szaman Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 I mnie dopadł pech. Zaliczyłem glebę na skrzyżowaniu Szwedzkiej i Solidarności. Z autobusu wyciekł olej na odcinku kilkuset metrów i ja oczywiście musiałem w to wjechać !scooter . Xciting ma cały lewy bok pościerany i mnie się też trochę oberwało. Mam też pytanie , czy można domagać się odszkodowania od ZDM i czy już ktoś z was to robił? Mam notatkę z policji i fotki jak to wszystko wyglądało.
Marynarz Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Jakiś przeklęty ten sezon !scooter Jak zwykło się mówić, sprzęt się wyklepie i pomaluję grunt że Ty cały !
krzys-68 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 I mnie dopadł pech. Zaliczyłem glebę na skrzyżowaniu Szwedzkiej i Solidarności. Z autobusu wyciekł olej na odcinku kilkuset metrów i ja oczywiście musiałem w to wjechać !scooter . Xciting ma cały lewy bok pościerany i mnie się też trochę oberwało.Mam też pytanie , czy można domagać się odszkodowania od zarządu drug i czy już ktoś z was to robił? Mam notatkę z policji i fotki jak to wszystko wyglądało. Możesz a nawet powinieneś sie domagac odszkodowania.
Gość ziggy Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 O masz ci los.... Dopiero co pomagalem zbierac z drogi kolesia co w identycznych okolicznosciach polozyl Honde Goldwing. Z tego co sie orientuje to zeby domagac sie odszkodowania od zarzadu drog to na miejscu musi buc policja i spisac protokol. Jezeli chodzi o uszkodona nawieszchnie nie ma problemu z odszkodowaniem, niestety jezeli chodzi o wylany olej to podobno odpowiedzialny jest za to ten kto wylal a nie zarzad drog i slyszalem ze trudno jest dochodzic odszkodowania od nich. Nie mniej wydaje mi sie ze sprubowac warto. Wracaj do zdrowia.
Gość Rebel Kari Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 !scooter Jakieś fatum czy co... Dobrze, że Tobie nic się nie stało. Ja po ostatnich zdarzeniach na burgmanii w pełnym kombi jeżdzę żeby nie kusić Jeżeli chodzi o ZTM to dobrze, że masz notatkę i fotki. Będzie trudno, ale trzeba zgłosić. Dowiem się więcej, dam znać.
voit Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 I mnie dopadł pech. Zaliczyłem glebę na skrzyżowaniu Szwedzkiej i Solidarności. Z autobusu wyciekł olej na odcinku kilkuset metrów i ja oczywiście musiałem w to wjechać !scooter . Xciting ma cały lewy bok pościerany i mnie się też trochę oberwało.Mam też pytanie , czy można domagać się odszkodowania od zarządu drug i czy już ktoś z was to robił? Mam notatkę z policji i fotki jak to wszystko wyglądało. Trzymaj sie, ale skoro to byl wyciek z autobusu to winowajcą raczej jest Przedsiębiorstwo Komunikcyjne.
MARCVS Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Dokładnie! Trzeba było ustalić z jakiego autobusu wyciekł olej i to on byłby sprawcą zagrożenia !scooter co prawda pośrednim i prawdopodobnie uznano by współwinę, bo ty powinieneś zachować ostrożność i dostosować prędkość, ale może udałoby się wyrwać pieniądze z ubezpieczenia spółki komunikacyjnej
krzys-68 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Dokładnie!Trzeba było ustalić z jakiego autobusu wyciekł olej i to on byłby sprawcą zagrożenia !scooter co prawda pośrednim i prawdopodobnie uznano by współwinę, bo ty powinieneś zachować ostrożność i dostosować prędkość, ale może udałoby się wyrwać pieniądze z ubezpieczenia spółki komunikacyjnej współwina może i by była gdyby ktoś udowodnił ze predkość jest niebezpieczna a jak nikt nie mierzył to co? Stwierdzę że jechałem z "BEZPIECZNĄ PRĘDKOŚCIĄ(ważne określenie)" bez podawania żadnej wartości i ...
Glub Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 kurna... 2010 rokiem szlifowania.!scooter walcz z ZTMem
michalu Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 dobrze że nic poważnego się nie stało ... zdrowia życzę Wczoraj przed 17 jechałem tamtędy i stał ten felerny autobus na boku. Cała ulica była zasypana czerwonym proszkiem (tym neutralizującym), wydawało się że ulica będzie ok. Pewnie nie sprzątnęli tego do końca.
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Sympatycy Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ja piernicze !scooter Może lepiej jak ten sezon już się skonczy Zdrowia
szaman Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ja zliczyłem glebę jeszcze przed posypaniem proszkiem tego śliskiego dziadostwa i to ja wzywając policje zgłosiłem o tym oleju na drodze a policja do zdm . A co do prędkości to była niewielka bo dopiero ruszałem ze skrzyżowania. Zresztą panowie z policji bardzo ładnie to wszystko opisali. Dzięki wszystkim za za życzenia powrotu do zdrowia. Panowie i panie nie załamujcie się . Taka ładna pogoda !scooter Ja jak tylko trochę wyliżę rany po starciu z asfaltem i naprawieniu skutera, zaczynam przygodę z jazdą od nowa a bura może wcale nie przychodzić
ptaku_1 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Najwazniejsze zes caly. Ja podobnie jak Grzegorz zaczynam miec mysli co by juz Bura przyszla zanim naprawde cos komus sie stanie.
Daro Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Patrząc na ilośc szlifów w tym sezonie wygląda na to że jazda na 200 jest bardziej niebezpieczna niż przypuszczałem, zdrówka życzę i ostrożności.
michu Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Chłopaki czy już nie dość tych przygod? Zawału można dostać Ogłaszam koniec szlifowania w tym sezonie.... i koniec Szerokości Wszystkim
MARCVS Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ja piernicze !OK Może lepiej jak ten sezon już się skonczyZdrowia Nie popadajmy w defetyzm Trzeba wierzyć że będzie lepiej A co? Szlifowanym sprzętem to nie można jeździć? W zimę będzie czas na malowanie i kosmetykę Teraz pouczepiać do kupy i na zakończenie wakacji do Warki !piwko
ewave Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 słusznie prawią ci co defetyzmu siać nie chcą, szlifowane wszak ładniejsze i szlachetniejsze niż surowe !piwko Szman trzymaj się i śmigaj ASAP
tomjag Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Kurcze, a ja zamieniłem motocykl na skuter, bo uważałem, że prowdopodobieństwo gleby, szlifu lub innego nieszczęścia jest mniejsze. Jednakże okazuje się, że licho nie śpi i wszyscy motocykliści narażeni są tego typu wypadki. Współczuć mi pozostaje kolegom już doświadczonym takim losem i wziąć sobie te zdarzenia do serca ku przestrodze. My motocykliści musimy mieć oczy do okoła głowy i myśleć za wszystkich kierowców, którzy w danej chwili znajdują się obok nas niestety.
Klubowicze SlawoyAMD Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Klubowicze Opublikowano 21 Sierpnia 2010 No co się dzieje dosłownie... Rany z ciała szybko znikną, ale te w psychice (szczególnie przy oglądaniu sprzętu), zostają na dłużej... Kiedyś, dawno temu pojechałem ślizgiem na wilgotnej kostce (jeszcze ETZ'ą 250)... To nawet nie było podczas deszczu, a po prostu koła samochodów naniosły wodę z pobliskiej kałuży... Ruszyłem ze skrzyżowania, skręciłem lekko kierownicę, przechyliłem motor i... Jakby ktoś wyciągnął mi sprzęt spod tyłka... Wystarczyła lekko zapadnięta studzienka kanalizacyjna (w ogóle kto w tym kraju wpadł na pomysł robienia ich na ulicach), by przednie koło wybrało swój kierunek jazdy... Od tamtej pory zawsze "sztywnieję" wjeżdżając na kostkę !piwko
Pieniek Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 A niech to! Jeszcze nie widziałem aby pięć tematów na jednej stronie dotyczyło szlifów. Masakra Szaman nie daj się ZTM-mowi. Pamiętaj, że na tym skrzyżowaniu jest kamera miejskiego monitoringu i jakby się wypierali to można się podeprzeć nagraniem. Dużo zdrowia. Pieniek
Sympatycy Baltona Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Sympatycy Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Ojej ojej !piwko co się dzieje zdrowiej kolego, a ZTM myślę, że jest na przegranej pozycji. To tak jak z dziurą w jezdni i rozwaloną felgą trzeba się mocno postarać i jest do wygrania powodzenia.
Sympatycy Worlan Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Sympatycy Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Szaman, zdrówka życzę i mam nadzieję, że to koniec szlifów. !piwko
Prof2k Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 O Dżizas! Ja miałem być ostatni w tym sezonie... Dobrze że Ci nic nie jest. Ja teraz siedzę z nogą na krzesle i się krzywię przy każdym ruchu. Generalnie nie polecam, lepsze są inne rozrywki. Skoro to XCiting to może sie spotkamy w MotorLandzie !piwko Pozdrawiam Prof2k
Sympatycy Arecki Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Sympatycy Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Marcin, trzymaj się chłopaku. Mam nadzieję, że Tobie faktycznie nic się nie stało. Może nie będzie łatwo, ale chyba trzeba spróbować powalczyć o odszodowanie.
Rekomendowane odpowiedzi