Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Rekomendowane odpowiedzi

• Sympatycy
Opublikowano
Sporo 2oo ruszyło za konduktem. Był tam ktoś z nas?

Był Marynarz. Jechał dostojnie za konduktem.

Szacunek !

Ja stałem na Marszałkowskiej, ale nie

byłem w stanie zrobić zdjęcia...

[']

pzdr

• Odpowiedzi 439
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• szorstki

43

• Geni

39

• MARCVS

29

• Klaud

25

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Niesamowita tragedia... brak słów...

['][']['][']

Może nie powinienem ale nie mogę się powstrzymać od pewnej dygresji...

Słuchając wczorajszych relacji, jak i niektórych dzisiejszych jedna rzecz strasznie mnie wkurzała i było mi przykro. A mianowicie, tak często czytano nazwiska ludzi, którzy tam zginęli i tak często wspominano ile to znakomitości... niemniej jednak baaardzo sporadycznie mówiono że zginęło też 16 osób załogi... tak jak by oni nie byli ważni albo z innej gliny... Boli mnie to, bo to też ludzie jak również bo poniekąd znałem niektórych z BORu.

Opublikowano

Słuchając wczorajszych relacji, jak i niektórych dzisiejszych jedna rzecz strasznie mnie wkurzała i było mi przykro. A mianowicie, tak często czytano nazwiska ludzi, którzy tam zginęli i tak często wspominano ile to znakomitości... niemniej jednak baaardzo sporadycznie mówiono że zginęło też 11 osób załogi... tak jak by oni nie byli ważni albo z innej gliny...

Dokładnie... niestety telewizja jakoś nie "zauważyła" tych ludzi... Rodziny tych ludzi płaczą za swoimi bliskimi i zapewne sprawia im to jeszcze dodatkową przykrość... Niestety szeregowy BOR-owiec, czy stewardesa nie są "atrakcyjni" dla mediów... Słuchałem dzisiaj trochę radia TOK FM i tam wymieniali wszystkich.

I jeszcze jedna dygresja.

Pełen szacun dla Rosjan. Jestem naprawde zbudowany postawą zarówno Putina i Miedwiediewa, jak i zwykłych ludzi. Byc może w tych tragicznych okolicznościach rzeczywiście rozpocznie się jakiś przełom we wzajemnych relacjach.

Opublikowano

Pamiętajmy. Nie tylko o tym, co się zdarzyło w sobotę w Smoleńsku, ale również o tym, co wtedy robiliśmy, zo zrobiliśmy później. Tworzyliśmy historię, uczestniczyliśmy w smutnym, ale wielkim wydarzeniu.

I chociaż nie byłem wielkim fanem Prezydenta to nie zapomnę tych dwóch dni. Kupcie jutro gazetę i schowajcie ją tak, żeby przetrwała jak najdłużej.

Stałem z kolegą na Żwirki i Wigury, porozmawialiśmy, przejechał kondukt... i pojawiła się masa jednośladów. Zebraliśmy się czym prędzej i dołączyliśmy do konduktu...

W kondukcie byłem, chociaż nie na swoim motocyklu. Przyjechałem silverem z kumplem na fazerze ale jak kondukt mnie minął, zebraliśmy się, wsiedliśmy na jeden motocykl (robiłem foty), widziałem się z Marynarzem, widziałem T-maxa, granatowego B650, mniejsze burgmany, Beverly 500 i kilka innych, których niestety nie pamiętam...

Widziałem ten samolot w nocy z czwartku/piątek, na okęcie schodził 2 razy, dał kilkukrotnie dość mocno po przepustnicach, huk był dość duży a do lotniska mam parę kilometrów... ech.

pamiętajmy

Opublikowano

(i) (i) !w00t

Straszna tragedia...

• Administrator
Opublikowano

Słuchając okoliczności tej wielkiej tragedii co chwila przecieram oczy ze zdziwienia !w00t

Totalny chaos informacyjny podczas odtwarzania okoliczności wypadku. Najpierw ludzie będący na miejscu słyszą, że samolot wylądował, za chwile, że miał problemy ale mimo wszystko wylądował, za kolejną chwilę, że lądował awaryjnie, za kolejną chwilę... :(

Lądowanie na czymś co trudno nazwać lotniskiem tak ważnych dla naszego kraju osób zapakowanych w jeden samolot !OKK Wypowiedź Rosjanina z wieży podczas rozmowy z naszym pilotem to zakrawa na żart: "pyt: dlaczego pilot lądował skoro nie było pozwolenia? Odp: "proszę go zapytać" !OKK :D:o Ten sam typ z wieży mówi, że pl pilot nie znał rosyjskiego a osoby, które znały pilota z PL mówią, że znał ten język bardzo dobrze...

Kolejne: Najpierw samolot miał 4 razy podchodzić do lądowania, teraz jest wersja, że podchodził tylko raz!

Później słucham, że Rosjanie oferują psychologów dla rodzin ofiar i pomoc...... ale żaden z psychologów nie zna jez.pl.

Czarne skrzynki zostały odnalezione ale są w złym stanie!

To tylko, niektóre fakty które pojawiają się w mediach... i analizując to wszystko i ogromną powagę sytuacji można dojść do wniosku, że to co się stało naprawdę w Smoleńsku, tego nikt się nie dowie... !OKK

• Sympatycy
Opublikowano

Magnes, Dakota, dajcie już spokój. Po co TO teraz roztrząsać...

TVP, jak i wiele innych mediów, listę ofiar, od wczoraj, publikuje

wraz z członkami załogi samolotu prezydenckiego, i funkcjonariuszami

BOR. Nie przesadzajcie zatem...

Mariusz, niestety muszę się z Tobą zgodzić, mimo tego co napisałem

wcześniej, i ewidentnie pięknych gestów strony Rosyjskiej.

pzdr

Opublikowano

Dzisiaj musimy powstrzymać sie od pochopnych komentarzy w tym chaosie. Pozostała cisza i pustka po Ludziach których nie docenialiśmy .

Opublikowano

Witam wszystkich Burgmaniaków po długiej nieobecności !w00t

Składam najszersze kondolencje wszystkim rodzinom i bliskim osób zabitych w katastrofie lotniczej to bardzo duża strata dla wszystkich Polaków

[*]

• Klubowicze
Opublikowano

Mariusz Szorstki już niedługo będziemy mieli nadmiar wysuwania teorii spiskowych.Proponuje więc powstrzymać się od niepotrzebnych i chyba przedwczesnych komentarzy :D

Opublikowano

interesuje mnie jedno- czmu wieża z pilotem rozmawiała po rosyjsku?

Wszelkie rozmowy samolot-wieża międzynarodowe są prowadzone w języku angielskim.

i nie ma od tego odstępstw, własnie po to by nie było nieporozumień.

Mam kumpla- kontrolera lotu- nie może się temu nadziwić.

Opublikowano

Smutek ........ smutek ........ smutek :D

znicz.gif

• Sympatycy
Opublikowano
Mariusz Szorstki już niedługo będziemy mieli nadmiar wysuwania teorii spiskowych.Proponuje więc powstrzymać się od niepotrzebnych i chyba przedwczesnych komentarzy :D

Puszczają nerwy, nie myślimy, co prawda, o żadnej teorii (tym bardziej

spiskowej), co najwyżej widzę, podobnie jak Mariusz, spory bałagan informacyjny.

Jednak masz rację, że trzeba się powstrzymać od kategorycznych

osądów.

pzdr

• Klubowicze
Opublikowano

Dzięki szorstki za zrozumienie.Jakoś chociaż się nie znamy wyczuwam podobne fale :D

Opublikowano

[']

Proszę was o zachowanie powagi.

Śledztwem zajmują się ludzie, którzy są wyspecjalizowani w badaniu przyczyn i przebiegu wypadków lotniczych.

Inna sprawa, czy wszystkie ustalenia komisji zostaną odtajnione.

Glub uwagi dot. prowadzenia rozmów z kontrolą obszaru, wieżą itp. w j. angielskim są prawdziwe, ale dla lotnictwa cywilnego.

Mamy tymczasem do czynienia z lądowaniem na rosyjskim lotnisku wojskowym, a w siłach powietrznych Rosji obowiązuje komunikacja w jęz. rosyjskim.

Pomijam to, że nasi piloci wojskowi, a tacy samolot pilotowali są przeszkoleni w komunikacji w języku rosyjskim i nie powinno to stanowić żadnej przeszkody w porozumieniu się z ziemią.

Opublikowano

(*)

A ja podejrzewam jedno. :D O najprawdziwszej prawdzie dowie się "elita" do której nienależymy.

tak ważnych dla naszego kraju osób zapakowanych w jeden samolot :D

Czytając ten fragment widziałem w myślach okładki gazet, w których byłoby, że "góra" zadłuża nasz kraj, a sama leci 3 pustymi samolotami.

na okęcie schodził 2 razy, dał kilkukrotnie dość mocno po przepustnicach, huk był dość duży

Tak jak to słyszałem dziś w radiu wypowiedź pilota, który latał na zmiane tym samolotem. Wspomniał, że samolot, który przewozi rządowe osoby na pokładzie zawsze, nawet w bardzo dobrych warunkach, wykonouje tzw. lądowanie próbne, czyli takie z przelotem kilka metrów nad pasem by sprawdzić czy wszystko poprwnie funkcjonuje. Dodatkowo powiedział, że nie ma określonej ilości prób (o ile starcza paliwa, a zazwyczaj tankuje się samolot na całą podróż + 45min lotu), ale tu też dużą rolę mógł odgrywać fakt, że gdyby zmienił lotnisko zepsułby uroczystość.

Dodał także, a właściwie zaczą wypowiedź od powiedzenia jacy to byli dobrzy piloci, którzy lądowali już w dużo gorszych warunkach.

(*)

• Sympatycy
Opublikowano

Ja z trochę innej beczki.

Dręczy mnie straszny rozdźwięk między tym co do wczoraj pisano, mówiono i jak traktowano w medialnym przekazie p. Kaczyńskiego a tym jak teraz jest wychwalany, doceniany, jaki to miły choć zdecydowany człowiek, jakie miał wspaniałe poglądy, jakim był partyjotą.

Dziwnie się czuję jako osoba, która na Niego głosowała i wielokrotnie musiała udawać, że nie słyszy tendencyjnych i obraźliwych komentarzy o Prezydencie RP.

Dziwne, że jeszcze wczoraj był "ksenofobicznym i zaściankowym konusem", a dziś jest wybitnym mężem stanu i wielkim politykiem.

Bardzo chcę wierzyć, że ta cała sytuacja faktycznie coś zmieni w myśleniu naszych obywateli i polityków i za jakiś czas jakiś inny wybitny Polak nie trzeba będzie musiał odchodzić z tego świata z "wielkim hukiem" po to, żebyśmy znowu się jednoczyli i potrafili na siebie nawzajem patrzeć z większą dozą zrozumnienia.

Mam świadomość, że teraz jest czas na zadumę i refleksję a nie na rozbudzanie sporów i podziałów, ale przy całym wzruszeniu tym co się stało jakoś nie do końca potrafię zrozumieć i zaakceptować aż tak ogromną zmianę w postawie mediów i społeczeństwa, choć bardzo chcę wierzyć, że to wszystko co się teraz dzieje jest szczere i autentyczne.

Opublikowano

byłem...

[*]
Opublikowano
(...)

Dziwne, że jeszcze wczoraj był "ksenofobicznym i zaściankowym konusem", a dziś jest wybitnym mężem stanu i wielkim politykiem.

(...)

Poczekaj pare tygodni... minie troche czasu i sie zacznie ... Chcialbym sie w tym przypadku mocno mylic...

Opublikowano

Wracałem kolo lotniska z mototargu.Ilość oczekujących osób imponujaca a była dopiero 13.To akurat mój prezydent.Głosowałem na niego.Widziałem wady ale któż z nas jest doskonały.Tylu ważnych ludzi zginęło.A teraz kupimy nowe na 100% samoloty.Szkoda że Polak mądry po szkodzie.Jako życiowy optymista tym razem jestem przygnębiony.A niektórzy się cieszą.Czlowiek to jednak dziwny stwór.

Opublikowano

Szok, Żal, Smutek.

Niech spoczywają w spokoju.

[*]

• Sympatycy
Opublikowano
Ja z trochę innej beczki.

Dręczy mnie straszny rozdźwięk między tym co do wczoraj pisano, mówiono i jak traktowano w medialnym przekazie p. Kaczyńskiego a tym jak teraz jest wychwalany, doceniany, jaki to miły choć zdecydowany człowiek, jakie miał wspaniałe poglądy, jakim był partyjotą.

Arek, też to zauważyłem, chociaż będąc wczoraj na trasie przejazdu,

i pod Pałacem, czułem jednak, że mimo pięciu lat nagonki,

Polacy potrafią mieć swoje zdanie...

Moje sympatie są dość powszechnie znane.

W przeciwieństwie do tych którzy odliczali czas do końca tej

prezydentury (to akurat najdelikatniejsza forma jej kontestacji),

ja byłem o niej cały czas jak najlepszego zdania.

Generalnie, poza Parą Prezydencką, zginęło tam wielu ludzi z "tzw.mojej bajki"...

A to, co się dzieje teraz, w wielu przypadkach, głównie mediach i ich

przedstawicielach, wygląda mi na hipokryzję.

Bardzo chciałbym się mylić, ale w tym co napisał Bigu,

może być wiele racji. Tym bardziej to wszystko jest takie smutne...

pzdr

Opublikowano

W pełni zgadzam sie z kolegą Szorstkim. To nie powinno się tak skończyć pozostał smutek i straszna "wyrwa" z prawej strony sceny politycznej.

Opublikowano

Widocznie Bóg tak chciał....

['] ['] [']

• Administrator
Opublikowano

['] ['] [']

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...