny wieczór ;)

"Granicę jakoś udało się przebrnąć. Dziś w Charkowie spotkało nas duże zainteresowanie młodzieży, władz, mediów..... Nie to co u nas :D Pogoda prawie OK. My OK"

Spore zaiteresowanie mediów whist To się eMKa cieszy pewnie. Zawsze miał "parcie na szkło" :D;):D

Ciekawe jak radzi sobie Komar?

Opublikowano

No to mamy kolejne wiadomości. O Komarze też ;)

09 września, ćwiartek wieczór

" ;) Dziś pogoda super! Komar w niedzielę wraca z 4 "awariami" na pace.

Moja grupa na szczęście bez strat. Tutejsza milicja się "nawróciła". Nie zatrzymują nas ;)"

Widzę, że inne przesłanie ma także Rajd Katyński. Nawracać tamtejszą milicję i ludy pogańskie ;) ;)

Opublikowano

Bzzzzzz

Potwierdzam. Jestem już w domu. Jutro będę jeździł i rozwoził popsute motocykle po warszawskich serwisach. Może jeszcze kilku z nich dotrze do Huty Pieniackiej na zakończenie Rajdu Katyńskiego.

Pozdrawiam

Opublikowano

Przez weekend trochę pracowałem, więc nie miałem sposobności na napisanie kolejnych wiadomości od Marka.

Zaległości nadrabiam, choć niektóre już nieaktualne ;)

Komar- witamy !V

10 września, piątek

"Zielone- stój, czerwone- jedź, "zebra" jako pas dla osobówek.... Ukraina to k(raj) dla kierowców whist

Poza tym trochę zmęczenia, ale pogoda OK. Jutro mecz PL-UA."

11 września, sobota

"Dziś jechaliśmy w paradzie (jak 1-majowa) whist w święto miasta Winnica i przegraliśmy mecz z miejscowymi (3:1) !tut

Bilans jest na "0". Komar już ruszył do Polski"

12 września, niedziela

"Wreszcie dotarliśmy do.... Baru. Pogoda super. Jutro Kamieniec Podolski. Przemierzamy Winnicką Oblast- tu produkują Nemiroff`a whist

Drogi fatalne, widoki piękne"

• Sympatycy
Opublikowano

Trzymam kciuki za Was. Mam nadzieję, że beemka wytrzyma trudy wycieczki,

bo że Ty Marku wytrzymasz, to jestem pewny !tut Nie mogę się doczekać

relacji i zdjęć (mogą być nieocenzurowane whistwhist )

pzdr

Opublikowano

13 września, poniedziałek

" Kamieniec Podolski- jedno z najurokliwszych miejsc, a droga doń piękna (krajobrazowo, bo nawierzchnia dziurawi opny, chłodnice, reflektory i kufry zrywa).

My- OK"

Cóż, nikt nie mówił że będzie lekko whist

Opublikowano

Panowie, dzięki za towarzyszenie i dobre życzenia. Się spełniły.

Już jestem na polskiej ziemi, cały, zdrów, wrażeniami napakowany i szczęśliwy.

Plebanku - szczególne podzięki i ukłony za "komentatorkę".

PS. Hasło zaobserwowane w jednej ze szkół na Ukrainie (Technikum Samochodowe w Winnicy): Telefon - nasz drug, towariszcz i worog. Tak samo i telewizor. :lol:

• Klubowicze
Opublikowano

eMKa i tylko tyle? !placz1 Po trzech tygodniach jazdy? !placz1 A gdzie zdjęcia, gdzie relacja? Człowiek z wypiekami na twarzy śledził Plebanowe relacje, a tu po powrocie dwa zdania? !placz1 :D

Ech... :lol:

A tak serio, to fajnie że wyjazd się udał i szczęśliwie wróciliście do domu. Gratulacje i szacunek! :blink: Widzę, że nowy "maxi maxiskuter" się spisał. :o

Opublikowano

Podziwiam was!!!!!

To wielki trud !YES

może faktycznie warto by jakieś zdjęcia zamieścić???

Pozdrawiam

• Sympatycy
Opublikowano

Spokojnie panowie, nie sądzę aby eMKa nie zamieścił porządnej relacji.

Po 3 tygodniach w siodle, należy się parę dni odpoczynku. Uzbrójmy się

w cierpliwość. Też nie mogę się doczekać relacji i zdjęć. !YES

pzdr

Opublikowano
Spokojnie panowie, nie sądzę aby eMKa nie zamieścił porządnej relacji.

Po 3 tygodniach w siodle, należy się parę dni odpoczynku. Uzbrójmy się

w cierpliwość. Też nie mogę się doczekać relacji i zdjęć. :)

pzdr

No i przydałoby się aby powiedział jakie były nastroje autochtonów do rajdowców !bicz