Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To już trzeci wypadek na Kasprzaka od momentu otwarcia Prostej: 7.10- motocyklistka Kasprzaka/Płocka (niestety śmiertelny ,dzień później w tym samym miejscu Skuter (kierowca bez większych obrażeń , no i teraz to .

Opublikowano

Ten skuter widzialem chwile po zdarzeniu. W kolejne dni dziwilem sie, ze pozniej znicze obok... A to chodzi jednak o Danke z 7.X:

http://regionalna.tv...ek-motocyklisty

Z komentarzy:

"Za chwilę nieuwagi kierowcy Opla Dianka przepłaciła życiem... Nie zasługiwała na taki los... Była rozważną motocyklistką i nie lubiła szybkiej jazdy, wracała z pracy do domu... lecz w takiej sytuacji nie zdążyła nawet zahamować... Prawdopodobnie kierowca Opla jechał na pamięć na zieloną strzałkę, którą skasowano dopiero co... a policja nie umie obstawiać skrzyżowań, na których doszło do zmian, by kierowcy zachowali większą czujność póki nie przyzwyczają się do nowych zmian... tego samego dnia, jak i następnego doszło do serii kolejnych wypadków na tym skrzyżowaniu, lecz Dianka jest najtragiczniejszą ofiarą... Dianka nie było niczego i nieczemu winna... zapłaciła życiem za bezmyślność Zarządu Dróg Miejskich w Warszawie, Policji za brak współpracy z ZDM i obstawą takich skrzyżować i chwilę nieuwagi oraz jazdę na pamięć kierowcy Opla... Diana była wspaniałym człowiekiem, chwytała życie garściami, nie skrzywdziła by nawet mrówki, ceniła każde życie i kochała zwierzęta..."

• Sympatycy
Opublikowano

Kurczaczki... mam nadzieję, że to nie jest kolega z mojego osiedla, on jeździł Hondą Valkyrią, która wyglądała jak stragan z trąbkami, światełkami i wieloma innymi pierdolotami ale wszystko wskazuje na to, że to może być on patrząc na zdjęcia i miejsce wypadku.

• Sympatycy
Opublikowano

To chyba nie Łukasz, Piotrek. Ta rozbita Valkyrie ma biało zielony błotnik, a Łukasz jeździ całą czarną. Tym niemniej miazga... :/

pzdr

Opublikowano

Właśnie , koniec sezonu , a co niektórzy pędzą jak było by 30 stopni na plusie . Jeszcze pewnie bez kamizelek

• Klubowicze
Opublikowano

Ciężko mi się czyta takie smutne wiadomości :( . Szczere wyrazy współucia dla bliskich ...

Opublikowano

coraz bardziej tragiczny bilans tego sezonu :(

Opublikowano

Przykre. Trzeba uważać, choć nie zawsze się da: Kilkanaście dni temu drogę zajechał mi samochód zmieniając pas tuż przed skrzyżowaniem i na ciągłej linii. Dosłownie ułamki sekund i nie było ani kiedy ani gdzie uciekać. Na szczęście jechałem trochę szybciej i jedynie usłyszałem łomot z tyłu. Po zatrzymaniu za skrzyżowaniem ze zdziwieniem nie zauważyłem u siebie ŻADNYCH uszkodzeń, a u gościa w samochodzie urwany zderzak i kierunkowskaz. Po dokładniejszych oględzinach okazało się, że stopką mu go wyrwałem. Trzeba się rozglądać dokładniej niż w sezonie, przewidywać że jak jest miejsce to zaraz jakiś pacan będzie się wpychał i zwracać uwagę na "obce" rejestracje.

Opublikowano

Dzisiaj około 9:30 na końcu S2 (POM) przy Puławskiej o barierki oparty stał biały X-Max. Nie było go dobrze widać z mojej perspektywy, zauważyłem że ma połamane mocno połamane plastiki po prawej strone, a zakręt był w lewo. Oby tylko nie przywalił w barierki :confused:

Opublikowano
  W dniu 13.11.2014 o 07:26, JuStA napisał(a):

Proszę Was uważajcie na siebie bardziej niż zwyklę, niestety kierowcy puszek myślą, że sezon motocyklowy się skończył.

Niestety ja poprzedniej niedzieli straciłem swojego "wierzchowca"

Niedziela, 12.30 ładna pogoda, zielone swiatło i baran w Vanie:

- widoczność byla bardzo dobra, południe, niebo zachmurzone (słońce nie oślepia)

- jezdnia asfaltowa sucha i czysta, ruch niewielki, skrzyżowanie z sygnalizacją świetlna

- moto sprawne, opony bardzo dobre, prędkość niewielka w momencie zderzenia najprawdopodobniej ok 20 kmh

- kierowca w białym kasku i kamizelce odblaskowej, dodatkowo białe handbary czyli pojazd bardzo dobrze widoczny

Po drugiej stronie mamy auto typu VAN, kierownik siedzi wyżej i powinien widzieć lepiej

- samochód przyciemnione szyby z tył, orurowanie z przodu, kierowca słuchawka of telefonu w uchu cały czas, wiek powyżej 50, samochód wygląda na sprawny

- samochód wjeżdża na pas przed jadący motocykl doprowadzając do wypadku. Nie ma szlifu czy upadku. Moto uderza kołem w przednią część koła samochodu i nie przewraca się oparte o samochód. Przechodnie (świadkowie) na zielonym na pasach twierdza że samochód jechał szybko i mógł ich przejechać gdyby nie wcześniejsze zderzenie z moto.

Tłumaczenie kierowcy dość tradycyjne: nie widział moto bo samochód osobowy skoda na lewym pasie zaslonił motocykl i dlatego on wjechał na skrzyżowanie. Ludzi na pasach też chyba nie widział.

WypadekRzela-03.jpg

Chciałoby się zaśpiewać https://www.youtu...MnOnH7OcXg

W chwili kiedy zrozumiałem że kierowca vana NIE HAMUJE, mogłem przeprowadzić szybką analizę: walę w drzwi pasażera i wpadam do środka z wizytą czy celuję w koło, a dalej się zobaczy - w locie...

Z mojego punktu widzenia zastosowałem wszelkie - nawet śmieszne dla twardzieli- środki obrony biernej, biały kask, białe handbary, odblaskowa kamizelka, w dodatku przyhamowałem przed skrzyżowaniem, pamiętając że jest tam foto-radar,,,wszystko h....

Może pomogłoby zamontowanie wyrzutni flar sygnałowych...

Musze przyznac, ze Burek - niczym dobry kawaleryjski koń - osłonił mnie własną piersią, duzą czesc siły uderzenia pochloneły plastiki "czachy". Jadac na nakedzie pofrunałbym zapewne niczym Pegaz...

U mnie OK, przez kilka tygodni nie zagram na fortepianie...

Pozdrawiam

Opublikowano

Żal patrzeć, żal czytać.

Do gwiazdki się zagoi i pograsz kolędy.

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Kolejna smutna wiadomość. I kolejny raz przyczyną nie ustąpienie pierwszeństwa. :( Na dodatek brak pierwszej pomocy.

http://raportdrogowy...acts_news_small

Opublikowano

A najgorsze, że babsko z BMW otrzepie się, stwierdzi, że "no cóż stało się", i pojedzie dalej bez żadnych konsekwencji (poza mandatem), a jutro umówi się z koleżankami na plotki, żeby "rozładować stres"

Opublikowano
  W dniu 2.12.2014 o 10:47, stapoz napisał(a):

A najgorsze, że babsko z BMW otrzepie się, stwierdzi, że "no cóż stało się", i pojedzie dalej bez żadnych konsekwencji (poza mandatem), a jutro umówi się z koleżankami na plotki, żeby "rozładować stres"

Niestety, nasze kolizje z puszkami na ogół kończą się dla nich u lakiernika, dla nas w szpitalu. To jest scenariusz optymistyczny :mad2:

Opublikowano

To nieprawda. Każde zdarzenie drogowe, jeśli nastąpiła utrata zdrowia niezdolność do pracy dłuższa niż 7 dni, kończy się w sądzie. Za pierwszym razem, winny kolizji dostaje wyrok w zawiasach. W moim przypadku, z przed kilku lat, winowajca dostał 2 lata w zawieszeniu na 4. Miałem złamaną podstawę główki stawu barkowego, czyli generalnie niewiele. Kierowca był trzeźwy, przyznał się do winy.

• Klubowicze
Opublikowano

Jak Wam wiadomo "mój sprawca dostał wyrok 2 lata pozbawienia wolności w zawiasach 4 lata i utratę Prawa Jazdy na 4 lata, a był pijany miał 2,2 promila alkocholu we krwi i uciekł z miejsca wypadku nie udzielając mi pomocy ... , nie stety takie jest u nas Prawo, że sprawcy się często śmieją i piją nadal a osoba poszkodowana cierpi i jest wykluczona ze społeczeństwa .... (:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś sam miałem wypadek apka skasowana( najgorsze co mogło być ;( ) i ręka w też skasowana bo w gipsie ;(

• Sympatycy
Opublikowano

Trzymaj się chłopie i wracaj do zdrowia

• Sympatycy
Opublikowano

Zdrowia przede wszystkim, najważniejsze, że żyjesz. Jak się otrząśniesz to może opisz co i jak ?

pzdr

Opublikowano

Zdrowia