Skocz do zawartości
Forum Burgmania

Statystyka nakarmiona...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I ja zdrówka życzę. A Burgmanik rzeczywi?cie marnie wygl?da !OKK.

Opublikowano

!OKK Artykuł pierwszorzędny, opisane sytuacje odzwierciedlaj? rzeczywisty stan rożnych zdarzeń na drogach.

Moim zdaniem często kierowcy traktuj? nas z przymrożeniem oka, to znaczy kiedy widz? skuter to traktuj? go

jak co? powolnego jak to mówi? a zd?żę przed nim na pewno i wcinaj? się.. I jak napisał sebulba dochodzi do pacyfikacji.

A nam zostaje do?wiadczenie i własny refleks w opanowaniu naszego skutera.

Opublikowano

Dzięki wam za serdeczne i miłe słowa B)

Artykuł bardzo fajnie napisany i co ważne - jakże prawdziwy...

Co do Burgmana - też mi się wydaje że to była jego ostatnia jazda... je?li będzie szkoda całkowita to spróbuję go pu?cić na czę?ci - silnik jest w stanie bdb. (olej bierze tylko powyżej 130km/h - burgmaniacy wiedz? o co chodzi ;) ), przebieg "na zegarach" niecałe 30.000 km, rama i reszta czę?ci była nieruszona - przy majowej wymianie paska, rolek, regulacji gaĽnika i innych robotach miał zdjęte wszystkie plastiki i oprócz kurzu nic złego nie stwierdziłem B)

Po tym wszystkim chyba pomy?lę o czym? większym i wygodniejszym ;)

20.08 jadę na składanie zeznań !happybth o dalszym losie białej strzały będę informował na bież?co

Trzymajcie się i uważajcie na kobitki w samochodach... ta na któr? trafiłem miała 36 lat, była blondynk? i niestety nie jechała w kapeluszu !happybth

Opublikowano

Zdrówka - to najważniejsze! Burgman jak pisałe? - rzecz nabyta.

Mi kobietka ze dwa tygodnie temu hamsko wyjechała z podporz?dkowanej (oczywi?cie wcze?niej zatrzymuj?c się, ale czujnym był i dobrze!). Obeszło się tylko na strachu. Na ?wiatłach zapytałem, czemu chciała mnie zabić. Co odpowiedziała? "My?lałam, że zd?żę, bo ten motorek taki malutki..." Qrde jego blada twarz! Malutki czy nie - 10m przed się nie wyjeżdża! Skwitowałem pani? stwierdzenie "Akurat Pani my?lała. W to nie wierzę." Nie zajarzyła i dalej "No ale my?lałam, że zd?żę" B) Się u?miałem i odjechałem w sin? dal...

Opublikowano

Wracaj szybko do zdrowia! I udanego poszukiwania nowego sprzętu.

Uważaj też na rzeczoznawców! B)

Z autopsji - polecam uważać na panie/panów z niedomkniętymi drzwiami - czy to w korku czy w czasie jazdy

Opublikowano
  pisklak napisał(a):

"(...)Głównymi przyczynami wypadków w Polsce nie s? szybko?ć, brawura, alkohol, dziurawe drogi, kiepskie samochody. Głównymi przyczynami s?: bezmy?lno?ć, skrajna głupota, kretynizm, debilstwo, idiotyzm i durnota kieruj?cych samochodami osobowymi.(...)"

...

• Klubowicze
Opublikowano

Wracaj do zdrowia przede wszystkim.

Sprzęt jaki? nabędziesz i nie ma się co martwić. Szkoda tylko, że jeszcze trochę sezonu pozostało.

Swoj? drog? artykuł rzeczywi?cie pokazuje sytuację na naszych drogach. Bezmy?lno?ć, rutyna i brak umiejętno?ci, nadrabiany agresj? i szybko?ci? to niestety charakterystyka wielu kierowców. Jak auto ma komputer i inne cuda to już wystarczy przecież my?li za kierowcę, a poza tym jak sie wydało paręset tysięcy na auto to tak jakby kupiło się patent na wszystkie m?dro?ci ?wiata i droga należy tylko do niego.

Opublikowano

I kolejny raz tragedia spowodowana przez kompletn? głupotę...

Zdrowia życzę.. skuter jak nie ten to następny. Swoj? drog? niestety ale artykuł który przeczytałem, ma w sobie bardzo dużo prawdy. Najgorsze co zaobserwowałem to, że maj?c samochód "flotowy" kompletnie nie przejmujesz się co i jak. Przeważnie kobiety parkuj?c ryj? w twój bok i nic. Zero. W końcu przyjadę do pracy i naprawi? za darmo. Jak walić to też służbowym bo najtaniej... jak to było w kawale .. jaki samochód najszybciej przejeżdża garby na drodze... służbowy. O własne dba się inaczej i jeĽdzi inaczej. Najwięksi rajdowcy na trasie do Gdańska to wła?ciciele białych oplów cors 1.3 ctdi wal?cych na trzeciego bo do pracy spieszno... Temat rzeka...

Zdrowia jeszcze raz!!

Opublikowano

Życzę szybkiego zej?cia palety barw z ud i zdrowego kręgosłupa, dobrze, ze nic więcej Ci się nie stało. Niestety musimy my?leć za wszystkich dookoła nas :lol:((.

Pozdrawiam, A.

Opublikowano

To tak jeszcze na poprawę humoru na czas rekonwalescencji oraz podsumowania jednej z przyczyn takiej sytuacji na drogach: kompleksiki.

Dzi? na ?rodku międzypasa wyłonił mi się czarny duży samochód, który bezczelnie stał na obu pasach. Po zbliżeniu i całkowitym zatrzymaniu, nie zd?żyło mi nawet skoczyć ci?nienie, bo rzuciwszy okiem na rejestrację, ze ?miechu oplułem sobie szybkę od kasku..

uwaga: "W5 BOSS"

P.S. abym nie był niesprawiedliwy, samochód wkrótce zjechał..

Opublikowano

Od jakiego? czasu zaczynam mieć wrażenie, że 90% wypadków z udziałem motocylki powoduj? kobiety w samochodach. To jest jaka?, kurna plaga. Gdzie nie słyszę to beztroskie "wogóle go nie widziałam" (przy okazji poprawiaj?c makijaż). Ostatnio jak zamierzam wyprzedzić i widzę, że "baba" kieruje to najpierw tr?bię potem biorę się za wyprzedzanie

Opublikowano

Życzę powrotu do zdrowia! I pamiętaj o tym, że oprócz odszkodowania za bike'a przysługuje ci zado?ćuczynienie za krzywdę i cierpienie oraz odszkodowanie za poniesione koszty leczenia, opieki osób trzecich, utracone zarobki... Jakby? miał problem z ubezpieczycielem to daj znać na PM, to ci podrzucę parę rad co dalej można robić. jeszcze raz powrotu do zdrowia życzę!!!

Opublikowano

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

A Pani? -kierowcę do s?du... niech płaci słone odszkodowanie ! Może się nauczy być bardziej uważna !

Opublikowano
  phil napisał(a):
I kolejny raz tragedia spowodowana przez kompletn? głupotę...

Jaka znowu tragedia ? Przecież żyję !!

Co do wyci?gania kasy z odszkodowania - "Papuga" już zatrudniona - zobaczymy co i jak zrobi - ma w tym wprawę :lol:

Opublikowano

Zycze powrotu do zdrowia i duzego odszkodowania. Pozdrowionka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Powrotu do zdrowia życzę !

A co do odszkodowania dobrze masz kogoś kto ci pomoże w tej kwestii bo z doświadczenia wiem ze ubezpieczalnie sie ciężko doja i najczęsciej na raty spłacają!

Pozdrawiam!