Lucjan73 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witam, od rana media trąbią o tym wyjeździe >>>KLIK<<< widzałem migawkę w TV i wydaje mi się że w sród motocykli był jeden maxi chyba Sym.
dr.big Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Z onetu: "(...)Dziękuję za pilotaż policji do samej granicy. Dziękuje kolegom z Białorusi i Rosji za pilotaż, za zabezpieczenie całej trasy - mówił na antenie TVN24. Jak podkreślił Janicki, w wyprawie uczestniczy 25 osób – aktywni funkcjonariusze BOR, byli funkcjonariusze, a także policjanci i przedstawiciele innych służb. - To są doświadczeni funkcjonariusze, znakomici motocykliści. Dadzą radę - mówił Janicki.(...)" Cala trasa pod eskorta Policji !happybth ? Pilotaz? Zabezpieczenie calej trasy? To przedszkole jakies? Ale rzeczywiscie ... "dadza rade" ... Niech zapakuja moto na przyczepki i 10 km od celu na nie wsiada ... "Debesciaki" ...
Klubowicze ArtCho Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Klubowicze Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Z onetu: "(...)Dziękuję za pilotaż policji do samej granicy. Dziękuje kolegom z Białorusi i Rosji za pilotaż, za zabezpieczenie całej trasy - mówił na antenie TVN24.Jak podkreślił Janicki, w wyprawie uczestniczy 25 osób – aktywni funkcjonariusze BOR, byli funkcjonariusze, a także policjanci i przedstawiciele innych służb. - To są doświadczeni funkcjonariusze, znakomici motocykliści. Dadzą radę - mówił Janicki.(...)" Cala trasa pod eskorta Policji ? Pilotaz? Zabezpieczenie calej trasy? To przedszkole jakies? Ale rzeczywiscie ... "dadza rade" ... Niech zapakuja moto na przyczepki i 10 km od celu na nie wsiada ... "Debesciaki" ... Nie będę ukrywał, że też mnie to rozbawiło. W TVN24 widziałem wojskowego Honkera (chyba) z przyczepką-platformą na końcu kolumny - zabezpiecza tyły... !scooter !YES !YES !YES !OK Powinni o poradę poprosić Joasię70! !OKK
Gość Lisem Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Dobre,dobre i moze niech jeszcze jakis krzyz na droge chłopaki zabiorą !scooter
Klubowicze Gumisiek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Klubowicze Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Może to pierwsza tura Rajdu Katyńskiego ? !scooter
Sympatycy Arecki Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Sympatycy Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Dobre,dobre i moze niech jeszcze jakis krzyz na droge chłopaki zabiorą !YES Mógł byś może rozwinąć swoją myśl bo chyba nie do końca skumałem . Wyczuwam oczywiście nutkę ironii. Nie wiem tylko czy po co taki komentarz i co ma on wspólnego z motocyklami, choć rozumiem, że taka teraz moda !scooter . Sam pomysł rajdu uważam za ciekawy. Fakt, że funkcjonariusze BOR-u chcą w ten sposób wyrazić szacunek swoim zmarłym kolegom i uczcić ich pamięć jest chyba raczej godny pochwalenia niż obśmiewania.
LWfilip Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Sam pomysł rajdu uważam za ciekawy. Fakt, że funkcjonariusze BOR-u chcą w ten sposób wyrazić szacunek swoim zmarłym kolegom i uczcić ich pamięć jest chyba raczej godny pochwalenia niż obśmiewania. Oczywiście, że tak. Choć ja jeśli chcę oddać hołd mojemu kumplowi który zginał w wypadku kilka lat temu i nie tylko jemu nie zabieram wszystkich mediów ze sobą. Po prostu idę na cmentarz, zapalam świeczkę i tyle. Chcę powiedzieć, że nie lubię pompatycznego demonstrowania swoich uczuć. Może się mylę ale trochę to nadmuchane. Albo przynajmniej tak wyszło. Nie chcę nikogo obrażać. Szerokiej drogi i niech wracają bezpiecznie .
Geni Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Wypadek był tragiczny w skutkach, skoro tak chcą upamiętnić swoich kumpli, to ja nie mam nic przeciwko temu. Sprzęty natomiast - no cóż, jak to w naszym kraju, czopek rządzi, a czopek wiadomo do czego się nadaje - do d...., a nie do jazdy.
LWfilip Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Faktycznie to ważna jest idea. I tylko to się liczy. Co do sprzętu to skoro to takie twarde chłopy i niebojące się niczego to nawet bez siodełek dojadą. Jeśli na co dzień śmigają na motocyklach to nie powinno być problemów. Sezon jest w toku więc są zaprawieni.
Bobas Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Też jestem zdania, że to wszystko jest za mocno nadmuchane. Szacunek zmarłym kolegom jak najbardziej, ale po co ta cała telewizja. To wszystko są zagrywki polityczne. Polacy są w tym mistrzami. To tylko moje zdanie oczywiście
dr.big Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 A, jeszcze jedno, to jest zaledwie 600 km ... Bez pilotazu i zabezpieczenia trasy cala "wyprawa" pewnie by spalila na panewce ...
Arkadiusz Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Też jestem zdania, że to wszystko jest za mocno nadmuchane.Szacunek zmarłym kolegom jak najbardziej, ale po co ta cała telewizja. To wszystko są zagrywki polityczne. Polacy są w tym mistrzami. To tylko moje zdanie oczywiście Zgadzam się z kolegą i jestem ciekaw czy jak któryś się rozkraczy po drodze to czy coś powiedzą ? Nie sądzę przecież to "znakomici motocykliści." Oczywiście można się przejechać ale bez takiej pompy. Ps. Jeśli jechali wczoraj przez tą burzę to troszkę nikle się przybrudziły. oj będzie czyszczenia oj będzie.
Marcino1 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Też jestem zdania, że to wszystko jest za mocno nadmuchane.Szacunek zmarłym kolegom jak najbardziej, ale po co ta cała telewizja. To wszystko są zagrywki polityczne. Polacy są w tym mistrzami. To tylko moje zdanie oczywiście Zgadzam się z kolegą i jestem ciekaw czy jak któryś się rozkraczy po drodze to czy coś powiedzą ? Nie sądzę przecież to "znakomici motocykliści." Oczywiście można się przejechać ale bez takiej pompy. Ps. Jeśli jechali wczoraj przez tą burzę to troszkę nikle się przybrudziły. oj będzie czyszczenia oj będzie. Całkowicie się zgadzam z Kolegami... Dla mnie też za dużo gry pod publiczkę... w tej sytucaji wydaje mi się to trochę nadmuchane i nie na miejscu.
Administrator Artix Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Administrator Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Twardzi ci BORowcy 1200 km w 5 dni na motocyklach, ja bym nie dal rady robic srednio 240 km dziennie. Moze nastepnym razem jak bedziemy jechac do Marl to tez poprosimy o zabepieczenie trasy przez policje polska i niemiecka. No i poinforumjemy media o tym heroicznym wysilku Arek jak chce sie uczcic czyjas pamiec to w piatek po pracy w ciszy bez mediow jedzie sie na miejsce i wraca w niedziele. A nie jedzie sie w ramach czynnosci sluzbowych od poniedzialku do piatku w blysku reflektorow tak zeby na weekend byc w domu i go sobie nie zepsuc.
dr.big Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Tak, ale Wasz wyjazd do Marl to tylko 2200 km w 3 dni. Nie to co "heroiczny" wyczyn BORu .
Komar Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Bzzzzzz A ja chciałem przypomnieć, że 28.08.2010 rusza Motocyklowy Rajd Katyński . Prawdopodobnie nie będzie nawet wzmianki o tym w mediach . Ale to nic. Pozdrawiam
LWfilip Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Co by nie gadać to tegoroczny rajd będzie miał inną wymowę. Myślę, że może komuś przyjść do głowy jakiś głupi pomysł. Oby tylko politycy nie dowiedzieli się o rajdzie. Tak łatwo, w Polsce zmarnować szczere chęci i resztki szacunku.
MARCVS Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Nie rozumiem panowie, o co tyle szumu??? Czyżby zazdrość?? Weźcie pod uwagę że media, żeby odwrócić naszą uwagę od rzeczy ważnych i ważniejszych nawet BORowików na moto będą inwigilować Ja popieram taką inicjatywę I gdybym miał jechać, to czego nie MAXI??? Oczywiście że tak Połączył bym przyjemne z pożytecznym Każdy sposób dojechania na miejsce jest dobry !happybth A jeśli chodzi o zabezpieczanie tyłów, to dobry pomysł W razie awarii nie trzeba by było kogoś z Polski fatygować I dzięki temu nie opóźnia się wycieczka !happybth !happybth
Dakota Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Tiaa... Śmiejemy się, żartujemy... Tylko trzeba pamiętać że najwięcej to zawsze media rozdmuchują byle co, byle tylko była sensacja, bo życie tak już niektórym spowszedniało i "wszystko już było" że nie ma o czym trąbić... Chłopaki chcieli uczcić pamięć kolegów i wybrali taki akurat sposób, a media zrobiły całą niepotrzebną resztę... Jak zwykle... Co do eskorty i zabezpieczenia przejazdu to może faktycznie lekka przesada ale weźcie pod uwagę że jadą ludzie, którzy mają dość specyficzną pracę i zawsze mogą się trafić jakieś oszołomy, które chciały by narobić trochę smrodu i sensacji jakimś potencjalnym atakiem czy też jakimś innym głupim działaniem... Czego to ludzie nie wymyślą żeby medialnie zaistnieć... Wystarczy chwilę pomyśleć czemu np. Antyterroryści zakrywają twarz lub czemu nikt nie wie kiedy wyjeżdża Grom na akcję bądź choćby zwykłe ćwiczenia... Poza tym mają swoich przełożonych i swoje przepisy i wiemy że czasem się zdaża że "góra" przesadza... !piwko Mam dobrego znajomego w Borze i wierzcie mi że to zwykli fajni ludzie ale o takiej kondycji i wyszkoleniu że tę trasę to by przeszli na piechotę...
Rekomendowane odpowiedzi