Prof2k Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Powiedzcie mi Moi Drodzy, czy ktoś z Was jechał maxi w wakacje taką trasę? Jak najlepiej się kierować? Siódemką? Jedynką? Jakieś inne propozycje? Jechać podobnie jak 4oo czy inaczej? Wszelkie sugestie mile widziane !OKK Pozdrawiam Prof2k (Profek)
banat Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Witam. Ostatnio wracałem z Karwi do Kielc.Skutem jedziesz bez problemu oczywiście jak umiesz poruszać się pomiędzy gablotami.Proponuję trasę Warszawa,Płońsk,Lipno,Lubicz Dolny omijasz Toruń,Łysomice i jesteś na głównej trasie potem za Grudziądzem od Nowe masz super drogę.Obwodnica 3miasta przerąbane ale skutem dasz radę ku zazdrości 4 oo . Jeśli chcesz pogadać dzwoń 602.100.134
magart Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Polecam tą traskę, o której pisze @banat. W lipcu br. jechałem tą trasą do "Władka", co prawda 4oo, ale jakbym miał jechać 2oo to raczej też bym ją wybrał. Alternatywnie szukałbym czegoś w obszarze pomiędzy ww. trasą a krajową 7, np. Wawa-Płońsk-Żuromin-Lidzbark-Iława-Malbork i dalej na obwodnicę 3miasta. Trasa dłuższa, ale chyba byłoby spokojniej a i widoki pewnie lepsze. Krajowa 7 jak dla mnie zbyt "nerwowa" !OKK Powodzenie i szerokości
Klubowicze krzytro Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Klubowicze Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Ja ostatnio jechałem w tamte rejony siudemką !OKK
Pleban Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Jeśli obierasz prędkość podróżną wysoką, lubisz nerwową jazdę i adrenalinę- jedź siódemką. Jeśli jednak wolisz jazdę turystyczną- jedź na Płońsk, Żuromin, Lidzbark, Iławę, Malbork. Banat- skurczybyku. Muszę powiedzieć że ciasta masz nadal dobre ale byłeś tu i to skuterem i dałeś znać= nagana!!
Pleban Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Było ich ciut na odcinku Malbork - Dzierzgoń, ale nie jechałem tą drogą około roku więc mogło się coś zmienić*. * - zmiany mogły nastąpić w kierunku poprawy lub pogorszenia jakości dróg.
Mors Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Powiedzcie mi Moi Drodzy, czy ktoś z Was jechał maxi w wakacje taką trasę?Jak najlepiej się kierować? Siódemką? Jedynką? Jakieś inne propozycje? Jechać podobnie jak 4oo czy inaczej? Wszelkie sugestie mile widziane !scooter Pozdrawiam Prof2k (Profek) 7 - bardzo fajne widoki, ale nie zawsze jest szeroko 1 - gorsze widoki, nieco dłuższa trasa, ale generalnie "jest szybciej" W zeszłym roku testowałem te trasy. W jedną stronę 7 powrót 1. Osobiście polecam jednak 7-kę.
Prof2k Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Jeżdżę do Władka już od nastu lat i zazwyczaj jeżdżę do 1: W-wa, Płońsk, Golub-Dobrzyń itp do Grudziądza, dalej austostrada do obwodnicy i wiadomo. 7 jest dla mnie za nerwowa. Ustawiczne wyprzedzanie na trzeciego na wąskiej drodze itp mnie strasznie męczy. Tzn. nie ja wyprzedzam, tylko jak mnie wyprzedzają !scooter Trzeba zjeżdżać, pilnować się, bo jakiś baran z naprzeciwka tnie na czołówkę i tylko mryga żeby mu zjechać. To nie dla mnie... Dlatego byłem ciekaw jak te trasy wyglądają dla 2oo, bo pod tym kątem nimi jeszcze nie jechałem. Ale wygląda na to, że moja typowa trasa będzie najlepsza. Cały czas się zastanawiam czy jechać skutem. Muszę wrócić do Wawy w okolicach 30/08 a samochód zostaje z rodzinką na dłużej nad morzem. Stąd pomysł żeby jechać w tamtą stronę za rodzinką, a z powrotem samemu, bo w pociągach jakaś masakra !YES. Tyle, że moja żona jeszcze nie prowadziła sama na dłużej trasie i stąd moje (nasze) wahanie.... Pozdrawiam Prof2k (Profek)
Prof2k Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2010 wrzuć skuter na dach i jedź 400 a potem wrócisz sobie skuterkiem !scooter Myślałem o tym - to by byo najlepsze rozwiązanie !YES Ale dach nie wytrzyma... !scooter Konkretnie myślałem o przyczepce, ale nie mam w tym aucie haka... Same kłody pod nogi...
ucienta Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ja jadę !bicz w sobotę raniutko parę km za Władka krajową 7-ką.Jeśli chodzi o jazdę w taką trasę, to dla niektórych bułka z masłem Jezeli chcesz się przyłączyć to zapraszam , wyruszam w sobotę skoro świt, tak aby do 9:00 dojechać i cieszyć sie z uroków morza pod warunkiem, że nie będzie lało. Jadę też rano bo lubię tak jeździć i zawsze miejszy ruch na drodze. Rano, czyli 4, 5? Wracasz w niedziele? Cos zaczyna chodzic mi po glowie wycieczka do 3miasta chyba, ze wypala inne plany weekendowe
ucienta Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Ja jadę w sobotę raniutko parę km za Władka krajową 7-ką.Jeśli chodzi o jazdę w taką trasę, to dla niektórych bułka z masłem Jezeli chcesz się przyłączyć to zapraszam , wyruszam w sobotę skoro świt, tak aby do 9:00 dojechać i cieszyć sie z uroków morza pod warunkiem, że nie będzie lało. Jadę też rano bo lubię tak jeździć i zawsze miejszy ruch na drodze. Rano, czyli 4, 5? Wracasz w niedziele? Cos zaczyna chodzic mi po glowie wycieczka do 3miasta chyba, ze wypala inne plany weekendowe jak pogoda będzie taka jak dzisiaj !happybth , to jadę na 100%. W planach mam pobudkę w sobotę o 3 rano i wyjazd tak koło 4 aby dojechać póki na drodze luzy bedą. Niedziela wyjazd z Karwi koło godz. 13-14 i pewnie do 22 w Warszawie. Brzmi dobrze
Klubowicze robson Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Klubowicze Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Takie małe ostrzeżenie - dziś wracałem z Władysławowa puszką , i pokonanie odcinka do Gdańska tj. ok 65 km , zajęło mi ok. 3 godzin . Po prostu zgroza , jeden wielki korek , ale wiadomo .
Prof2k Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2010 No to pieknie. Ja za jakiś tydzień ruszam do Władka. Prawdopodobnie konwojem ja moto + puszka rodzinka Jak będą takie kory to niestety kicha. Ale za to potem wracam sam, to już mi kory nie będą straszne
Rekomendowane odpowiedzi