Klaud Opublikowano 8 Czerwca 2011 Opublikowano 8 Czerwca 2011 A ja się pochwalę, że przez kilka miesięcy jeździłem na konto Zybexa, a na dzień przed Burgmanią wpadłem do Wydziału Komunikacji i nawet nikt się nie zająknął, że jakieś spóźnienie P.S. Sorry Zybex, jak jakieś zdjęcia czy filmy przyjdą wg rejestracji, to odsyłaj
dr.big Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2011 W koncu przerejestrowalem Morphousa, fakt, ze z ustawowych 30 dni potrzebnych do przerejestrowania zrobilo sie 1,5 roku nie wywolal nawet mrugniecia okiem (fakt, ze mialem fakture zakupu, a nie zwykla umowe). W 20 min. bylo wszystko zalatwione i wychodzilem z czasowym dowodem rejestracyjnym. Koszt, tu troche smiesznie- ok. 125 PLN, czyli wiecej niz w Berlinie za ta sama usluge . PS. No i mam w koncu ludzkie rejestracje "ZS" ...
Lucjan73 Opublikowano 16 Czerwca 2011 Opublikowano 16 Czerwca 2011 W koncu przerejestrowalem Morphousa, fakt, ze z ustawowych 30 dni potrzebnych do przerejestrowania zrobilo sie 1,5 roku nie wywolal nawet mrugniecia okiem (fakt, ze mialem fakture zakupu, a nie zwykla umowe). W 20 min. bylo wszystko zalatwione i wychodzilem z czasowym dowodem rejestracyjnym. Koszt, tu troche smiesznie- ok. 125 PLN, czyli wiecej niz w Berlinie za ta sama usluge . PS. No i mam w koncu ludzkie rejestracje "ZS" ... Bigu a nie będziesz miał kłopotów w DE jadąc na "miekkim" dowodzie ?
dr.big Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2011 Pytalem sie specjalnie, czy na tym dowodzie moge jechac do Niemiec- odpowiedz byla twierdzaca . Zreszta juz kiedys, kiedy byly kontrole na granicy jezdzilem na tablicach polskich probnych i nie bylo problemow...
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 16 Czerwca 2011 Administrator Opublikowano 16 Czerwca 2011 Bigu a nie będziesz miał kłopotów w DE jadąc na "miekkim" dowodzie ? Takiemu rodzynkowi jakim jest Morphi kazdy gliniarz odpusci wszystko nawet w de A tak powaznie- na miekkim mozna choc dobrze jest miec karte poj ze soba... Choc i to nie jest obowiazkiem. Tap by N8
dr.big Opublikowano 16 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2011 Karte pojazdu wezme oczywiscie ze soba , moze wymienie calosc na jakiegos fajnego Hela ... PS. W karcie jest zaznaczone: "Karta nie podlega kontroli podczas ruchu drogowego" .
Arkadiusz Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Pytalem sie specjalnie, czy na tym dowodzie moge jechac do Niemiec- odpowiedz byla twierdzaca . Zreszta juz kiedys, kiedy byly kontrole na granicy jezdzilem na tablicach polskich probnych i nie bylo problemow... I całe szczęście, że można, bo też męętki mam. A karty pojazdu chyba nie będę brał, bo na razie i tak nie wpisali mnie jako właściciela, a dopiero przy odbiorze twardego dowodu mnie wpiszą. Jeśli myślicie inaczej, to napiszcie.
Sent Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 PS. No i mam w koncu ludzkie rejestracje "ZS" ... To szybko Cię załatwili, u mnie w 2 na 3 rejestracje chcieli coś dodatkowego: a to, że skutery w Belgii nie podlegają rejestracji, a to, że handlarz musi potwierdzić, że jest handlarzem..... To jedyny Morphus jeździ na szczecińskich blachach. Teraz brzydkie ZS dają, bo na końcu A
bartosz108 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Właśnie byłem wezwany do US i dostałem mandat 200PLN za zarejestrowanie Majki tydzień po czasie. Pani była miła i powiedziała, ze to najniższy mandat za to wykroczenie i max mogą wlepić prawie 4000PLN !NOT
Lucjan73 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Opublikowano 17 Czerwca 2011 Właśnie byłem wezwany do US i dostałem mandat 200PLN za zarejestrowanie Majki tydzień po czasie. Pani była miła i powiedziała, ze to najniższy mandat za to wykroczenie i max mogą wlepić prawie 4000PLN !NOT No to kurde super... !sciana Musiałeś iść do urzędu bo miałeś umowe kupna-sprzedaży, a Bigu ma fakture i oile pamiętam to z fakturą idziesz tylko do wydziału komunikacji (poprawcie mnie jeżeli się myle) !scooter
Rekomendowane odpowiedzi