RONIN Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2013 Przejechaliśmy już 3000 km. Najmniej spaliła 3,4 , najwięcej 4,4 l/100 km. Właśnie jesteśmy na promie i płyniemy na Thasos. Podobno są tu fajne trasy dla moto.
RONIN Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2013 Drogę na Ateny minęliśmy wczoraj rano, teraz to już jesteśmy blisko granicy z Turcją, w pięknej zatoczce na campingu Golden Beach i byczymy się na plaży bo już całą wyspę objechaliśmy a Bóg stworzył Thassos chyba specjalnie dla motocyklistów. Jak odpoczniemy to lecimy na złote piaski Bułgarii.
RONIN Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2013 Piotrek wybacz ale jutro z premedytacją zdradzimy twoją słynną tortillę i jedziemy na prawdziwego kebaba do Stambułu ;-). A potem już tylko będziemy kierować się w stronę Polski. Dobrze, że mamy tylko miesiąc urlopu bo Bóg tylko raczy wiedzieć gdzie jeszcze by nas poniosło.
RONIN Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2013 na miejscu wszyscy mówią, że jest bezpiecznie, na wszelki wypadek jutro będziemy omijać ten plac. Na drogach sporo policji. Narzekamy na cenę benzyny a w Turcji 1 litr kosztuje ponad 8 pln, więc z manetką obchodzę się bardzooo delikatnie. Jedyny plus to temperatura wody w morzu Marmara jakieś 26 st.
RONIN Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2013 Dotarliśmy do półmetka naszej wyprawy, na liczniku przybyło 3720 km. Dzisiejsza wycieczka do Istambułu dostarczyła wiele wrażeń. Rejs po Bosforze, dwie godziny na Grande Bazar i oczywiście kebab. Podczas powrotu nakręciliśmy mały filmik pt. Szarańcza w Stambule, cztery pasy a na środku facet sprzedający mineralkę i banany ;-) oczywiście w 10 kilometrowym korku.
RONIN Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2013 Turcja pożegnała nas szczegółową kontrolą, jak ktoś potrzebuje zdjęcie RTG skutera to zapraszam n przejście graniczne z Bułgarią. W Złotych Piaskach okazało się, że są same duże hotele, nie ma prywatnych kwater, więc pojechaliśmy trochę dalej. Teraz 5 dni odpoczynku.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 20 Czerwca 2013 Administrator Opublikowano 20 Czerwca 2013 RONIN... wrzuć jakieś zdjęcia bo forum zupełnie nie czuje klimatu... żeby nie powiedzieć- wręcz nie dowierza
Bulba Opublikowano 20 Czerwca 2013 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Mariusz jak Maciek wrzuci na jutuba te 2x 32GB z GoPro 3 co ze soba zabral To cale forum bedzie bralo tabletki na uspokojenie
RONIN Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2013 Mariusz, jak ktoś uprości wstawianie zdjęć z komórki to nie ma problemu, ja przed samym wyjazdem nauczyłem się robić to na komputerze, a komputer nie zmieścił się do skutera. I tak już wyglądamy z sakwami i przyczepionymi do nich matami do spania jak na osiołku ;-).
RONIN Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2013 O dziwo wszędzie korzystam z wi-fi. Sporo stacji benzynowych, restauracji hoteli a nawet camping w Turcji w miejscowości Silivri ma otwarte łącze. Wrzonio jestem na urlopie, więc robię to co lubię, mam na wszystko czas, poza tym mam zbyt delikatną skórę i nawet filtr 50 nie jest w stanie mnie ochronić przed poparzeniami, więc nie mogę tak jak inni leżeć cały dzień na plaży. Wrzuciłem trochę fotek z telefonu na Picassa ale pomimo ustawienia folderu jako publiczny, widoczny dla wszystkich to po wejściu w link otwiera się strona logowania, macie jakiś pomysł jak to naprawić?
RONIN Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2013 https://picasaweb.google.com/104113707054026463093/Euro2013 Wrzuciłem tu trochę zdjęć z mojego telefonu, u mnie otwiera się strona logowania, ale u Elizy jest ok więc powinno działać.
RONIN Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2013 Marcin jak będziesz w okolicach Łodzi to zapraszamy. Te zdjęcia to tylko ułamek tego co zrobiliśmy, reszta jest w aparacie, iphonie i w kamerze, nie mamy gniazd kart pamięci w telefonach, więc reszta dopiero po powrocie. Oczywiście do tego folderu będę wrzucał kolejne zdjęcia z dalszej podróży przez Rumunię.
Jarek_PL Opublikowano 21 Czerwca 2013 Opublikowano 21 Czerwca 2013 No Ronin przejechałeś kawał świata, i tylko mowa trawa, ale teraz w końcu dałeś nam i oko nacieszyć. Jestem pełen podziwu dla tego co robicie. Czekam tak jak inni niecierpliwie na twój szczęśliwy powrót do domu, i na długą foto-relacje. Szerokości wam życzę.
RONIN Opublikowano 22 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2013 Obiecuję obszerną relacje, tylko dajcie mi parę dni po powrocie ;-) Teraz kontroluję pogodę w Rumunii, żeby w górach nie złapało nas załamanie pogody, które zapowiadają, bo zostało sporo miejsca na karcie w kamerze i wypadałoby coś jeszcze nakręcić a w deszczu to nie przyjemność.
RONIN Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2013 szczerze mówiąc to nie chce nam się wracać ;-) Dzisiaj zrobiliśmy rekonesans w Rumunii. Plaża w Mamai pełna ludzi, w wodzie mnóstwo skuterów i motorówek. Nawet kebaba nie potrafią zrobić. Wolę jednak Bułgarię.
RONIN Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2013 Właśnie dotarliśmy do miejscowości Bran w Rumunii pod zamek Draculi. Po drodze niestety lało i na jutro też zapowiadają, więc transfogaraska stoi pod znakiem zapytania. Rano ma być 3 st. Za to w pensjonacie grzeją kaloryfery;-).
smarciu Opublikowano 27 Czerwca 2013 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zdjęcia super i miło się czyta twoją relację na bieżąco, czekam na więcej po powrocie: refleksje, listę rzeczy niepotrzebych i niezbędnych, filmy, resztę fotek i mapke przejazdu, może ktoś skorzysta i pojedzie zachęcony twoją wycieczką, szerokości i dobrej pogody życzę!
RONIN Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2013 Dzięki smarciu za instrukcję, jak widzisz wpadłem na to kilka dni temu z Picassą. Problem w tym, że po jakimś czasie przeglądając temat trzeba szukać wpisu z linkiem. A wracając do tematu to właśnie dodaję zdjęcia z zamku Vlada Palownika i uciekamy na płn. zach. bo tu cały czas leje. Niestety transfogaraska i transalpina muszą poczekać na następny raz, ale jest tu tak ładnie, że z pewnością wrócimy kiedyś do Rumunii.
RONIN Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2013 Właśnie zatrzymaliśmy się w Oradei. Niestety sakwy złapały wodę pomimo wodoszczelnych nakładek i wszystko mokre, a najbardziej mokre są buty Elizy. Ciekawe czy coś wyschnie do rana? A jutro jeszcze 400 km. w deszczu do Polski. Wyjechaliśmy w deszcz i wracamy w deszczu.
RONIN Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2013 Hmm... Wyprawa zakończyła się 70 km. przed granicą polsko-słowacką. Silnik odmowił posłuszeństwa. Zapala z trudem, nie wchodzi na obroty, a na wolnych obrotach zapala się kontrolka oleju.
RONIN Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2013 Poziom na maxa przez całe 6 tys km. Silnik jakoś głośniej pracuje, a zapala raz na 10 prób .
RONIN Opublikowano 28 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2013 właśnie dotarliśmy do domu, Apka została na Słowacji, jutro jedziemy z przyczepą po skuter. Ale i tak uważam, że wyjazd udany ;-)
RONIN Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2013 Apka już w Polsce. Wstawiłem zdjęcia do linku z szóstej strony
RONIN Opublikowano 3 Lipca 2013 Autor Opublikowano 3 Lipca 2013 sprawa awarii powoli się wyjaśnia ( rozrząd do wymiany ) wstawiam kolejne foty do linku z 6 strony i powoli spisuję całą wyprawę, niebawem cały opis.
smarciu Opublikowano 7 Lipca 2013 Opublikowano 7 Lipca 2013 Dzięki za fotki, rewelacja! Jakbyś miał ochotę podzielić się dokładną trasą, refleksjami, podpowiedziami, to myślę, że kilka osób byłoby Ci wdzięcznych
Rekomendowane odpowiedzi