Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wekendowe i nie tylko wyjazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Udało mi się dojechać na "sucho" ale w domciu.. niestety "na sucho" nie było ;)

Dzięki Całej Ekipie za miło spędzony czas i krótkie kulano po mojej okolicy.. mam nadzieje że nie goniłem Was za szybko :)

Opublikowano

Ja też dziękuje za wspólną wycieczke i czekam już na następną . Deszcz gonił nas do Dąbrowy Górniczej a w Sosnowcu sucho .

• Sympatycy
Opublikowano

Mokry, ale szczęśliwy dotarłem do domu. Musiałem się oderwać od lidera, bo okulary zalane a od środka PARA kondensacyjna. Nic nie widziałem.

Jak już ciuchy były mokre, założyłem przeciwdeszczówkę. Nie było w wilgotnych miejscach tak zimno.

Następna niedziela mile spędzona w Waszym towarzystwie. Dziękuję.

Parę fotek.

• Klubowicze
Opublikowano

Jaki deszcz ?

Ja nie zauważyłem.

No chyba że mówicie o tym przelotnym opadziku. :confused:

Generalnie super wycieczka. 300km nawinięte

Szczególne podziękowania dla Rivanol tfuuuu tzn. Ravalio :Jumpy: trasa z Krakowa - miodzio :clapping: a pstrągi że palce lizać

Mam nadzieję że to jeszcze powtórzymy

• Klubowicze
Opublikowano

i ja w domu :) po chwili deszczu za Olkuszem później już tylko lepiej było :)

dziękuję za super dzień , oby jak najwięcej takich niedziel :)

Rafał bardzo fajnie nas prowadziłeś, mam nadzieję, że mimo żoninego opieprzu zorganizujesz wycieczkę objazdową po Krakowie i okolicach i zabierzesz nas z sobą :)

• Sympatycy
Opublikowano

A gdzie fotki? :)

Opublikowano

Dziękuję za wspólną niedzielę. Wycieczka pierwsza klasa. Dla Rafała podziękowania za pilotowanie. W życiu bym nie pomyślał, że takie pyszne rybki tam można zasmakować. Było SUPER!!!

Opublikowano

Mimo wszystko żonę mam wyrozumiałą... po kilku wymianach zdań i "argumentu" sprawa załatwiona ;)

Następnym razem proponuję smażenie pstrąga (oczywiście świeżego prosto z łowiska ) u mnie w ogrodzie .

to na kiedy ustalamy termin ?? :)

• Klubowicze
Opublikowano

Choć późno dojechałem ale trochę km z Wami nakulałem.

Miło było spotkać się z Wami, tak dawno nie widzieliśmy się (czwartek) :-)))

Jak Wy to nazywacie deszczem to proponuję zakładać przeciw-deszczówki nawet w słoneczny dzień.

Do następnego.

• Klubowicze
Opublikowano

my już też w domu-deszcz prawie nie zauważyłem bo nie przemokłem a ubrania przeciw deszczowego nie miałem. Dziękujemy wszystkim za około 300km oraz za ..... Do następnego

• Klubowicze
Opublikowano

Dzięki za przemiły dzień :)

Rafał - żonę następnym razem zabierz ze sobą i po problemie ;)

Kasiu i Marku czy Joasia może Was już wpisać na listę?

Pozdrawiam do następnego miłego....

Parę fotek.

Jedna para + jedno ;)

• Klubowicze
Opublikowano

Tutaj kilka fotek z dzisiejszej wycieczki :)

• Klubowicze
Opublikowano

i kilka moich

P1060206.JPGP1060208.JPG

P1060212.JPGP1060215.JPG

P1060216.JPGP1060218.JPG

P1060221.JPGP1060223.JPG

P1060226.JPGP1060236.JPG

P1060240.JPGP1060247.JPG

DSC_0222.JPGDSC_0226.JPG

Opublikowano

Śląsk jak zwykle, uśmiechnięty i w drodze. Brawo.

Miło was znowu zobaczyć ;-)

• Klubowicze
Opublikowano

Dziękuję wszystkim za bardzo miły dzień :)

Rafał fajne te wąskie dróżki !OK a rybka pierwsza klasa

Opublikowano

Dzięki za wspólne niedzielne kulanie, bardzo fajny wypadzik w super towarzystwie.

Do następnego, Pozdro

• Sympatycy
Opublikowano

Witejcie roztomili , ja bylem z moimi starymi kumplami w Piwnicznej Zdroj i polatalismy troche po Slowacji , ogolem za wekend 900 km . Deszcz nas zlapal za Zatorem okolo godz 17 ale do domu dojechalem suchy bo w Oswiecimiu juz nie lalo i swiecilo slonce .

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

Pierwszy majowy weekend część Grupy Śląskiej spędziła zwiedzając Międzyrzecki Rejon Umocniony oraz podziwiając parowozy, realizując tym samym wcześniejszy plan arturo-bb i Ewy B-B z wątku "Propozycje wyjazdów 2015"

Poniżej krótka relacja dla zachęcenia do wspólnych wypadów.

1 maja

Zbiórka na McDonald’s ale tym razem za Gliwicami przy A4 :) i start ok 8.30(miało być o 8.00 ale jak zwykle był mały poślizg czasowy – kawa była zbyt gorąca :) )

Do naszych kwater w ośrodku "Ada" w Niesulicach dotarliśmy ok. 13.30 bez większych przeszkód (nie licząc deszczu, który towarzyszył nam od Legnicy do regionów Nowej Soli).

P1020590.JPG

Po przyjeździe na miejsce szybki obiad, błyskawiczne wypakowanie bambetli i dalej w drogę do MRU.

Tutaj z przewodnikiem zwiedzaliśmy wybudowane przez Niemców przed II Wojną Światową umocnienia, które miały chronić ich przed marszem naszych wojsk w stronę Berlina.

P1020410.JPGP1020428.JPGP1020458.JPGP1020484.JPGP1020509.JPGP1020530.JPGP1020543.JPG

Po intensywnym zwiedzaniu wracamy do ośrodka na kolację i relaksujemy się :) przed jutrzejszym dniem, który tak jak dzisiejszy jest szczegółowo zaplanowany przez naszych organizatorów; Artura i Ewę :) .

P1020545.JPGP1020546.JPGP1020565.JPGP1020567.JPG

2 maja

Wczesna pobudka, spacer po okolicy.

P1020591.JPGP1020608.JPG

Następnie śniadanko o 8.00 i ruszyliśmy w trasę do Wolsztyna na paradę parowozów.

Rzecz jasna nie mogła to być najkrótsza trasa :)

Droga wiedzie przez Świebodzin, w którym chcieliśmy zobaczyć z bliska pomnik Chrystusa.

P1020615.JPGP1020627.JPGP1020622.JPG

oraz Łagów gdzie wspinamy się na wieżę zamku aby z jej szczytu podziwiać okolice.

P1020637.JPGP1020647.JPGP1020648.JPG

Teraz już prosto do Wolsztyna. Ludzi było tam jak mrówek, miejsc do parkowania brak ale jakoś sobie poradziliśmy i dotarliśmy w rejony dworca kolejowego gdzie mogliśmy zobaczyć w akcji utrzymywane w doskonałym stanie przez pasjonatów parowozy (i nie tylko – myślę tu o całych składach).

P1020654.JPGP1020655.JPGP1020667.JPG

Po paradzie pokręciliśmy się jeszcze po terenie parowozowni mogąc z bliska podziwiać te olbrzymie maszyny.

P1020681.JPGP1020690.JPGP1020694.JPG

Na koniec obiadek w Wolsztynie i powrót do ośrodka na ognisko i grilla :)

P1020705.JPGP1020717.JPGP1020721.JPG

3 maja

Jeszcze ostatnia przechadzka po okolicy przed śniadaniem.

P1020738.JPGP1020729.JPGP1020732.JPG

Pamiątkowa fotka przy skuterach i niestety trzeba zbierać się do domu :(.

c1d8c3f73113ccc8med.jpg

Trudno rozstać się z tak wspaniałym zakątkiem, w którym panuje niesamowity spokój okraszony śpiewem ptaków. Czas minął nam niesamowicie szybko bo niestety wszystko co przyjemne szybko mija :( , a jeszcze szybciej jak jest tak szczegółowo zaplanowane jak to zrobili Artur i Ewa :).

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Będę koło 9 :) O 8.30 mamy się spotkać na Mc.D..

• Klubowicze
Opublikowano

Też jadę ale 4oo bo z dłużycą i nie zmieści się pod fotelem, a w dodatki rozebrałem trochę skuter.

Godz. 9:00 to dla mnie za wcześnie :-)

• 2 tygodnie później...
  • Klubowicze
Opublikowano

ja mogę w sobotę