Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W nawiązaniu do tematu odnośnie maksymalnych prędkości maxi-skuterów i przy całym szacunku dla umiejętności kierujących, nie daje mi spokoju refleksja - czy ktoś poruszający się z uporem maniaka z prędkością na poziomie 70-80 km/h (czyli ja :D ) nie przynosi aby obciachu Szanownej Braci......

Opublikowano

W terenie zabudowanym?

A tak na poważnie to dlaczego obciach? Każdy jeździ tyle ile uważa za słuszne. To tak jak by pytać czy przynosze wstyd jeżdząc ferrari 110km/h po autostradzie.

• Sympatycy
Opublikowano

Jeździj sobie jak chcesz, będziesz świecił przykładem jaka to Burgmania spokojna i rozważna :) tylko pamiętaj, że jak pojedziemy gdzieś grupą zostaniesz sam :)

W trasie mamy przelotowe 110-120 :rolleyes:

Opublikowano
(...)z prędkością na poziomie 70-80 km/h (...)

Nie ma zadnego problemu. Tez jezdzilem z takimi predkosciami ... Vespa PX 80 :):rolleyes: ...

• Administrator
Opublikowano

Ostatnio prowadziłem z taką prędkością grupę spod R66 nad Zegrze... Na miejscu Worlan mało mnie zjadł... :rolleyes::)

A tak poważnie - jeździj tak jak Tobie odpowiada i tak na ile czujesz się pewnie (bezpieczenie) :)

• Klubowicze
Opublikowano

Z podobnymi prędkościami (70 - 80) jeździłem w poprzednim sezonie dopóki nie zacząłem jeździć na spoty do R66 , gdzie taka prędkość przelotowa jest niezbyt często spotykana . Jednak jeżdżąc z żoną bardzo rzadko jadę szybciej jak 90km/h . :rolleyes:

Opublikowano
Ostatnio prowadziłem z taką prędkością grupę spod R66 nad Zegrze... Na miejscu Worlan mało mnie zjadł... :rolleyes::)

A tak poważnie - jeździj tak jak Tobie odpowiada i tak na ile czujesz się pewnie (bezpieczenie) :)

a na końcu grupy i tak zawsze jest powyżej 120 :)

Opublikowano
W nawiązaniu do tematu odnośnie maksymalnych prędkości maxi-skuterów i przy całym szacunku dla umiejętności kierujących, nie daje mi spokoju refleksja - czy ktoś poruszający się z uporem maniaka z prędkością na poziomie 70-80 km/h (czyli ja :rolleyes: ) nie przynosi aby obciachu Szanownej Braci......

Jakiego tam znowu obciachu.

Każdy jeździ tak jak lubi i uważa za stosowne.

Co tylko powie na to Twój SW 600 ( całą drogę na pierwszym biegu !? :) )

Opublikowano
Ostatnio prowadziłem z taką prędkością grupę spod R66 nad Zegrze... Na miejscu Worlan mało mnie zjadł...  :rolleyes:  :P

A tak poważnie - jeździj tak jak Tobie odpowiada i tak na ile czujesz się pewnie (bezpieczenie)  :)

I kto zamyka peleton jak nie my z małymi pojemnościami :):)

Opublikowano
Ostatnio prowadziłem z taką prędkością grupę spod R66 nad Zegrze... Na miejscu Worlan mało mnie zjadł...  :rolleyes:  :P

A tak poważnie - jeździj tak jak Tobie odpowiada i tak na ile czujesz się pewnie (bezpieczenie)  :)

I kto zamyka peleton jak nie my z małymi pojemnościami :):)

Dokładnie to na ostatniej prostej nawet nie mogłem Cie dopaść wiec ja zamknąłem grupę. Teraz BUrek moj jest po wymianie oleju oraz przeczyszczeniu filtrów co poprawiło osiągi a do tego irydowa świeca i kultura (moze i anwet pracy silnika :P ) poprawiła się :) Do zo w czwartek ;)

Opublikowano

Czyli jednak obciach.... :rolleyes: Spieszę wytłumaczyć. Sprzęt z 2002 r., prawie go nie znam (jego historii również poza nazwiskami właścicieli), zaraz serwis napędu (pasek rolki i ???. No i ja się uczę.... :) . No dobra, na imprezach zbiorczych na razie się nie pokażę.... w moim wieku za ogony robić to nie uchodzi.... :)

Opublikowano

Nie ma sie co przejmowac :rolleyes: . Lepiej jezdzic wolniej ale z glowa, niz glupio i za szybko...

A na "imprezy zbiorcze" i tak zapraszamy.

Opublikowano

Zgadzam się w 100% z Mariuszem - jeździj z takimi prędkościami z jakimi czujesz się bezpiecznie.

Ja np. wczoraj nie miałem totalnie fazy na jazdę po mieście i w wielu miejscach po prostu stałem razem z puszkami w korku mimo, że normalnie w tych samych miejscach przepycham się motopasem. Stwierdziłem, że mam dojechać bezpiecznie do domu nawet kosztem kilku/nastu/ minut dłuższej jazdy.

Fakt, że śmigając te 70km/h na np. trasie toruńskiej można się mocno zestresować bo większość jeździ tam z dużo wyższą prędkością :-)

Opublikowano
W nawiązaniu do tematu odnośnie maksymalnych prędkości maxi-skuterów i przy całym szacunku dla umiejętności kierujących, nie daje mi spokoju refleksja - czy ktoś poruszający się z uporem maniaka z prędkością na poziomie 70-80 km/h (czyli ja :) ) nie przynosi aby obciachu Szanownej Braci......

Oczywiście nie, pod warunkiem, że unikasz lewego pasa. :rolleyes:

Opublikowano

Na niektórych ulicach w Warszawie są takie dziury, ze jadac na skucie powyzej 100 km/h mozna wylecieć w powietrze. Ja nie przekraczam raczej prędkości 90, chyba, że jade po bardzo równej i w miarę pustej drodze ( w te wakacje zdarzyło się parę razy, że był bardzo mały ruch). Natomiast jak jeździłam na 50-tce, to było groźne - zdmuchiwały mnie autobusy i tiry. Mój Neos wyciągał 65.

• Sympatycy
Opublikowano
Ostatnio prowadziłem z taką prędkością grupę spod R66 nad Zegrze... Na miejscu Worlan mało mnie zjadł...  :)  ;)

Ciebie zjeść :) , ja chciałem na rybkę ;):)

Sam w ubiegły czwartek prowadziłem liczną grupę do Leszna i prędkość była odpowiednia, nawet dla małych pojemności. Każdy był zadowolony. :)

Szybka jazda już mnie nie kręci, od kiedy pojawiły się te włoskie "cholerstwa" ;);)

Od tygodnia preferuję prędkość 70- 80 km/h, @Biolog wpadaj śmiało na spot, najwyżej zostaniemy razem na końcu grupy. ;):)

• Klubowicze
Opublikowano
Czyli jednak obciach.... !happybth Spieszę wytłumaczyć. Sprzęt z 2002 r., prawie go nie znam (jego historii również poza nazwiskami właścicieli), zaraz serwis napędu (pasek rolki i ???. No i ja się uczę.... !happybth . No dobra, na imprezach zbiorczych na razie się nie pokażę.... w moim wieku za ogony robić to nie uchodzi.... !happybth

Nie ma sie co przejmować tym, że chłopcy czasem przycisną i pogonią do przodu. Ja zawsze przed wyjazdem spod C66 pytam sie dokąd jedziemy?. A potem nawet jak nie nadażę, zawsze dojadę do celu. Przyjeżdżaj na spot, a przekonasz się, że nie ma powodu do strachu. My naprawdę jeździmy jak aniołki :) .

Zresztą przy jeździe grupą w ogonie jadą najmocniejsi.