Sympatycy Arecki Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Podobno nie ma głupich pytań, przyduś.
jagroski Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Podobno nie ma głupich pytań, przyduś. Autor chyba był u wróżki !piwko , tyle że to nie do śmiechu, a wręcz przeciwnie. Po prostu kolejne tworzenie plotek, niby faktów, teorii spiskowych etc. Trzeba poczekać i tyle, bo tu w zasadzie więcej bredni świadczących o tym, że piszący ma nikłe pojecie o tym co opisuje. Chyba, że jego celem jest zaistnieć????
Sympatycy szorstki Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor chyba był u wróżki !piwko , tyle że to nie do śmiechu, Jagroski, ten chyba też... i kolejna redakcja powiela... !OK KLIKNIJ Chyba, że tym to wolno dywagować... !sciana pzdr
Geni Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Dla mnie dywagacje w gazetach niezależnie od ich opcji politycznej to zwykłe pierdoły pisane przez laików, którzy z lotnictwem mają jeszcze mniej wspólnego niż ja. Nawet przysłowiowej d... bym sobie nie podtarł zalinkowanymi powyżej artykulikami. Samolot się nie mógł rozpaść - he he he autor być może z literatury pięknej piątki zbierał, ale z fizyki dwója, a ciekaw jestem co z konstrukcji lotniczych, inżynierii materiałowej itp. itd. Pewnie nic, bo nie wie, że takie przedmioty istnieją. Czytam te bzdury i czekam na opinie autorów np. o operacjach na otwartym sercu, podboju kosmosu i pisaniu koncertu na orkiestrę symfoniczną. Znają się na tym pewnie tak samo dobrze, jak na lotnictwie. Wolę czytać publikacje w pismach specjalistycznych. Przynajmniej autorzy publikowanych tam spekulacji i opinii mają podstawy merytoryczne. Tę katastrofę da się wyjaśnić, tak jak katastrofy lotowskich iłów 62, CASY itp. itd. nawet nie wiecie, jak wiele zdarzeń miało miejsce w naszym lotnictwie, przecież o większości zdarzeń nikt z gawiedzi nawet nie słyszał. Osobiście w techniczną przyczynę katastrofy nie wierzę, w pierdoły o rakietach, bombach itp. tym bardziej ich autorów usprawiedliwia tylko szok. Tak dla przypomnienia dwie największe katastrofy w historii LOT-u. Kopernik: http://www.youtube.com/watch?v=uJclOXFOK-s http://www.youtube.com/watch?v=GOmrifMwcVE http://www.youtube.com/watch?v=kU6V6qIoves&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=UxI188WTGd8&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=jwGIX6FBehM&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=uBdvcSC5NW4&feature=related Kościuszko: http://www.youtube.com/watch?v=yj2k0DEnGpQ http://www.youtube.com/watch?v=GSJYr7gxYvA&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=roDCJQYgN9U&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=TBF8dGReA94&feature=related
Gość Dragon Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Nie macie wrażenia, że to właśnie Wy tworzycie mity? Nikt nie wie co się stało, nikt nie wie jakie były przyczyny ale wszyscy wiedzą, że "oni" nie mają racji i, że napewno tak nie było... Ten się nie zna a tamten to coś tam... !piwko
Sympatycy Arecki Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Nie macie wrażenia, że to właśnie Wy tworzycie mity?Nikt nie wie co się stało, nikt nie wie jakie były przyczyny ale wszyscy wiedzą, że "oni" nie mają racji i, że napewno tak nie było... Ten się nie zna a tamten to coś tam... !piwko Marcin, mam świadomość, że nawet kierując do jakiegoś tekstu traktujacego o katastrofie w pewien sposób powielam to co jest tam napisane, co wcale nie znaczy że się ze wszystkim zgadzam. Sprawa na pewno jest bardzo złożona i potrzeba sporo czasu, żeby niektóre rzeczy wyjaśnić rzetelnie i gruntownie. To, że ludzie zadają sobie wiele pytań to w tej sytuacji normalne. Normalnym też jest to, że nie słysząc odpowiedzi, przynajmniej w kwestiach które nie wymagają długotrwałych badań, sami sobie odpowiadają powołując się na mniej lub bardziej kompetentnych specjalistów lub wyciągają wnoski z tego jak w przeszłości załatwiane były pewne kłopotliwe np. dla Rosjan sytuacje. Po takiej ilości kłastw i mataczenia ze strony władz Zwiąku Radzieckiego a teraz Rosji, z jakimi mieliśmy doczynienia w ciągu naszej wspólnej historii, gdy na terytorium Rosji w dziwnych okolicznościach rozbija się rosyjski samolot z politykami którzy w znacznej części uważni byli za nieprzyjaznych Rosji, a głównymi dysponentami śledztwa i wyjaśniajacymi całe zdarzenie są właśnie Rosjanie, trudno się dziwić, że część opinii społecznej wyraża watpliwość w to czy kiedykolwiek dowiemy się prawdy o wypadku i stawia trudne pytania. W szybko żyjącym, zinformatyzowanym społeczeństwie brak jasnych odpowiedzi na proste, (przynajmniej w pojęciu pytajacych) pytania musi prowokować do samodzielnego szukania wyjaśnień. Spora ilość mniej lub bardziej prawdziwych tajemniczych zdarzeń, splotów przypadków i brak rzetelnej informacji ze strony tych, którzy powinni takiej informacji udzielać musi powodować to z czym mamy doczynienia.
Sympatycy szorstki Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Arek, przestańmy dać się prowokować !!! nawet ADMINISTRATOROWI !piwko olewam pisanie w tym temacie tutaj...
dr.big Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Arek, przestańmy dać się prowokować !!! nawet ADMINISTRATOROWI !piwko olewam pisanie w tym temacie tutaj... Oj Szorstki, nawet administrator juz Ciebie "prowokuje" ... Jaki ten swiat niedobry. Moze czas ochlonac !OK ?
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Administrator Opublikowano 28 Kwietnia 2010 analizując to wszystko i ogromną powagę sytuacji można dojść do wniosku, że to co się stało naprawdę w Smoleńsku, tego nikt się nie dowie... !wchair Jakiś czas temu pisałem to co powyżej i nadal potwierdzę smutną tezę... Z drugiej strony... w zaistniałej sytuacji może tak będzie lepiej?~! !OK
Makrotek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Przygladam sie tej ogolnonarodowej dyspucie na temat wypadku i niestety potwierdza sie po raz kolejny ze ludzie ciagle gonia za sensacja... Jako ze siedze w temacie lotnictwa od wielu wielu lat, konczac szkoly o profilu lotniczym, a obecnie pracujac w miedzynarodowej korporacji produkujacej silniki lotnicze, moge cala ta sytuacje ocenic na zimno, oraz przez pryzmat podobnych wypadkow w przeszlosci. Kazdemu komu sie wydaje ze poznanie dokladnych przyczyn katastrofy lotniczej, ktora zaistaniala w trudnych warunkach meteo jest latwe powiem ze jest w bledzie. Jest to proces dlugotrwaly i wymagajacy wielu analiz i sprawdzeniu wielu mozliwosci. Jezeli zaloga nie zglaszala zadnych problemow - tak jak to bylo w tym przypadku - trzeba sprawdzic wszystkie mozliwe hipotezy poczynajc od tych realnych, a konczac nawet na nieprawdopodobnych. Nalezy sprawdzic w miare mozliwosci jak dzialaly przed zdazeniem wszystkie systemy i mechanizmy na samolocie, istatne z punktu widzenia bezpieczenstwa lotu. Nie ulegajmy tez mitowi tzw czarnej skrzynki. Odczytanie rejestratorow owszem pomaga w znaczacym stopniu znalezc odpowiedzi na wiele pytan, ale nie daje od razu rozwiazania. To co mozna powiedziec teraz na pewno, to to ze bylo wiele bledow w planowaniu podrozy i zabezpieczeniu jej. Moze sie wydawac smieszne, ale prawda jest taka ze w tego typu sytuacjach jest caly lancuch zdazen, ktory w efekcie doprowadza do tragedii, a zaczyna sie on jeszcze "na ziemi" na dlugo przed ta tragedia. Jako przyklad odsylam na nasze podworko, do ostatniej katastrofy wojskowej CASy. Samolot byl zdecydowanie za nisko, w zbyt duzej odleglosci od pasa. W moim prywatnym odczuciu sa dwie mozliwosci takiego stanu stanu rzeczy: - blad zalogi, - awaria jakiegos systemu/ukladu ktora wprwadzila zaloge w blad, badz spwodowala taki profil lotu.
Sympatycy Arecki Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 28 Kwietnia 2010 analizując to wszystko i ogromną powagę sytuacji można dojść do wniosku, że to co się stało naprawdę w Smoleńsku, tego nikt się nie dowie... !wchair Jakiś czas temu pisałem to co powyżej i nadal potwierdzę smutną tezę... Z drugiej strony... w zaistniałej sytuacji może tak będzie lepiej?~! !OK Mariusz, jakąś wersję wypadku w końcu poznamy, zostaje tylko pytanie ile osób będzie chciało uwierzyć, że to jest ta prawdziwa wersja wydarzeń. Sądzę, że temat będzie odżywał jeszcze wiele razy przez najbliższe lata i wielokrotnie będzie wykorzystywany przez różne strony w bierzących rozgrywkach politycznych. Niestety w naszym życiu medialno-politycznym wracamy do rzeczywistości i znowu w przekazie medialnym jedni są tymi którzy dzielą Polaków na lepszych i gorszych a drudzy są tymi, którzy chcą tylko dobrze i mają "glejt" na wygrywanie w sndażach. Co tak na prawdę sądzi o tym wszystkim społeczeństwo, będziemy wiedzieć po wyborach.
MARCVS Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Pamiętajmy tylko że polityka Rosji, dawniej CCCP, nie była polityką mówienia prawdy!!!!! I zawsze jak sięgniemy pamięcią nasz naród snuł hipotezy, za które często ginęli prawdziwi Polacy i niestety te hipotezy zawsze okazywały się faktami, nawet po upływie kilkudziesięciu lat Jak było tym razem, dowiedzą się pewnie nasze dzieci !OK Albo i nie
Marynarz Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 No i chłopaki powiedzieli całą prawdę... Wojewódzki i Figurski na prezydenta ! BEST SONG EVER....
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Administrator Opublikowano 29 Kwietnia 2010 No i chłopaki powiedzieli całą prawdę...Wojewódzki i Figurski na prezydenta ! BEST SONG EVER.... Nie robi
pisklak Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Nie robi Z Jutuba usunęli. Tu póki co działa Naduś Pozdr. Pisklak
Gość Dragon Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Napiszę tylko, że przeczytałem to co napisaliście i Arek i Paweł i oczywiście inni... Komentować tego nie będę bo nie bardzo mam ochotę brać udział w tworzeniu toerii spiskowej przeciwko tym lub tamtym bo g..wno się znam na lotnictwie... !happybth Mam swoje przemyślenia na temat tego wszystkiego ale pytania które mi przychodzą do głowy mógł bym zadać TYLKO tym, którzy zginęli w wypadku lotniczym... Ich jednak nie ma... !happybth
Gość auksencjusz Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Opublikowano 29 Kwietnia 2010 No i chłopaki powiedzieli całą prawdę...Wojewódzki i Figurski na prezydenta ! BEST SONG EVER.... Marynarzu, pisałeś: byłem... [*] Myślę, że ostatni post jest najlepszym sposobem oddania hołdu zmarłemu prezydentowi, a także wyrazem współczucia dla rodziny zmarłego. Teraz będziemy robić wariata z Jarosława Kaczyńskiego, który dzięki (świadomie używam tego słowa w kontekście piosenki) śmierci swojego brata zostanie prezydentem i dojdzie do władzy. To jest CAŁA PRAWDA?
Sympatycy Arecki Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Napiszę tylko, że przeczytałem to co napisaliście i Arek i Paweł i oczywiście inni...Komentować tego nie będę bo nie bardzo mam ochotę brać udział w tworzeniu toerii spiskowej przeciwko tym lub tamtym bo g..wno się znam na lotnictwie... Marcin, mi też nie chodzi o to by brać udział w tworzeniu teorii spiskowych i jestem od tego daleki. Nie bardzo rozumiem dlaczego ktoś kto zadaje kłopotliwe ale często zasadne i logiczne pytania, jest zaraz oskarżany o tworzenie teorii spiskowych. Nie mówię, że Rosjanie specjalnie spowodowali ten wypadek, ale mam na myśli to, że przyczyną katastrofy mogł być splot wielu zdarzeń w tym wynikających z np. rutyny, niefrasobliwości czy zwyczajnego bałaganu i to zarówno z polskiej jak i rosyjskiej strony. Natomiast fakt, że to rosjanie kierują całym śledztwem może sprawić, że mogą chcieć ukryć część przyczyn, szczególnie tą która mogła by dotyczyć ewntualnych błędów z ich strony. Dowody mają to do siebie, że mają jakiekolwiek znaczenie tylko pod warunkiem, że zostaną ujawnione. Niestety przykłady zachowań mających na celu zmanipulowanie faktów, władze Rosji dawały już wielokrotnie i taki sobie wyrobili wizerunek. Poza tym nie trzeba być ekspertem od lotnictwa, żeby zadawać niektóre pytania. W moim przypadku, "skrzywienie zawodowe" każe mi zadać pytanie dlaczego strona polska zgodziła się na to, żeby znalezione na miejscu katastrofy dokumenty, telefony, laptopy itp. zabezpieczali Rosjanie, zamiast przekazać je bezpośrednio po znalezienu polakom. Czy w imię nie psucia atmoswery trzeba było rosyjskim służbom specjalnym podać na tacy wszystko to co można było znaleźć w zabezpieczonych dokumetnach i na nośnikach, bo tylko głupcy nie skorzystali by z takiej okazji pozyskania informacji, a za takich Rosjan nie uważam. Nie stawiam, żadnej tezy i nie szukam potwierdzenia dla pomysłu, że to był jakiś spisek. Dziwne jest jednak to, że od początku wykluczono, albo wogóle nie brano pod uwagę zamachu i dopiero teraz po dwudziestu dniach dowiadujemy się, że taką wersję też zaczęto brać pod uwagę. Sprawa będzie budziła emocje jeszcze przez długi czas i dlatego prowadzący ją powinni zadbać o to by wszystko było jasne i przejrzyste, inaczej część pomysłów na wyjaśnienie tej katastrofy zacznie żyć własnym życiem i wymknie się zupełnie spod kontroli.
dr.big Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 (...)Sprawa będzie budziła emocje jeszcze przez długi czas i dlatego prowadzący ją powinni zadbać o to by wszystko było jasne i przejrzyste, inaczej część pomysłów na wyjaśnienie tej katastrofy zacznie żyć własnym życiem i wymknie się zupełnie spod kontroli. Dokladnie tak.
JacekGit Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 http://kataryna.salon24.pl/175946,katastro...iekawa-hipoteza
MARCVS Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 http://kataryna.salon24.pl/175946,katastro...iekawa-hipoteza No właśnie!!!!! Wiedziałem!!! Ta celowa dezinformacja!!!! To stary numer Rosjan, celowe matactwo w celu ukrycia strasznej prawdy!!!! Po Katyniu, też mówili że to Niemcy!!!! Najgorsze że Tusk już zdążył wraz z Putinem pozamiatać I teraz będzie ciężko dojść prawdy Stąd oburzenie tego lepszego Klicha Edmunda !scooter Myślę że oni już wiedzą !OKK dla tego jest tyle zamieszania!!!!! Znowu robi się coraz ciekawiej !OKK Polecą za to czyjęś głowy Chociaż będą się starać sprawę zatuszować, bo po takim numerze Platforma już się nie podniesie !YES !NOT
Geni Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Nie róbcie jaj z pogrzebu. Wpadnięcie w turbulencje miałoby jakiekolwiek znacznie przy przelocie samolotu jednego za drugim w czasie kilkudziesięciu sekund, a nie kilkudziesięciu minut, lub choćby 15 minut, a nawet i 5 minut. Poza tym samoloty są wyposażane w system antykolizyjny i takie pierdoły to mogą sobie dzieci w przedszkolu opowiadać. Radzę tymczasowo zająć się szydełkowaniem, albo hodowlą rybek akwariowych zamiast podbijaniem piłeczki i robieniem farsy ze sprawy poważnej.
Gość Dragon Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 (...)Radzę tymczasowo zająć się szydełkowaniem, albo hodowlą rybek akwariowych (...). Geni-alnie...!!!!
Sympatycy szorstki Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Geni, dokładnie, jeśli to była ta rozpiętość czasowa to oczywiście przychylam się do powyższych wypowiedzi. Coby jednak nie mówić, to większość "teorii spiskowych", jest kopiowana z rosyjskich boardów internetowych. Nikt, ze "znawców" nie zna tego języka ? Czemu powielacie te głupoty ? Może jednak damy spokój w tym wątku, różnego rodzaju "ściemom" ? Jedyna kwestia, jaką rozważają fachowcy, to dlaczego byli tak nisko w tym miejscu. @Marynarz, naprawdę podobało Ci się to, co "wydaliły" te dwa "śmiecie" ? pzdr
Sympatycy Arecki Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Klik, od 3,20 do 6,55 (chodzi oczywiście o minuty nagrania). Czy to też są teorie spiskowe?
Rekomendowane odpowiedzi