Lupak Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Pozdrowionka i przepięknych widoków No tak teraz już wiem dlaczego tak szybko jechali bo na czeskie pivko im się spieszyło !happybth A Suzuki da rade !tut ..... wypić parę litrów oliwy Powodzenia i bezpiecznego powrotu Lupak
RobB. Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Koniecznie jedzcie do Kotoru, najfajniejsze miasto w Czarnogorze:) Prawda. Do tego po drodze nad Zatok? Kotorsk? s? do obejrzenia mozaiki starożytne.... PóĽniej wie? Nieguszin i przepyszna priszczuto i ser...... Prawda RobB??? Pozdrówka Prawda, prawda polecam zakupy obie rzeczy: szyneczka i syr warte grzechu. Szynkę tak oszczędzałem, ze jej resztka poszła do bigosu po dokładnie 2 latach. Nie wiem jak Oni to robi?, ale mimo, że wisiała w kuchni na haku to nadal była pyszna i zjadliwa . Bawta się dobrze w końcu Plebanie nie jeste? jedynym plebanem, który jedzie na wakacje z kobitk? tyle że tamci to już straszni hipokryci A nasłuchuj tam łożysk i CVT bo nic nie wiadomo...zwłaszcza u Suzuki Pozdrawiam RobB. przez wypadek Kolegi udupiony na dłużej w pracy i urlop poszedł się gonić
Abach Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Kolejne wie?ci, SMS dzi? 19:02 ale bez obrazka "Mostar w Bo?ni zdobyty! Most stoi nienaruszony a pokój zaprowadzony Zdobyli?my także Dubrownik ale tylko z siedzenia skutera. Jutro czas na jego zwiedzanie. Dzi? zrobili?my też pewien rekord. Przejechane między tankowaniem 311 km. Dzisiejszy dystans to nie więcej niż 350 km ale pal?ce słońce i upał niewiele poniżej 40 stopni dały się nam nieĽle "we znaki". Czas na zimne napoje "
RobB. Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 No toi ja się pochwalę otrzymanym SMS-em z 20:25 : " ?pimy w poleconym przez Ciebie miejscu. Dzięki. Możesz napisać na Forum, ze spotkali?my się w Bo?niackim Mostarze Polaków na BMW 1200. Umówili się z nami na wspólne podróżowanie na którym to Burgman wcale nie odstępował mu kroku. Jeszce trochę statystyki dla ciekawskich: ilo?ć spożytego oleju = 0(słownie zero), ilo?ć awarii skrzyni biegów także zero, ale jest inna awaria, która może niektórych ucieszyć. Mianowicie zacz?ł sie przerywać kabelek od intercomu w kaskach ale to nie Suzuki, a Nolan. Pozdrawiamy Kasia i Pleban." Na sugestię, że dzięki temu nareszcie Pleban będzie miał ciszę wyja?nił, ze to Kasia jakoby go nie słyszy! PóĽno Gapa zauważył, że go Kobitka nie słucha No dobra cieszę się, że idzie Im jak po ma?le - zal , że nie razem . Odno?nie kwatery o której wspominaj? to na 1 Chorwacji Mariusz i Bigu i ja spędzili?my sympatyczne chwile pod Dubrownikiem u niezmiernie go?cinnych i opiekuńczych Państwa Kate i Tonći Tabain 20207 Mlinii tel. +385 20 486 322, e-mail k.tabain@du.t-com.hr. Zreszt? nie tylko ja/my dobrze Państwa Tabain wspominamy trafiłem w sieci NA TAKI OPIS Również wracaj?c z Czarnogóry z Drogowcem & Co z przyjemno?ci? (czytaj Rakij? ) odwiedzili?my tych Państwa - Polecam A tu OPIS CO PRAWDA PO NIEMIECKU ale obrazki s? czytelne. Cenami się nie przejmujcie dla Polaków było taniej Pozdrawiam RobB.
eMKa Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 "Uważajcie na Suzuki bo się psuje" - to już zaczyna być passe . No to zmiana frontu: Burgman to ?wietna maszyna - na pewno zawiezie Was i przywiezie szczę?liwie i bezawaryjnie do domu! (i ja tak poważnie) !OK Oj troszkę zazdro?ci względem Plebanków jest, ale co zrobić... Trzeba się pocieszać...
Sympatycy Worlan Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Sympatycy Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Cytuję smsa od Plebana: "Ale jaja! Przeżyli?my pierwsze w życiu trzęsienie ziemi. Dom się cały niesamowicie trz?sł. Możesz napisać na forum, że wstrz?sy były tak wielkie, że zadziałał twój alarm w skuterze. Widać, że mieszkańcy s? obyci ze wstrz?sami, ale wylecieli na podwórka jak zacz?ł wyć mój skuter !OKK . Wła?ciciel domu zapewnia, że to mocna konstrukcja !OK ." No, to było trochę zawieruchy !scooter . Czujnik przy?pieszenia działa jak zmieni położenie o ok. 4-5 st., albo będzie się przemieszczał z prędko?ci? 3 km/h. Ale jeszcze nigdy nie był badany podczas trzęsienia ziemi. Najważniejsze, że Plebania cała i zdrowa, wzbogacona o nowe doznania. !zorro
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Klubowicze Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Życzymy szczę?liwej i pełnej pozytywnych wrażeń podróży. Ewik i Wrzonio
Abach Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 W końcu jaka? awaria, nie mogłem sie już doczekac Dzi? 16:11 SMS od Plebana: "Jestesmy w Czarnogorze za miastem Ulcinj okolo 15 km od granicy z Albania. Tu kierujemy ponownie podziekowania dla Roba za wskazanie noclegowni. To najdalszy punkt wycieczki. Temperatura nie rozpiesza. Jazda w temperaturze ponad 35 stopni w dodatku w ciuchach motocyklowych staje sie meczaca. Jest pierwsza awaria. Odkrecila sie sruba trzymajaca gumowa tuleje, na krórej opiera sie kanapa. Usunieta za pomoca narzedzia specjalistycznego zwanego wkretakiem. Calosc zajela okolo 1 (slownie: jedna) minute razem z wyciagnieciem i schowaniem wkretaka."
Więcek Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Kasiu i Plebanie, życzę wam udanej wycieczki, miłych wrażeń i szczę?liwego powrotu do domu Tak usterka to nie usterka tylko ?rubka zile dokręcona przez serwis kiepskich ma serwisantów
Abach Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Tym razem jakie? problemy techniczne, ale Plebania napisała: Jeste?my w Njegusi i zajadamy słynn? lokaln? szynkę i jest nam z tym dobrze
mariusz8180 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Życze wam udanego wypoczynku oraz szczęsliwego i bezawaryjnego powrotu do domu
RobB. Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Kolejna porcja wie?ci: " I znow miałes rację (TO O MNIE ) Dzi? przejechali?my niecałe 300 km co po w?skich kretych drogach z fantazyjnie ?cinajacymi zakręty Bałkańczykami jest bardzo dobrym wynikiem (FAKT ) i traumatycznym przezyciem (TEŻ prawda ). Miałe? tez rację, że trzeba mocno ?ciskać kolana i łokcie. nie udało mi się dzi? z lusterkiem moim i Lancii jadacej z drugiej strony! Obyło sie na chwili strachu i na złożonych lusterkach. Straty -zero ". No i dobrze tak trzymać do końca Ale co sobie poogladali to poogladali Pozdrawiam RobB.
Sympatycy Arecki Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Sympatycy Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Super wycieczka, trochę Wam "zazdraszczam" i życzę żeby?cie bezawaryjnie i z samymi dobrymi wspomnieniami zrealizowali cały plan podróży .
eMKa Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Opublikowano 23 Sierpnia 2009 (...) nie udało mi się dzi? z lusterkiem moim i Lancii jadacej z drugiej strony! (...) Na szczę?cie Suzuki Burgman ma dwa . A Lancia - niech sobie jako? radzi, to nie nasz kłopot. B?dĽcie dzielni. I nie dajcie się - u nas to raczej motocykli?ci pozbawiaj? lusterek (nie żebym to pochwalał, ale z dwojga złego... )
Gość Dragon Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Ha... i ja dostałem SMS-a od Planków... Pozdrawiaj? wszystkich z Serbii i pytaj? "stełego" bywalca o hotel w Budapeszcie... pytaj? o ten "mój ulubiony" hotel z "ToiTojami" w ?rodku... Kurcze... same wspomnienia... Hotel Drive Inn, Tó Utca 1, Torkbalint-Budapeszt, zjazd z autostrady M1... Plebankom szeroko?ci i wielu wrażeń... z hotelu...
Abach Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 SMS 25-08-09 23:05: "Niestety ale mamy złe wiadomości. Pierwsza zła to taka, że są ofiary naszej wycieczki . Kot, który jak nam mówili mieszkańcy na skutek złego traktowania przez swego gospodarza już ponoć od długiego czasu miał odebrać sobie życie ale nie spotkał godnego tego szlacheckiego czynu pojazdu. Dziś zobaczył Burgmana i stwierdził, że to własnie ten pojazd rzucając mu się wprost pod koła. Druga zła wiadomośc jest złą szczególnie dla Ciebie. Dziś około 21-ej przejechawszy 890 km przekroczyliśmy w Chyżnem granicę Polski i tym samym już niedługo będziemy w 3mieście. Wszystkich, którzy nie chcą nas spotkać proszę o omijanie w środę a może i czwartek trasy z południa na północ Polski . Czuwaj ! Jeszcze jedno, Burgman cały i zdrowy."
Więcek Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Tak jak Dragon cieszył się z SMS-a od Plebanków to ja się cieszę bo do nie zadzwonił Plebanek około 15.00 !happybth Stanęli na nocleg w MIZERNEJ, koło Zalewu Czorsztyńskiego, pozdrawiają wszystkich, no i najważniejsze są zachwyceni podróżą !piwko
Pleban Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Cześć wszystkim. Tak szybko bo "mało casu kruca bomba, mało casu" !V Wczoraj (piątek) około 21-ej wylądowaliśmy w domu cali i zdrowi. Pobawiliśmy ciut dłużej niż planowaliśmy na południu Polski. Tak jakoś miło było. Jeśli chodzi o wyprawę, to zamknęła się dystansem 5200 km i odwiedzeniem Czech, Austrii, Słowenii, Chorwacji, Bośni i Hercegowiny, Montenegro, Serbii, Węgier i Słowacji. Odbyła się bez problemów za to z wielkim worem niezapomnianych widoków. W wolnej chwili opiszę może coś więcej i zamieszczę kilka fotek. Póki co dziękujemy wszystkim którzy pomogli nam w przygotowaniu i odbyciu wyprawy. Dziękujęmy też wszystkim którzy słali w naszym kierunku ciepłe słowa lub choćby czytali ten wątek. Pozdrawiamy Kasia i Andrzej. P.S. No to kto ma najlepszy skuter w mieście????
Klubowicze Joasia70 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Klubowicze Opublikowano 29 Sierpnia 2009 super wakacje, z zazdrością czytałam ten wątek !V:) i z chęcią zobaczę waszą relację zdjęciową
Mareczek Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Kasia i Andrzej fajnie że wyprawa – wycieczka Wam się udała i szczęśliwie wróciliście do domeczku. Może za rok śmignę i ja w tamte rejony . PS. Dla zawistników którzy czekali na awarie !V Burgmana
Klubowicze Wrzonio Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Klubowicze Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Fajnie, że wyprawa się udała i szczęśliwie bez przeszkód dotarliście tam gdzie chcieliście !V . A dla zazdrosników jedyna rada: sami się ruszcie.
Burgerman Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Miło czytac, że wyprawa się udała i cali i zdrowi jesteście w domu. !OKK Jak tak dalej będą się Burgmany spisywały to jeden z moich kolegów będzie musiał powiedziec, że Burgman to zacna marka !OKK
Gość Dragon Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Dziś zrobiliśmy też pewien rekord. Przejechane między tankowaniem 311 km. Pleban... Ty mi musisz napisać, gdzie Ty założyłeś dodatkowy zbiornik w Burgmanie...???? Jest jeszcze jedno wytłumaczenie... pisałeś tego SMS będąc bardzo zmęczonym, po 4 piwach i pomyliłeś 2 z 3...] Edit: Gdzie zdjęcia?? Spaliście w Drive Inn???
Sympatycy siemik Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Sympatycy Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Fajnie że wróciliście cało i szczęśliwie ale również jestem ciekawy informacji o tym przebiegu z między tankowaniem.Mogę tylko domniemywać że to towarzystwo Kasi jak i również widoki spowodowały to że prędkość była naprawdę ekonomiczna. Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na zdjątka z przejażdżki.
Rekomendowane odpowiedzi