Wookash Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Chciałbym serdecznie zaprosić Was na kolejną imprezę moto-mikołajową !scooter Jak zapewne doskonale pamiętacie w zeszłym roku atmosfera była niesamowita !scooter Postarajmy sie aby w tym roku też nie zabrakło uśmiechów !scooter Akcja motomikolajki.pl to kontynuacja ubiegłorocznych warszawskich Mikołajów z udziałem wszystkich chętnych motocyklistów. Jej celem jest spędzenie tego dnia z dzieciakami z domów dziecka i sprawienie, aby na ich buźkach pojawiły się uśmiechy. W tym wyjątkowym dniu chcemy obdzielić dzieci nie tylko słodyczami i owocami, ale przede wszystkim podzielimy się z nimi naszym ciepłem i pozytywną energią. To akcja dla każdego, dlatego wszyscy, którzy chcą się przyłączyć i czują się na siłach, aby wsiść na motocykl w grudniową niedzielę są bardzo mile widziani. Wystarczy założyć strój Mikołaja i zabrać ze sobą ok. kilograma owoców (np. jabłka, mandarynki, pomarańcze), stawić się w miejscu zbiórki, jechać bezpiecznie, przestrzegać przepisów o Ruchu Drogowym a także poleceń prowadzącego przejazd i jego pomocników. Pamiętajcie, że wszystko to robimy dla dzieciaków. One na nas czekają, więc nie zawiedźmy ich. Trasa przejazdu oraz orientacyjny czas przejazdu pomiędzy poszczególnymi punktami trasy podczas imprezy Motomikołaje 2009 11:00 - zbiórka na Placu Bankowym Omówienie trasy i sposobu przejazdu, omówienie spraw organizacyjnych dla uczestników imprezy. 11:30-12:00 - przejazd z Pl.Bankowego na Plac Zamkowy trasa: Marszałkowska, Rondo Dmowskiego, Al.Jerozolimskie, Rondo de Gauell’a, Nowy Świat, Krakowskie Przedmieście, plac wraz z parkingiem pomiędzy ul.Krakowskie Przedmieście a Pl.Zamkowym 12:00-12:40 - rozdawanie cukierków, wspólne zdjęcia na Pl. Zamkowym 12:40-13:00 - przejazd z Pl. Zamkowego do Domu Dziecka nr 12 im. dr Janusza Korczaka, ul.Jaktorowska 6 trasa: Krakowskie Przedmieście, Nowy Świat, Świętokrzyska, Rondo ONZ, Prosta, Rondo Daszyńskiego, Prosta, Karolkowa, Jaktorowska 13:00-13:40 - zabawa z dziećmi, wręczenie prezentów 13:40-14:00 - przejazd z Domu Dziecka nr 12 im. dr Janusza Korczaka do Domu Dziecka nr 12 im. Jana Brzechwy na ul.Tarczyńską 27 trasa: Jaktorowska, Towarowa, Rondo Daszyńskiego, Towarowa, Pl.Zawiszy, Raszyńska, Tarczyńska 14:00-14:40 - zabawa z dziećmi, wręczenie prezentów 14:40-15:00 - przejazd z Domu Dziecka nr 12 im. Jana Brzechwy do Domu Dziecka nr 9 im. Lidii i Adama Ciołkoszów na ul. Korotyńskiego 13 trasa: Tarczyńska, Niemcewicza, Grójecka, Korotyńskiego 15:00-15:40 - zabawa z dziećmi, wręczenie prezentów 15:40-16:00 - przejazd z Domu Dziecka nr 9 im. Lidii i Adama Ciołkoszów do Domu Dziecka nr 3 im. Dziecka Warszawy na ul. Dalibora 1 trasa: Korotyoskiego, Grójecka, Bitwy Warszawskiej, Rondo Zesłańców Syberyjskich, Prymasa Tysiąclecia, Obozowa, Dalibora Kilka spraw organizacyjnych na temat przejazdu: - Przy zabezpieczeniu przejazdu udział bierze Policja - Dla sprawnego i bezpiecznego przejazdu wymagana jest pełna dyscyplina i podporządkowanie się Organizatorom - Sposób jazdy: - jedziemy w kolumnie, pojedynczo "na zakładkę/szachownicę" w miarę blisko - OBOWIĄZUJE ZAKAZ WZAJEMNEGO WYPRZEDZANIA! - zajmujemy TYLKO 1 PAS RUCHU! - grupę prowadzi Mikołaj Prowadzący - grupę zamyka Mikołaj Zamykający - Mikołaje Pomocnicy w żółtych odblaskowych kamizelkach, których poleceniom należy się podporządkować, będą dbali o bezpieczeństwo całej grupy i dodatkowo będą blokowali kolizyjne i niebezpieczne skrzyżowania. W związku z tym pozostali Mikołaje NIE UŻYWAJĄ ŻADNYCH INNYCH STROJÓW ZEWNĘTRZNYCH NIŻ CZERWONE MIKOŁAJOWE - Prędkość podczas przejazdu będzie dostosowana do warunków drogowych i możliwości przemieszczania się grupy, ale cały czas obowiązują nas przepisy Ruchu Drogowego !!! - Palenie gumy, stawianie na koło, itp. odpada – to nie ta impreza - Warunkiem sprawnego i bezpiecznego przejazdu jest dostosowanie się do Mikołaja Prowadzącego oraz do poleceń Mikołajów Pomocników. Na sygnał wsiadamy i w ciągu 2-3 minut formujemy kolumnę - Na miejsce zbiórki przyjeżdżamy zatankowanymi pojazdami !!! Całkowita długość trasy to około 23 km. Pozostało jedynie zaklinać pogodę Pytania w sprawie trasy proszę kierować do prowadzącego a jest nim: Robert Grzegrzółka tel. 601674267 http://p0.grono.net/75/75388/75388634.jpg -link do zdjęcia w wysokiej rozdzielczości gdyby któryś mikołaj chciał się odnaleźć !OK
Gość Przemo84 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Opublikowano 1 Grudnia 2009 Jezu !scooter aj aj aj Nie mogę. !OK !scooter !scooter Kocham takie imprezy. Wiem jak dzieci a tym bardziej chore chłona ta dobroc i nikt inny jak one nie beda tak wdzieczne za dobre serce. Jak zawsze cos. Wyjezdzam za granice a bym był pierwszy na liscie imprezy. Trzymam kciuki za super pogode i pozdrawiam wszystkich którzy i w moim imieniu podziela sie z dziecmi swoim dobrym sercem.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 1 Grudnia 2009 Administrator Opublikowano 1 Grudnia 2009 No cóż, w zeszłym roku byliśmy ekipą Klubową to pewnie i w tym damy radę !scooter Panowie, pobudka... !OK Fotka z zeszłego roku !scooter Szuwarek... ładuj aku w C1 !scooter
Sympatycy szorstki Opublikowano 2 Grudnia 2009 Sympatycy Opublikowano 2 Grudnia 2009 Mariusz, a skąd wzieliście takie fajne fifraki ? Chętnie bym się przyłączył jak tylko będzie pogoda. pzdr BTW: Sprawy organizacyjne ! Jak załatwicie kwestię skrętu w lewo na rondzie De Gaulea i przejazd Nowym Światem ? Na rondzie jest zakaz skrętu w lewo, a nowym światem mogą jeździć tylko autobusy, taxi i pojazdy uprzywilejowane...
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 2 Grudnia 2009 Klubowicze Opublikowano 2 Grudnia 2009 Jeśli zdrowie i pogoda dopisze (A prognozy są zadowalające) to meldujemy się 6.12.2009 o 11:00 na Placu Bankowym. Biegnę po strój Mikołaja. A może Burgmania ma pomysł pojechania całą grupą? Ewa i Wiesiek
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 2 Grudnia 2009 Administrator Opublikowano 2 Grudnia 2009 A może Burgmania ma pomysł pojechania całą grupą?Ewa i Wiesiek W zeszłym roku tak było. Ustalimy wszystko w czwartek.
Sympatycy Worlan Opublikowano 2 Grudnia 2009 Sympatycy Opublikowano 2 Grudnia 2009 Jak załatwicie kwestię skrętu w lewo na rondzie De Gaulea i przejazd Nowym Światem ? Na rondzie jest zakaz skrętu w lewo, a nowym światem mogą jeździć tylko autobusy, taxi i pojazdy uprzywilejowane... Na szarańczę Żółte sanie są gotowe, broda zapuszczona. Aku nie muszę ładować, bo trochę się jeździ , tylko ubranko trzeba przeprać.
Sympatycy szorstki Opublikowano 2 Grudnia 2009 Sympatycy Opublikowano 2 Grudnia 2009 Jak załatwicie kwestię skrętu w lewo na rondzie De Gaulea i przejazd Nowym Światem ? Na rondzie jest zakaz skrętu w lewo, a nowym światem mogą jeździć tylko autobusy, taxi i pojazdy uprzywilejowane... Na szarańczę Już mi się podoba ten pomysł Muszę tylko poszukać tych czerwonych ciuchów... pzdr
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 2 Grudnia 2009 Administrator Opublikowano 2 Grudnia 2009 Szorstki, w zeszłym roku był grany Lidl limited edition
Sympatycy szorstki Opublikowano 2 Grudnia 2009 Sympatycy Opublikowano 2 Grudnia 2009 O to super, bo mam w Ząbkach "pod nosem" lidla pzdr
iQ! Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Bardzo fajny pomysl. Jak nie bedzie sniegu ani gololedzi to polece z Wami. Moze jeszcze namowie moja malzonke - pomocniczke mikolaja Czy ktos planuje wziac ze soba jakas kamerke?
Wookash Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2009 Sprawy organizacyjne ! Jak załatwicie kwestię skrętu w lewo na rondzie De Gaulea i przejazd Nowym Światem ? Na rondzie jest zakaz skrętu w lewo, a nowym światem mogą jeździć tylko autobusy, taxi i pojazdy uprzywilejowane... A mikołaje to nie osoby uprzywilejowane ? Mamy obstawę na bombach więc damy radę... jak zwykle z resztą
medipos Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Cholerka ... szkoda że nie było tej informacji kilka dni temu :-(( właśnie ściągnąłem plastiki do lakierowania i nie wiem czy zdążę założyc je na squta....
Gość dragilla Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 No to może i ja się przejadę W czwartek (jutro) się spotykacie na Prymasa? pozdr,
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 2 Grudnia 2009 Klubowicze Opublikowano 2 Grudnia 2009 HO! HO! HO! Właśnie zakupiłem strój Mikołaja w Leclercu za całe 19.90 (komplet: spodnie, kurtka, pas, czapka i broda ). W Lidlu jeszcze nie mają, a w Carefoure za taki sam komplet chcieli 59zł. Mikołaje na skuterach strójcie się na niedzielę. HO! HO! HO!
Dzięgiel Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 W Realu koszt kompletnego stroju to 9.99
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 2 Grudnia 2009 Klubowicze Opublikowano 2 Grudnia 2009 W Realu koszt kompletnego stroju to 9.99 Niestety Realu nie miałem po drodze. !scooter
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 2 Grudnia 2009 Administrator Opublikowano 2 Grudnia 2009 W lidlu nie ma i raczej nie będzie !scooter Dajcie znać jak ktoś kupi w Wawie... tzn gdzie kupił !guns A, i w komplecie musi być pasek! W zeszłym roku obwiązywałem się jakąś linką !pomidor
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 2 Grudnia 2009 Klubowicze Opublikowano 2 Grudnia 2009 W lidlu nie ma i raczej nie będzie !scooter Dajcie znać jak ktoś kupi w Wawie... tzn gdzie kupił !guns A, i w komplecie musi być pasek! W zeszłym roku obwiązywałem się jakąś linką !pomidor Wrzonio napisano 2-12-2009, 14:52 HO! HO! HO! Właśnie zakupiłem strój Mikołaja w Leclercu za całe 19.90 (komplet: spodnie, kurtka, pas, czapka i broda ). W Lidlu jeszcze nie mają, a w Carefoure za taki sam komplet chcieli 59zł. Mikołaje na skuterach strójcie się na niedzielę. HO! HO! HO! Tzn w Leclercu na Wólczyńskiej, ale słyszałem też, że są w Auchan w forcie Wola. PS. Trzeba szukać wśród ozdób świątecznych (bąbki łańcuchy i takie tam), a nie w zabawkach.
iQ! Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Dzisiaj widzialem w Tesco (na stalowej) za 16,99 kurtka + broda. Nie kupowalem, bo zobaczylem przy kasach jakas gazete z reklama rossmana w ktorym to kurtka + broda + spodnie + czapka + pasek kosztuje 9.99 pojade jutro i sprawdze czy nie z krepiny i kupie. Jak by co komus wziac? Moge pozniej przekazac na spocie w czwartek albo w niedziele na miejscu.
sebulba1971 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Ja nabyłem komplecik w Realu ma ul. Połczyńskiej za 9.90 , stawiamy się w niedzielę z Pindzią .
Pindzia Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Sebullba Pindzia mówiła ustawisz zawory w moich saniach to pojadę. Witam wszystkich jeżeli ogarnę moto to się w wielką chęcią się pojawie.
Gość dragilla Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Pindzia, ja bardzo chętnie bym skorzystał jakbyś kupował - kup i dla mnie. Postaram się jutro być w Route66 a jak na jutro się nie uda, to w niedzielę jestem na bank. pozdr,
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 3 Grudnia 2009 Administrator Opublikowano 3 Grudnia 2009 Jakby ktoś jeszcze szukał to stroje są dostępne w Realu i Makro !scooter
damianibeata Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Stroje są też w każdej castoramie !scooter
Rekomendowane odpowiedzi