Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Zderzenie skuterów - jedna ofiara

Rekomendowane odpowiedzi

Znam podobny przypadek, który zdarzył się ze 20 lat temu.

W tym samym czasie z dwóch różnych miejsc we wsi, dwóch jegomości na :P motocyklach WSK, po towarzyskich spotkaniach, na podwójnym gazie :) i bez świateł postanowiło wrócic do domu.

Jak opowiadał jeden z uczestników zderzenia - "jadę sobie bez świateł !YES WSK-ką do domu, aż nagle słyszę z naprzeciwka drugi :o motor, z tym, że też bez świateł. Wszystko dobrze, tylko jak też jest na bani :lol: - to czy jedzie prawidłowo, czy moją stroną. A wiec dla pewności pojadę środkiem i tak bezpiecznie się miniemy obojętnie którą stroną drugi :) motor będzie jechał"

Wszystko by było cacy, tylko ten nadjeżdżający z przeciwka pomyślał dokładnie tak samo i zderzyli się na środku drogi.

Dzięki temu, że byli dobrze znieczuleni !piwko po ok 2 godzinach się ocknęli stwierdzając, że nic nikomu się nie stało ( oprócz obic i zadrapań) i popchali :) WSK-i do domu. :o

A ja takie coś przeżyłem na własnej skórze . W nocy podczas powrotu z impry ( trzeżwy i bez dopalaczy ) poważna wrześniowa mgła na dodatek z przodu nie było widać na trzy metry i nagle błysk i poczułem jak szarpnęło moją kierownicą . Koleś nawet się nie zatrzymał . Jak się później okazało pasażer z tamtego motacykla ma nietypowy bucik ponieważ rozszarpał sobie nogę o moją nóżkę od startera . Od tamtej pory jak jest mgła to najbardziej boje się pieszych bo taki jak nawet słyszy że coś nadjeżdża to myśli chyba że ma tyle żyć co jego kot .