Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Szlif...

Gość ziggy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przyszła i na mnie kolej ...

Wczoraj wracając do domu, na trasie marki-nieporęt. Jechałem dość szybko myślę ze 120-130 wyprzedzałem kilka aut i nie zauważyłem że pierwszy skręca w lewo. Awaryjne hamowanie, kiedy się zorientowałem że miejsca jest za mało na wyhamowanie zacząłem kłaść burka na prawy bok z nadzieją nie wielką że uda mi się go ominąć z z tyłu, niestety poślizgnęło się przednie koło. Wtedy już się tylko katapultowałem, ja przeszedłem z tyłu auta a burek zahaczył o tylny zderzak. Mam stłuczone biodro, obity piszczel i obolałą lewą dłoń, bardzo się ciesze że byłem w ciuchach, moją zasadą jest jeżdżenie w pełnym rynsztunku nawet w najgorsze upały teraz wiem że to ma sens. Burek wyszedł z tego nieco gorzej, plastiki z przodu zdezelowane, krzywa półka, prawdopodobnie i lagi. W tym miejscu chciałem podziękować koledze ze skuterka 125tki który zatrzymał się, pomógł mi się pozbierać i asystował mi ostatnie kilkanaście kilometrów do domu.

Bardzo się cieszę że właściwie nic mi się nie stało. Przestrzegam wszystkich żebyście jeździli zawsze w ciuchach. Cóż dodać ... trasę tę przejeżdżam codziennie dwa razy, drużka w którą skręcał ten samochód jest malutka i rzadko uczęszczana, powiem krótko - RUTYNA ZABIJA.

Pozdrawiam wszystkich, szczególnie kolegę ze skutera który mi pomagał

• Sympatycy

Życzę Ci przede wszystkim zdrowia kolego. Ważne, że żyjesz, bo

okoliczności które opisujesz mogły się skończyć znacznie gorzej.

Napisz jak tam biodro, bo ja po swoim wiosennym szlifie jeszcze

mam na swoim lekką wypukłość i brak czucia. Leczyłem się jedynie

żelem Altacet...

pzdr

Najważniejsze że jesteś generalnie cały.

Sprzęt zawsze się da naprawić, z człowiekiem gorzej...

Myślę, że nie zaszkodziłoby jakbyś się przebadał, czy na pewno były tylko stłuczenia.

Ja kiedyś myślałem, że się nieco obtłukłem, a rentgen wykazał, że miałem pęknięta szyjkę kości udowej, jak emeryt !scooter

Super, że ktoś Ci pomógł - to przywraca wiarę w ludzi, prawda?

Serdecznie pozdrawiam

Prof2k

Ja też życze ci zdrowia bo szczeście jak czytam to sądzę że już masz.

I też myślę byś nie leczył się sam.

Szorstki, mój przykład /choć nie szlifowy/ jednoznacznie udowodnił że altacet

nie na wszystko wystarczy. I zamiast tygodnia leczenia mam sześć.

Cieszę się, że tak się to skończyło, bo okoliczności niosły większy potencjał.

Ostatnio zapadł mi w głowie cytat: "ride defensive, not offensive".

Głowa do góry :lol:

Ależ nie cierpię takich wiadomości.

Szybkiego powrotu do zdrowia życzę :lol:

A sprzęt się naprawi - głowa do góry.

Wspolczuje bo to nie nalezy do przyjemnosci:(

Wycialem w zyciu tyle ,,paciakow,, ze byl czas sie z tym oswoic a przede wszystkim nauczyc padac (jak sie nie przewrocisz to sie nie nauczysz).

Nie pekaj troche szpachli i znowu bedziesz mial ,,Najpiekniejszy skuter w miescie,, ;)

Qrcze jakies przeklety ten sezon...ale masz racje ziggy ze ciuchy moto powinno sie zawsze zakladac bo nie znasz dnia ani godziny kiedy ci zycie uratuja.

Zycze szybkiego powrotu do zdrowia i tez pozdrawiam kierowce 125

Jak zobaczyłem Pollacco, to mi wpadł taki pomysł do głowy ;)

Z góry przepraszam wszelkich estetów za wszelkie niedogodności związane z czytaniem ;)

------------------------------------------------

Jadę sobie całkiem szybko, paczka dziesięć, więcej

Myśląc o spokojnym domu, kwilącym dziecięciu

Moje maxi ciągnie ładnie, jadę coraz prędzej

Myśli przelatują szybko, marzę o zaśnięciu

Łykam auto, potem drugie; łykam cały korek

Wszystkie pozostają z tyłu, mam dobry humorek

Wtem nagle coś się dzieje, chyba niedobrego

Jedno auto skręca w lewo, walę prosto w niego!

Potem poszło już szybko, heble nic nie dały,

chciałem go ominąć bokiem, mięśnie skurcz dostały

Lecąc bokiem go minąłem, Burek nie dał rady

Życie miałem przed oczami, potem gwiazd plejady

Gdy po chwili powstałem, cudem ocalony

Zobaczyłem mego Burka - cały rozwalony

Moje szczęście byłem cały, choć rozbity nieco

Gdyby nie mój refleks, ubiór, byłbym już kaleką

Potem pomógł mi się podnieść, pozbierać na nogi

Człowiek z innego skutera, przyjaciel ze drogi

Dzięki wielkie Przyjacielu, trzeba było mi tego

Dzięki Tobie dojechałem do domu swojego

Morał z tej historii taki, trzeba zawsze zważać

Na okoliczności wszelkie, i się nie rozmarzać

Nie ma tutaj przebacz, litość drodze obca

Najważniejsze to dojechać, a nie paść jak owca!

Pamiętaj kolo drogi

Rutyna zabija!

Nie jesteś sam na drodze

Rutyna zabija!

Nie trzeba akcji wrogiej

Rutyna zabija!

Możesz zawieść się srodze

rutyna zabija!

Ziggy - zbieraj się w całość i szybkiego powrotu na 2oo.

Dobrze że nic sie nie stało - Burka się poskleja ;)

Polacco, Prof2k - musicie do tego tekstu dopiąć jakąś melodyjkę ;)

Uff, miałeś dużo szczęścia sądąc z opisu szlifa. Przebadaj się dokładnie bo niektóre urazy odzywają się często po paru dniach. Szybkiego powrotu na ;) .

Pozdrawiam.

Przebadaj się koniecznie. Mój ojciec miesiąc temu zaliczył bardzo podobnego szlifa, ale na motorze który mu przycisnął lekko nogę. Ojciec wstał i pojechał dalej. Noga lekko spuchła, ale się nie przejmował. Po 3 tygodniach okazało się,że ma czy miał pękniętą kość w nodze, więc i Ty zrób ogólne badania.

dopiero miałem chwile żeby zajrzeć tu. Baaardzo wam wszystkim dziękuje za otuche, zrobiło mi się bardzo miło, że o wierszu nie wspomnę ;))), zaraz sobie wydrukuje i przypnę na tablice (jeśli autor nie ma nic na przeciw).

dziś rano trochę bolało teraz już zdecydowanie lepiej, myślę ze to tylko stłoczenia ale pewnie w przyszłym tygodniu się prześwietlę.

Skuta już dziś rozebrałem, generalnie wszystkie plastiki z przodu do wymiany stelaż tak samo, i wygląda na to ze półka lagów, nie wiem jak to jest ale chyba wymienię cae lagi razem z półka. Podpowiedzcie proszę gdzie szukać części używanych, tylko allegro czy jest jakaś lepsza "meta".

Jak lewa ręka będzie mogła wciskać sprzęgło to w poniedziałek wsiadam na fazera ;)

Jeszcze raz dziekuję bardzo wszystkim

Zdrówka życzę, trochę tych szlifów w tym sezonie było. Szczęśliwie kierownicy w miarę cali. Jako, że koniec sezonu idzie wielkimi krokami to już dziś ogłaszam koniec sezonu ..... na szlify. Jeszcze raz zdrówka i powodzenia.

Grunt, że Ty żyjesz, bo zderzenie przy takiej prędkości jest bardzo niebezpieczne...

Wracaj szybko do zdrowia ;) , pozdrawiam

dopiero miałem chwile żeby zajrzeć tu. Baaardzo wam wszystkim dziękuje za otuche, zrobiło mi się bardzo miło, że o wierszu nie wspomnę :))), zaraz sobie wydrukuje i przypnę na tablice (jeśli autor nie ma nic na przeciw).

[...]

Autor nie ma nic na przeciw.

Byle był wspomniany jako autor pod tekstem.

Innymi słowy udzielam licencji Creative Commons Attribution (uznanie autorstwa) :)

Ale to są słowa do piosenki, a nie wiersz !piwko

Tylko jeszcze nutek nie zrobiłem...

• Klubowicze

Dobrze że Tobie nic nie jest , a skuterek spróbujemy jakoś skompletowac . Jutro podjadę do znajomego który handluje częściami , tylko Wyślij mi na pm. co dokładnie Potrzebujesz , może coś się uda załatwic . :)

ps : warto posłuchac kolegów i się zbadac bo licho nie spi . :)

Miałeś farata w tej tragedii. Dobrze, że nic więcej Ci sie nie stało. Zdrowiej. Spotkanie z 400 skręcającym w lewo niestety jest dość częste. W ubiegłym miesiącu zbierałem dwóch kierowników 200 po takim spotkaniu i to w tm samym miejscu. Przeskakiwali korek, lecz nie wzieli pod uwagę ruchu aut i mozliwości zjazdu nielicznych z głównej drogi.

Zdrowiej szybko.