Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Badanie Techniczne-jaka stacja na Ursynowie?

Noguru

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mówiąc o tym, że nie sprawdzają kompletnie nic.. kogo nie spytam to standardowo numery ramy z dowodem i wsio. Ew. czy światła świecą.

Ja z kolei robię przeglądy wszystkiego co jeździ u znajomego ale to koło ronda Babka.

Ja miesiac temu robilem badania, wygladaly tak:

-Dobry, mozna zrobic badanka.

-Dobry, pewnie ze mozna, pokaz Pan dowod. (ja podaje i koles patrzy ze rok temu pieczatka z badan jest ich)

Wszytko jest ok?

- Tak wszystko.

- To choc Pan do biura.

Badania trwaly 2 min diagnosta nie podszedl blizej jak 3m do 2oo. :lol:

-Dobry, pewnie ze mozna, pokaz Pan dowod. (ja podaje i koles patrzy ze rok temu pieczatka z badan jest ich)

Wszytko jest ok?

- Tak wszystko.

- To choc Pan do biura.

Badania trwaly 2 min diagnosta nie podszedl blizej jak 3m do 2oo. !OKK

Moje pytanie. ;) To za co zapłaciłeś? :)

Jeszcze napiszcie w waszych postach ( zeznaniach)jaki to numer Stacji Kontroli a za rok to będą sprawdzali Wam nawet grubość klocków hamulcowych. :):(

Jak to za co za pieczatke, przeciez po to sie jezdzi do stacji aby przedluzyli dowod. Bo badanie stanu technicznego auta to raczej robi sie podczas przegladu technicznego ktory wykonuje sie co rok.

• Klubowicze

Wszytko jest ok?

- Tak wszystko.

- To choc Pan do biura.

Badania trwaly 2 min diagnosta nie podszedl blizej jak 3m do 2oo. !OKK

Moje pytanie. !tut To za co zapłaciłeś? !happybth

Jeszcze napiszcie w waszych postach ( zeznaniach)jaki to numer Stacji Kontroli a za rok to będą sprawdzali Wam nawet grubość klocków hamulcowych. !happybth !happybth

Niestety dużo ludzi tak robi przeglądy a problem się robi przy kolizji.

Tam gdzie ja jeżdżę na przegląd 4oo zawsze sprawdzają jakbym był u nich pierwszy raz i zawsze coś wynajdą. !happybth

Jak to za co za pieczatke, przeciez po to sie jezdzi do stacji aby przedluzyli dowod.

Właśnie wróciłem z pracy i odpowiem Tobie ptaku1 na to co napisałeś.

Badanie motocykla kosztuje 62+1=63zł to przecież możesz za 20-30zł zrobić sobie pieczątkę i będziesz klepał ile tylko chcesz --------------[do czasu kiedy Ciebie zamkną ] a robiąc badanie „bez badania” jest przestępstwem a branie pieniędzy za coś czego się nie wykonało--- wyłudzeniem, i Ty jesteś współ winny tym procederze.

Dla mnie osobiście badanie techniczne jest też tylko wklepaniem pieczątki ale z zupełnie innego powodu. Poprostu jadąc na badanie techniczne pojazdem mam pewnośc w 100% że je przejdzie pozytywnie. Niech sprawdzają co tam sobie chcą. Kierowca który ma trochę oleju w głowie dba o swój sprzęt bo robi to dla własnego bezpieczeństwa !happybth

Madisonek pieknie to ujeles.

Kazdy myslacy kierowca co roku robi przeglad techniczny co roku (nie co 3, 2, 1rok).

Badania "pieczatkowe" traktuje jak hmm po troszku jak podatek.

Ale rozumiem ich potrzebe bo mamy wielu debili co jezdza takimi wrakami ze az strach.