Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie potrzebne te dyskusje bo każdy ma inny pogląd na tematy wyszkolenia jedni to wykorzystają do szybkiej jazdy po ulicach inny wykorzysta swoje umiejętności do bezpieczniejszej jazdy. Jedno jest pewne że zarówno szkolenia jak i zawody są podyktowane tym aby podnieść bezpieczeństwo na drogach i jak na razie się to udaje.

Największą radość sprawiają mi dzieciaki które po kilku godzinach zabawy na placu nabywają umiejętności które pozwalają im samodzielnie jeździć. Wiadomo też aby bezpiecznie jeździli ulicami potrzebna im praktyka, ale tym też w jakiś sposób chcemy się zająć.

Tak jak pisała Karolina kto ma ochotę pobawić się z nami na placu a zarazem pokazać młodzieży że jazda maxi też jest przyjemna i bezpieczna i daje tyle samo radości co motocykle a nawet więcej zapraszam na imprezy które organizujemy w Krakowie pierwsza jest 14.08.2010 a druga 2-tygodnie później tj.28.08.2010.

Dla chętnych, chcących przyjechać już w piątek możemy zarezerwować pokoje w akademiku, oraz dla tych którzy chcą przyjechać w sobotę ale zostać do niedzieli.

Zapraszam wszystkich którzy chcą się sprawdzić a nie koniecznie rysować plastiki.

(podobne zawody odbyły się dla motocyklistów i na 34 startujących były 2 niegroźne upadki bez żadnych start pomogły opony)

Czekam na zgłoszenie w dziale Imprezy w temacie konkurs jazdy sprawnościowej.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Karolina

10

• robix

6

• reno

4

• monk

4

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Niektore wpisy podniosly mi cisnienie ale od kiedy pamietam w tym ,,towarzystwie wzajemnej adoracji,, jesli masz ,,swoje ,, zdanie na dany temat zostaniesz zakrzyczany !

Moja sprawa jakie skutki przyniosly moje szkolenia i doswiadczenia , jesli sie kogos nie zna nie powinno go oceniac ,czyz nie?

Jeszcze do drugiego madrali Jacka Danielsa ! Nie drwij czlowieku ze spraw powaznych i odnos sie z szacunkiem o zmarlych bo tekst typu ,,nie bede sie licytowal o ZAKOPANYCH KOLESIACH,, mowi otobie wszystko!

Sorki za OT ale zawsze tak reaguje w takich sytuacjach .

• Sympatycy
Opublikowano

Jeśli do kogoś nie dociera, że każda możliwość trenowania dynamicznych manewrów

przydaje się, to trudno będzie go przekonać żeby takie treningi podjął i kontynuował.

Zwłaszcza jak sądzi, że takie umiejętności mogą służyć do "pajacowania"...

Drogówka jednośladowa w USA też pewnie to robi JEDYNIE na pokaz.

;) !guns :(:D

Straśnie żałuję, że nie mogę podjechać do Krakowa w ten łikend :( Będę jednak

śledził wątek i pewnie kiedyś uda się podjechać.

pzdr

Opublikowano
Niektore wpisy podniosly mi cisnienie ale od kiedy pamietam w tym ,,towarzystwie wzajemnej adoracji,, jesli masz ,,swoje ,, zdanie na dany temat zostaniesz zakrzyczany !

To ziółka na uspokojenie, a przecież nikt nie każe Ci być członkiem tej społeczności ;)

Opublikowano

radiolog >>> Na szczescie nie ,a niektorzy to nawet powinni brac leki tylko bez opakowania, bo inaczej nie dzialaja.

Mimo wszystko milo wspomninam pare osob ze zlotow ,jednak najbardziej zapadl mi w pamieci ,,Swietokrzyski Rajd Maxi,, bo byl ponad podzialami ale przede wszystkim za organizacje i malowniczosc okolic.

Teraz cos w temacie, dzis bylem swiadkiem niezdarnosci w poruszaniu sie motocyklem i skuterem:

Ten pierwszy wywalil paciaka na piasku blokujac przednie kolo a ten ze skutera nad akwenem wodnym podczas zawracania zaliczyl glebe tez na piasku...a ja padalem ze smiechu ,bo to instruktor nauki jazdy motocyklem:)

Opublikowano

Teraz cos w temacie, dzis bylem swiadkiem niezdarnosci w poruszaniu sie motocyklem i skuterem:

Ten pierwszy wywalil paciaka na piasku blokujac przednie kolo a ten ze skutera nad akwenem wodnym podczas zawracania zaliczyl glebe tez na piasku...a ja padalem ze smiechu ,bo to instruktor nauki jazdy motocyklem:)

Bo nie doszkalali się na placyku ;)

Ja dalej twierdzę, że ćwiczenie na placu jazdy między szykanami, ciasnych zakretów, ósemek, czy slalomu - pozwala na poznanie możliwości i granic swoich umiejetnosci i granic sprzęta, a nie do ćwiczenia "kozactwa" jak to ująłeś na ulicy.

Nie ma czegoś takiego jak nabycie umiejętności na zawsze, jak się nie jeździ to się zapomina, dlatego wszyscy na początku sezonu przypominają o placyku manewrowym, zeby przypomnieć sobie co to motocykl i jak to jeździ.

Pozdrawiam kolegę i mniej nerwów a będziesz zdrowszy :)