Skocz do zawartości
Forum Burgmania

grupa sympatycy.

dacja

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co sie tu zrobilo , ale widze ze zapowiadana grupa sympatycy zystala wprowadzona.

Nie bylo mnie od poniedzialku w domu i teraz widze , ze bez powiadomienia ani informacji zostaly wprowadzone pewne ruchy.

Wiedzialam, ze to sie odbedzie ale myslalam ze dostane choc jakas informacje.

Nie bede tego komentowac bo nie taki jest cel mojej wypowiedzi ale mam pytanie.

Czy po tylu latach bycia w klubie nie zasluzylam do tego aby zostac poinformowana o zmianach i Administracja podjela decyzje, ze Dacja nie ma mozliowosci nawet czytania klubowych ?

Pozdrawiam i czuje sie naprawde bardzo jakos tak dziwnie potraktowana.

Nie wymagam niczego specjalnego ale chocby slowo wyjasnienia

Naprawde nie macie ochoty mnie juz widywac ?

Di...

• Sympatycy

Moje zdanie jest takie, że możecie już sobie wszyscy darować...

Madziu rozumiem, że może Cię to ruszyć, jednak czy jest sens co krok tak biadolić? Zauważ, że od dłuższego czasu nic rozwojowego poza narzekaniem nie piszesz na tym forum... Nie czepiam się, jednak próbuję dać Ci do zrozumienia, żebyś popatrzyła na ten fakt w ten sposób, czy cokolwiek to zmieni w Twoim życiu? Moim zdaniem nic...

Dlatego jeśli i Mi zmieni się status, po prostu przyjmę to, bez "żalu, smutku i rozczarowania" jak co-po-niektórzy.

Czy to będzie olewka? Nie wiem... Ja po prostu nie lubię się stresować z tak marnych powodów...

Więc nie karmcie trola kolejnymi narzekaniami na 'system'... Bo robi się tak jak w polityce, że wszyscy krzykacze się znajdują, co to lubią naraz wołać, że jest źle... Ale żeby pomóc w tym, coby było lepiej, to już nikt prócz tego 'systemu' na który narzekają się nie zgłasza...

Hasło na dziś? Looz Brothers, no problems...

A poza tematem, to fajne są te MaxiSkutery :] Chyba sobie kupie :(

K. :blink:

Wszystko ładnie, pięknie tylko ten znaczek to chyba w 5 minut w paint-cie administracja robiła. :( (jakiś taki pokancerowany wyszedł)

Ja nie mam zdolności więc nie zrobię ale ktoś niech się postara bardziej. :blink:

Moje zdanie jest takie, że możecie już sobie wszyscy darować...

Madziu rozumiem, że może Cię to ruszyć, jednak czy jest sens co krok tak biadolić? Zauważ, że od dłuższego czasu nic rozwojowego poza narzekaniem nie piszesz na tym forum... Nie czepiam się, jednak próbuję dać Ci do zrozumienia, żebyś popatrzyła na ten fakt w ten sposób, czy cokolwiek to zmieni w Twoim życiu? Moim zdaniem nic...

Dlatego jeśli i Mi zmieni się status, po prostu przyjmę to, bez "żalu, smutku i rozczarowania" jak co-po-niektórzy.

Czy to będzie olewka? Nie wiem... Ja po prostu nie lubię się stresować z tak marnych powodów...

Więc nie karmcie trola kolejnymi narzekaniami na 'system'... Bo robi się tak jak w polityce, że wszyscy krzykacze się znajdują, co to lubią naraz wołać, że jest źle... Ale żeby pomóc w tym, coby było lepiej, to już nikt prócz tego 'systemu' na który narzekają się nie zgłasza...

Hasło na dziś? Looz Brothers, no problems...

A poza tematem, to fajne są te MaxiSkutery :] Chyba sobie kupie :lol:

K. :lol:

[Moje zdanie jest takie, że możecie już sobie wszyscy darować...]

Kubo może przybierzesz kolor zielony bo deklarujesz wszem i wobec ; skuter

może kiedy. No, chyba że podpis pod avatarem jest ......

Pilot przynajmniej z żalem ale poprosił sam o zmianę barw a dla manii

skuterowej zrobił w okolicy dużo więcej niz ogłaszanie sklepu motocyklowego.

Andy - co w sercu to w słowie!

Nie komentuj jeżeli nie rozumiesz uzasadnionego żalu Dacji.

Nie chcialabym byc zle zrozumiana – wiec pozwole sobie na male wyjasnienie mojego pierwotnego wpisu w tym temacie:

Nie chodzi mi tu o wylewanie zali / jak zaznaczyl to chyba zbyt pochopnie Kubo /, o dyskusje odnosnie bycia czy nie bycia klubowiczem a na pewno nie chce zmieniac regulaminu – o tym bylo juz bardzo duzo napisane na forum klubowym i nie chce ani ja ani zapewne wiele innych osob do tego wracac.

Ladnie prosze jednak o wyjasnienie ze strony administracji bo moze cos zle zrozumialam z dlugiej dyskusji jaka byla toczona w sprawie statust ,,sympatyka’’

Po pierwsz – status sympatyka mial byc pewnego rodzaju wyroznieniem dla osob , ktora z roznych powodow nie moze spelnic wymagan regulaminu a emocjonalnie czuje sie zwiazana z klubem :

Rozdzial III

Pkt 6.

. Sympatykiem Klubu może zostać osoba deklarująca taką chęć, która przez okres min. 3 lata była Klubowiczem, obecnie nie posiada Maxi Skutera albo z powodów życiowych lub losowych nie ma możliwości do aktywnego udziału w życiu Klubowym, ale nadal czuje się emocjonalnie związana z Klubem. (Nie dotyczy to osoby wykluczonej z powodu działania na szkodę Klubu). O przyznaniu i odebraniu statusu „Sympatyka Klubu” decydują władze Klubu

Aby wszystko bylo zgodnie z tym punktem to po pierwsze :

a/ najpierw powinniscie zapytac zainteresowane osoby czy chca zostac sympatykami

b/ o jakichkolwiek ruchach w zmianie statusu powinno sie raczej zawsze poinformowac osoby zainteresowane, tym bardziej jesli dotyczy to osob, ktore kiedys byly bardzo mocno z klubem zwiazane

W dalszej kolejnosci dosc zagadkowe jest dla mnie postepowanie w celu realizacji kolejnego z zapisow regulaminu dosc mocno dyskutowanego wczesniej :

6.1.Sympatyk Klubu maprawo:

c) korzystania z forum na prawach użytkownika, o przyznaniu i cofnięciu możliwości czytania postów w dziale Klubowym decydują władze Klubu.

Jak mam to rozumiec:

• Czy wladze klubu podjely decyzje, iz z jakis nieznanych mi powodow nie otrzymam zezwolenia do czytania informacji w dziale klubowym ?

• Czy dotyczy to wszystkich aktualnych czlonkow ze statusem sympatyk , czy tylko wybranych przez wladze klubu osob ?

• Czy aby starac sie o uzyskanie dostepu do czytania / bo o pisanie juz nie wnioskuje – juz otrzymalam kiedys odpowiedz w stylu ,,a o czym nie czlonek klubu mialby pisac ,,

Czy mam wyslac jakies , podanie , pismo , wniosek – no nie wiem jak ma to wygladac gdyz nie zostalo to nigdzie okreslone.

Mam nadzieje , ze otrzymam odpowiedzi na moje pytania i jesli nie przydadza sie one mnie to mam nadzieje, ze pomoga uniknac w przyszlosci wszelkich watpliwosci .

Pozdrawiam

• Sympatycy
Rozdzial III

Pkt 6.

. Sympatykiem Klubu może zostać osoba deklarująca taką chęć, która przez okres min. 3 lata była Klubowiczem,

No to michalu leciiiiiiiiiiiiii :lol::lol:

• Klubowicze
(...)

No to michalu leciiiiiiiiiiiiii :o  :lol:

Czyżby po nowy skuter ? :lol:

Wszystko ładnie, pięknie tylko ten znaczek to chyba w 5 minut w paint-cie administracja robiła.  (jakiś taki pokancerowany wyszedł)

Ja nie mam zdolności więc nie zrobię ale ktoś niech się postara bardziej. 

Nasze logo jest OKROPNE :lol:

• Klubowicze

Jestem również już klubowiczem i taka sytuacja może też mi się zdarzyć, ale miałbym ze swojej strony prośbę o nie rozdmuchiwanie tematu przecież można się zapytać przez PM administracji lub jak kto woli władzy klubu. Nie zniechęcajcie innych do nas jako Burgmanii bo przecież nie ma o co, A to czy ktoś ma zielony czy niebieski kolor to było już wiadomo od pewnego czasu wystarczy poczytać w historii klubowej i niema co się denerwować.

Prośba do administracji o zamknięcie tematu.

Ja to w ogóle nie rozumiem o co tyle szumu???

Zupełnie nie zwracam uwagi co kto ma pod awatarem !YES

Wszyscy jesteście dla mnie super, i jest to fajne Forum!!!

A jeśli ktoś jest klubowiczem, bo zależy mu na kolorze i wyglądzie znaczka, pod awatarem, to po co mu klub???

Ja tam mogę być do końca moich dni tylko forumowiczem, a jeśli tylko ktoś z klubu i nie tylko, będzie potrzebował jakiejkolwiek mojej pomocy, to rzucę wszystko i się zamelduję, ;)

Nawet z widłami do gnoju brrrr :lol: (jak ja tego nie cierpię) !V

Pozdrawiam wszystkich

:) !OKK !OKK !OKK

• Administrator

Po pierwsze logo poprawiłem, nie wiem czemu mi takie kanciaste wyszło. Jak nadal się nie podoba to proszę samemu zrobić lepsze i mi wysłać to ja zainstaluje.

Mnie też się nie podoba cała ta zmiana w regulaminie, ale w końcu "większość" użytkowników ją przegłosowała.... ja glosowałem na nie.

Nawet nie mogę się oburzać bo rzeczywiście nie ma skutera, ani nie byłem na Burgmanii 2010..., a że udzielam się na żywo sporadycznie , więc nie będę robił jakiejś hecy z tego co postanowiły osoby bardziej zaangażowane.

Uważam jednak , że ustalenie kryterium posiadania skutera przez klubowicza jest błędem. Tym bardziej nie rozumiem zapisu "nie dotyczy plecaczków". To ja rozumiem , że jeden skuter to powinien być jeden klubowicz i jeden głos w ewentualnych głosowaniach.

Już raz uczestniczyłem , byłem członkiem klubu motoryzacyjnego , który jako zasadę członkostwa postanowił w pewnym momencie ustanowić posiadanie pewnego pojazdu mechanicznego (akurat nawet tę zasadę spełniałem).Niestety z tego klubu zaczęli od razu odchodzić ludzie, a sam klub się rozpadł, a był o wiele popularniejszy od naszego klubu.

Wydaje mi się , ze kryterium zaangażowania i wkładanej pasji byłoby o wiele lepsze.

Na koniec jakby ktoś miał wątpliwości dlaczego się na ten temat wypowiadam to proszę znaleźć użytkownika forum z mniejszym niż ja numerem.

tak sobie pomyślałem po twojej wypowiedzi że Administracja też powinna mieć inne logo np. czerwone i napis ADMIN aby nikt nie miał wątpliwości.

Bo ADMIN to ani Member ani Sympatyk, jak to się mówi ADMIN is ADMIN ;)

A ja chcialam jeszcze raz zaznaczyc , iz nie jest moim celem negowanie zasadnosci regulaminu - czy wylewanie jakichkolwiek zali , nie chodzi mi tez o kolor czy wyglad znaczka

Zadalam chyba dosc proste i sensowne pytania, ktore tak jak powiedzialam moga sie przydac w przyszlosci innym klubowiczom

Nie chce pisac PM-a gdyz do mnie tez nikt nie napisal , a fakt iz zadaje pytania na forum publicznym wynika z faktu, ze zostala mi zamknieta mozliwosc zadania tych pytan na forum klubowym

Artix, Mariusz, Robert jesli nadal chcecie powaznie podchodzic do klubu to wydaje mi sie, ze powinniscie postarac sie odpowiedziec na moje pytania

Dla przypomnienia - raz jeszcze pytam :

6.1.Sympatyk Klubu maprawo:

c) korzystania z forum na prawach użytkownika, o przyznaniu i cofnięciu możliwości czytania postów w dziale Klubowym decydują władze Klubu.

Jak mam to rozumiec:

• Czy wladze klubu podjely decyzje, iz z jakis nieznanych mi powodow nie otrzymam zezwolenia do czytania informacji w dziale klubowym ?

• Czy dotyczy to wszystkich aktualnych czlonkow ze statusem sympatyk , czy tylko wybranych przez wladze klubu osob ?

• Czy aby starac sie o uzyskanie dostepu do czytania / bo o pisanie juz nie wnioskuje – juz otrzymalam kiedys odpowiedz w stylu ,,a o czym nie czlonek klubu mialby pisac ,,

Czy mam wyslac jakies , podanie , pismo , wniosek – no nie wiem jak ma to wygladac gdyz nie zostalo to nigdzie okreslone.

Chcialam tez przeprosic niektore osoby, ktore moga nie zrozumeic tych pytan - gdyz nie uczestniczyly wczesniej w dosc burzliwej dyskusji w dziale klubowym odnosnie stworzenia statusus SYMPATYKA i nie wiedza jakie to idee zostaly przedstawione przed nagla ,,tajna ,, ;) akcja

(...)Uważam jednak , że ustalenie kryterium posiadania skutera przez klubowicza jest błędem. Tym bardziej nie rozumiem zapisu "nie dotyczy plecaczków". To ja rozumiem , że jeden skuter to powinien być jeden klubowicz i jeden głos w ewentualnych głosowaniach.(...)

Wiesz, ze dlugo nad tym myslelismy, ale w klubie skuterowym brak skutera wydaje sie jakis taki ... dziwny...

A teraz zartem, a co jak Klubowicz ma 2 skutery? Ma wtedy tez 2 glosy ;) ?

(...)Wydaje mi się , ze kryterium zaangażowania i wkładanej pasji byłoby o wiele lepsze.(...)

Jak i czym zmierzyc to "kryterium zaangażowania i wkladanej pasji"? I jak pozniej argumentowac w rozmowie z kims mniej "zaangażowanym" :) ?

• Administrator
Wiesz, ze dlugo nad tym myslelismy, ale w klubie skuterowym brak skutera wydaje sie jakis taki ... dziwny...

A teraz zartem, a co jak Klubowicz ma 2 skutery? Ma wtedy tez 2 glosy ;) ?

Jak i czym zmierzyc to "kryterium zaangażowania i wkladanej pasji"? I jak pozniej argumentowac w rozmowie z kims mniej "zaangażowanym" :) ?

Oczywiście , jak ktoś ma dwa skutery to jest 2xważniejszym klubowiczem niż inni. Jak ma 3 (ale na raz) to 3 x ważniejszym i wydaje mi się że jest to zgodne z aktualnym regulaminem.

Jak do tej pory oceniano zaangażowanie i pasję , a nie skuter klubowicza (wyrażano to przez zaproponowanie na klubowicza a potem przez głosowanie innych memberów).

Dacja, ja np. zostałem poinformowany o zmianie mojego statusu, ale być może dlatego , że byłem niezbędny do stworzenia grupy Sympatycy.

Wszyscy sympatycy nie mają dostępu do klubowych i nie da się technicznie zrobić tak żeby jedna osoba nie member miała dostęp do tego działu.

Widze, ze zart nie zostal zrozumiany !OKK . Nie czuje sie "wazniejszym" Klubowiczem i czasami mam 2 skutery :) ...

Sam mam i jezdze na skucie od lat i mam chec nalezec do klubu skuterowego ;) . Co wcale nie jest jednoznaczne z samym faktem posiadania skutera...

Tetsuo - dziekuje za Twoja techniczna odpowiedz i bardzo sie ciesze ze sie odezwales - dawno Cie nie widzialam , czytalam - to mile spotkac choc w taki sposob znajomych po latach.

Zaluje jednak nadal, iz nikt z osob do ktorych zadalam pytanie sie nie odezwal - ba Robert to nawet chyba zlekcewazyl moje pytanie - bo nie sadze, ze przez

przypadek przeoczyl .

Jesli nie da sie technicznie ustawic, iz wybrani sympatycy beda mieli dostep do klubowych to co w takim wypadku ?

Mamy martwy punkt regulaminu ? po co w takim razie ta cala afera z tworzeniem grupy sympatykow, glosowanie klubowiczow , dyskusje - czy naprawe powstala ona tylko dla znaczka ?

• Sympatycy
[Moje zdanie jest takie, że możecie już sobie wszyscy darować...]

Kubo może przybierzesz kolor zielony bo deklarujesz wszem i wobec ; skuter

może kiedy. No, chyba że podpis pod avatarem jest ......

Pilot przynajmniej z żalem ale poprosił sam o zmianę barw a dla manii

skuterowej zrobił w okolicy dużo więcej niz ogłaszanie sklepu motocyklowego.

Andy - co w sercu to w słowie!

Nie komentuj jeżeli nie rozumiesz uzasadnionego żalu Dacji.

Kolego Reno. Nie znasz Mnie, ja nie znam Ciebie... I niech tak pozostanie, bez osobistych wycieczek, co kto zrobił, co kto ogłasza.

Ty sobie czcij Pilota i blokujcie razem autostrady, ja się do tego ni wcinam...

Poza tym mój nr. użytkownika nie wziął się z kosmosu, więc co Ty (3209) możesz wiedzieć, co ja robię, a czego nie.... Ja Ci nie zaglądam w to co poczyniasz...

Madziu Kocham Cię :]

Kocham Maxi tak samo mocno jak Ty zapewne... Ale wydaje Mi się, że za bardzo emocjonalnie do tego podchodzisz.

Bądźmy szczerzy, w Klubowych nic poza ankietami się nie dzieje, więc jeśli i Ja stracę swój status, to naprawdę jako sympatyk nie będzie Mi przeszkadzało, że nie widzę klubowych. Będę miał choć spokój z tymi ankietami pokazującymi się w kółko !OKK Pomyśl o tym pod tym kątem !OKK

Wiadomo, że zarówno Ty, jak i Admini mają jakieś argumenty po swojej stronie... Ale tak już jest i będzie tak jak jest :]

Madziu, wiesz... Ładnie Ci w zielonym !OKK Aczkolwiek życzę Ci, abyś miała możliwość znalezienia się wśród Niebieskich i będziemy mogli się spotkać znów...

Ja lada dzień postaram się zmienic podpis i zamiast "może kiedy" będzie COŚ... Ale to wyjdzie po weekendzie...

Bo jak zauwazył Reno, ale niestety nie zrozumiał...

"MaxiSkutery Rulezz... Burgmanki The Best" i to w serduchu zostaje na zawsze... Nawet kiedy przez 5 długich lat nie posiadałem Maxi...

Pozdrowienia :)

K. ;)

Kubo ,

prosze o czytanie ze zrozumieniem.

Ja juz nie mam aspiracji bycia klubowiczem bo jak zapewne Ci wiadomo mam marne szanse na spelnienie wymogow regulaminu / i nie mowie tu o posiadaniu skutera bo to jest najlatwiejsze do spelnienia dla mnie /

Dla wszystkich zainteresowanych i nie znajacych mnie i sytuacji pragne poinformowac , iz ze wzgledu na moje stale zamieszkanie w Belgii i prace na pelnym etacie nie moge wywiazac sie z obowiawkowych 3 spotkan klubowych rocznie.

Zaakceptowalam fakt ,ze zostane z klubu usunieta i nie chce do tego juz wiecej wracac.

Chcialabym Kubo abys takze w swoich radach bral pod uwage, ze kazdy z nas jest inny i dla kazdego co innego jest wazne.

Dla Ciebie dostep do klubowych nie jest potrzebny do niczego a dla mnie jak juz kiedys pare osob to zauwazylo jest pewnym ,,okienkiem,, do wspomnien.

Nie chce jednak tego tematu ponownie poruszac - nadal chcialabym uzyskac pewne wyjasnienia, ktore moga okazac sie przydatne dla innych.

Chcecie tworzyc klub z mocnymi zasadami , oparty na uczciwosci , kolezenstwie i przestrzeganiu regaulaminu.

Jaka w takim raze role ma miec stworzona grupa sympatycy - kim Oni sa dla klubu ? Czy bez mozliwosci sledzenia w pelni zycia klubowego roznia sie Oni od reszty mniej lub bardziej anonimowych uzytkownikow forum ?

Czy jest to tylko jak sie okazuje ,,nie przyslowiowy ,, a rzeczywisty kolor znaczka ?

Moze ktos z Administracji / Artix , Bigu lub Mariusz / potrafi jasno to okreslic i nie uciekac od trudnych pytan.

• Administrator
Widze, ze zart nie zostal zrozumiany !scooter . Nie czuje sie "wazniejszym" Klubowiczem i czasami mam 2 skutery ;) ...

Sam mam i jezdze na skucie od lat i mam chec nalezec do klubu skuterowego :) . Co wcale nie jest jednoznaczne z samym faktem posiadania skutera...

Robert, żart został zrozumiany,

Moja odpowiedzią chciałem podkreślić jak ironiczny wydaje mi sie ten punkt regulaminu.

Tzn. Jak ktoś z klubowiczów weźmie mnie na plecaczka to nadal będę mógł być memberem???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...