HubPatio Opublikowano 17 Czerwca 2013 Opublikowano 17 Czerwca 2013 DO zajezdni juz Przybyłem , Burka na parkingu postawiłem , Piwko Zimne Otworzyłem do Dna Wypiłem i dalej rozpracowuje Nastepne .A tak Poza tym SUPER sie bawilem .Tak trzymać, było Nas dużo ale przydało by sie wiecej osob , Jeszcze RAZ DZIEKUJE WRZYSTKIM ZA MIŁA, ZAJEFAJNĄ , ENERGICZNĄ, i KUMPLOWSKĄ JAZDĘ PO WARSZAWCE I Okolicach !scooter
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Tak to mniej więcej wyglądało na każdych światłach... Trochę to śmiesznie wygląda. Poważni ludzie, na skuterkach, a zachowują się jak nastolatki na szlifierkach. A to wszystko pod patronatem Zacnego Stowarzyszenia „Burgmania”. Świat się kończy!
Samdrive Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Haha Normalnie filmik jak z jakiegoś kabaretu;p Kurde Lubie z wami jeździć ale moja pojemność nie pozwala na jazdę z wami ;( Nie chce was powstrzymywać dlatego bawcie się dobrze Za parę lat może was dogonię ;p
Barteq Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Tak to mniej więcej wyglądało na każdych światłach... Widać, że znów utworzyła się grupa "wyścigowa" i grupa tych, co "nie dają rady". Może jednak po raz kolejny warto rozważyć stworzenie 2 grup: 1) klasyczne WBN dla tych, co lubią mocno rozkręcać manetkę 2) RWBN czyli Rolling Warsaw by Night dla tych którzy nie lubią cisnąć całym gazem przez miasto lub mają po prostu za słabe maszyny. Kto za, kto przeciw?
Sysgone Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Ja ze swoją maszyną raczej nie nadaję się na takie WBN'y, dobrze, że światła były co jakiś czas, to miałem szansę dojść chłopaków, więc ja się piszę na RWBN.
Samdrive Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 http://www.forum.burgmania.net/topic/17831-rwbn-czyli-rolling-warsaw-by-night/ No to stworzyłem temacik dla wolniejszych i spokojniejszych. Zapraszam do obserwowania i udzielania się.
Sympatycy orzech Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Sympatycy Opublikowano 18 Czerwca 2013 Tworzycie sztuczne podziały. "Przecież można napisać, że chce się spotkać na WBN'ie, ja prowadzę, prędkość max. 60-80 km/h. Kto ma ochotę na takie kulanie, zapraszam." i nie ma problemu. Ale OK, wolny kraj i można robić co się chce. Flyman -> latasz sobie z prędkościami oscylującymi około 1000 km/h a nas oceniasz
Jerry_R Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Chlopaki, wyluzujcie Ja bylem na ostatnim WBN najmniejsza pojemnoscia - 150cm3 i zupelnie sie nie przejmowalem, do nikogo pretensji nie mam, wrecz przeciwnie - rozumiem tych co chca gnac do przodu. Milo spedzilem czas wczesniej, na spocie. Nieraz jeszcze pojezdzimy w tempie bardziej przelotowym, mamy nowy watek "Rolling WBN" - nie ze wzgledu na pojemnosc, ale ze wzgledu na preferowana predkosc. Dla tych co nie wiedza - jestem pewnie jednym z niewielu - co przeszedl z maszyny szybszej na wolniejsza o mniejszej pojemnosci - swiadomie. I jestem zadowolony. Maszyny uzywam na zwykle dojazdy do pracy plus czasem jazda dla przyjemnosci. A taka mi daje jazda 80-90 kmh. A po miescie, noca - 60-80 kmh. Co nie znaczy, ze mam kogokolwiek ograniczac.
Administrator Artix Opublikowano 18 Czerwca 2013 Administrator Opublikowano 18 Czerwca 2013 Ja niestety mimo szczerych checi nie dalem rady przyjechac, al quaida skonczyla wczoraj 2 lata i glupio mi bylo zostawic ja w urodziny, ale co sie odwlecze ...
Bosy Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Tworzycie sztuczne podziały. "Przecież można napisać, że chce się spotkać na WBN'ie, ja prowadzę, prędkość max. 60-80 km/h. Kto ma ochotę na takie kulanie, zapraszam." i nie ma problemu. Ale OK, wolny kraj i można robić co się chce.Podział nie jest sztuczny. Jest moim zdaniem bardzo naturalny i wynika z preferencji oraz pojemności silnika (mocy). Czyli mógłbym, ale nie lubię... chciałbym, ale nie mogę... moge i lubię... nie mogę i nie lubię... Ja akurat jestem w ostatniej grupie. Jak kupię coś mocniejszego, to będę w pierwszej... Nie zmienia to faktu, że WBN w postaci "szarańczowej" jest nie dla mnie. To oczywiście nie powód, żeby mieć "żal do świata"... Zawsze mozna wsiąść na skuta samemu i kulnąć się po ulubionych ulicach w tempie również ulubionym.
Sympatycy orzech Opublikowano 18 Czerwca 2013 Autor Sympatycy Opublikowano 18 Czerwca 2013 Bosy, wszytko rozumiem tylko chodziło mi o kolejny założony temat. Zaraz podzielimy spotkania w C66 na tych co jedzą pizzę i na tych co się odchudzają. A jak ktoś w grupie RWBN przekroczy 100 km/h to musi się przenieść do innego wątku. Jest WBN i powinno wystarczyć a tak pozostaje jakaś szopka...
Sympatycy Worlan Opublikowano 18 Czerwca 2013 Sympatycy Opublikowano 18 Czerwca 2013 (...)A to wszystko pod patronatem Zacnego Stowarzyszenia „Burgmania”. (..) Przepraszam, ale ja tam byłem zupełnie prywatnie. No cóż tu pisać. Doskonale rozumiem głosy sprzeciwu. Zawsze będzie tak, że jednym coś się podoba a innym nie. Dlaczego mam siedzieć przy stole z pijącymi wódę, jak ja nie piję? Oni się super bawią, a mnie czas sie dłuży. Podobnie jest z przejazdami. Nie podoba mi się taka jazda, jadę tak jak mi pasuje. Nikt na siłę nie wymaga dostosowania się do kilku "wariatów". Mamy określony wcześniej cel przejazdu i jedziemy tak, żeby z tej jazdy mieć przyjemność. Jedni wolniej, drudzy szybciej. Co innego jak z góry zakładamy, że przelot jest w grupie z założoną z góry predkością. Ale trzeba sobie powiedzieć, że jazda w grupie przez miasto jest bardzo trudna, aczkolwiek widowiskowa. Jeżeli mam mieć (jadąc w grupie przez miasto) w pobliżu siebie mniej doświadczonego kierowcę, to wybieram luźną jazdę. Miałem już kilka krytycznych sytuacji i staram się tego unikać. Co innego zgrana grupa poza miastem, to jest frajda jak nie wiem co. Po przemyśleniach chyba sobie odpuszczę i wycofuję się na tyły.
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Czerwca 2013 Administrator Opublikowano 18 Czerwca 2013 Kto był na ostatnim, cotygodniowym czwartkowym spocie pod C66 wie, że grupa może jeździć wolno, nawet bardzo wolno. Wiem bo sam prowadziłem tą grupę. WBN to pomysł spotów czysto spontanicznych, bez regularnych powtórek, mający na względzie aktualną aurę, nasze humory, nastroje, wolny czas... mówiąc krótko- co sobie ustalę/ ustalimy to to realizujemy. Wczoraj było jak było, na następnym WBN może być zupełnie inaczej. Wszystko leży w rękach osoby, która rzuci hasło i reszta albo się dostosuje albo nie. Ja nie widzę w tym nic złego. Nie widzę też sensu tworzenia oddzielnego tematu i dzielenia włosa na czworo... ale jeśli ktoś uważa, że jest taka potrzeba to niech będzie. W końcu od tego jest forum regionalne. Reasumując. Czwartkowe spoty pod C66 mają profil POM. Jeździmy tak aby nadążyła nawet najwolniejsza 125tka. WBN ma profil bliżej nie określony. Jak ustalimy tak będzie. Co do wczoraj, ponad 100 km klepnięte. Dzięki za wspólną zabawę. Mam nadzieję, że miejsce "na górce" się Wam podobało Następnym razem zabieramy tylko jakiś spray na mosquity Jak znajdę wolną chwilę zapodam jakieś obrazy z wczoraj.
Marci M Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Nom było super !OK trasa tak dobrana że świateł nie za wiele jazda można powiedzieć że w rozsądnym tempie ( bywało szybciej, ciaśniej) sprzęt można było sprawdzić i porównać do innych kilkukrotnie ktoś tam na białym Kymco mówił że szału nie ma ale ja tego nie wiem nie widziałem bo zawsze byłem pierwszy oczywiście spod świateł . Postaram się poprawić przy następnym spotkaniu. Kymco 400 naprawdę fajny sprzęt za te pieniądze. Całą drogę gonił hayabuse i nawet ją wyprzedził nie jechałem sprzętem ale widziałem co wyczynia nim kierownik !scooter . Więc moim zdaniem jeśli miałbym kupić koniecznie nowy sprzęt i do takiej kasy to na moje potrzeby śmigania po mieście jest super. Jestem ciekaw jak spalanie bo w naszych potworach po trasie rout 66 - Legionowo słyszałem tylko "paliwo spadło o 2 kreski drugimi krzyczy że 3 kreski" " jak tak dalej pójdzie do domu nie dojadę" u mnie było to samo i niestety w drodze powrotnej tankowanie obowiązkowe
Sympatycy Cormoran Opublikowano 18 Czerwca 2013 Sympatycy Opublikowano 18 Czerwca 2013 A ja się dostosowałem pół na pół Na początku troszkę szybko ( tak aby zobaczyć czy dam radę kolegom z większym doświadczeniem) a potem odpuściłem i jechałem jak Bozia nakazała i dojechaliśmy parę minut później. Ogólnie było fajnie. Co prawda na górkę nie dojechałem z Jackiem ale jak zobaczyliśmy jakie komary/mutanty latają to daliśmy spokój. Zajechałem z drugiej strony pasa startowego i zdzwoniłem się z Senatorem czy widzi jak mrygam światłami ale nic nie było widać. Do następnego Panowie Edit średnie spalanie komp pokazał 6,5 l
Sympatycy Worlan Opublikowano 18 Czerwca 2013 Sympatycy Opublikowano 18 Czerwca 2013 (..)Jestem ciekaw jak spalanie bo w naszych potworach (...) Tankowałem w czwartek przed spotem, dziś rano licznik pokazuje 190 km i jeszcze nie przełączył się w tryb rezerwy. Wychodzi ponownie 5,5l/100. Jak sie jeździ spokojnie to i spalanie mniejsze.
Bosy Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Bosy, wszytko rozumiem tylko chodziło mi o kolejny założony temat. Zaraz podzielimy spotkania w C66 na tych co jedzą pizzę i na tych co się odchudzają. A jak ktoś w grupie RWBN przekroczy 100 km/h to musi się przenieść do innego wątku. Jest WBN i powinno wystarczyć a tak pozostaje jakaś szopka... Pełna zgoda. Kolejny wątek także moim zdaniem nie jest potrzebny, jeżeli można w jednym wątku ogłaszać chęć grupowego pokulania zarówno w tempie szybkim, jak i mniej szybkim.
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Flyman -> latasz sobie z prędkościami oscylującymi około 1000 km/h a nas oceniasz Też wyglądam śmiesznie :-). Ale ja to robię dla kasy!
Klubowicze krzytro Opublikowano 18 Czerwca 2013 Klubowicze Opublikowano 18 Czerwca 2013 Tankowałem w czwartek przed spotem, dziś rano licznik pokazuje 190 km i jeszcze nie przełączył się w tryb rezerwy. Wychodzi ponownie 5,5l/100. Jak sie jeździ spokojnie to i spalanie mniejsze. No to mnie teraz rozbawiłeś,wiesz jak poprawić humor
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Czerwca 2013 Administrator Opublikowano 18 Czerwca 2013 Też wyglądam śmiesznie :-). Ale ja to robię dla kasy! A ktoś inny powie, że robi to dla klasy! Worlan... trzeba kiedyś sprawdzić ile pali T-max przy jeździe "niespokojnej" :) Wczoraj były szybkie wymiany przegrzanej pompy No i nocny widoczek "z górki" na Okęciu
Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Czerwca 2013 Sympatycy Opublikowano 18 Czerwca 2013 Czy to jest górka Spotterów do robienia zdjęć samolotów ? Jeśli tak, to mieliście trochę słabą drogę na miejsce pzdr
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 18 Czerwca 2013 Administrator Opublikowano 18 Czerwca 2013 Nie wiem czy to "ta" górka o której myślisz... ale wiedzą o niej faktycznie najczęściej jedynie spotterzy Droga, jak droga... daliśmy radę
Sympatycy szorstki Opublikowano 18 Czerwca 2013 Sympatycy Opublikowano 18 Czerwca 2013 To musi być ta w takim razie, dojazd z okolic Palucha, czasem tam bywam, bo lubię popatrzeć na starty i lądowania No to, do następnego WBN-a, wiem już gdzie, to sobie spokojnie dojadę pzdr
Sympatycy grzegorz76 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Sympatycy Opublikowano 18 Czerwca 2013 Jest jeszcze jedna fajna-od Al Krakowskiej obok castoramy.Teraz wszystkie starty i lądowania są z tego pasa , więc widoczki są zajefajne
Sysgone Opublikowano 18 Czerwca 2013 Opublikowano 18 Czerwca 2013 To ta górka: https://maps.google....Polska&t=h&z=21 Jadąc do niej przejeżdzaliśmy koło tej vis a vis Szyszkowej, o której pisze grzegorz76
Rekomendowane odpowiedzi