Skocz do zawartości
Forum Burgmania

konkurs jazdy sprawnościowej

reno

Rekomendowane odpowiedzi

24 lipca w Krakowie na terenie byłej zajezdni MPK przy Stella Sawickiego

odbedzie sie pierwszy konkurs jazdy sprawnościowej na motorowerach, skuterach

oraz maxiskuterach. Imprezy odbywac sie beda cyklicznie co dwa tygodnie.

Organizator to SSM JUNAK / czyli dziecko naszego burgmaniaka - Pilota /.

Pilotowi udało sie zebrac zespół chetnych, tj. krakowską Policje, Ochrone Medyczną

/ratownictwo motocyklowe/, intermotors /kaski, ochraniacze/, importera skuterów SYM,

moto-expert /motocyklowa szkoła doskonalenia jazdy/.

Zapraszamy wszystkich chetnych ktorzy chcą spróbowac sił w konkursie

lub chcących tylko popatrzec. Krakusów i nie tylko, burgmaniaków i nie tylko, młodzików

oraz starych wyjadaczy.

W przyszłości planowane są szkolenia z doskonalenia techniki jazdy na maxiskuterach.

W najblizszym czasie dodam zdjecia z przejazdu konkursowego krakowskiego

burgmaniaka, Kici, który na SW400 pokazał że maxi potrafi byc skuteczniejszy

w jezdzie technicznej niz motocykl.

I nie chodzi tu o sciganie sie na torze tylko o doskonalenie umiejetności.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Karolina

10

• robix

6

• reno

4

• monk

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Klubowicze

Impreza godna uwagi. Jak ktoś nakręci filmik to niech wrzuci na sieć, chętnie obejrzę.

To ja poproszę jakiś link do informacji o datach i miejscu imprezy. A nóż widelec się to zgra z festiwalem w sierpniu i bym mógł zaliczyć oba wydarzenia?

Licząc po kolei, to właśnie ten sam dzień. Lokalizacja też jest w poście opisana jako tako. Tylko godziny?

wojtek%202.jpg

wojtek%203.jpg

wojtek%204.jpg

wojtek.jpg

powyżej obiecane zdjęcia z konkursu. Kicia w akcji.

dodam, że porysował dolną przednia częśc czaszy /pług/.

moim zdaniem; przyjemnośc popatrzec.

dopisuje brakujace informacje. imprezy cyklicznie, co dwa tygodnie, poczawszy

od 24 lipca /sobota/, od godz. 10.00. Kraków, ul.Stella Sawickiego - plac treningowy

doskonale widoczny, bo połozony bezposrednio przy ulicy. na ogrodzeniu jest

tez logo burgmanii.

Ogromy szacun ja na swoich oponkach mam nasmigane 10k km i mam jeszcze z boku wloski, jakos boje sie skladac w winklach.

• Klubowicze

Dziś miałam przyjemność przetestować kawałek toru. :D Zachęcam wszystkich do przyjazdu. Każdy może wystartować na swoim maxi. Ja postaram się być przynajmniej jako widz. Dodam że w piątek cały dzień będą treningi. Planuję zabrać na plac mojego synka - na pewno mu się spodoba. !scooter

• Klubowicze
Dziś miałam przyjemność przetestować kawałek toru. :D Zachęcam wszystkich do przyjazdu. Każdy może wystartować na swoim maxi. Ja postaram się być przynajmniej jako widz. Dodam że w piątek cały dzień będą treningi. Planuję zabrać na plac mojego synka - na pewno mu się spodoba. !scooter

Z Twoimi zdolnościami , Możesz nie jednego faceta zawstydzić . ;) Mam nadzieję że Wystąpisz jako Reprezentantka Burgmanii . ;)

Gość radiolog

No to ja też z chęcią, chociaż na piątkowy trening wpadnę !scooter

Wczoraj grupa krakowska trenowała na sucho i po ciemku ale milutko było.

Karolina miała odlotowy "maxi" w wersji chopper ;)

Osobiście z chęcią zapiszę się na prywatne korepetycje do kici coby szorować równie dziko jak on :D

Oczywiście dla pomysłodawców i organizatorów wielka szóstka.

Wielkie uznanie i szacun dla KICI !OK :) Nieźle wygarnia i jestem pełen podziwu. A sam pomysł i impreza - zacna, szkoda jednak, że tak daleko ode mnie... :)

• Klubowicze

Wczoraj grupa krakowska trenowała na sucho i po ciemku ale milutko było.

Karolina miała odlotowy "maxi" w wersji chopper :)

Żeby nie było - ten chopper to pożyczony od koleżanki aby dojeżdżac na praktyki :)

Mój burgman niestety we Wrocławiu, ale jeśli Pilot naprawi swojego UHatka to w sobotę na nim wystartuję. !OK ewentualnie w przypływie desperacji wsiądę na jakąś 50-tkę :)

Przyjeżdżajcie - będzie niezła zabawa! :)

Fajne! :) Pilot, Kicia - szacun! !OK

Patrząc na zdjęcia przypominają mi się oglądane na YouTube filmy z popisów amerykańskiej policji na HD... :)

Ile kompletów plastików potrzeba by się nauczyć tak brykać? :)

Dla mnie jedynym oporem przed położeniem motocykla są.. właśnie plastiki. Raz próbowałem i porysowałem.. Bardzo brakuje mi w Polsce nauki jazdy na skuterze z gmolami !OK

• Sympatycy

Nie no niezła jazda, szacuneczek :D

Ale na moich oponkach to bym się bał tak nisko schodzić w winklach...

pzdr

• Klubowicze

Konkurs już jutro - ja będę na pewno i wystartuję na UH 150 należącym do Pilota. !scooter

Mam nadzieję, że nie dacie plamy i przyjedziecie jak najliczniej uczestniczyc w zabawie. :D

• Klubowicze

Witajcie! Nie mogę Was pozostawic bez krótkiej relacji.

Sam konkurs kategorii maxi wprawdzie się nie odbył z powodu porywistego wiatru, który zwiewał z toru poustawiane pachołki, ale można było potrenowac na cięższych elementach toru - zawrotki, slalomy, kółeczka... Do tego miałam przyjemnośc odbyc jazdę testową Burgmanem 650 i Silver Wingiem 400.

Muszę się Wam przyznac, że do tej pory nie dośc, że wydawało mi się, że umiem jeździc, to jeszcze twierdziłam, że Burgman 150 już niczego więcej nie jest w stanie mnie nauczyc.

Okazało się, że w obu przypadkach nie miałam racji i dlatego naprawdę Was zachęcam do przyjechania na trening do Pilota. Nie będziecie żałowac - zapewniam Was.

Teraz to jest dopiero jazda!! !OKK

Jazda Kici robi wrażenie !!!!

Trzeba mieć dużo nawiniętych km i chyba sporo talentu, żeby tak pokładać maxi przy niewielkich prędkościach !OKK

• Klubowicze

Trzeba mieć dużo nawiniętych km i chyba sporo talentu, żeby tak pokładać maxi przy niewielkich prędkościach  !OKK

Do Pilota przychodzą dzieci, które dopiero uczą się jeździc, żeby zdac na kartę motorowerową i one na 50-tkach szorują centralkami po ziemi - więc to raczej nie zależy od ilości nawiniętych kilometrów. !OKK

A sprzętem się szura własnym, czy są w końcu jakieś maxi z gmolami? !OKK Może są chociaż w planach?

Pewnie większość z nas chętnie by się tak pogimnastykowała, ale obawia się szlifów..

wojtek.jpg

powyżej obiecane zdjęcia z konkursu. Kicia w akcji.

dodam, że porysował dolną przednia częśc czaszy /pług/.

moim zdaniem; przyjemnośc popatrzec.

dopisuje brakujace informacje. imprezy cyklicznie, co dwa tygodnie, poczawszy

od 24 lipca /sobota/, od godz. 10.00. Kraków, ul.Stella Sawickiego - plac treningowy

doskonale widoczny, bo połozony bezposrednio przy ulicy. na ogrodzeniu jest

tez logo burgmanii.

psia jucha - to tak się da jeździć na Silverze ? !OKK !YES !OKK !w00t

po lekturze tych fotek stwierdzam, że moja jazda przypomina pchanie wózka dziecięcego ... lub !OKK

Kicia Szacun za umiejętności whist:lol:

Na kolejnych Burgmaniach na konkursach jazdy powinny być wydzielone kategorie "profii" i "amator" :D