Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i historia zatoczyła koło - minął rok, czas kulbaczyć wiernego towarzysza podróży i ruszać.

Początkowo miałem ten rok "odpuścić", ale że rocznica okrągła, rajd jubileuszowy i jeszcze ten tragiczny Smoleńsk... postanowiłem pojechać.

Biorę aparat, więc postaram się i tym razem przywieźć nie tylko w pamięci własnej ale i zatrzymane w kadrze obrazy z Kresów (Białoruś i Ukraina), Rosji, miejsc znanych i tych zapomnianych, wszystkich, do których dotrą nasze "chorągwie".

Tym razem Burgmania będzie reprezentowana przez 100% liczebniejszą ekipę niż w roku ubiegłym :angry:: mianowicie na szlak wyrusza nasz przyjaciel Komar! Będziemy się wspierać. !placz1

Wyruszamy w sobotę, 28 sierpnia o godzinie 10.00 z Placu Marszałka Józefa Piłsudskiego w Warszawie. Jeśli komuś czas pozwoli to zapraszamy.

Do zobaczenia!

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pleban

12

• eMKa

4

• ArtCho

4

• MARCVS

3

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

szerokiej drogi i bezawaryjności !placz1 sercem będę z wami!! Może za rok uda mi się pojechać :angry:

• Klubowicze
Opublikowano
szerokiej drogi i bezawaryjności :angry: sercem będę z wami!! Może za rok uda mi się pojechać whist

Ja również duchem będę z Wami , niestety z przyczyn technicznych muszę sobie na razie odpuścić . :D (proszę o obszerną fotorelację)

ps : 200 post trzeba !placz1

Opublikowano

Bzzzzzzz Witam

Po ubiegłorocznych problemach z jednośladem naszej kochanej eMKi, w tym roku doszedłem do wniosku, że lepiej być tam z Nim, niż tu bez Niego i martwić się czy dojedzie szczęśliwie do celu. !placz1

Jadę jako ekipa techniczna i wóz z darami dla dzieciaków. Szczęście moje sięgnęło zenitu.

Zapraszamy z eMKą wszystkich chętnych na spotkanie pożegnalne na Pl. Piłsudskiego w Warszawie.

Pozdrawiam serdecznie.

• Administrator
Opublikowano
Wyruszamy w sobotę, 28 sierpnia o godzinie 10.00 z Placu Marszałka Józefa Piłsudskiego w Warszawie. Jeśli komuś czas pozwoli to zapraszamy.

Akurat w tym terminie większość z mazowieckiego będzie w Warce na Zakończeniu Wakacji Burgmanii :angry:

eMKa... szerokości... Wszystkiego dobrego na całej wyprawie !placz1

Opublikowano
090414_xx_logo_katyn.jpgSzczęśliwego i bezpiecznego wyjazdu , dobrej pogody , żadnych awarii i problemów z naszymi „Sąsiadami” !placz1 :angry:whistCT_transport020.gif:DCT_transport020.gif
Opublikowano

No to chłopaki szerokości dla Was i dla kompanów w podróży. !placz1

Czekam na zdjęcia.

• Klubowicze
Opublikowano

Szerokości i przyjaznej pogody. !placz1

PS Rozumiem, że tym razem Burgmanię będzie reprezentowała Beemka.

• Sympatycy
Opublikowano

Marek, szerokości i samych szczęśliwych chwil w tej podróży. Niestety w tym roku nie kulnę się rowerem, żeby uścisnąć Twoją prawicę. :angry: Ojciec kazał do Warki :Dwhist

Wszystkiego dobrego, trzymaj się chłopie. A wiem że masz czego :D:D beemka czy jakoś tak jej na imię :D !scooter !TAZ !OKK

Opublikowano

Szerokosci, braku awarii i pozytywnych przezyc !scooter .

Opublikowano

A gdyby przyszło do głowy komuś dorzucić jakiś prezent dla Dzieci, to gdzie, kiedy należy przywieźć i przede wszystkim konkretnie co warto podarować? Chciałbym coś, co SIĘ PRZYDA i SPODOBA, a nie kolejnego pluszaka, których pewnie są tam już tony, a i wieźć nieporęcznie.

• Sympatycy
Opublikowano

Do zobaczenia!

Marek, powinieniem się zjawić.

Zaraz po pożegnaniu przejadę się do Warki, żeby choć na parę godzin spędzić w gronie Burgmanii !scooter .

Opublikowano
A gdyby przyszło do głowy komuś dorzucić jakiś prezent dla Dzieci, to gdzie, kiedy należy przywieźć i przede wszystkim konkretnie co warto podarować? Chciałbym coś, co SIĘ PRZYDA i SPODOBA, a nie kolejnego pluszaka, których pewnie są tam już tony, a i wieźć nieporęcznie.

Bzzzzzzzz

Z tego co mówił Komandor Rajdu to słodycze ale nie czekoladowe, przed dziećmi rok szkolny więc zeszyty, kredki, flamastry, ołówki, oraz wszystko co może przydać się lub umilić milusińskim naukę. Przekazanie może nastąpić do 28.08.2010 np na pl. Piłsudskiego, oraz poprzez kontakt z eMKą lub ze mną na PM.

Pozdrawiam

Opublikowano

100% realizacji plany i rzadnych niemilych niespodzianek

• Klubowicze
Opublikowano

Życzę szerokości na bezdrożach, powodzenia i oby Komar nie musiał nikogo serwisować.

Opublikowano

Panowie o co chodzi?

Kliknij tu

Trąci mi tu nutą hipokryzji.

Opublikowano

eMKa, Komar: podróż wspaniała i cel szczytny !OKK

Pogody, bezawaryjności i szerokości życzę.

Opublikowano
Panowie o co chodzi?

Kliknij tu

Trąci mi tu nutą hipokryzji.

A mnie trąci OTem !OKK Kolego zjechałeś na pobocze: inny temat o innym wyjeździe w innym terminie zrealizowanym przez innych motocyklistów nagłośniony przez inne media. Ten temat dotyczy Rajdu Katyńskiego.

Do tematu:

Panowie dzięki za dobre słowo. Tylko dlatego, że terminy się nałożyły nie będę w Warce :D. Ale nie zapomnijcie wznieść !OKK za nasze zdrowie :D:D .

Myślę, że nie będzie nadużyciem jeśli w Katyniu postawimy znicz z naszym znakiem klubowym.

Opublikowano

Chłopaki szerokości. Postaram się przybyć na Plac w sobotę.

• Klubowicze
Opublikowano

Marku - jak to powiadają na Kujawach SZACUN :blink: , powodzenia i wracajcie szczęśliwie :( .

Opublikowano

Również życzę szerokości. ;)

A tak z czystej ciekawości: jaka to srebrzysta beeMKa?

Pozdrawiam

• Sympatycy
Opublikowano

I pojechali :( . Zapraszam do małej foto relacji z pożegniania X Rajdu Katyńskiego, które odbyło się na Placu Piłsudskiego 28.08.2010r. w godzinach przedpołuniowych.

Widok ogólny:

DSCN1103.JPG

Główny organizator i zaproszeni goście:

DSCN1101.JPG

Organizatorzy (z publicznością w tle):

DSCN1118.JPG

Jednośladowa rezprezentacja Burgmanii:

DSCN1138.JPG

DSCN1154.JPG

Więcej fotek TUTAJ.

Opublikowano

Trzymam kciuki i czekamy na Was całych, zdrowych i szczęśliwych.

Opublikowano

Otrzymany dziś SMS publikuję bez zgody autora co czynię świadomie mając gdzieś tajemnicę korespondencji !OK

Cześć. Piszę z Mochylewa (BY).Dziś mieliśmy ciężki dzień: deszcz, wiatr, zimno, ale nie poddajemy się. Komar jest Debeściak- ma się dobrze. Jutro już będziemy w Rosji- Smoleńsk i Katyń. Mój skuter ;) sprawuje się bez zarzutu. Innych w tym roku niet. Pozdrowienia dla Ciebie i familii oraz Burmaniaków.

Ja, familia oraz Burgamaniacy też Cię pozdrawiają ;)

P.S. Artix. nie krzycz na mnie że post pod postem.

Opublikowano

Dwa SMS`y otrzymane w piątek i w sobotę.

03 września, piątek

Wczoraj byliśmy na miejscu katastrofy- to ciągle jest cmentarz(.......) Dziś Katyń; pogoda bez zmian. Na szczęście mamy nocleg pod dachem.

04 września, sobota

Dziś wreszcie bez deszczu; trochę chłodno; poza tym OK.

Dotarliśmy do Kluszyna- spimy na polu bitwy gdzie husaria rozgromiła "moskala i szweda". Jutro Miednoje

Widzę, że pogoda nie rozpieszcza