Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Lekki szlif

ptaku_1

Rekomendowane odpowiedzi

Podobo kierownicy 2oo dziela sie na tych co mieli i beda miec szlifa. Dzis dopadlo mnie i zmienilem status na tych co mieli.

Na szczescie zaliczylem szlifa najdelikatniej jak mozna. Dzis na Modlinskiej w okolicach skuterlandu na odcinku jakis 60m bylo mokro, myslalem ze to woda ale to chyba byla woda z czyms, jak podnosilem skuta to nogi mi sie slizgaly jak na lodzie.

W kazdym razie przy omijaniu korka (20km/h) nagle zoreintowalem sie ze leze i szlifuje. Nie wiem jak to sie stalo pewnie lekko nacisnelem prawa klamke bo 2oo poszly bokiem.

Najdziwniejsze jest to ze nic nie zarejestrowalem poprostu jechalem i nagle juz lezalem Majka lezala na mojej nodze i tak sobie lecielismy jakies 2-3m na tej sliskiej papce.

Starty niewielkie bo przytarty lewy czarny plastik ten z napisem Yamaha na wysokosci przekladni (lakierowane plastiki cale) i lekko starte spodnie motocyklowe i bolacy tylek.

Teraz siedze w pracy pije Melise i staram sie ochlonac.

P.S. Parszywy ten sezon tyle tych szlifow bylo.

Ptaku - wygląda mi na to, że śmigałeś bus-pasem :-) i faktycznie tam na ostatnim zakręcie w prawo (powrót na stare pasy) było jakoś dziwnie mokro. Wyglądało mi to na syf naniesiony z wyjazdu z budowy.

Całe szczęście, że skończyło się tylko na lekkim obtarciu i stresie.

Ufff... no to tym razem mi się upiekło. Też skorzystałem dziś ze złompasa w tym miejscu ale częściowo. Widać akurat na wysokości tej plamy jechałem z autami.

Pozdrowienia dla Ciebie i Twojej Majki.

SlaMa ja w sumie dzisiaj pierwszy raz od baaaaaardzo dawna śmignąłem tym pasem i całe szczęście, że bez przygód bo bym się chyba zachlastał. Jednak wrócę do jeżdżenia moto-pasem :-)

Dzisiaj jakoś strasznie ciasno było od ratusza do Ekspresowej.

Fakt, że trzeba uważać na takie miejsca - ja z daleka widziałem, że jest jakaś plama. Ale tak jak Ptaku myślałem, że to jeszcze po deszczu i tylko woda.

Dobrze, że nie wypadło mi tam nawet lekkie hamowanie. Szczególnie, że nawierzchnia jest tam strasznie nierówna i dodatkowo ten niby-zakręt.

Ej no nie przesadziles? Moj szlif nie wystarczyl ci? Musiales sam miec? Zazdrosnik:))

Nieee to ja Ci zazdroszcze ze miales spodzien moto.

Dobrze ze tylko tyle:)

Trzymaj sie.

Masz Ci los.. :lol::)

Dziś na międzypasie w tym miejscu też widziałem podejrzaną papkę, ale "na paluszkach" jakoś przejechałem.

Dobrze, że straty symboliczne, to szybko się zapomni :D Głowa do góry :D

Bierzmy przykład z Pawła, pomimo, że na ostatnim wieczorku tarchomińskim patrzyli na niego jak na trędowatego (właśnie za pełny strój motocyklowy), to twardy chłop z niego i się nie złamał :D przez co dziś go lżej tyłek boli :P

(bez skojarzeń :) )

Wlasnie obejrzalem sobie spod majeczki i wnetrze blotnikow sa cale w jakiejs cieczy olejopodobnej. Jestem Ciekawy czy jak by szkody byly wieksze i zadzwoilbym po policmajstrow czy byla by sznasa na odszkodowanie od zarzadcy drogi.

• Sympatycy
Jestem Ciekawy czy jak by szkody byly wieksze i zadzwoilbym po policmajstrow czy byla by sznasa na odszkodowanie od zarzadcy drogi.

Byłaby szansa ale trzeba udowodnić, że plama była dłużej niż 24H - tyle czasu ma zarządca drogi na usunięcie plam olejów itp. :lol:

• Klubowicze

Ptaku_1, to dobrze że materialnie nie za dużo się stało. Poobserwuj się jeszcze ze 2 dni bo po nocy może się jeszcze wykluć to i owo, zwłaszcza, ze napisałeś, że majka jechała na twojej nodze. U mnie skończyło się to złamanym palcem u nogi a Dink jest trochę lżejszy. Zdrowiej!!!

Ptaku spodnie moto miałeś z ochraniaczami? pomogły? przyznam że po mieście tylko jeansy + kurtka moto,ale zawsze mśyle o tych spodniach...czy warto zakładać. !TAZ

protektory na biodrach i kolanach, ale ja spadlem na tylek, ogolnie wyszedlem bez szfanku. Ja jakos mam opory do jezdzenia w cywilnych spodenkach, zdarza mi sie to od swieta.