Skocz do zawartości
Forum Burgmania

jednoślad a płatne parkingi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to jest z wjazdem jednośladem na płatne parkingi, które skanują (przednią) rejestrację pojazdu podczas wjazdu na parking? Np. na Okęciu czy Złote Tarasy?

Wjeżdżamy gratis? Czy nam tam nie wolno?

Dziś akurat mam parkować na Okęciu i dostałem zakwasu mózgu próbując ustalić tę kwestię..

Opublikowano
Jak to jest z wjazdem jednośladem na płatne parkingi, które skanują (przednią) rejestrację pojazdu podczas wjazdu na parking? Np. na Okęciu czy Złote Tarasy?

Wjeżdżamy gratis? Czy nam tam nie wolno?

Dziś akurat mam parkować na Okęciu i dostałem zakwasu mózgu próbując ustalić tę kwestię..

W Złotych Tarasach każą płacić tak jak za 4oo. Na lotnisku niestety nie wiem.

Pozdr.

Pisklak

Opublikowano

Dla potomnych:

na Okęciu "można" wjechać na parking płatny, ale wejściem dla pieszych (obok bramek), ponieważ jesteśmy niewidzialni dla automatu ze szlabanem i kwitkami. Tak samo się stamtąd wybywa. Oczywiście bez bileciku ani jakichkolwiek opłat, bo i jak?

Opublikowano
Dla potomnych:

na Okęciu "można" wjechać na parking płatny, ale wejściem dla pieszych (obok bramek), ponieważ jesteśmy niewidzialni dla automatu ze szlabanem i kwitkami.

Myślę, że większość jeśli nie każdy z nas w czasach swojego dzieciństwa marzył o tym, żeby stać się niewidzialnym.

A tu proszę, wystarczy pojechać :huh: na lotniskowy parking :P

Opublikowano

i to jest plus bycia w mniejszości użytkowników.

konstruktor szlabanu nie przewidział jednośladu !placz1

Opublikowano
W Złotych Tarasach każą płacić tak jak za 4oo. Na lotnisku niestety nie wiem.

A pytałeś się, czy tylko tak na czuja;)?

Sam nigdy się o to w Złotych nie zapytałem, ale tylko dlatego, że nigdy problemu z płatnością nie miałem. Za każdym razem kulturalnie wjeżdżam biorąc bilecik, a wyjeżdżam obok za krótkiego szlabanu:) Nigdy jeszcze nikt nie zwrócił mi uwagi. Co więcej, ostatnim razem nawet pan ochroniarz zaproponował, żebym parkował zaraz przy wjeździe, bo tam mają specjalną strefę dla rowerów i motorów.

Opublikowano

a ja parkuję pod złotymi !kiss a dokładnie przed wejście do HRC... tam zawsze coś stoi !happybth :D:D ... ( i jeszcze się nikt nie przy*^&%&^% :D ).

Opublikowano
a  ja parkuję pod złotymi :D a dokładnie przed wejście do HRC... tam zawsze coś stoi  !happybth  :D  :( ... ( i jeszcze się nikt nie przy*^&%&^% :D ).

Ja tez zawsze pod HRC parkuje i nie ma problemów :P Jest tylko jedna zagadka :D zawsze tylko tam mam problem z właczeniem alarmu !kiss Może się wstydzi "pikać" przy innych moto :D

Opublikowano

Z alarmami to jest stary numer, po prostu nadajniki z PKiN tak sieją, że część urządzeń głupieje. Kolega kilka lat temu uzbroił tam alarm w aucie i rozbroić już się nie dało. Laweta odwiozła auto gdzies dalej i wszystko wróciło do normy.

Opublikowano

A powiecie mi jak jest z parkingami płatnymi przecież nie wsadzimy sobie tego bileciku za szybke bo ktoś zakosi jak to jest kiedyś słyszałem że za 2oo sie nie płaci ale wątpie w to !piwko

Opublikowano

Temat parkowania w strefie płatnej był już kiedyś poruszany na forum , jednoślady parkują za darmo bo jak zauważyłeś nie ma gdzie biletu wsadzić i takie było uzasadnienie wyroku w NSA. Nic się tu nie zmieniło przy najmniej w Warszawie.

Opublikowano

W warszawie w centrum nie płaci sie w strefie za jednoślady

• Klubowicze
Opublikowano

Wyrok NSA dotyczy stref płatnego parkowania w całej Polsce !piwko