Skocz do zawartości
Forum Burgmania

T-max vs GP800, ostry pojedynek tytanów ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiety na szyji nie licz B)

Opublikowano
No właśnie, ciekawe czym jest spowodowany ten 'muł'. Stary gaźnikowiec ruszał żwawiej. Różnicy między 2006 a 2009 w zasilaniu i w napędzie nie ma. To co jest powodem. Ostatnio rozmawiałem z Monkiem, mówił że u niego nie ma "muła".  B)

Ten "muł" jest powodem mojej frustracji.  :P  :)

Worlan nie frustracja tylko tak się zastanawiam, czy przyczyna czasami nie siedzi na T-maxie ? ;):PB)

Opublikowano

Mam pytanie do Grzegorza. Jak oceniasz, jadąc GP powyżej 100km/h, głośność szumu w kasku? Wiem, że masz takiego Nolana jak ja. Czy szyba w GP działa skutecznie?

• Sympatycy
Opublikowano
Mam pytanie do Grzegorza. Jak oceniasz, jadąc GP powyżej 100km/h, głośność szumu w kasku? Wiem, że masz takiego Nolana jak ja. Czy szyba w GP działa skutecznie?

Dla mnie szyba w GP to porażka.Nawet podniesiona ma maxa niewiele daje.Ochrona przed wiatrem jest całkiem niezła,ale mi przeszkadzał huk który powoduje że jazda nie jest przyjemnością.Po opuszczeniu jest cicho,ale znowu pęd powietrza wali w klate.Tak zle i tak nie dobrze.

Po powrocie z Berlina dwa dni mi w glowie huczało.

Kupiłem akcesoryjną Givi,która jest o 12 cm wyższa i musze przyznać ,że jest o niebo lepiej.Wcześniej jazda z prędkością 160 km/h była wyzwaniem,teraz przyjemnością.

Opublikowano

Dla mnie szyba w GP to porażka.Nawet podniesiona ma maxa niewiele daje.Ochrona przed wiatrem jest całkiem niezła,ale mi przeszkadzał huk który powoduje że jazda nie jest przyjemnością.Po opuszczeniu jest cicho,ale znowu pęd powietrza wali w klate.Tak zle i tak nie dobrze.

Kupiłem akcesoryjną Givi,która jest o 12 cm wyższa i musze przyznać ,że jest o niebo lepiej.Wcześniej jazda z prędkością 160 km/h była wyzwaniem,teraz przyjemnością.

Czyli wrażenia podobne. Muszę się rozejrzeć za wyższą szybą. Nawet deflektor nie wiele pomaga na poziom hałasu w tym Nolanie. Dzięki Grzegorz za info.

• Sympatycy
Opublikowano

Czyli wrażenia podobne. Muszę się rozejrzeć za wyższą szybą. Nawet deflektor nie wiele pomaga na poziom hałasu w tym Nolanie. Dzięki Grzegorz za info.

Drek,myśle ,że nie o kask tu chodzi.Wydaje mi się,że to wina złego wyprofilowania szyby.Zeszły sezon przejezdziłem w tym samym kasku tylko na Xcitingu i nie miałem takich problemów.

Opublikowano

Napisz Grzegorz jak oceniasz widoczność w lusterkach. Wyglądają jakby trochę były za nisko zamocowane. Czy masz dobrą widoczność ? Czy potrzebujesz różnego typu ćwiczeń mięśni naramiennych żeby zobaczyć co się dzieje za Tobą? whist:lol:

• Sympatycy
Opublikowano

Rewelacji nie ma ,ale jak widzisz żyje ;)Są małe,więc czasami trzeba troche łokcie schować.Na początku było kiepsko,ale już się przyzwyczaiłem

Opublikowano

Fajnie byłoby jakbyś Grzegorz zamienił się skuterem z Worlanem i obydwoje podzielili się z nami wrażeniami. Jeździcie dość długo swoimi sprzętami więc bardzo szybko wychwycicie różnice.

I zobaczcie to

:D Od samego patrzenia uszy się składają :lol::D

A tu poprawiony wygląd GP i to co już wspomniałem - poprawione kierunkowskazy whisthttp://www.youtube.com/watch?v=TRkm4lRVZoQ&feature=related

• Sympatycy
Opublikowano
Fajnie byłoby jakbyś Grzegorz zamienił się  skuterem z Worlanem  i obydwoje podzielili się z nami wrażeniami. Jeździcie dość długo swoimi sprzętami więc bardzo szybko wychwycicie różnice.

Lepiej nie, GP jest za szybka, a ja jestem za stary. No i GP-tą nie można śmigać 0-1. :lol:

Ale Mariusz obiecał coś więcej napisać o wrażeniach z jazdy na jednym i drugim, przecież zrobił na tych sprzętach kilka km.

• Sympatycy
Opublikowano
Fajnie byłoby jakbyś Grzegorz zamienił się skuterem z Worlanem

Proponowałem,ale Worlan powiedział ,że jestem młody,nieodpowiedzialny i nawet roweru by mi nie dał a co dopiero T-maxa whist:lol:

• Sympatycy
Opublikowano
Fajnie byłoby jakbyś Grzegorz zamienił się  skuterem z Worlanem

Proponowałem,ale Worlan powiedział ,że jestem młody,nieodpowiedzialny i nawet roweru by mi nie dał a co dopiero T-maxa :lol:whist

Grzegorz, Tobie nawet córkę bym oddał :D, a co mówić o t-maxie i rowerze. Te, to już mogą być Twoje. ;):D

Tak wracając do tematu. Lusterka w T-maxie też nie zasługują na pochwałę. Sterczą za wysoko i przy przeciskaniu znakomicie omijają boczne lusterka osobówek ale dostawcze i suvy są narażone na bliskie spotkania. :D

Opublikowano

Grzegorz, Tobie nawet córkę bym oddał  :D, a co mówić o t-maxie i rowerze. Te, to już mogą być Twoje.  :D  :D

To ja, Worlan, skromnie podnoszę rękę do góry jako chętny na T maxa jakbyś chciał oddać ;);) I obiecuję, że będę uważał przeciskając się pomiędzy SUVami i busami żeby lusterkiem nie zahaczyć :lol:whist

Opublikowano
Podsumowując, jak będę miał postawione dwa skuty GP i XP 2010 rok, wybiorę Burgmana 650 :D:D;):lol:

Jak Ty mi zaimponowałeś w tej chwili whist

Już nigdy nie nazwę Cię ..... no że jesteś ciut starszy ;);):D

Opublikowano

Witam whist .

Ja może z innej beczki a jak wygląda ładownośc tych !scooter mam oczywiście na myśli wyjazd w dłuższą trasę , np taką jaką Artix zrobił ZACNĄ jak to wygląda . Bo jednak jak widzimy budowa tych cacek jest raczej z wyglądu trącająca o budowę lekko sportową , a schowki pod kanapami no :lol: nie są jednak zbyt duże .

Opublikowano
Oszukuja :D . Mimo, ze nie maja nawet powodu sie wtydzic whist .

PS. 50,5 kW = ~ 69 KM  ;) .

Włosi i żabojady też? !scooter KLIK ITALIA,

KLIK BROSZURA ITALIA pdf

KLIK BROSZURA FRANCE pdf

Widać tylko te niemieckie jakieś wykastrowane :lol::D

Zgadza sie, sa GP z rynku tego samego kraju, z tego samego rocznika, majace podane 50,5 albo 55 kW...

Mozliwe, ze istnieja dwie wersje z rozna moca dla tego skutera, albo jest to zwykle przekrecenie cyfr...

Podobnie jest z max. momentem, 71 Nm przy 4500 obr/min i 73 Nm przy 5750 obr/min.

Opublikowano

PS. Jesli smarowanie lancucha urasta komus do rangi problemu, polecam wpisanie w google slowa "scottolier" :) .

Przecież można się chyba pośmiać ;)

W osie też mam łańcuch whist

Zresztą burgman to pierwszy moto jaki posiadam(nie licząc tych z kardanem) bez łańcucha :)

No .....teraz jeszcze Vespa !scooter

pozdrawiam

Opublikowano

Możliwe są też dwa sposoby podawania mocy i momentu.

Zhamowana na kole, albo na silniku.

Ja mam 92 konie na silniku, a 84 na kole.

Opublikowano

Gdybym zatęsknił za Gp to byłby znak , że w skucie brak mi prędkości i przyśpieszenia,a w takim razie byłoby lepiej kupić prawdziwy motocykl !scooter

• Administrator
Opublikowano
Gdybym zatęsknił za Gp to byłby znak , że w skucie brak mi prędkości i przyśpieszenia,a w takim razie byłoby lepiej kupić prawdziwy motocykl ;)

Od kiedy motocykle dzielą się na prawdziwe i nieprawdziwe? !scooter

Rozumiem, że chodziło o określenie typowy motocykl... whist

Opublikowano

Dokładnie tak!

Mocniejszy niz maksi,ale do biegowca brak porównania.Dla kogo to?Dla fana maxi moc za duża a dla ściganta wózek dla inwalidy.

• Sympatycy
Opublikowano
Dla fana maxi moc za duża .

Jestem fanem maxi i moc mi nie przeszkadza.Przeciwnie,czasami w trasie taki zapas może się przydać.

Poza tym,pamiętaj ,że nikt Ci nie każe jezdzić 200km/h.Tym skutem można też podróżować 100-120km/h.

Opublikowano

200?Grzesiu chyba z górki i z wiatrem i to na dodatek licznikowe!Pozdrawiam!

• Sympatycy
Opublikowano
200?Grzesiu chyba z górki i z wiatrem i to na dodatek licznikowe!Pozdrawiam!

Mylisz się.Dzisiaj na obwodnicy Garwolina sprawdzałem przy jakich obrotach GP osiąga V-max. Miałem licznikowe 220 km/h przy ok.9000 tys obr.

Nie z górki,nie z wiatrem i w dodatku z wyższą szybą Givi

Opublikowano

Grzegorz! Nie daj się podpuszczać :(