Sympatycy szorstki Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Dziennikarze dotarli do pragnącego zachować anonimowość, urzędnika Ministerstwa Infrastruktury. Twierdzi on, że w ramach dostosowywania naszego prawa do przepisów unijnych, trwają pracę nad regulacjami, zmuszającymi pasażerów jednośladów, do uzyskania zezwolenia na poruszanie się tymi pojazdami jako pasażer. Byłoby to swoiste prawo jazdy dla pasażera. Celowość takich regulacji, poza koniecznością dostosowania naszego PoRD do regulacji unijnych, urzędnik tłumaczy potrzebą zwiększeniem świadomości poruszających się po drogach publicznych oraz zwiększeniem bezpieczeństwa. CO WY na to ? pzdr
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Administrator Opublikowano 1 Kwietnia 2010 A tak w ogóle to ów przepis naszczęście nie obowiązywałby chyba użytkowników C1ek...
Sympatycy szorstki Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Przecież to kolejny kretyński przepis będzie... pzdr
Sympatycy Arecki Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 1 Kwietnia 2010 W ramach tzw. "dostosowania" wymyśleć można bardzo różne przepisy, więc i takie pomysły nie są bardzo dziwne. W trosce o bezpieczeństwo na drogach powinno się szukać wszelkich rozwiązań . W odróżnieniu od pasażerów 4oo na jednośladzie pasażer powinien mieć jakieś przygotowanie do bycia "plecaczkiem".
Administrator MariuszBurgi Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Administrator Opublikowano 1 Kwietnia 2010 A przepis ogólnie pożyteczny, szczególnie, że w pewnych sytuacjach przydałoby się aby plecaczek miał PJ, jakaś niemożność prowadzenia podczas dalszych wyjazdów, chwilowy spadek formy po Mi się ten przepis podoba
Truszek Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Akurat na dzień dzisiejszy to podoba mi się ten przepis
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Klubowicze Opublikowano 1 Kwietnia 2010 A przepis ogólnie pożyteczny, szczególnie, że w pewnych sytuacjach przydałoby się aby plecaczek miał PJ, jakaś niemożność prowadzenia podczas dalszych wyjazdów, chwilowy spadek formy po Mi się ten przepis podoba Mariusz .. ale to prawo jazdy dla plecaczka ma upoważniać do siedzenia na miejscu pasażera a nie kierownika ;-) hihihi wiec odpada zamiana w razie :) i pytanie .... czy kierowca z PJ do kierowania musiałby zrobić PJ do bycia plecaczkiem ????
ptaku_1 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Tak jak pisze Truszek na dzis to super przepis
dr.big Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Ja bym wprowadzil obowiazkowe PJ dla wszystkich -> nawet dla pieszych . A co, niech tez maja ... PS. Moje psy tez juz sie ucza pilnie przepisow ruchu ... kto to wie, jaki przepis unijny "wejdzie" w zycie za rok ...
damianibeata Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 To następny z wielu kretyńskich projektów w naszym kraju. Najlepiej niech wprowadzą jeszcze uprawnienia do prowadzenia wózka z dzieckiem albo pływania kajakiem i rowerkiem wodnym, a najlepiej materacem dmuchanym
Klubowicze ZYBEX Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Klubowicze Opublikowano 1 Kwietnia 2010 zapomnieliście dodać o aneksie do przepisu który wyraźnie zaznacza "bezwzględnym ubiorem pasażera motocykla jest posiadanie w odzieży protektorów spełniających normy CE"
Kaper Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Wg informacji aktualnych na dziś, ten przepis ma wejść w życie jeszcze przed wakacjami. Wyobrażacie sobie jakie będą kolejki do miejsc egzaminowania
ewave Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 A ile możliwości do kontrolowania przez władzę ludową drogową. Na przykład dzisiaj rano śmigając do roboty widziałem jak policjanci nieoznakowaną SCANIĄ zatrzymali młoturzystę za niezapiete pasy Zgroza i stres
Sympatycy szorstki Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Słuchajcie, ale to można by jakoś zablokować, zorganizować jakąś akcję. Znalazłem takie coś: NADUŚ Może znajdzie się w naszych szeregach ktoś aktywny, odważny i na tyle kompetentny, że będzie w stanie podjąć rękawicę ? Petycja to jedno, ale jest jeszcze druga możliwość. Może zainteresować tym idiotycznym pomysłem komisję sejmową "Przyjazne Państwo" ? pzdr
Klubowicze ZYBEX Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Klubowicze Opublikowano 1 Kwietnia 2010 a co do wózka to kategoria B bo to wieloślad...
Sympatycy orzech Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Prima...... 1 kwietnia, drugi raz mnie nie zrobicie w balona
Sympatycy szorstki Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Sympatycy Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Orzech, wykaż się troche kreatywnością i dodaj coś konstruktywnego do "tematu" pzdr
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Klubowicze Opublikowano 1 Kwietnia 2010 oj Orzech ... do końca dnia daleko jeszcze ... a taka fajna zabawa była
slaw Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 ZYBEX, w Polsce nie wolno wozić pasażerów na przyczepce rowerowej - kodeks drogowy zabrania. Nawet jeśli masz kat. B
Sympatycy orzech Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 1 Kwietnia 2010 No dobra. A jak przypniemy pasażera pająkiem to będzie robił za bagaż i nie musi mieć prawka
magart Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 hm... to może lepiej worek żeglarski na głowę i posadzić w przekroku ...
Klubowicze ZYBEX Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Klubowicze Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Orzech - daj sie wkręcić Cappo czeka na telefon. a z ostatniej chwili PES został bez prezesa.
eMKa Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Ja bym wprowadzil obowiazkowe PJ dla wszystkich -> nawet dla pieszych . A co, niech tez maja ... Też jestem za. Tylko nazwę trzeba byłoby zmienić na przykład na: PeCha - Prawo Chodu . PS. Swoją drogą ciekawe czemu dzisiaj tak wiele w mediach o nowych regulacjach unijnych... Przecież ślimaki są już rybami, pomidory owocami, długość ogórka ustalona, a krzywizna banana nie budzi zastrzeżeń. I nie trzeba było czekać do... początku kwietnia .
Sympatycy m@rkiz Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Sympatycy Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Trochę się wgłębiłem w poszczególne zapisy projektu zamieszczonego na stronie MSWiA i tu nie bedzie takie proste, ponieważ ustawodawca przewiduje zróżnicowane kategorie rózwnież dla tzw. "plecaczków" ze wzgledu na masę i moc jednoślada i również te zapisy będą dotyczyły quadów. I co dziwne w przypadku rencistów i emerytów bedą wymagane obowiazkowe okresowe badania lekarskie.
Waluś Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Ufff może w końcu moja żona będzie musiała zrobić jakiś dokument do poruszania się po drogach publicznych bo jakoś na prawko jej namówić nie mogę, rowerem jeździ tylko ścieżkami rowerowymi, na 50 ccm wsiadać nie chce bo mały, mój AN za duży to może w końcu znajdzie coś dla siebie i zrobi papier na profesjonalny plecak maxiskuterzysty
Rekomendowane odpowiedzi