Skocz do zawartości
Forum Burgmania

rejestracja skutera z przebiegiem poniżej 6000km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

!piwko Spokojnie Panowie - nie chciałem wprowadzać nerwowej atmosfery !OKK dziękuje wszystkim za rady i wypowiedzi, z tego wszystkiego wywnioskowałem dla siebie że pojadę z nim na stację kontroli i jeżeli nie wpiszą nigdzie przebiegu to go sciemnię na umowie i po sprawie, jeżeli jednak wpiszą to będzie mnie to kosztowało dodatkowe 160zł na kolejnej stacji + kombinowanie z nabijaniem kilometrów. Przy okazji zapytam jeszcze - nie jestem pewien czy sprzedawca posiada certyfikat włoski - dowód jest na pewno a certyfikat nie wiem - czy może być związany z tym problem przy rejestracji? Czytałem na ten temat podzielone zdania.

pozdrawiam

ktm

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o Certificat De Cession - to nie będzie Ci potrzebny.

Opublikowano

Czyli od sprzedającego mam wymagać jedynie dowodu?

Laickie pytania ale pierwszy motor - pierwsza rejestracja :blink:

Opublikowano
Czyli od sprzedającego mam wymagać jedynie dowodu?

Laickie pytania ale pierwszy motor - pierwsza rejestracja :blink:

Chociaż nie bierz tego co napisałem pod uwagę, bo mój był z Francji, a z Włoch (moje przeoczenie) są inne wymagania, z tego co pamiętam to z Włoch musi być tam wyrejestrowany (mój miał tablicę rejestracyjną) i ma mieć wpis o wyrejestrowaniu w dowodzie. Umowy.

Nie będę Ci mieszał, niech się ktoś co ściągał z Włoch wypowie.

Pamiętaj, że tu prawda jest tylko jedna !placz1

Chociaż Urząd Ci prawdę powie:

Rejestracja Pojazdów

Rejestracja Motocykli

Opublikowano

Witam, czyli nikt z forumowiczów nie rejestrował pojazdu z Włoch? Jak jest z tym certyfikatem? I jeszcze jedno pytanie - gdzie mam znaleźć numer ramy? - wolałbym sprawdzić przed zakupem.

pozdrawiam

ktm

• Administrator
Opublikowano

Wpiszesz 6 tys bedzie problem i to wielki, wpiszesz 6001 nie bedzie problemu zadnego. Przemilcze reszte whist

Opublikowano

Witam!

Niestety moj US tez tak interpretuje ww przepis. "LUB" w tekście jest nieublagane.

Trzeba miec >6.000km, bedziesz musial sie zdecydowac na deklaracje przebiegu >6.000km lub zostawic puste pole, ale jest wielce prawdopodobne, ze i tak Cie o to zapytaja...

...taki life...

...powodzenia