Sympatycy Jaco Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Sympatycy Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Po urlopie zajrzałem tu choć nie lubię tego wątku, i jestem w szoku. Chłopaku miałeś naprawdę dużo szczęścia. Współczujemy razem z Anią i życzymy szybkiego powrotu do zdrowia.
dr.big Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (...) Maszyna - kasacja... Aj tam zaraz kasacja ... Położy tu delikatnie hydrografikę (podobno w Płocku robią to wyśmienicie ) i będzie jak nówka nieśmigana ...
braszken Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Słyszałem że w innych miastach nawet lepiej sobie radzą z hydrografiką i nie tylko, niż w Płocku
kitenation Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Przede wszystkim: Sysgone, szybkiego powrotu do pełnego zdrowia!! A tak poza tym, powiem szczerze, że chociaż nie jeżdżę w t-shircie i sandałach (no chyba że do lidla, który jest 1,5 km od domu małą komorowską uliczką, albo do szwagierki - również 2 km po uliczkach "podmiejskich") tylko w kórtce z ochraniaczami i rękawicach (do spodni jakoś nie mogę się przekonać, chociaż wiem że by w sumie wypadało, ale nie chce mi się przebierać codziennie rano w robocie - kurtkę się po prsotu zdejmuje) nawet jak jest 35C i się smarzę to wydaje mi się że wszelakie kamizelki z poduszkami, tudzień strój Bibendum mija się z celem... Pokazuje to pięknie przypadek Sysgone, czy miałby taką kamizelkę czy też nie obrażenia byłyby zapewne zbliżone. Jeśli komuś jest pisane to i siedząc na kanapie można się zabić...
marek_m Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 ....Jeśli komuś jest pisane to i siedząc na kanapie można się zabić... A jak ma farta, to nic mu nie zaszkodzi... Klik
jurczas Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 W zeszłym roku w sierpniu moja twarz wygladała jak twój skuter a skuter prawie nie ruszony. Masz farta naprawde Wracaj do zdrowia i na drogi, chić to drugie nie bedzie takie łatwe. Wiem po sobie do dziś mam lęki i już jeżdżę zupełnie inczej jak przed wypadkiem.
Norbert Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 A jak ma farta, to nic mu nie zaszkodzi... Klik Marek to sie nie liczy , bo to Rosja - tam jest wszystko mozliwe:)
Drek Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Aj tam zaraz kasacja ... Położy tu delikatnie hydrografikę (podobno w Płocku robią to wyśmienicie ) i będzie jak nówka nieśmigana ... W sumie jedyny problem jaki będzie to kąt padania światła
marek_m Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Na forum jest już zapewne kilka takich "bezwypadkowych" skuterków. O jednym był nawet ostatnio dość długi watek. Oburzenia dużego nie było. Dominowały rady jak naprawić i nadzieja, że nie będzie tak źle. Ten skuter też ma szanse na drugie życie u nas. Niestety
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Administrator Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Na forum jest już zapewne kilka takich "bezwypadkowych" skuterków. O jednym był nawet ostatnio dość długi watek. Miałem okazję się nim nawet przejechać i co nie co rozebrać. Stwierdziłem, że sytuacja jest słaba. Sugerowałem koledze, że skuter, który ma cofniętą oś przedniego koła o jakieś 15-20 mm nie ma prawa prowadzić się dobrze i osobiście jechałbym zwrócić ten pojazd poprzedniemu "właścicielowi". Niestety sprawa nie była taka prosta (podobno sprzedający poinformował kupującego, że pojazd miał jakąś "małą" przygodę przodem), więc finalnie sprzęt miał iść na pomiary i ewentualną naprawę... główki ramy lub korektę półki/lag. No cóż, taki mamy klimat
Akar_Zaephyr Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Ja też dołączam do grona kolegów z przygodami, choć mojej zapewne wypadkiem nie można nazwać. Nie widzę jednak sensu zakładania osobnego tematu więc jazda Wracałem wczoraj z odwiedzin kumpli starej pracy i już zaparkowałem skuter, już lis był w kurniku i się witał z gąską. Źle postawiłem lewą nogę, skręciła się w kostce tak że stanąłem na zewnętrznej krawędi. Ból w cholerę, nie zdążyłem przerzucić nogi nad kanapą (wiem, po co skoro mam niski przekrok...) i gleba na plecy. Za mną poleciało Kymco na lewy bok, jakoś zdążyłem je jeszcze złapać i uratować przed twardym pierdyknięciem na chodnik. Kostka nie zwichnięta, ale trochę nadwyrężona. Bilans strat: prawie żadnych, ledwie dziubnięty podnóżek pasażera i dwie małe ryski (grube na 1mm i długie na 1cm) na lewym lusterku. Widziałem gorsze po upadkach parkingowych. W tym miejscu pochwała i baty dla konstruktorów Kymco: - pochwała - za w miarę niski środek ciężkości i wystające podnóżki pasażera, które podczas takich przygód parkingowych sprawiają że podnóżek bierze na siebie "obrażenia"; - baty - wyciekło mi na chodnik trochę benzyny z... korka wlewu! WTF?! Rozumiem że odpowietrznik itp ale to chyba miało mieć jednostronną membrankę umożliwiającą tylko zassanie powietrza ale uniemożliwiającą wycieknięcie paliwa? Okazuje się że nie. Przy najbliższej wizycie w serwisie poruszę ten temat bo to brzmi trochę groźnie. Zmieniam więc grupę kierowców o2o z tych co będą leżeć na tych co już leżeli. Dzięki Bogu tylko na parkingu Ale kostka dalej napiernicza gdy chodzę...
braszken Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 W sumie jedyny problem jaki będzie to kąt padania światła Nie tylko jak coś, dodatkowo też można kupić dwa skutery w jednym, jeden z Burgmaniaków sprzedał "igłę" to chyba można powiedzieć dwie igły w jednym skuter koledze, skuter jeden rocznik a w papierach inny rok, oczywiście sprzedający nic nie wiedział o tym bo jak inaczej. Pozdrawiam Śląsk
Jerry_R Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Motocyklem Bezpiecznie - eBook: http://dobresklepymo...bezpiecznie.pdf Plus zawsze polecane przeze mnie (szczegolnie dla nowych kolegow na 125cm3): http://www.empik.com...45711,ksiazka-p
Sysgone Opublikowano 17 Września 2014 Opublikowano 17 Września 2014 Znów lewoskręt, niestety miał mniej szczęścia ode mnie, a patrząc na uszkodzenie skody, to naprawdę miał cholernego pecha. http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,motocyklista-zmarl-po-zderzeniu-ze-skoda,142738.html
Sympatycy szorstki Opublikowano 17 Września 2014 Sympatycy Opublikowano 17 Września 2014 Dziwny jakiś ten "lewoskręt z naprzeciwka". F4 ma pognieciony zbiornik z prawej strony, a skoda lewy bok z tyłu... Jeśli zdjęć nie "odwrócił" jakiś webmaster, to wygląda jakby skoda zawracała, a motocykl jadący w tym samym kierunku w nią uderzył. Coby nie pisać, to miał człowiek pecha... ['] pzdr
Gość Opublikowano 17 Września 2014 Opublikowano 17 Września 2014 Wcale bym się nie zdziwił, gdyby się okazało, że to serce nie wytrzymało.
Bad Method Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 Źle postawiłem lewą nogę, skręciła się w kostce tak że stanąłem na zewnętrznej krawędi. Ból w cholerę(...) Kostka nie zwichnięta, ale trochę nadwyrężona. Buty za czy przed kostkę?
Radiolog Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 Taki efekt wczorajszego zderzenia moocyklisty z autem wczoraj w Krakowie
Ghandi Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 Współczuje gościowi. A przy okazji przekaż Miki by obniżyła moc aparatu, bo pacjentów z poczekalni widać
Użytkownicy+ Saper Opublikowano 18 Września 2014 Użytkownicy+ Opublikowano 18 Września 2014 Nie tylko jak coś, dodatkowo też można kupić dwa skutery w jednym, jeden z Burgmaniaków sprzedał "igłę" to chyba można powiedzieć dwie igły w jednym skuter koledze, skuter jeden rocznik a w papierach inny rok, oczywiście sprzedający nic nie wiedział o tym bo jak inaczej. Pozdrawiam Śląsk Braszken, zaryzykuję OT i powiązanego z tym BANA i zapytam: Jaką wiedzą dysponujesz w kwestii "igły" i może się nią podzielisz z Ogółem Burgmaniaków. Rzucasz jakieś niedopowiedzenia, a konkretów brak. Ja rozumiem, że bronisz Limmpa, ale jak powiedziałeś "A", to powiedz i "B". Uchyl rąbka tajemnicy. Co do Limmpa, sorry nie wierzę, że nie wiedział o stanie Swojego skutera Wszystkim poszkodowanym w zdarzeniach drogowych - WSPÓŁCZUJĘ.
Sysgone Opublikowano 22 Września 2014 Opublikowano 22 Września 2014 Kolejny skręcający w lewo nie upewnił się, że może ... http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,zderzenie-volkswagena-ze-skuterem-ranna-mloda-kobieta,143332.html
Barteq Opublikowano 26 Września 2014 Opublikowano 26 Września 2014 Przed chwilą zaobserwowane. Warszawa, ul. Gagarina róg Czerskiej. Na skrzyżowaniu leżał duży motocykl (choper/cruiser), skrzyżowanie zatarasowane przez karetkę, która udzielała pomocy poszkodowanemu jak również przez rozbitą Hondę Civic (dostała w tylne prawe koło, które się wyłamało) oraz ciężarówkę, która najprawdopodobniej była świadkiem wypadku.
MRobs Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Niestety kolejna ofiara: http://epoznan.pl/komunikacja-news-52690-Smiertelny_wypadek_na_Lutyckiej Na uwagę zasługują dwa podane w artykule fakty: 1. Młodszy inspektor Józef Klimczewski, Naczelnik Wydziału Ruchu Drogowego, poinformował, że kierującemu Fordem Fiesta zatrzymane zostało prawo jazdy w związku z naruszeniem zasad bezpieczeństwa w ruchu drogowym. 2. Podkreślił jednak również, że motocyklista jechał z bardzo dużą prędkością. - Motocykl jest odrzucony od miejsca wypadku o 100 metrów, a części na 122 metry - powiedział policjant.
Sympatycy Worlan Opublikowano 23 Października 2014 Sympatycy Opublikowano 23 Października 2014 Przed chwilą na skrzyżowaniu Kasprzaka i Karolkowej wypadek z udziałem motocyklisty. Widziałem tylko czarny kufer i kurtkę z kamizelką leżące na środku skrzyżowania.
Rekomendowane odpowiedzi