Sympatycy Anton Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Sympatycy Opublikowano 12 Sierpnia 2014 A więc tak z łóżka do łóżka - powodzenia i szybkiego powrotu do zdrowia szczęściarzu!
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Administrator Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Sysgone, farciarzu... Zdrowia życzę i szybkiego powrotu do pełnej sprawności :-) Będzie dobrze. Tap by dualsim
dr.big Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 (...) Kask zdał egzamin śpiewająco, kurtka i spodnie rowniez. Aż nie chce myslec, co by bylo, jakbym jechal bz tego...(...) Dla potomnych napisz jeszcze jaki kask i jakie ciuchy...
Sympatycy szorstki Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Sympatycy Opublikowano 12 Sierpnia 2014 dziekuje wszystkim za zyczenia, z tego co opowiadacie (fotek nie widzialem), to powinienem gonic pielgrzymke na Jasną Górę. (...) Zdecydowanie A zdjęcie z forum motocyklistów wrzuciłem 28 stronie tego wątku. Zdrowiej. pzdr
Sysgone Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 kask bmw system 6, szczekowy - pekl na potylicy spodnie motox city - rozdarly sie na udzie,mimo, ze tam gacie z kevlaru, kurtka givi, jakis letni model, tez podobno nie starta, bo energie pochlonela kamizelka - btw. jakby byla akcja zamawiania, to ja sie pisze ;-) buty przemyslowe, z usztywniona kostka, ale jak widac nie do konca sie nadaly - choc z drugiej strony patrzac, to moje obrazenia i tak sa zadziwiajaco male. co do kasku, to dopisze, ze nie mialem wstrzasu mozgu i tomograf tez nic nie wykazal
Sympatycy spinka Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Sympatycy Opublikowano 12 Sierpnia 2014 SZCZĘŚCIARZU szybkiego powrotu to zdrowia, chociaż przy tak "małych" uszkodzeniach na pewno potrwa to bardzo szybko. A sprzęt będzie następny, powodzenia.
Lucjan73 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Sysgone jak możesz to napisz jak do tego wypadku doszło, pamiętasz coś ? Co na to policja, kto jest sprawcą ?
Magda B. Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 dziekuje wszystkim za zyczenia, z tego co opowiadacie (fotek nie widzialem), to powinienem gonic pielgrzymke na Jasną Górę. Poki co skończylo się na silnym stluczeniu lewej kostki, szwach na prawym kolanie i prawym udzie oraz ogolnym wrazeniu, jakby mnie walec przejechal. Kask zdał egzamin śpiewająco, kurtka i spodnie rowniez. Aż nie chce myslec, co by bylo, jakbym jechal bez tego... Tak, czy inaczej dzięki za życzenia a z RWBN narazie nici... Z tą pielgrzymką to nic straconego. Następna wyrusza 16 sierpnia z kościoła na Kamionku... Bardzo się cieszę, że nic Ci nie jest, napędziłeś wszystkim stracha.
Sympatycy Worlan Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Sympatycy Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Cieszę się, że już jesteś ponownie z nami. Teraz zdrowiej i wracaj do pełni sił.
Drek Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Sysgone życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Po takim wypadku zobaczysz, zmienisz zupełnie styl jazdy
Sympatycy Baltona Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Sympatycy Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Ciuchy ciuchami, pomogły po to są aby maksymalnie ochronić ciało przed urazami związanymi z wypadkiem ale prawda jest taka, że uczestnicząc w takiej kolizji to nie ciuchy ratują tylko opaczność po prostu jeszcze Cię nie chcą na górze i bardzo dobrze... fajnie, fajnie.
Sysgone Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 to prawda, bez opatrznosci juz byloby po mnie. co do wypadku: jechalem grochowską od wiatracznej, w kierunku Minska, na skrxyzowaniu droge zajechal mi ktos, kto z grochowskiej "od Minska' skrecal w lewo, nic wiecej nie pamietam, ocknalem sie w karetce. Policja jeszcze prowadzi dochodzenie.
jot23 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Jaką miałeś szybkość?zdążyłes przyhamować czy wyjechał ci w ostatniej chwili?Zdrowiej i w drogę.
dr.big Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Nikt co prawda jeszcze o tym chyba nie napisał, ale ja po tak poważnym, ale nie w skutkach, wypadku pauzowałbym od jazdy na 2oo... Jak długo? Sam nie wiem...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Bigu, ale dlaczego, że się tak nierozważnie spytam? Wg mnie, albo wracaj jak najszybciej, albo wcale. Co ma dać ta pauza?
Magda B. Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 A ja na skutek tego wypadku, przyznaję, przestałam jeździć w t-shircie i sandałkach... Przy tych upałach spasowałam, ale po tych zdjęciach ubrałam na powrót właściwą odzież...
dr.big Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Każdy jest "skonstruowany" inaczej, ja po wypadku motocyklem, po którym prawie amputowano mi nogę, nie wsiadłem na moto przez ponad 2 lata... A miałem wtedy 19 lat, czyli bariera "pojmowania" świata i poziom rozwagi oraz instynkt samozachowawczy działa w tym wieku bardziej wybiórczo ... Ale jak napisałem, każdy jest inny i każda sytuacja też jest zawsze inna. Edit: "Jak najszybciej albo wcale", to bardzo płytkie sformuowanie . Moim zdaniem kazdy robi coś wtedy, kiedy ma na to ochotę, bez "przykładania noża do szyi" frazesami w stylu "teraz albo wcale" lub podobnymi ... albo pod presją środowiska czy znajomych...
Lucjan73 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zawsze po takiej informacji przychodzą do głowy głupie mysli typu co by było jak by na mnie tafiło lub coś w tym stylu. Każdy pewnie inaczej do tego podchodzi ale ja na to patrzę jako na ostrzeżenie, uważaj bo na drugi raz może być.....
Jerry_R Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 A ja zaczalem sie zastanawiac nad zakupem kamizelki air-bag HIT-AIR.
Gość maxell Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 A ja zaczalem sie zastanawiac nad zakupem kamizelki air-bag HIT-AIR. To jeszcze nie masz takiej?
marek_m Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Porządna ochrona to podstawa @ Sysgone, Wracaj do zdrowia
tomekmajesty Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 tak czytam i czytam te opowieści i ... nasuwa mi się takie pytanie: po co? może żeby ten temat miał sens, wskazujmy wyraźnie jaka była przyczyna danej kolizji czy wypadku jakie błędy popełnił kolega kierownik moto jak można było uniknąć tego zdarzenia wtedy będzie bardzo pożyteczny wątek każdy wypadek powinien być przeanalizowany, żeby nie powtarzać cudzych błędów tylko się na nich uczyć ja miałem raz wywrotkę jak najechałem tylnym kołem na ... kroplę oleju opałowego, który został na podjeździe do domu po tankowaniu kotłowni wywinąłem orła bo dodałem gazu jak tylne koło było na tej kropli naprawa skutera (xciting500) - ponad 1000 zeta teraz, szczególnie jak podjeżdżam do skrzyżowań omijam wszelkie "krople" nawet najmniejsze
Jerry_R Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 To jeszcze nie masz takiej? Mialem bodajze z DT300i, ale sprzedalem po przesiadce na mniejsze maszyny (Xenter, SH 150). A propo "przewidywania" zdarzen - polecam odswiezenie lektury: http://www.empik.com...45711,ksiazka-p
melmacie Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Sysgone, wracaj do zdrowia jak najszybciej. Napisz kilka słów później, jeśli będziesz mógł czy i jak mamy szanse uniknąć takiego zdarzenia gdyby ktoś znalazł się w podobnej sytuacji.
Klubowicze pgizi Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Klubowicze Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Dopiero teraz dokopałem się do tego nieciekawego info... SYSGONE, całe szczęście że jesteś w miarę cały. Jestem przekonany, że będzie dobrze, trzymam za Ciebie kciuki. A tak na marginesie; co jest z ty skrzyżowaniem? To nie pierwsze zdarzenie na nim, często je pokonuję... trzeba podkręcić czujność.
Rekomendowane odpowiedzi