Marcino1 Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Opublikowano 19 Lipca 2010 Ten dryft na filmie na stojąco jest niemożliwy właśnie ze względu na czujnik pod siedzeniem powtarzam: stojąc na płozach. Wstając i odkręcając manetkę skuter ma blokadę obrotów i po prostu nie pojedzie. Odkręcając manetkę będzie się dusił. Jest to zabezpieczenie aby skuter nie odjechał bez kierownika. Nie do końca. Nie możesz ruszyć z miejsca, dopóki czujnik nie poczuje, że siedzisz - to prawda. Wystarczy jednak minimalnie ruszyć, aby czujnik uznał, że siedzisz i nie robił Ci problemów. Sprawdzone. Wielokrotnie przejażdżałem przez wielkie wyboje na stojąco z prędkością praktycznie zerową. Marcin
waflo Opublikowano 24 Lipca 2010 Opublikowano 24 Lipca 2010 @tomektt ta klapka ma sprezynke przy zawiasach dzieki czemu sama odskakuje gdy sie zwolni jej blokade. Raz to rozbieralem i zapomnialem zamontowac sprezynke przez co klapka przestala odbijac i trzeba bylo walczyc z paluchem by ja dzwignac. Sprezynka mi sie gdzies ostala wiec jak u Ciebie brakuje to daj znac...mi juz nie potrzebna bo ten konkretny skuter sprzedalem.
Rekomendowane odpowiedzi