Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja się pochwalę, że przez kilka miesięcy jeździłem na konto Zybexa, a na dzień przed Burgmanią wpadłem do Wydziału Komunikacji i nawet nikt się nie zająknął, że jakieś spóźnienie whist

P.S. Sorry Zybex, jak jakieś zdjęcia czy filmy przyjdą wg rejestracji, to odsyłaj ;)

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• dr.big

15

• MariuszBurgi

8

• Arkadiusz

6

• Lucjan73

5

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W koncu przerejestrowalem Morphousa, fakt, ze z ustawowych 30 dni potrzebnych do przerejestrowania zrobilo sie 1,5 roku nie wywolal nawet mrugniecia okiem (fakt, ze mialem fakture zakupu, a nie zwykla umowe).

W 20 min. bylo wszystko zalatwione i wychodzilem z czasowym dowodem rejestracyjnym.

Koszt, tu troche smiesznie- ok. 125 PLN, czyli wiecej niz w Berlinie za ta sama usluge :lol: .

PS. No i mam w koncu ludzkie rejestracje "ZS" ;) ...

Opublikowano

W koncu przerejestrowalem Morphousa, fakt, ze z ustawowych 30 dni potrzebnych do przerejestrowania zrobilo sie 1,5 roku nie wywolal nawet mrugniecia okiem (fakt, ze mialem fakture zakupu, a nie zwykla umowe).

W 20 min. bylo wszystko zalatwione i wychodzilem z czasowym dowodem rejestracyjnym.

Koszt, tu troche smiesznie- ok. 125 PLN, czyli wiecej niz w Berlinie za ta sama usluge :lol: .

PS. No i mam w koncu ludzkie rejestracje "ZS" ;) ...

Bigu a nie będziesz miał kłopotów w DE jadąc na "miekkim" dowodzie ?

Opublikowano

Pytalem sie specjalnie, czy na tym dowodzie moge jechac do Niemiec- odpowiedz byla twierdzaca :lol: . Zreszta juz kiedys, kiedy byly kontrole na granicy jezdzilem na tablicach polskich probnych i nie bylo problemow...

• Administrator
Opublikowano

Bigu a nie będziesz miał kłopotów w DE jadąc na "miekkim" dowodzie ?

Takiemu rodzynkowi jakim jest Morphi kazdy gliniarz odpusci wszystko :lol: nawet w de ;)

A tak powaznie- na miekkim mozna choc dobrze jest miec karte poj ze soba... Choc i to nie jest obowiazkiem.

Tap by N8

Opublikowano

Karte pojazdu wezme oczywiscie ze soba :lol: , moze wymienie calosc na jakiegos fajnego Hela ;) ...

PS. W karcie jest zaznaczone: "Karta nie podlega kontroli podczas ruchu drogowego" :sp_ike: .

Opublikowano

Pytalem sie specjalnie, czy na tym dowodzie moge jechac do Niemiec- odpowiedz byla twierdzaca :) . Zreszta juz kiedys, kiedy byly kontrole na granicy jezdzilem na tablicach polskich probnych i nie bylo problemow...

I całe szczęście, że można, bo też męętki mam. A karty pojazdu chyba nie będę brał, bo na razie i tak nie wpisali mnie jako właściciela, a dopiero przy odbiorze twardego dowodu mnie wpiszą.

Jeśli myślicie inaczej, to napiszcie.

Opublikowano

PS. No i mam w koncu ludzkie rejestracje "ZS" :) ...

To szybko Cię załatwili, u mnie w 2 na 3 rejestracje chcieli coś dodatkowego: a to, że skutery w Belgii nie podlegają rejestracji, a to, że handlarz musi potwierdzić, że jest handlarzem.....

To jedyny Morphus jeździ na szczecińskich blachach. Teraz brzydkie ZS dają, bo na końcu A :):lol:

Opublikowano

Właśnie byłem wezwany do US i dostałem mandat 200PLN za zarejestrowanie Majki tydzień po czasie.

Pani była miła i powiedziała, ze to najniższy mandat za to wykroczenie i max mogą wlepić prawie 4000PLN !NOT

Opublikowano

Właśnie byłem wezwany do US i dostałem mandat 200PLN za zarejestrowanie Majki tydzień po czasie.

Pani była miła i powiedziała, ze to najniższy mandat za to wykroczenie i max mogą wlepić prawie 4000PLN !NOT

No to kurde super... !sciana Musiałeś iść do urzędu bo miałeś umowe kupna-sprzedaży, a Bigu ma fakture i oile pamiętam to z fakturą idziesz tylko do wydziału komunikacji (poprawcie mnie jeżeli się myle) !scooter