Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Wwa przyjazna motocyklistom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niby czekamy na oczyszczenie dróg po zimie (ba, nawet policja na motocyklach ostatnio o tym się wypominała) a tutaj proszę, panowie wzięli się za wyrównywanie trawy przy krawężnikach.. i wykopaną ziemię wysypują na jezdnie. Super.

Tak wygląda obecnie Modlińska.. nie wiem na jakiej długości, bo za horyzontem już wzrokiem nie sięgam..

IMAG0049.jpg

Komu tym razem pogratulować? :angry::angry::angry:

Opublikowano

Widziałem to już na paru ulicach - najpierw jedzie jedna ekipa, która robi wcięcie na trawniku - chyba, żeby woda nie wypłukiwała piasku na jezdnię.

Później jedzie druga ekipa z wielkim odkurzaczem - zbiera wszystko z jezdni i krawężnika. Ta druga ekipa jedzie kilka razy wolniej, więc trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Opublikowano

Trzeba zgłosić to na pogotowie drogowe, to posprzątają na 100%.

Pogotowie drogowe telefony

U mnie po zimie wysprzątali maszyną czyszczącą całą ulicę.

Może też zgłaszać dziury w nawierzchni.

Panowie "smolarze" działają błyskawicznie.

Opublikowano

no z tym działaniem błyskawicznym to bym nie przesadzał .... u mnie na Modzelewskiego takie dziury jak w dobrym serku... a sam pisałem maila do drogowców. Pocieszające jest ze zaczeły sie wiosenne frezowania wiec może troszke dróg wyremontuja.

Opublikowano

..i druga ekipa się gdzieś zagubiła, bo dziś też po piasku jeździłem..

Opublikowano

Po pierwsze to trzeba tam zadzwonić, a nie pisać.

Po drugie trzeba zapytać czy nawierzchnia nie ma być planowo reperowana.

Po trzecie trzeba podać głębokość dziury w stopach tzn. cała stopa chowa się do dziury.

Na terenie Pragi S i Wawra, zgłosiłem sporo niebezpiecznych dziur i śladu po nich nie ma.

Żeby żyło się bezpieczniej trzeba coś najpierw zrobić. :P